maanantai 25. helmikuuta 2013

Fazer Merkkari Mix


Hohoo! Nyt on aika tämän aivan liian kauan odotetun uutuuden maistelun! Eli Fazerin Merkkari Mix. Muistan nämä omista pentuajoistani lähi-kiskan irtokarkkihyllystä. Silloin mentaliteettina oli "mitä sitkeämpi, sen parempi!" Nyt totta puhuen pelkään hiukan hampaitteni puolesta... Pussilla on kokoa 180 grammaa ja hintaa oli K-Marketissa 1,89e.


Makeissekoitus. Ainekset: muunnettu tärkkelys, sokeri, glukoosi-siirappi, ammoniumkloridi (salmiakki), lakritsiuute, happamuudensäätöaine (E330), aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit ( E153, E150a, punaretiisi- ja safloritiiviste, E160a). 

Valmistettu Suomessa.


Ja eikun hampaita halkomaan! Tätä pussia on kovasti mainostettu "vanhana, hyvänä merkkaripussina". Makuja on neljä: keltainen, oranssi, punainen ja musta. 

Ensiksi keltainen. ja  herranjumala miten hyvvää! Hulluja flashbackeja lapsuudesta! Maku on mieto ja sitrusmainen, muttei lähellekkään saiputta! Score! Hullun sitkeä karkki, mutta se notkistuu kuitenki ajan myötä. Tästä riittää kyllä pureksittavaa piiiitkäksi aikaa. Ehkä täydellinen karkki makean nälkään, kun hetken vätkyttämisen jälkeen ei kehtaa seuraavaa ihan heti syödä sitkeyden vuoksi :D

Oranssi on selvästikin appelsiinimainen. Koostumus on tietenkin sama kuin keltaisessakin. Maku on tosi kiva, semmoinen makeahko ja melko selkeä. Ei ainakaan hirveän teollisen makuinen. 

Punainen maistuu ihan mansikkajäätelölle! Pehmikselle! Tai oikeastaan ihan punaiselle Snörelle! Mystistä. Tosi hyvvää siis, ellei tullut jo selväksi... Ehkä makein näistä ja ehkäpä lempparini. 

Sitten musta. Odotan tältä ihanaa suolaisuutta ja hyvin vahvaa makua. Oivoi. Täydellistä. Siis aika erittäin täydellistä salmiakkia minun makuuni. Tiedättekö, juuri sellaista, jolla on ihanaa järkyttää turisteja :D Koostumus on yhtä sitkeä kuin hedelmäkarkeissakin. Nnnam!

Kokonaisuudessaan pussi on mielestäni erittäin lähellä täydellisyyttä. Hammaskaan ei haljennut, joten erittäin hyvällä mallilla ollaan! Pussia kopeloidessa karkit tuntuvat jäätävän kovilta, mutta suuhun laittaessa ne pehmenevät melko nopeasti. Leuat näillä nappuloilla saa kyllä väsymään alta aikayksikön. Omat lempparini ovat mansikka ja musta. Omnomnom! Jos teillä on kavereita ulkomailla käymässä, tai olette itse menossa matkalle, niin ottakaa ihmeessä tämä pussi mukaan! Tuota salmiakkia ja karkkien koostumusta minulla tulisi ikävä ulkomaanreissulla! Viisi karkkia!

EDIT: Pyh, ei näitä mittään säännöstellä voi! Näihin jää ihan hirviä himo!

EDITEDIT: Hahhah! Eräs lukija on aivan oikeassa ja oranssihan on kolan makuinen eikä appelsiini. Hölmö minä! Ja nyt tarkemmin kuin kuuvaakin katsoo, niin ehkä se on ruskeahkokin.... Hyvää kuitenkin! Ehkä tuo ensiksi makusteltu keltainen vähän vääristi makuja :o


Terkkuja Juholle!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Maatalon Jäätelö - Jäätelö Bailey's -liköörillä


Arvatkaapa mitä mää löysin! Bailey's jätskiä! Tämän jäätelön tekijän konsepti on sinänsä erikoinen, että reseptit tulevat Maatalon jäätelöltä paikallisille jäätelötiloille, joissa itse jäätelö tuotetaan ja kiikutetaan lähialueen kauppoihin. Tämä kyseinen paketti tuli ylikiiminkiläiseltä jäätelön tuottajalta Sortolan jäätelöltä. Jäätelön raaka-aineet ovat tulleet joko tilalta itseltään tai läheisiltä kotimaisilta tiloilta. Aika ihailtavaa! Hintaluokka on samaa kastia Ben&Jerry'sien kanssa: 6,50e / 500ml. Aika tyyristä, mutta no. Sanotaanko, että tässäkin tapauksessa laatu voittaa määrän kuusi-nolla!

Ainekset: täysmaito, kerma (25%), sokeri, glukoosi, dekstroosi, kananmunan keltuainen, Bailey's -likööri (7%), maitoproteiini, sakeuttamisaine: johanneksenleipäpuujauhe. Sisältää maitoa ja kananmunaa. Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä. SISÄLTÄÄ ALKOHOLIA.



Jäätelö näyttää melko valjulta, mutta toisaalta, eipä se Bailey'skään niin hemaisevan väristä ole. Jäätelö oli aivan uskomattoman pehmeää! En tiedä johtuiko se siitä, että se ehti ehkä hiukan sulaa matkalla pakastealtaasta kotiin, mutta pehmoista se oli! Kannattaa antaa sen sulaa hetkisen aikaa, jos se ei luonnostaan ole helposti lusikoitavaa.


Mutta se maku. AH! Se maku! Todellista Bailey's jäätelöä. Tässä maistuu jopa alkoholi! Tässä sitä taas huomaa sen todellisen eron, kun syö jäätelöä joka on ihan oikeasti tehty kermasta ja täysmaidosta. Eipä oikein nappaa mitkään halpisjädet tämän jälkeen. Jos jäätelö voi maistua pehmeälle, niin tämä todellakin teki sen. Ainut minkä olisin itse lisännyt tähän, olisi suklaakastike. Joko sellainen juokseva tai sitten sellainen pakkasessa jähmettyvä, hieman rouskuva. Jonkinlainen tekstuuri ja tumma vivahde olisi ollut ihan älyttömän hyvä lisä. Suunnittelimme vierailevan tähtöseni kanssa myös Bailey's -likööriä tähän kastikkeeksi!

Mutta joo. Aivan älyttömän hyvää ja laadukasta jäätelöä! Tuntuu, että tätä voi syödä vieläkin paremmalla omalla tunnolla kuin Ben&Jerry'siä. Todellista lähiruokaa, tämä kun tulee nykysin samasta kaupungista! Pientä lisäsäätöä ja ehkä yksi maailman täydellisimmistä jäätelöistä on valmis. Jos pidät Bailey'sistä, niin pidät taatusti tästäkin! Viisi karkkia!

maanantai 11. helmikuuta 2013

Fazer Ässä Pelix

Hejj! Nyt tuli taas natustettua sokeria ja päätinpä jakaa tämän teillekin asti. Eräs vieraileva tähtönen yllätti minut (jo toivotullakin) Ässä Pelixillä. Pussi, tai pikemminkin säkki, on 350 grammainen ja maksaa ehkäpä sen kolmisen euroa. Pakko kyllä myöntää, ettei tämä pussi ole kiinnostanut minua yhtään. Tai no. Tavallaan olen halunnut maistaa sen sisälmyksiä, muttei ole viehättänyt niin paljoa, että olisin omakseni hankkinut. Jotensakin luotaan työntävän näköisiä karkkea. Ehkä jotenkin liian limaisia tai jotain.

Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maissitärkkelys, vehnätärkkelys, muunnettu perunatärkkelys, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330), liivate, stabilointiaine (E420), lakritsiuute, ammoniumkloridi (salmiakki), aromit, retiisi- ja safloritiiviste, värit (E171, E163, E153, E 141, E100, E160a), pintakäsittelyaine (E903).

Valmistaja Fazer Makeiset Suomi.


Pussista löytyy kaiken kaikkiaan 11 erilaista karkkia! Karkit ovat tietenkin peliaiheisia, eli pussista löytyy ristinollan tarpeet, pokeri poletit, pelikortit ja tottakai dominot!

Arvostellaan ekkana ristinollat. Pussin miltei ainoa musta on osa tätä kolmikkoa. Se on aika perusmusta, hyvä kuitenkin. Kivan suolainen ja selvästikin Ässämix -pussin musta. Hyväää siis! 

Hedelmäisiä rinkuloita on siis kahdenlaisia: pinkki-vihreä ja kelta-punainen (kuva hiukkasen vääristää).  Pinkki osa on selvästikin vesimelonia. Ja jotenkin se on jälleen kerran jotensakin visto. Tämä maistuu samalle kuin Ässä Hässäkän pinkki. Ihan jees sinänsä, mutta jotenkin hyvin teollinen ja omituinen. Vihreä osa on sitä aina niiiiiiin hyvvvvääää omppua :) Nams! Punainen rinkulan puolikas oli selvästikin mansikkaa (ylläriii!) ja keltainen jotakin sitruunan ja appelsiinin väliltä. Ihan kiva, aika perus karkki kuitenkin. 

Näiden kolmiottelusta rasti voitti ihan selvästi, mutta pinkki-vihreän vihreä puolikas tuli hyvänä kakkosena. Koostumus oli hedelmäkarkkien osalta hyvin tahmea. Sellainen hampaisiin tarttuva.

Nämä kaksi polettia ovat melko hassu tuttavuus. Punainen on mansikkainen, mutta selvästikin vaniljainen vaahtomainen karkki. Ihan hyvää, melko kirpakkaa ja tikustelevaa mansikkaa. 

Musta versio oli lakritsimainen. Tämäkin oli melko kirpakan kuuloinen makeinen. Vieraileva tähtöseni ei pitänyt tästä yhtään ja kuvaili jopa marsipaanimaiseksi!

Hmm. Molemmat olivat melkolailla samanlaisia. Yhtä hyviä tai yhtä huonoja.

Seuraavana vuorossa ovat dominot. Ne ovat sokeroituja ja puoliksi vaahtoisia. Odotin innolla niiden maistelua! Vihreä (jälleen kuva vähän huijjaa) on pehmoinen ja omenainen tai päärynäinen. Oikein hyvää. Ei lainkaan kirpeää vaan kivan makeaa.

Punainen dominopalikka on selvästi mansikkaa. Jälleen makeaa ja sitkeää vaahdon ansiosta. Ihan kiva. 

Näistä kahdesta vihreä ehkä mielestäni voitti. Melko samalla viivalla molemmat kuitenkin ovat. 

Pelikortteja on neljää eri sorttia. Pinkki, vihreä, lila ja keltainen. Pinkki oli hyvin kummallisen makuista. Jotain, ehkä tuttifrutin kaltaista? Kirpakkaa, ihan syötävää, muttei mitään erityisen sykähdyttävää. Kummallista enemmänkin.

Vihreä pelikortti on kertakaikkisen hirveä. Saippua. Tai siis lime tai greippi tai joku sen tapainen, mutta jälleen kerran hyi. Odotin innoissani jotain hyvää omenaa tai päärynää, mutta turhaan. Hmph.

Lila on yllättävän hyvää! Jotenkin marjaiset karkit eivät yleensä oikein nappaa, mutta tämä oli hyvää! Samankaltaista kuin Ässämix-pussissa oleva lila-karkki. Marjan maku on tässä vahva ja pikkuisen kirpeä. 

Keltainen on ehdoton suosikkini! Uaaaah! Ihan järkyttävän hyvää! Ananas ihan selvästi ja pikkuisen kirpeää, mutta todella hyvää! 

Hmm. Entäs kokonaisuus. Aika peruspussi mielestäni. Jotenkaan en odottanut mitään karkkia innolla tai kiinnostuneena, mutta tämä pussi lopulta yllätti ihan positiivisesti. Paras karkki oli ehdottomasti tuo keltainen pelikortti. Kakkosena tulee musta risti ja kolmossijan vei ehkäpä vihreä domino tai lila pelikortti. Yksi miinus voisi olla mustien ristin vähyys. Niitä taisi olla vain kolme koko pussissa! Näin hedelmärikkaassa pussissa niitä voisi olla kyllä paaaaljon enemmän. Voisin ostaa tämän pussin ehkä joihinkin illanistujaisiin, mutten ehkä yksin itselleni. Ensinnäkin pussi on sairaan iso ja toiseksi ei se jaksa kiinnostaa niin pitkään, että yksin tämän vetelisin. Kolme karkkia.