maanantai 28. huhtikuuta 2014

Fazer Suffeli Sweet & Salty Mix


Hejssan! Oli tarkoitus maistella tätä jo lauantaina, mutta sitten Kärpät meni ja voitti Suomenmestaruuden, joten pääsipä unohtumaan *-*. Mutta siis tätä olen himoinnut jo ties mistä asti ja nyt vasta sain aikaiseksi ostaa. Kyseessä on siis Suffeli Sweet & Salty Mix, erittäin mielenkiintoisen kuuloinen ainakin. Pussilla on kokoa 140g ja hintaa en kyllä muista, mutta veikkaisin, että kahden ja kolmen euron väliin se sijoittuu.

Keksejä ja vehnämuroja maitosuklaan makuisella kuorrutteella (66%). Ainesosat: sokeri, vehnäjauho, kasvirasva (palmu, shea), kaakaovoi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, rasvaton maitojauhepaahdettu vehnä, herajauhe (maidosta), kaakaojauhe, mallasuute (ohrasta), suola, emulgointiaineet (E417, lesitiini, mm. soija), sakeuttamisaine (E414), nostatusaineet (E500, E334,), hiiva, pintakäsittelyaine (E904), aromit, happamuudensäätöaine (E524). Saattaa sisältää pieniämääriä selleriä ja seesaminsiemeniä. 

Niin ja laitetaas lukijoiden toiveesta enemmän kuvia tiskiin! ;)


Pussista löytyy kolmenlaisia palleroita. On sellaisia sileäpintaisia vähän isompia, jotka näyttää Gräddcola -karkeilta (kuvassa vasemmalla, takana). Sitten on tuollaisia rypyläisiä pallukoita (kuvassa edessä) sekä tuommoisia ihan pikkuruisia, hyvin suklaarusinoita muistuttavia juttuja (kuvassa oikealla, takana). 

Aloitetaan vaikka noista sileistä palleroista. Nämä on nyt niitä keksejä, jotka on kuorrutettu suklaalla. Ja on muuten suklaakeksejä kaiken lisäksi. Suklaa on kivan makeaa ja sitä tuntuu olevan ihan mukavasti (aika kovan) keksin päällä. Näissä on ihan pikkuruinen suolainen vivahde, mutta en tiedä onko se semmoinen tarkotuksellinen. Tosi kivoja! Tykkään!

Maistellaan seuraavaksi tuollaista rypyläistä. Tämäkin on oikein rouhea ja keksin kuuloinen. Hyvin digestivemäinen ja melko suolainen. Tai sitten tämä voisi olla sellainen suklaalla kuorrutettu suolakalakeksi.. Hmm.. ei ihan yhtä hyvää kun edellinen, mutta menettelee tämäkin. Onhan siinä sentään suklaata päällä :P

Nuo pikkuruiset pallerot vuorostaan tuovat mieleen ne Honey Puff (?) murot, joiden paketin kyljessä oli/on sellainen iso keltainen mölli. Nämä ovat jo edeltäjiään selvästi pehmeämpiä, sellaisia hieman sitkeitä sekä makeampia. Ja näitä on_paljon_. Tulee hirveä hinku ottaa näitä kourallinen ja mussuttaa menemään. Ei nuo yksittäiset pipanat pääse oikein oikeuksiinsa. 

Suklaa oli kaikkien päällä oikein herkullista. Lempparipaikasta taistelevat ehkäpä tuo suklaakeksimäinen pylpyrä ja nuo pikkunaturat. Niitä on ihanaa ottaa hirveän monta suuhun kerralla! Tämä on juurikin niitä pusseja, joihin jää koukkuun, ja ennen kuin huomaakaan pussi on tyhjä ja tekisi vielä mieli syödä lisää. Suolaisuutta olisi saanut mielestäni olla vielä lisää.. se jäi liian taka-alalle ja enpä olisi ehkä osannut sitä kalastella tuolta makujen seasta jos pussin kyljessä ei olisi sitä erikseen mainittu. Tämä on oikein kiva lisä Suffeli Puffin kaveriksi ja ostan varmaankin uudelleen joskus. Neljä karkkia!










perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kymppi Kinuskikaakao kerrosmämmi


Mmoi! Tänään vähän poiketaan aiheesta, koska kaupassa tuli vastaan näin kummallinen herkku! Tunnustaudun itse mämmin rakastajaksi, joten tämä nyt on ihan pakko testata. Kinuskikaakao kerrosmämmi. En vieläkään oikein ymmärrä tätä konspetia. Pakkauksella on kokoa 130g ja hintaa oli ehkäpä alle kaksi euroa.

Aineosat: vesi, ruisjauho, siirappi, ruismallas, laktoositon kerma, laktoositon voi, kaakaojauhe 1%, muunnettu maissitärkkelys, suola. 

Valmistettu Suomessa.

Vihdoin ja viimein saan tämän maistelluksi! Tosiasiassa ostin tämän jo monta viikkoa sitten, ja epähuomiossa jätin purkin jääkaappiin pariksi viikoksi. Kun sitten olisin ruvennut tätä maistelemaan, huomasin, että tätä saa säilyttää jääkaapissa sulatettuna vain pari päivää. Elkää tehkö siis tätä samaa virhettä! Kävinpä tällä viikolla kipaisemassa uuden :) Tämä paikkaa nyt aamupalaa, joten tämä saattaa maistua nälkäiselle tavallista paremmin ;D

Mutta maistellaanpa! Päällä on suklaakinuskimämmiä ja alla klassisempaa versiota. Kinuskikaakaojuttu on oikein hyvää! Minulla oli omat epäilykseni tästä, mutta koko setti maistuu todella hyvältä! Päällinen on kuin kaakaovanukasta ja se sopii yllättävän hyvin mämmiin. Oijoi, minulla on ollut niiiiin ikävä mämmiä <3 Jos normimämmi epäilyttää, niin voisin suositella tätä maistiaisena. Veikkaan kuitenkin että parhaiten tämä maistuu tyypeille, jotka nautiskelevat mämminsä kerman ja sokerin kera :3 Neljä karkkia!


Kivvaa Pääsiäistä kaikille!

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Panda Double Choco Suklaamunat


Hellooou! Tänään pääsin vähän pääsiäisherkkujen kimppuun :) Maistelun alla on siis Pandan Double Choco Suklaamunat. Ulkonäkö on ainakin ihan syötävän suloinen! Pussissa on 150grammaa suklaata ja hintaa oli 1,99e. 

On kevät ihanaa aikaa,
täynnä myös pääsiäisen taikaa.
Ihanat suklaamunat nämä,
keväisiä herkutteluhetkiä piristävät.
Suklaiset pääsiäisherkut
tekee Panda
- se omintakeinen makeinen.

Valkosuklaalla, maitosuklaalla ja tummalla suklaalla kuorrutettuja maitosuklaamunia. Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, täysmaitojauhe, rasvaton maitojauhe, pintakäsittelyaine (lesitiini) aromit (vanilliini). Maitosuklaassa kaakaota vähintään 30% ja tummassa suklaassa kaakaota vähintään 53%. Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää. 

Valmistettu Suomessa.

Pussissa on siis eri suklailla kuorrutettuja maitosuklaamunia. Mutta maistellaanpa! Aloitetaan tummasta suklaasta. Maku on aluksi aika vaimea, mutta loppua kohden tumma suklaa yhdistyy maitosuklaaseen todella hyvin ja se raikastaa makeaa maitosuklaata. Maitosuklaa puolestaan maistuu oikein hyvälle, perinteiselle Pandalle. Valkosuklaalla päällystetty suklaamuna on hyvin imelää maitosuklaan kanssa, mutta valkosuklaan ystävät pitävät tästä varmasti! (muun muassa minä! <3) 

Aluksi tämä pussi vaikutti hyvin simppeliltä tapaukselta. Tai no, olihan tämä aika perussettiä, mutta kun halutaan tehdä jotain yksinkertaisen hyvää, niin tämä on juurikin se tapa, jolla se kannattaa tehdä! Joku pieni ylläri näiden seassa olisi ollut tosi kiva, esim joku nugaa-krisp yhdistelmä maitosuklaalla päällystettynä olisi ollut ihan törkeän hyvää! (muistatteko Tupla Shots -pussissa oli semmoisia omnom!) Suklaat paranee koko ajan ja pussi tyhjeneekin yllättävän nopeasti.... Saisipa näitä pääsiäisen jälkeenkin! Miinuksena vielä pikkuisen korkea hinta tämän kokoiseksi pussiksi.... Mutta neljä karkkia!



perjantai 4. huhtikuuta 2014

Panda Aito Lakupala


Mmoi! Löysin tuolta kaappien kätköistä tällaiset pikku levyn, joka on lymynnyt siellä ties miten pitkään :D Kyseessä on siis Pandan Aito Lakupala suklaalevy. Olen aina ollut jotenkin kauhean viehättynyt lakritsin tai salmiakin ja suklaan yhdistelmästä. Siinä on jotain hiukan vääristynyttä. Pentuna ostinkin monesti Salmiakki Aakkos-pussin ja Fazerin Sinisen ja mussuttelin niitä vuoronperään. Jostain kumman syystä näitä varsinaisia suolaisia ja makean yhdistelmia ei ole juurikaan tullut syötyä, joten maistellaanpa nyt tätä versiota. 100 g levyn hinta huitelee ehkä siinä euron kieppeillä. 

Maitosuklaata lakritsitoffeetäytteellä (33%). Ainesosat: sokeri, tärkkelyssiirappi, kaakaovoi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, kasviöljy (kookos), rasvaton maitojauhe, lakritsiuute, emulgointiaine (lesitiini), melassi, väri (E153), aromit (vanilliini, anisöljy), suola. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää ja mantelia. 

Valmistettu Suomessa.

Tykkään tavallisesti todella paljon Pandan suklaalevyistä, joten odotukset ovat aika korkealla. Suklaa on oikein hyvää Pandan perinteistä maitosuklaata. Sisällä oleva lakritsitoffee on melko miedon makuista ja ainakin aluksi jää hyvin paljon suklaan varjoon. Mausta tulee ehkä etäisesti Dumblen lakritsitoffeekarkki mieleen (se violetti), mutta muuta tämän kaltaista vertailukohdetta en kyllä keksi. Tätä voisi suositella kyllä sellaiseksi kokeiluversioksi, mikäli lakritsin ja suklaan yhdistelmä epäilyttää. Tämä levy on mukavan lempeä aloitus. Ajan mittaan lakritsin maun kyllä tunnistaa, mutta se sopii jotenkin todella kivasti tähän levyyn. Voisin kuvitella ostavani tämän ehkä joskus uudestaankin :) Neljä karkkia!


Ps. Kiitoksia ihanista kommenteistanne! En pysty vieläkään vastaamaan niihin, mutta kaikki tulevat kuitenkin luettua ja otan vinkkejä vastaan! :)