sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Milka & Oreo


Jälleen erään Haaparannan reissun mukana käpäliin tarttui tällaista: Milka & Oreo! Pakkohan tällainen herkku oli ostaa :3 Hinnasta ei ole enää muistikuvia, mutta levy painaa 100g ja on varmaankin samaa hintaluokaa muiden moisten kanssa.

Milka Oreo
Ingredienser: socker, veg. fett, kakaosmör, vasslepulver, skummjölkspulver, vetemjöl, kakaomassa, smörfett, gräddpulver (2%), magert kakaopulver (1%), hasselnötter, emulgeringsmedel; sojalecitin, solroslecitin, glukosfruktossirap, sromer, bakpulver, ammoniumhydrogenkarbonat, natriumhydrogenkarbonat, salt. Innehåller mjölk, hasselnötter, vete, gluten och soja. Kan innehålla spår av andra nötter.

Hmmm... päällä on maitosuklaata ja sisällä on sitä samaa valkoista mömmöä, mitä löytyy esim Kinder Maxi -patukoista. Niin ja tietenkin niitä Oreon palasia on mukana myös! Olen aina tykännyt niistä Kinder Maxi -patukoista ja niiden Lidl kopioista, eli tämäkin on erittäin hyvää. Oreon palaset ovat mukavan isoja, eivät mitään pikkuruisia murusia. Enimmäkseen tässä maistuu kuitenkin suklaa ja se valkoinen mönjä. Keksin palat ovat ikäänkuin kivana, rapeana lisänä. Tämä on kuitenkin aika erittäin makeaa, joten varautukaa sillä mielellä. Jopa minulle tuli kuuden palan jälkeen seinä vastaan. Oma levyni on ehtinyt pehmentyä kesän lämmössä (missä lämmössä.....??) täällä sisällä, mutta voisin seuraavaksi sujauttaa tuon jääkaappiin ja maistella sitä sitten jämäkämpänä versiona. Jäin kaipaamaan ehkä jotain vahvempaa makua kuitenkin. Loppujen lopuksi tämä oli kuitenkin oikein hyvää suklaata, Milka ei petä ikinä! Neljä karkkia :)

Ps. Oli muuten melekosen paljon parempaa jääkaappikylmänä!

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ahlgrens Bilar Fruktkombi


Hejsan! Tänään maistellaan Ahlgrensin Bilareita! Tällaisia vaahto-viinikumi-miksauksia :3 Pussi näyttää ihan älyttömän hyvältä ja toivottavasti on myös! Pussilla on kokoa 125 grammaa ja hintaa oli 1,54e. Mielestäni pussi on sopivan kokoinen (ärsyttää ne jättimegasuperhyperpussit) ja hintakin on tämän kokoiselle kai ihan jees. Kilohintaa tosin taitaa tulla hieman yli kymppi.

Fruktkombi – det bästa av två världar

Fruktkombi är den första kombimodellen från Ahlgrens bilar. Efterlängtad för sitt generösa utrymme, men också för den fruktiga smakkombinationen av friskt vingummi och klassisk svensk skumbil.

Fruktkombi är en given familjebil som bjuder på smaken av både tuttifrutti, hallon och citron. Det är ett läckert åk för såväl friluftliv som sport.

Prova även Ahlgrens bilar Saltlakrits, Sursockrade och den legendariska originalmodellen.

Makeisia
Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, inverttisokerisiirappia, vettä, liivatetta, maltodekstroiiniä, happoa (sitruunahappoa), kasviöljyä, aromeja, tiivisteitä (omenaa, seljaa, retiisiä), pintakäsittelyainetta (karnaubavahaa), väriä (E100).


Jjoooo ehkä joku ruotsin taitoinen saa selvää tuosta kuvaelmasta, joka pussin takaa löytyi. Voitte vaikka halutessanne suomentaa sen tuonne kommenttiboksiin!

Nyt maistellaan! Pussi tuoksuu ihan Ruotsin risteilyltä :D Pussissa on kolmenlaisia karkkeja: punaisia, oransseja ja keltaisia. Kaikki ovat puoliksi vaahtoa ja puoliksi viinikumia. Punainen taitaa olla joku marjajuttu. Vaahto-osa on todella suuressa osassa karkkia ja niinpä karkki ei oikeastaan maistu miltään muulta kuin vaahdolta. Semmoinen makeahko ja pehmoinen maku. Oranssi karkki on ehkä jotain appelsiinin tai sitrushedelmän tapaista. Keltainen on joku sitruunan tapainen.... hieman saippuainen ja hapan. Ehkä vahvin maku näistä kaikista kolmesta.

Pussi on ihan kiva. Ulkonäkö oli houkutteleva ja pirteän näköinen. Toisaalta kuitenkin sisältö oli aika mitään sanomaton. Tykkään tuollaisista vaahto-viinikumi yhdistelmistä, mutta makua näissä ei juurikaan ollut. Muuta kuin sen vaahdon maun verran. Karkkeja on kiva syödä, koska ne ovat pehmeitä ja silkoisen tuntuisia, mutta siihenpä se sitten jääkin. Seilaan nyt kakkosen ja kolmosen välillä, mutta taidan päätyä kakkoseen, koska pussi on loppujen lopuksi aika tylsä.