lauantai 28. kesäkuuta 2014

Panda Täytelakupala Tropico



Heissan! Tänään maistellaan vähän lakua! Käväsin lähikaupasta kipaisemassa Pandan "uusimman" (joka on kaupoissa ties miten pitkään...). Kyseessä on siis Tropico-lakut. Pussilla on kokoa 250 grammaa ja hintaa oli 1,99e. 

Panda lakrtisia vuodesta 1927. Pandan lakritsia on valmistettu jo vuodesta 1927 Suomen makeispääkaupungissa Vaajakoskella. Aina vain maistuampia lakupaloja syntyy kun herkullisen tuoreet ja pehmeät tähtilakupalat täytetään tropiikin aurinkoisilla mauilla. Panda - Se Omintaikeinen Makeinen.
Lakritsia ananaksen-, appelsiinin-, punaisten marjojen- ja suklaanmakuisella täytteellä (25%). Ainesosat: siirappi, vehnäjauho, sokeri, kasvirasva (palmuydin, palmu, sheaydin), glukoosi-fruktoosisiirappi, riisitärkkelys, lakritsiuute, melassi, vähärasvainen kaakaojauhe, väri (E153, E120, E160a), emulgointiaine (lesitiini), aromit (mm. anisöljy, vanilja), happamuudensäätöaine (E330). Saattaa sisältää pieniä määriä maitojauhetta. 

Valmistettu Suomessa.


Pussista löytyy siis neljän makuisia lakuja: marjaa, ananasta, appelsiinia ja suklaata. Pussin tuoksu on huumaava. Mieleen tulee heti torilla myytävät metrilakut. Maistellaanpa punaista. Marjan maku on hyvin vieno, enemmänkin sellainen häivähdys. Ihan jees, mutta aika mautonta kuitenkin. Entäs appelsiini? Se on selvästikin tuo tummempi keltainen. Jotenkin kummasti tulee ihan sellainen olo kuin söisi Jaffa-keksejä :D Oikein hyvää! En yleensä oikein välitä appelsiinin makuisista karkeista, mutta lakussa nämä ovat mukavan jännittävä ylläri. Maistellaanpas ananasta. Hmmmm... tämä on aika kinkkinen. Selvästikin tähän on laitettu anista... mielenkiintoista. En oikein osaa sanoa pidänkö tästä vaiko en. Hmm.. jätetäänpä tämä teille mysteeriksi :D Vimppana vuorossa suklaa. Tämä on se tuttu suklaatäytteinen laku kuin muissakin Pandan pusseissa. Suklaan maku on melko vahva ja tumma, sellainen kaakaoinen.

Kokonaisuudessaan pussi oli ihan mukava... Yritystä ainakin oli ja hedelmäiset lakritsit olivat kiva uusi tuttavuus. Mitään mieltä räjäyttävää en kokenut, mutta jotain uutta kuitenkin :) Pussin hinta-koko -suhde on mielestäni oikein hyvä ja etenkin pussin ulkonäkö on aivan ihana! Suosittelen ainakin maistelemaan, jos tykkää lakuista :) Kolme karkkia!


Ps. Käykäähän äänestämässä uuten galluppiin! Ja nyt pääsen taas vastaamaan kommentteihinne :) oli selvästikin selain-ongelmia.

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Daim Mint


Heissan! Päätin torstaina töissä ollessani juhannuksen kunniaksi ostaa uusimman Daim Mintin ja vähän herkutella :3 Ja totta kai se on pakko myös tänne arvostella. Eräs lukijakin ehti jo kysäistä tätä (selvästikin luin ajatuksesi, hihi!), joten tässäpä tulee! Patukan kääre on mielestäni aivan äärettömän hemaiseva! Ihanainen mintun värinen kääre (joka hohtaa auringossa oikein kauniisti, sikälimikäli tuota kuvaa on uskominen :D). Aivan ihana piristys ja kiinnittää varmasti huomion ruokakaupassa. Kokoa patukalla on 56 grammaa, se on koonsa puolesta tyypillinen Daim, ja hintaa oli tässä kaupassa 0,90e.

Mintunmakuista maitosuklaata (42%) ja mantelikrokanttia. Ainekset: sokeri, palmuöljy, kaakaovoi, kaakaomassa, herajauhe (maito), mantelit (3%), rasvaton maitojauhe, voiöljy, heratuote (maito), sokeroitu rasvaton maitotiiviste, suola, emulgointiaine (soijalesitiini), aromit.

Kun kääreen aukaisee, nenään tulvahtaa aivan huumaava mintun tuoksu. Minttu maistuu selvästi suklaassa ja tämä on hyvin samantyyppistä kuin Maraboun Minttukrokantti suklaalevy, mutta sillä erotuksella, että siinä levyssä minttu on käsittääkseni krokantissa ja tässä se on suklaassa (mutta oikaiskaa ihmeessä, jos joku tietää paremmin!). Minttu tuo tähän patukkaan ihanan raikkaan fiiliksen ja tähän jää aika erittäin pahasti koukkuun! Tämä on jotenkin aivan todella kiva uutuus. Klassikko, jota on vähän tuunattu kivalla raikkaalla vivahteella. Tämä toimii mielestäni erittäin hyvin, koska ensinnäkin tässä ihan oikeasti maistuu minttu ja toisekseen tämä maistuu myös ihan Daimille. Nams! Viisi karkkia!


Ps. Gallupit toimii taas! Käykäähän äänestämässä :))

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Haribo-kilpailun voittaja!


Hellouu! Sori, sori heti alkuun. Piti jo eilettäin tämän viimeisimmän kilpailun voittaja julkistaa, mutta se pääsi kaikessa sunnuntaitohinassa unohtumaan. Jotenka suoritetaanpas arvonta nytten :) Ja tehdäänpä se random.orgia hyödyntäen :)

Olitte kaikki laittaneet aivan ihania kesäherkkusuosikkeja ja joitakin on pakko koittaa itsekin! Moni on suositellut Classicin valkosuklaa-salmiakki-jäätelöä ja tätä on aivan pakko testata seuraavaksi jätskialtaasta. Lisäksi on ehkä aivan pakko testata Auran suosikkia, mansikka-popsia! Monelle maistui myös etenkin mansikat, jäätelö ja muurinpohjaletut. Kiitoksia kaikille osallistujille ja laittakaa ehdottomasti lisää kesäherkkulemppareita, vaikka kilpailu onkin loppunut :)

Mutta mutta! Voittajat olkaas hyvät!

1. Anonyymi: 
Mun kesäherkku on kaikenlaiset jäätelöt ja Banoffee- piiras. Vaikka sitä voikin tehdä mihin vuoden aikaan tahansa, teen sitä eniten kesällä :) Banoffeesta saa entistä kesäherkumman vaihtamalla banaanit mansikoihin, nam!
2.  Taruvar:
Kesällä maistuu tuoreet mansikat ja vadelmat sekä pantteripussi :)
3. Kati:
Kesällä tietty kuluu eniten jätskiä, mutta melkosena sokerihiirenä muitakin herkkuja kuluu. Kesät talvet :)
4. Anna:
Paras kesäherkku on ehdottomasti jäätelö! ;) Tuoreet suomalaiset mansikatkin kyllä vetävät vertoja... vaikea valinta! :D
5. Charming Nails:
Ben & Jerryt tai suklaa :)

 Paljon onnea voittajille! Olen teihin sähköpostitse yhteydessä :)

 Voittajillehan posti tuo siis Haribolta saatuja 40 g Matador Dark Mix -pusseja 2 kpl/per nenä :)

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Haribo Matador Dark Mix + kilpailu!


Hellou! Tänään taas maistellaan vähän karkkeja ja pitkästä aikaa pistetään pystyyn kilpailu! Sain Haribolta jonkinmoisen läjän uusia Matador Dark Mix -näytepusseja ja niistä riittää teillekin asti, rakkahat lukijani! Mutta siitä lisää sitten vähän ajan päästä. Maistellaanpa ekkana, et mitä mie teille oon syöttämässä :D 

Näitä pusseja on tietämykseni mukaan jo kaupoissa, joten jokainen pääsee maistelemaan näitä halutessaan :) Pussi on Haribon mukaan tehty suomalaisten mielihalujen mukaan, eli sisus on täynnä lakritsia ja salmiakkia. 

Lakritsi, rae ja viinikumi. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, ruskea sokerisiirappi, vehnäjauho, maissitärkkelys, raakalakritsi, liivate, rypälesokeri, ammoniumkloridi, ruokasuola, aromi, happo (sitruunahappo), paahdettu sokeri, väri (kurkumiini, karmiinit, klorofyliinikuparikompleksit, kasvihiili, titaanidioksidi), kasvisöljy (kookos, palmuydin), pintakäsittelyaine (mehiläisvaha valkoinen ja keltainen, karnaubavaha), säilöntäaine (sorbiinihappo). 


Pussista löytyy tämän näköisiä karkkeja. Suurin osa näistä lieneekin tuttuja Haribon karkkien ystäville. Esimerkiksi nuo oikeassa yläkulmassa olevat lakumadot ja vasemmassa kulmassa oleva cola-viinikuminappi. Näitä ei kenties tarvitse edes esitellä. Lakumadot ovat hyvin hyvin tuttuja ja cola-napit ovat aivan älyttömän hyviä. Kuvan yläreunassa, keskellä on lakritsirae. Hyvin samantyyppinen kuin lakumadot, mutta lihotetumpi versio. Oikein miellyttävän makuista lakritsia. Kuvassa keskellä oleva karkki on puoliksi vaahtoinen ja puoliksi viinikumikarkki. Tämä on yllättävän vahvan makuinen ja salmiakkinen. Tämä on ehdottomasti yksi lemppareistani. Kuvassa tämän alapuolella on soikea lakritsi. Tämä on hyvin sitkeä ja melko mauton lakritsikarkki. Mielestäni ehkä pussin pahin. Viimeisenä maistellaan mustaa päärynää. Näitä on pussissa monen muotoisia ja ne kaikki ovat hyvin pehmoisia viinikumeja. Nämä ovat vissiinkin kuin perus-Matador Mixin hedelmäviinikumeja, mutta mustia versioita. Nämä ovat myös yksiä pussin parhaimmista. Mukavan suolaisia ja kivoja pureskella. 

Pussi on mielestäni oikein kiva kokonaisuus. Vaikka tämä on täynnä mustia karkkeja, on pussi silti yllättävän tasapainoinen pakkaus. Syön yleensä mustia karkkeja vain hedelmäkarkkien kanssa, joten tämä oli ihan miellyttävä yllätys. Suosittelen tätä erityisesti salmiakin ja lakritsin ystäville :) Neljä karkkia! 


Niin ja nyt itse kilpailuun! Elikkäs, aion arpoa 5 x 2 kpl 40 gramman pusseja tätä postausta kommentoiville lukijoille. Kertokaapa vaikka lempparikesäherkustanne oli se karkkia, jäätelöä tai ihan mitä vain :) Laittakaa mukaan myös sähköpostiosoitteenne! Kommentointi aikaa on viikko. Onnekkaat viisi kommentoijaa arvotaan ensi viikon sunnuntaina 15.6. ja olen voittaneisiin henkilökohtaisesti yhteydessä (muistakaa siis se mailiosote!)

Onnea arvontaan! :)