keskiviikko 29. elokuuta 2012

Panda Kuningatar


Nyt se on täällä! Löytyi! Nimittäin Pandan Kuningatar täytesuklaa! Olen tosiaan metsästänyt kaikki mahdolliset isot Cittarit ja Prismat läpi ja arvatkaapa mistä löytyi! Tien toiselta puolelta, Ärrältä! Myyjäkin ihan hämmästyi miten innoissani olin :D No mutta, äkkiä asiaan. Hintaa oli 1,60e (huomioikaa se ärrä..) ja painoahan on tyypilliset 100g.

Vastustamaton yhdistelmä aidoista marjoista valmistettua mustikka-vadelmatäytettä sekä suussa sulavaa maitosuklaata. Suklaaherkut tekee Panda - Se Omintakeinen Makeinen.

Maitosuklaata vadelma-mustikkatäytteellä (33%). Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, tärkkelyssiirappi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, pastöroitu vadelmapyree (3,0%),  mustikkapyree (2,4%), rasvaton maitojauhe, emulgointiaine (lestiini), aromit (mm. vanilliini), hyytelöimisaine (E440), säilöntäaine (E211), happamuudensäätöaine (E331). Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää.

Valmistettu Suomessa.

Voi että! Innoissani odotin tätä uutuutta, mutta tuo marjan makuinen sisälmys pelottaa ihan oikeasti. En siis yleensä tykkää marjoista kuin marjoina. Hyvin hankalaa koittaa hyväksyä mitään muita kopioita tai versioita marjoista... No mutta! Annetaan tilaisuus!

Tuoksuu vähän liköörikarkeille tai joulukonvehdeille. Sisälmys on hiukkasen hyytelöitynyttä. Ei siis ihan sellaista juoksevaa, muttei mitään marmeladiakaan. Suklaata on ihan todella paljon. Hmm.. Ihanihanihanihan kiva... kai. En osaa päättää. Ei tämä ainakaan pahaa ole. Mutta ei nyt mitenkään suurinta herkkuanikaan. Uutuudeksi oikeastaan tosi kiva! Ei tällaisia levyjä taida olla muita olemassakaan. Siis periaatteessa sama juttu kuin Zabaglionen kanssa. Tuntuu kuin söisi levyn kokoista konvehtia :D Nojoo, en tiedä muuttaisinko tästä mitään, mutta en kyllä tähän nyt rakastunutkaan. Se taitaa olla tuon henkilökohtaisen marjaongelman syytä :D Kannattaa ehdottomasti kuitenkin maistaa, pahaa tämä missään nimessä ei ole. Ei taida vain makuaisti nyt kohdata tämän kanssa. Kolme karkkia!


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Urtekram Jogurttihedelmät


Tänään maistellaan vähän mystisempiä karkkeja. Löysin erään K-Supermarketin kuivahedelmähyllyltä Urtekram luomukarkkeja! Hintaa pussukalla oli 2,59e ja koko 100 grammaa. Aika hurja hinta 100 grammasta vaahtomakeisia, mutta luomuhan se maksaa... Kyseessä on siis vaahtomakeisia, jotka on valmistettu EU:n luomu direktiivien mukaisesti.

Ainekset: Vehnäglukoosisiirappi* (42%), ruokosokeri*° (42%), gelatiini* (siasta*), rasvaton maitojauhe* (4%), rasvatonmaito-jogurttipulveri* (1%), happo (sitruunahappo), luonnollinen hedelmäaromi (vadelma, sitruuna, mansikka, mustaherukka, appelsiini, omena), seljanmarja mehukonsentraatti*, kurkumakonsentraatti*, leväuute. Ei sisällä muita aineita.
*= luomu, °= reilunkaupan raaka-aine

Reilun kaupan sertifiointimerkki on takuu siitä, että tämän tuotteen °Reilun kaupan raaka-aineet on sertifioitu kansainvälisten Reilun kaupan kriteerien mukaan www.info.fairtrade.net

Puhtaita värejä ja makuja
Luomumakeisissa on vain luonnollisia väri- ja makuaineita. Ne ovat hedelmä-, vihannes- ja mausteuutteita, jotka antavat makeisille herkullisen värin ja maun.

Valmistettu 12 kuukautta ennen (parasta ennen päiväystä)

Pussin kyljestä löytyy siis Reilun kaupan lätkä, EU:n luomuvalvontaviranomaisen merkki sekä Debio -luomumerkki. Pussissa ei lue valmistusmaata, mutta Urtekram on tanskalainen firma, joten ehkä karkit on siellä valmistettu. Mene ja tiedä.

Pussin karkit tuoksuvat ainakin mielettömän hyvälle! Karkkien värit ovat todella hailakoita, mutta sehän on odotettavissa, kun käytetään luontaisia värejä. Toisaalta karkit näyttävät vakuuttavammilta tuollaisina hailakkoina kuin jos olisivat yhtä kirkkaan värisiä kuin muut peruskarkit.

Pinkki pallerokarkki on yhtä hailakan makuinen kuin värinenkin. Vaahto on mukavan tuntuista kyllä. Tämä taitaa olla maultaan vadelma. Ensimmäsen karkin jälkeen oli ihan ok, mutta nytten toisen maistettuani fiilis on aika ällö. Tämä on niin mauton!

Tästä kuvasta puuttuu tuollainen pinkki marjannäköinen karkki..
Pinkki soikea marjakarkki on ehkäpä mansikka. On tämä paremman makuinen kuin tuo edellinen, mutta aika mitään sanomaton tämäkin.

Pinkki kirsikan näköinen karkki on mustaherukka! Ihan kamalan makuinen minusta! Hyi pahhaa. Vähän verrattavissa kirsikkainhouteeni..

Rusehtava appelsiinin lohko on appelsiini.. aika omituisen makuinen appelsiini itseasiassa! Näin hassun makuista en olekkaan ikinä syönyt!

Keltainen appelsiinin lohko on sitruuna. Tämäkin on yhtä omituinen kuin kaikki muutkin. Näin laimea "sitruuna" on jo melko harvinainen tapaus.

Vihreä omenakarkki ei itseasiassa ole niin paha kuin nuo muut, mutta ei tämä hyväkään ole!

Raah! Olen niiiin pettynyt! Kerrankin ajattelin, että Jee! Hyvän mielen karkkeja! Mutta niin.. ajatus on kaunis, mutta hyi mikä toteutus. Jotensakin minulla on sellainen olo, että näissä maistuu vain tuo gelatiini. Yksi karkki.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Valio Pingviini Hot & Sour Mix


Näin sateisen syyspäivän ratoksi on hyvä keksiä jotain hullua. Esimerkiksi tulista jäätelöä! Kerrassaan loistavaa! Siispä Pingviinin Hot & Sour Mix oli aikas hyvä valinta, vaikka itte sanonkii. Siispä lähi K-marketista 1,69e ja sisältää 1,8 dl jätskiä. Eli tämä on se Pingun suurempi tuutti.

Tulista salmiakinmakuista ja sitruunanmakuista kermajäätelöä, kirpeää sitruunakastiketta( 9%) ja lakritsinpaloja (2%) sekä vohvelia (18%) suklaanmakuisella kuorrutteella (6%). Ainekset: rasvaton maito, sokeri, kerma, vehnäjauho, tärkkelyssiirappi, vesi, kovetettu kasvirasva, maitoproteiini, emulgointiaineet (E322, soijalestiini, E471) sakeutttamisaineet (E401, E 412, E440) vähärasvainen kaakaojauhe, suola, lakritsiuute, värit (E150c, E160a, E163, E 153) sitruunamehutiiviste, luontaiset chili-, sitrus- ja vanilja-aromit, kasvirasva, happamuudensäätöaine (E330), ammoniumkloridi (salmiakki), inverttisokerisiirappi, alkoholi, pintakäsittelyaine (E901). Saattaa sisältää hivenen pähkinää.

Voinpa sanoa, että tuon ainesosalistan kirjoittamiseen meni enemmän aikaa kun itse jäätelön syömiseen.........


Aluksi kun paketin avasi nenään tulvahti vahvan salmiakin tuoksu. Mustat pallerot ovat hyvin pehmeitä, sulavat ihan suuhun. Ne ovat hyvinhyvin vahvan salmiakin makuisia, melkeinpä tulisia. Mutta ihan äärettömän hyviä! Tällaisilta kaikenlaisten nonparellien tulisikin maistua! On olemassa ihan liikaa niitä hyödyttömiä sokeripalleroita, jotka vain näyttävät nätille. Makua pitää olla myös!

Itse jäätelö on harmahtavaa ja keltaista. Siis raitoina vieretysten. Molemmat maistuvat melko laimealle, mutta kuitenkin hyvin raikkaalle. Sitruunan mausta tulee ensimmäisenä mieleen ne sitruunavohvelikeksit. Ihan hyvää kuitenkin. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt tästä jäätelöstä!

Tulisuutta kyllä löytyy! Suorastaan melko härski olo kun kurkussa polttelee jäätelö! Punainen kastike maistuu happamalle, sitruunalle tosiaankin. Piti ihan tarkistaa, että mitä se oikein oli! Hyvää kun mikä! Sopi loistavasti tulisen jäätelön sekaan! Myytäisiinpä tuota kastiketta tuubissa! Jäätelön vohvelista voisin sanoa vielä sen verran, että se on ihan äärettömän hyvää! Rouskuvaa ja hyvän makuista. Itse en oikein välitä niiden halpistuuttien pehmeästä vohvelista. Tämä rouskuva on ihanaa! Juuri sitä samaa mitä saa kun ostaa jätskikiskalta "aidolla" vohvelilla :))

Elikkä siis aikas erittäin hyvää jäätelöä! Tätä tulen ostamaan toisekin! Ja toistekin! Ja vielä kerran! Olisin itse muuttanut tuossa kermajäätelöosassa vielä jotain, mutta en oikeastaan osaa sanoa, että mitä. Jotakin selvempää makua kaipaisin ehkä... Neljä karkkia ja papukaijamerkki!

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Maapähkinäsuklaa kimara!


Nyt se on täällä! Kauan odotettu ensimmäinen suklaapatukka vertailu!  Kaiken kaikkiaan näitä maapähkinäsuklaitahan on viisi: Snickers, Mister Choc, Pirkka, Rainbow ja Eldorado. En kuitenkaan löytänyt mistään Eldoradon versiota tästä, joten se jäi nyt testin ulkopuolelle. Mutta! Meillä on nyt kuitenkin neljä yleisintä maapähkinäsuklaata syynin alla!


Mars Snickers

Snickers on se aito ja alkuperäinen maapähkinäsuklaapatukka. Näin ollen se on myös kallein 0,61 euron hinnallaan. Painoa on keskimääräisesti samanverran kuin muissa Snickers kopioissa, 51g. Näitä löytyy jokaisesta ketjuliikkeestä.

Maitosuklaata (35%), tuoreita ja paahdettuja maapähkinöitä (24%), pehmeää nugaata (14%) ja toffeeta (27%). Ainekset: sokeri, maapähkinät, glukoosisiirappi, kasvirasva, rasvaton maitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, laktoosi, herajauhe, maitorasva, suola, emulgointiaine (soijalestiini), munanvalkuaisjauhe, luontainen vaniljauute, hydrolysoitu maitoproteiini. (Pieniä määriä: hasselpähkinä, manteli ja muitapähkinöitä)

Ei valmistusmaata.

Snickers on yksi lemppareistani. Sen takia sitä on melko vaikea objektiivisesti tarkastella. Se on yhtäaikaa jotenkin sekä suolaista että makeaa. Maapähkinät rouskuvat mukavasti hampaiden välissä ja tuntuvat tuoreilta. Toffee tuo makeutta ja nugaa pehmentää ja sitoo ainekset yhteen. Maitosuklaa maistuu oikeasti hyvältä ja koko patukka tuntuu tuoreelta. Se on yksinkertaisesti todella hyvää! Neljä karkkia.

Ps. Elkää hämmästykö tuota Mars-etuliitettä, se on Snickersin valmistajafirman nimi.




Pirkka Pähkinä-toffeesuklaa

Pirkan Snickers jäljitelmää löytyy K-ketjun kaupoista, eli kaiken kokoisista K-marketeista. Hintaa oli 0,48e ja painoa 50g.

Toffeella (27%), pehmeällä nougatilla (14%) ja maapähkinöillä (23%) täytetty maitosuklaapatukka. Ainekset: sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, maapähkinät (23%, rasvaton maitojauhe, kaakaovoi, kasvirasva, kaakaomassa, herajauhe, voiöljy, laktoosi, suola, emulgoiniaineet (soijalestiini E322, E476), ohramallasuute, munanvalkuainen, maitoproteiini, aromi. Maitosuklaassa vähintään 27% kaakaota. Saattaa sisältää jäämiä muista pähkinöistä.


Valmistettu Espanjassa.

Pirkan kopiota olen ostanut muutamaan otteeseen kun iskee piheys. Vaikka todellisuudessahan hintaeroa alkuperäiseen on vähän päälle 10 senttiä. Entä onko maussa eroa? On. Tämä on hieman halvemman makuista. Pähkinöitä on vähemmän ja suklaa maistuu erille. Vähän vanhemmalle. Hyvää tämä silleensä on, että jos tuo 10 senttiä romuttaa taloustilanteen niin on tämä ihan hyvä vaihtoehto. Kuitenkin jonkin asteinen makuero mielestäni on olemassa. Annan tälle kolme karkkia, sillä se tulee ihan hyvin Snickersin askeleissa, mutta kuitenkin hieman "huonompana" versiona.


Rainbow Maapähkinäsuklaa

Näitä löytyy S-ketjun kaupoista kuten S-marketista, Prismasta ja Salesta. Hintaa patukalla on 0,47e ja painoa 50g.

Maitosuklaata toffee-, maapähkinä-, ja nougattäytteellä. Ainesosat: maapähkinä (24%), glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, kasviöljy, kaakaomassa, herajauhe, laktoosi, voiöljy, ohramallasuute, suola, emulgointiaineet (E322: soijalestiini, E476), kananmunanvalkuainen, maitoproteiini, luontaiset aromit (vanilja). Maitosuklaata 35%, toffeeta 27% ja nougatia 14%. Maitosuklaassa kaakaota väh. 27%. Saattaa sisältää mantelia ja hasselpähkinöitä.
Valmistettu Espanjassa. 

Hmm. Tässä on ainakin enemmän pähkinöitä kuin Pirkassa. Suklaa on hieman paremman makuista. tämäkin on ihan hyvä halpispatukka. Pähkinät maistuvat tässäkin hieman vanhemmille tai ovat sellaisia nuivahtaneita verrattuna Snickersiin. Vähän kyllä mietityttää ovatko Pirkka ja tämä sama patukka. Molemmat on tehty Espanjassa, niissä on miltei samat kalorimäärät ja samanlainen ainesosalista... Mjoo... Kolme karkkia tällekin.




Mister Choc Peanut&Choco

Mister Choc on Lidlin oma patukka ja löytyy luonnollisesti ainoastaan Lidlistä. Hintaa oli 0,39 e ja painoa huikeat 60 g! Tämä patukka on siis halvin ja suurin kaikista näistä.

Maapähkinöillä (24%), toffeella (27%) ja nugaalla (13%) täytetty maitosuklaa (36%). Ainesosat: maapähkinä, sokeri, glukoosisiirappi, kasvirasvat, kaakaovoi, sokeroitu rasvaton maitotiiviste, täysmaitojauhe, kaakaomassa, laktoosi, kosteudensäilyttäjä (sorbitolisiirappi), ohramallasuute, herajauhe, suola, karamellisoitu sokerisiirappi, luontainen aromi, kermajauhe, kananmunanvalkuaisjauhe, emulgointiaine (soijalestiini), rasvaton maitojauhe, vaniljauute. Maitosuklaassa kaakaota vähintään 27%. Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä.

Valmistettu Saksassa. 

Tämä on kaikista erilaisin! Patukka on ensinnäkin iso mötykkä. Se on koostumukseltaan hyvin tiivis ja esimerkiksi toffee on täysin erilaista kuin muissa patukoissa. Niissä se oli juoksevaa ja tässä se on hyvin jähmeää. Pähkinät ovat ehkä hirveimmästä päästä, ihan pikkuruisia ja kuivahtaneita. Niitä on myös kaikenlisäksi hyvin vähän. Nugaa on myös aivan erilaista kuin muissa. Se on tässä erinäköistäkin! Hyvin jähmeää, kuin proteiinipatukan sisusta.. Toisaalta kun tämän aineslistaa vertaa muihin, tämä on hyvin mystinen! Kosteudensäilyttäjiä, karamellisoitua sokerisiirappia (siis hampaat syöpyy suuhun pelkästä ajatuksesta!), kermajauhe, sokeroitu rasvaton maitotiiviste..... Tämä on luonnollisestikin paljon makeampikin kuin nuo muut. Pähkinät eivät tuo suolaisuutta oikeastaan lainkaan. Onhan tämä parikymmentä senttiä halvempi, mutta ei kyllä taatustikkaan parempi kuin Snickers! Kaksi karkkia.




Jep jep, kyllä minä sitä mieltä olen, että mieluummin laatua kuin määrää.  Jos joitakin vielä mietityttää nuo yhden patukan kalorit, voin kertoa että Mister Chocossa on luonnollisesti eniten kaloreita (304kcal), sillä se on suuri. Pirkassa ja Rainbowssa on noin 250 kcal. Snickersissä puolestaan 260kcal. Luultavasti pähkinöiden paljoudella on tekemistä asian kanssa. Kaikissa patukoissa on lisäksi suurinpiirtein saman verran kutakin täytettä. Määrät heittävät ehkä yhdellä prosenttiyksiköllä toisistaan.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Look what I saw!

Kävin tänään Oulun taidemuseossa katsomassa erästä valokuvanäyttelyä. No kiertelin muutkin näyttelyt ja arvatkaapa mitä tuli vastaan. 

No niinhän se menee, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tai tässä tapauksessa karkkia. 


Tämä kyseinen teos on nimeltään Signac: View of Saint-Tropez, 2012


Tämä teos on vuorostaan Seurat: Les Poseuses, 2012.

Teokset ovat Hanna Vihriälän irtokarkeista, siimasta ja teräksestä valmistamia imitointeja Paul Signac'n ja Georges Seurat'n saman nimisistä maalauksista.

Voitte kuvitella kuinka suuria nämä teokset olivat! Jokainen pieni piste on karkki! Eivätkä nämä ole mielestäni edes parhaimmasta päästä! Vihriälällä on myös useita muita karkeista tehtyjä teoksia ja niitä voi käydä ihastelemassa täällä!


lauantai 11. elokuuta 2012

Malaco Hyvää Makumaasta Namia & Jamia


Lukijatoiveena tuli Malacon Hyvää Makumaasta Namia & Jamia, joten maistellaanpas tätä tänään.En olekaan ennen maistellut kyseistä pussia ja ihan mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Karkit näyttävät päälle päin ihan hyviltä. Tämän pussin tempaisin mukaani Tokmannilta ja hintaa sillä oli 2,35 e. Kokoa pussilla on melko tyypilliset 300 grammaa.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, inverttisokerisiirappia, vettä, vehnäjauhoa, liivatetta, melassia, maissitärkkelystä, kasviöljyä, happoa (sitruunahappo), lakritsiuutetta, perunatärkkelystä, stabilointiaineita (rasvahappojen mono- ja diglyseridejä, glyserolia, sorbitolia), maltodekstriiniä, ammoniumkloridia (=salmiakkia), kovetettua kasvirasvaa, dekstroosia, aromeja, sakeuttamisainetta (arabikumia), kaakaojauhetta, värejä (E 100, E120, E 141, E150c, E150d, E 160a, E160e, E 162, E 171), kosteudensäilyttäjää (glyserolia), glukoosi-fruktoosisiirappia, suolaa, pintakäsittelyainetta (mehiläisvahaa, karnaubavahaa). Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.  

Huh! Mikä lista! No se selittää makuvaihtoehtojen suuren määrän: niitä on kaiken kaikkiaan yksitoista! Pussin pylly ei kuitenkaan esittele näitä karkkeja, joten niiden maku jää jokaisen maistelijan omaksi arvioksi.

Pussissa ei lue valmistusmaata.


Otetaas ensteksi näitä iloisen värisiä karkkeja. Aloitetaan ylänurkasta. Tuo spiraalikiehkura on siis keltainen väriltään ja maistuu hyvin sitruunaiselle. Periaatteessa ihan hyvän makuista, hiukan kitkerää saiputta, mutta ihan ok sitruunakarkki. Koostumus on jänskän tahmainen ja samalla kuitenkin pehmeä. 

Oranssi spiraalijuttu maistuu aika hassulle.. Ehkä vähäsen jollekin sitrushedelmälle, muttei suoranaisesti mielestäni kuitenkaan appelsiinille. Tämä voisi olla ehkä mandariini. Ei nyt mitenkään erityisen hyvää kuitenkaan.

Oikean reunimmaisin on siis väriltään oikeasti vihreä. Ei suinkaan noin turkoosi, mitä kuva antaa ymmärtää. Tämä maistuu jollekin ihan supertutulle! Vähän sellaiselle purkalle, tyyliin Hubbabubba tai Fruity... Ihan tuntuu kuin nielisi purkkaa... Ei tämä pahalle maistu, mutta hiukan häiritsevälle.

Siirrytään tuohon alariviin. Vasemman puolimmaisin on siis oranssi, lieko joku kengän pohja tai jotain. Odotan ihan mielenkiinnolla, sillä nämä ovat samantyyppisiä karkkeja kuin mitä Pirkan Viidakkomix -pussissa on. Puoliksi vaahtoa ja puoliksi viinikumin tapaista. Tuo vaahto-osa on ihanan pehmeää! Jotenkin vähän vääristyneen makuista kuitenkin. Appelsiinia tietenkin, mutta joku tuossa yhdistelmässä maistuu hassulta. 

Punainen kengän pohja on melko mauton. Vähän mansikkainen tuo punainen osa, mutta vaahto vie kaiken maun tältä karkilta. Ihan jees, mutta makua olisi voinut olla enemmänkin.

Keltainen kenkä (siis tuo reunimmaisin) maistuu ihan banaanille! Tämä on itseasiassa oikein hyvää! Saisi olla enemmänkin tuossa pussissa näitä. Oikein vahva ja selvä maku.


Jatketaas jälleen yläreunasta. Liitulakun näköinen karkki on perinteinen liitulaku. Valkoisella sokeripäällysteellä kuorrutettu MintMint-palanen. Oikein hyvää, kuten aina! Ihanan raikas mintun vivahde piristää keskellä hedelmäistä pussia. 

Pinkkilaku on tulista! Mitä ihmettä! Itseasiassa vielä melko tujuakin tavaraa. Hassua kun luulin laittavani mansikkaa suuhun, niin tämä otti ja potkaisikin! Todella hyvä ylläri! Ihanan rohkea tällaiseen pussiin, tulisia karkkeja ei makeissekoituksista kovin usein löydykkään!

Ruskealaku on arvatenkin suklaalakua. Aika pahaa. Suklaatäyte maistuu jotensakin ällöltä, liian leivontasuklaalta. Hassua miten näin helpon oloisen karkin voi kämmätä!

Keltapunainen ukkelin punainen osa on aika kummallisen makuista. Ei oikeastaan minkään selvän, mutta jonkun kuitenkin. Keltainenkaan osa ei oikein maistu millekkään. Parhaiten tämän makua kuvailee ehkä sana "karkki". Maistuu jollekin sokerille, mutta ei millekään kovin selvälle ja helposti arvattavalle. 

Punavihreä rinkulan kanssa on vähän sama juttu. Punainen ei oikein maistu millekkään, ehkä vähän mansikkaa koittaa jäljitellä. Vihreä osa voisi maistua hiukan omenalle. Melko teolliselle sellaiselle kuitenkin. 

Kokonaisuudessaan pussi oli melko keskiverto. Ihan hyviä karkkeja oli, lemppareitani olivat keltainen kenkä, liitulaku ja vaaleanpunainen yllättäjä! Voisinpa jopa kehottaa ostamaan pussin vain tuon pinkin tapauksen takia! En ehkä ostaisi pussia uudelleen kovin helpolla, mutta ei tämä suoranainen pettymyskään ole. Maistamisen arvoinen kuitenkin. Kolme karkkia!


keskiviikko 8. elokuuta 2012

Poppamies Habanero chilisuklaat


Hyvää keskiviikkoa arvon lukijat! Tänään on vuorossa ihan supersiisti maistelu! Iskin paikallisessa Prismassa silmäni näihin, enkä yksinkertaisesti voinut kävellä ohitse ottamatta niitä mukaani! Kyseessä ovat siis Poppamiehen chilisuklaat. Näitä löytyi kahta makua: vaalea appelsiini-chilisuklaa ja tumma vadelma-chilisuklaa. Kappalehinta oli aika hurja - 2,49e per patukka. Hurja etenkin kun painoa yhdellä patukalla on 39 grammaa. Ja palojakin on vain neljä! Uskon kuitenkin, että nämä ovat täysin sen arvoisia.

Patukoiden paketit ovat mielestäni aivan ihania! Ne ovat kauniissa pahvirasioissa ja sisällä pienessä muovipakkauksessa. Tuoksu on aivan uskomaton!

Molempien patukoiden valmistaja on suomalainen Kultasuklaa Oy ja valmistuttajana on puolestaa Poppamies. Suklaa on käsintehtyä 

Pidän aivan valtavasti molempien patukoiden ainesosaluettelosta! Ne ovat niin lyhyitä, että pakostakin tulee mieleen, ettei näissä patukoissa ole mitään turhia aineksia.

Vaalea appelsiini-chilisuklaa

Ainekset: sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalestiini), vanilja, habanerojauhe 0,5%, appelsiiniaromi, kaakaopitoisuus 32%.

Takaa löytyy myös teksti: Sopivasti tulinen 1/3. Mitä lie tarkoittaakaan....

Nyt maistellaan! Okei! Aika pirun tulista! En tiedä kenen asteikolla tuo sopivasti tulinen on mitattu, mutta itselleni tämä on jo melkoinen äärilaita! Suklaa maistuu todella hyvälle, mitä tuolta seasta nyt saattaa maistaa.. Patukka on kuitenkin niin tulinen, että olen hyvin onnellinen, että otin suuhuni noin neljäs osan tuosta palasta. Eikä taida tulla syötyä yhtään enempää. Jos tykkäätte tulisesta, siis todella tulisesta ruoasta, niin tätä kannattaa testata. Muut, älkää vaivautuko! Tulee vain kurkku ja suu tunnottomaksi. Jos tätä vertaa esim Fazerin Maya -patukkaan, niin se on silkkaa maitosuklaata tähän verrattuna!

Nyt hetken päästä suussa on jo ihan kiva olo... tunnoton ja tulinen mutta enää ei satu niin pahasti. Suklaan seassa maistuu vähäsen appelsiini, mutta patukka tuoksuu ihan appelsiinisuklaalle! Olen kyllä todellinen Kultasuklaa-fani muutenkin, eli suklaa on todellista priimaa! En oikein tiedä millainen arvosana tälle pitäisi antaa.... Tämä oli erittäin hauska kokeilu ja idea on ihan mieletön! En kuitenkaan tule ostamaan tätä uudelleen, sillä en ole varma saanko syötyä tätä tuota neljäsosapalasta enempää... Aika näyttää.. No hmm.. Kolme karkkia. Olisin antanut neljä, jos ostaisin tätä uudelleen.


Tumma vadelma-chilisuklaa

Ainekset: kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi, emulgointiane  (soijalestiini), vainlja, habanerojauhe 0,5%, vadelma-aromi. Kaakaota vähintään 54%. 

Huomatkaa muuten tuo kaakaomassan ja sokerin järjestys ainesosaluettelossa! Näissä luetteloissa ensimmäisenä ovat ne ainekset, joita on eniten. Tässä on siis enemmän kaakaomassaa kuin sokeria! Tämäkin patukka on sopivasti tulinen.

Vähän pelottaa maistella tätä tuon appelsiinin jälkeen... Tumma suklaa on täydellistä. Turtunut suu alkaa jo maistaa muutakin kuin tulisuutta. Vadelman häivähdystä ja täyteläistä suklaata. Mutta jälleen chili potkaisee ja kovaa! Hyvin kovaa. Läähätän täällä ihan, suuni on ihan tulessa!

Nämä Poppamiehen karkit ja muut jutut on tarkoitettu selvästikin ihmisille, jotka nauttivat tästä kivusta ja tulisuudesta. Itse en kyllä kuulu näihin henkilöihin. Tällekin patukalle annan arvosanaksi kolme karkkia. En tule ostamaan näitä enää näiden hyvin tulisen maun takia, mutta suosittelen ehdottomasti maistamaan jos tykkää kuumista jutuista! Suklaa on parhainta laatua ja oli tämä jo tuon suklaan arvoista. No. Eipähän jäänyt mielenpäälle. Kielenpäälle kylläkin..

Ps. Pakko hipsiä laittamaan suuhun tavallista maitosuklaata!

lauantai 4. elokuuta 2012

Pirkka Viidakkomix


Heissan! Lompakko on vielä laihiksella, joten pysytään vielä hetki näissä "halpiksissa". Tänään vuorossa on Pirkan Viidakkomix. En ole eläissäni edes huomannut koko pussia ja se näyttää suorastaan järkyttävän hyvältä! Olen hulluna tuollaisiin vaahtopohjaisiin viinikumikarkkeihin! Pussilla on kokoa 300 grammaa ja hintaa oli 2,39e läheisessä K-marketissa. Vertailuna voin sanoa että esim Fazerin Jumbo pussit maksavat nykyään yli 3 euroa ja kokoa niillä on 400grammaa. Eli kilohinta tulee hintsusti pienemmäksi Pirkan pusseissa.

Lakritsi- ja viinikumimakeissekoitus. Ainekset: glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, muunnettu tärkkelys, liivate, melassi, ammoniumkloridi (salmiakki), happo (E330) lakritsiuute, värit (E150a, 120, E141, E160c), maltodekstriini, pintakäsittelyaineet (kasviöljy, E 903, E901) aromit, hapettumisenestoaine (E300), kurkumauute.

Valmistettu Alankomaissa.


Pussista löytyy ehkä neljänlaisia karkkeja. Kolme hedelmää ja ainakin yhdenlaisia mustia (tästä on varmuus vasta kun niitä tulee maistettua).  Mielestäni karkit ovat tosi kivan värisiä! Lapsenmieleni ei malta enää yhtään odottaa, että pääsen näitä mussuttamaan! Tarkemmin tarkasteltuani karkkeja, huomasin, että hedelmäkarkeissa on kuvio kolmesta apinasta (tai ihmisestä????) mopon kyydissä. Öö? Mustat karkit ovat hyvin samantyyppisiä kuin siinä kauan huokailemassani valkoisessa, punakorkkisessa tax-free karkkipurkissa. Saas nähdä maistuvatko ne samalta?

Maistelen nyt ihan ekkana punaisia karkkeja. Maun muodostumiseen menee jonkin aikaa. Karkkia saa pureskella melko paljon, kuten kunnon viinikumeja kuuluukin. Maku on jotakin marjaista. Ei ihan suoraan ehkä mansikkaa kuitenkaan... Tai en tiedä. Hyvää on kuitenkin! Oikein ennustettu! Ihanan makeaa ja makunystyrät nauttivat kovasti! Nam nam!

Seuraavaksi otetaan vuoroon oranssi. Koostumus on tietenkin samanlainen. Maku on selvästikin appelsiini. Tämä on ehkä hieman raikkaampi kuin tuo punainen.. Hieman teollinen, mutta sehän oli odotettavissa. Oikein hyvää tämäkin!

Jälleen odotan innolla vihreää karkkia. Ehkä siksi, että tykkään ihan hirveästi siitä Haribon vihreästä sammakosta. MMMMM! Tämä on ehdottomasti paras näistä! Omenainen ja hyvin kivan makuinen! Omnomnom!

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä mustat! Koostumus on hyvin erilainen verrattuna hedelmiin. Jähmeä salmiakin ja lakritsin sekoitus, jota saa pureskella melko reippasti. Nämä maistuvat vähän niinkuin suolaiselle lakritsille. Oho! Eri kuviot maistuvatkin erille! Seeprat ovat suolaisia lakritseja, leijonat melko makeita lakritseja.. Mukana on lisäksi ainakin kenguruita, norsuja ja kilpikonnia. Hetken näitä mussutettuani tulin siihen lopputulokseen, että pussissa on kahdenlaisia mustia. Makeita lakrtiseja ja suolaisia lakritseja. Suolaiset ovat mielestäni parempia, lakritsihylkiö kun olen. Makeat lakutkaan eivät kyllä maistu ollenkaan pahalle! Ei ole mitään inhottavia sivumakuja!

Hyvät ihmiset. Ostakaa tämä pussi. Kannattaa selvästikin ehdottomasti maistella halpiskarkkejakin! Odotan jo innolla seuraavaa Pirkka-pussia! Kaikki karkit olivat hyviä! Hinta on kohdallaan! Lisäplussaa muuten pussin "tuoreussulkimesta" (vaimistälie)! Sen avulla karkit pysyvät pehmoisina vielä pussin avaamisen jälkeenkin. Viisi karkkia! Hallelujaa!

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Fin Carré Milk Chocolate, Hazelnuts ja Crisped Rice


Tänään on se päivä kun esittelen teille uudet ystäväni Saksasta! Lompakkoni on laihiksella, joten käyn nyt hetken aikaa vielä näitä "halpis" makeisia läpi. Tällä kertaa on siis vuorossa Lidlin suklaat. Näihin olen tutustunut jo jonkin aikaa sitten ja voin jo sanoa, että käyn Lidlissä kylässä mieluusti myös lompakkoni ollessa tuhdimmassa kunnossa. Näitä voi mielihyvin syödä silloin, kun edullisuus vain lisäetu on hyvän maun rinnalla. 

Kerronpa nyt sen kaikkein mieluisimman uutisen, eli hinnan! Nämä levyt ovat painoltaan 100g ja hintaa on 0,65 euroa. Eli kun näitä ostaa kaksi, eli esim Fazerin levyn verran, rahaa menee 1,30 kun taas Fazerin levyyn noin 2 euroa. Toisin sanoen näitä saa 300 grammaa kun Fazeria saa 200 grammaa samalla hinnalla. Kyllä minä vielä Fazeriakin ostan, elkää peljätkö :D

Tänään esittelen teille siis nämä kolme levyä: maitosuklaa, hasselpähkinäsuklaa ja riisimurosuklaa. Näitä samanlaisia levyjä on vielä ainakin valkosuklaa, tummasuklaa ja hedelmä-pähkinäsuklaa. Päätin nyt kuitenkin valita nämä lempparini.


Maitosuklaa. Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, kaakaomassa, herajauhe, voirasva, emulgointiaine (auringonkukkalestiini), hasselpähkinäsose, luontainen vanilja-aromi. Suklaassa kaakaota vähintään 30%. Saattaa sisältää muita pähkinöitä ja soijaa.

Levyssä on yhteensä 24 melko pientä palaa. Suklaa on hyvin maraboumaista. Hyvin täyteläistä ja pehmeää. Sellaista melko tyypillistä lällymaitosuklaa-suklaata. Mutta suorastaan rakastan sellaista lällyä, joten tämä kelpaa aivan täydellisesti! Kannattaa muuten ehdottomasti kokeilla tätä ja tuoreita mansikoita! Aivan uskomaton yhdistelmä! Viisi karkkia!



Riisimuroja sisältävä maitosuklaa. Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, riisimurot 15% (riisijauhe 65%, sokeri, vehnämallas, maissijauho, gluteeni, vehnädekstroosi, suola), rasvaton maitojauhe, kaakaomassa, herajauhe, maitorasva, hasselpähkinäsose, emulgointiaine (auringonkukkalestiini), vanilja-aromi. Suklaassa kaakaota vähintään 30%. Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä. 

Valmistettu Ranskassa. 

Tässä levyssä on ihanan paljon riisimuroja. Ne rouskuvat hampaissa kivasti ja veikkaisin, että mukana on hasselpähkinän palasiakin. Suklaa ei ehkä ole ihan samaa kuin maitosuklaalevyssä, mutta hyvää kuitenkin. Tämä suklaa on tarkoitettu pureksittavaksi, kun taas maitosuklaa oli selvästikin tarkoitettu suuhun liukenevaksi. Maku ei yllä ihan huipulle, mutta melkein! Neljä karkkia!



Hasselpähkinärouhetta (12%) sisältävä maitosuklaa. Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, hasselpähkinä (12%), kaakaomassa, herajauhe, voirasva, emulgointiaine (auringonkukkalestiini), hasselpähkinäsose, luontainen vanilja-aromi. Suklaassa kaakaota vähintään 30%. Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä ja soijaa.

Tämä suklaa maistuu täsmälleen samalle kuin maitosuklaa. Tykkään ihan tosi paljon hasselpähkinäsuklaista ja esimerkiksi Fazerin keltainen levy on yksi lemppareistani. Tässä levyssä hasselpähkinöitä verrattaen vähemmän kuin riisimuroja, mutta määrä on mielestäni juuri oikea. Pakko muuten mainita tuosta ainesosalistan hasselpähkinäsoseesta, joka löytyy jokaisesta näitä kolmesta levystä. Melko erikoinen lisä sinänsä, enpä ole ennen kuullut hasselpähkinäsoseesta suklaalevyssä! Saati soseesta muutenkaan. Mutta kuitenkin. Todella hyvä levy! Viisi karkkia!