lauantai 29. marraskuuta 2014

Marabou Skotte


Moikkelis!

Tänään jatketaan suklaalinjalla :3 Olen aikaisemminkin jo syönyt tätä suklaata, mutta päätinpä nyt arvostella sen tännekkin. Elikkäs kyseessä on Maraboun Skotte, joka tuli kauppoihin muistaakseni joskus alkuvuodesta tai viime vuoden puolella. Ei kuitenkaan nyt kovin uusi patukka, muttei myöskään mikään vanhuskaan. Hintaa sillä oli 0,80e ja kokoa on 50 grammaa. Sisällä on siis kaksi patukkaa, vähän niinkuin Tuplassa.

Suklaata täytteenä rusinoita nugaassa (75%). Ainekset: sokeri, kaakaomassa, palmuöljy, rusinat (13%), hasselpähkinät, kaakaovoi, herajauhe (maito), vähärasvainen kaakao, maitojauhe, voiöljy, mantelit, tärkkelyssiirappi, emulgointiaineet (soijalesitiini, auringonkukkalesitiini, E476), rasvaton maitojauhe, hunaja, kookos, stabilointiaineet (sorbitoli, invertaasi), inverttisokeri, riisijauho, suola, aromit, ohramallasuute, aprikoosi, vadelmat. Saattaa sisältää maapähkinää, muuta pähkinää, munaa ja vehnää.

Päällä on mielestäni lähes tummasuklainen kuorrute, joka on hyvin ohut. Sisältä paljastuu todella pehmoinen ja maukas sisus, jossa maistuu rusina ja hiukan kahvimainen nugaa. Hampaissa rouskuu myös hasselpähkinät. Pidän tästä patukasta, koska se on jotenkin niin uudenmakuinen. Lähiaikoina on tullut syötyä niin monta samantyyppistä , esim Snickers -versiota monelta eri valmistajalta, joten matkijapatukat ovat alkaneet jo vähän kyllästyttää. Tämä on pitkästäaikaa niin uudenlainen ja kiva patukka! Kannattaa ehdottomasti maistella! Maku on aika tumma eikä mielestäni lainkaan liian imelä. Namm. Neljä karkkia!


lauantai 22. marraskuuta 2014

Pirkka Konvehtilajitelma



Mmoikka moi!

Tänään voitais polkasta konvehtikausi käyntiin Pirkalla! Elikkäs bongasin kaupasta tällaisen Konvehtilajitelman, jota en ole ennen ainakaan nähnyt. Pakkauksessa on 12 konvehtia yhteensä 170 gramman edestä ja hintaa oli 4,90e. 

Maitosuklaalla, tummalla suklaalla ja valkoisella suklaalla päällystettyjä konvehteja. Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, täysmaitojauhe, hasselpähkinät, kasvirasva (palmu, kookos, rypsi), glukoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, kerma (maito), makeutettu maitotiiviste, maitorasva, stabilointiaine (E422), laktoosi, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini, soijalesitiini), inverttisokerisiirappi, konjakki, aromit, alkoholi, herajauhe (maitovalmiste), Marc de Champange (samppanja), kaakaojauhe, kahvijauhe, maitoproteiini, emulgointiaine (E471), suola, vähärasvainen kaakaojauhe, säilöntäaine (E202). Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä, gluteenia ja kananmunaa. Osa konvehdeista sisältää alkoholia. 

Valmistusmaa Belgia.



 Nonniin! Aloitetaanpa! Ja maistellaanpa ekkana tuota vasemmassa ylänurkassa olevaa tummaa lehteä, eli Dark Caramel. Päällä on tujua tummaa suklaata ja sisällä on silkkinen kermatoffeetäyte. Oikein hyvää, vahva tummasuklaa ja makea toffee sopivat todella hyvin yhteen. Seuraaksi maistellaan tuota...hmm.. kiemuraista soikula juttua, joka on tuon lehden oikealla puolella. Se on nimeltään Creamy Mocha, joten jotain kahvista on luvassa. Oooo! Sisällä on vaalea kermainen mokkatäyte ja päällä on maitosuklaa kuorrute. Todella hyvää! Kahvin maku on ihanan hieno ja makea. Sydän on Brussels Milk Praliné, joka koostuu maitosuklaakuorrutuksesta ja hasselpähkinä-praliinitäytteestä. Voinette jo ehkä arvata mitä olen tästä mieltä..... mmMMMM! Hasselpähkinätäyte maistuu taivaalliselta. Voisin vaikka elää tällä :D Maitosuklaakin on todella hyvää! Sydämen vieressä oleva tummasuklaa pötkylä on kuorrutettu hasselpähkinärakeilla ja sisältä löytyy tuo samainen hasselpähkinäpraliinitäyte kuin vierustoverissakin. Tämä on nimeltään Marbre Dark ja tämäkin on todella hyvää. Tämä on maultaan astetta vahvempi tumman suklaan ansiosta ja hasselpähkinärakeet rouskuvat hampaissa kivasti. Nnam!


Seuraavaksi maistellaan tuota valkosuklaakuorrutteista mokkapapu-konvehtia. Sen nimi on Square White ja sisältä löytyy hasselpähkinätäyte. Tämä on jo reilusti makeampaa kuin edelliset konvehdit ja ihan järjettömän hyvää myös! Päällä oleva papu on suklaasta kyhätty ja miedon makuinen, joten sitäkään ei tarvitse kenenkään karsastaa. Vieressä oleva lahjapaketti on Milky Caramel, joka nimensä mukaisesti on maitosuklaalla kuorrutettu ja sisällä on kermatoffeetäyte. Tämäkin on melko makea ja täytteen seassa on jotain rouskuvaa. Sisällä on samanlainen täyte kuin ensimmäisessä konvehdissa. Mielettömän hyväähän tämäkin on!


Tuo valkoinen pallero on Mocha White. Toisin sanoen tämä konvehti on valkoiseen suklaaseen kiedottua mokkatäytettä. Hmm.. tämä on hyvin kahvimainen ja täytteen koostumus ei ole ihan niin hyvä kuin aikaisemmissa. Tämä nyt valitettavasti kalpeni muiden konvehtien rinnalla. Vähän äklö jälkimaku jäi... Seuraavakin konvehti on Mocha, eli maitosuklaalla päällystetty mokkakonvehti. Tässä täytettä ei ole yhtä paljon kuin edellisessä ja maitosuklaa pehmittää kahvin makua reilusti. Tämä on jo parempaa kuin tuo äsköinen! Lopputulemaksi suuhun jää mukava maitosuklaan ja kahvin häivähdys.


Nyt jäljellä on enää viimeiset neljä konvehtia. Aloitetaan tuosta maitosuklaalla kuorrutetusta pilkullisesta tapauksesta. Se on Choco Mousse, jonka sisältä löytyy suklaamoussetäyte ja päällä on suklaanonparelleja. Tämä kuulostaa aivan liian hyvältä.. Suklaamousse on jotenkin aivan erilaisen tuntuinen kuin nuo aiemmat täytteet. Paljon ilmavampi ja pehmeämpi. Hyvin Brunbergin Suukkomainen. Tämäkin oli todella hyvää eikä minun mielestä ainakana mitenkään liian makeaa. Nams! Tuolla kuvan alareunassa on valkoinen pallero, joka on nimeltään ihastuttavasti Diamond White. Sen sisällä on rapea hasselpähkinätäyte. Täyte on tosissaankin rapsakka, veikkaan että siinä on niitä samoja hasselpähkinärakeita kuin siinä Marbre Darkissa. Konvehti on hyvin makea ja näitä ei ehkä kärsi syödä kuin yksi (aivan kuin paketissa enempää olisikaan...). Oikein hyvää kuitenkin! Kuvan ylänurkassa on tummasuklaa kuorrutteinen Champange Ganache. Täytteenä on siis pehmeä suklaamassa-samppanjatäyte. Tässä samppanjan ja tumman suklaan maku on todella vahva ja sisällä oleva täyte on mönjämäinen ja pehmoinen. Erittäin tujun makuinen konvehti, mutta kivaa vaihtelua vaaleiden ja makeiden konvehtien sekaan. Ihan jees. Viimeisenä maistellaan Cuvette Gianduja -konvehtia (tuota kuppikakun näköistä). Siinä on maitosuklaakuppi, jossa on suklaa-hasselpähkinätäyte. Nams, tuo näyttää niin hyvältä! Ja tämähän on ehkä enemmänkin kuin miltä näyttää! Täyte sulaa suuhun hetkessä ja maku on ihan mielettömän hyvä! Hyvin samankaltainen kuin Maraboun Dubbel Nougatissa, mutta pehmoisempi koostumukseltaan. Ah! Äärettömän hyvää!

Kokonaisuudessaanhan tämä konvehtirasia on ainakin minun unelmien täyttymys. Itse en juurikaan välitä konvehdeista, joissa on likööri- tai marmelaadisisus, joten tämä paketti on aika lähellä täydellisyyttä. Harmittaa ehkä hiukan, että jouduin nämä konvehdit syömään puoliksi tuon toisen puolikkaani kanssa, sillä jokaista oli vain yksi kappale. Ja kyllähän näihin vielä himo jäi! Mutta mielestäni rasia on oikein soppelin kokoinen, eipähän tule morkkista puolen kilon suklaarasian ahmimisen jälkeen ja tämä kyllä riittää tyydyttämään kaikenlaiset suklaahimot. Tämä oli Pirkalta ihan nappisuoritus! Viisi karkkia!


Olettekos Te jo avanneet konvehtikautenne? Mikä on lempikonvehtirasianne ja millä perustein? Oletteko enemmän marmelaadikarkkien ystäviä vai saako joulurasia olla täpösen täynnä suklaisia herkkuja?


lauantai 15. marraskuuta 2014

Panda Lakumix Original



 Moikkelis murut!

Tänään palataan hetkeksi klassikoihin, eli maisteluvuorossa on Pandan Lakumix Original. Veikkaisin, että kaikki tietänevät kyseisen pussin. Välillä teki mieli saada vaihtelua uutuuksiin. Pussilla on kokoa 250 grammaa, mutta hinnasta ei ole haisua.. ehkä lähemmäs 3 euroa?

Sen seitsemän lakua sekaisin! Siellä ne ovat, kaikki seitsemän lakua suloisesti sekaisin, suussasulavassa sekamelskassa. On rapeaa, pehmeää, taipuisaa ja kipakkaa laatua, tätä ei todellinen lakunystävä voi jättää väliin. Kukas tällaisen lakuseurueen takana olisi ellei Vaajakosken Panda - Se Omintakeinen Makeinen. 

Lakritsisekoitus. Ainesosat: siirappi, vehnäjauho, sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, kasvirasva, melassi, lakritsiuute, kaakaovoi, riisitärkkelys, täysmaitojauhe, maissitärkkelys, kaakaomassa, tärkkelyssiirappi, sakeuttamisaine (E414), väri (E153, E171, E120, E100, E160a, E141), happamuudensäätöaineet (E330, E331), ammoniumkloridi (salmiakki), aromit (mm. anisöljy, vanilliini, piparminttuöljy), pintakäsittelyaineet (kasviöljy, E903, E901, E904), emulgointiaine (lesitiini), rasvaton maitojauhe, liivate. Keltainen rae sisältää maitosuklaata.


 Maistellaanpas! Tuo kuvassa etualalla oleva lakumatto on nimeltään Verraton Vanilja ja maultaan vanilja-täytelakritsi. Vaniljatäyte rapsahtelee kivasti hampaiden välissä ja lakun maku on tosi pehmoinen ja hempeä. Tosi hyvvää! Nams! Tuolla taustalla näkyy mustia ja punaisia lakuja. Musta laku on se perinteinen Pandan lakrtisi ja se onkin ristitty Vaajakosken Päälliköksi. Nämä lakut ovat hauskoja, koska toisivaan ne ovat todella pehmoisia ja toisinaan ihanan sitkeitä ja vähän kuivahtaneita. Nämä kuuluvat juurikin tuohon jälkimmäiseen kategoriaan. Ihana tuttu laku. Tämä lienee lakritsesta samanlainen kuin Fazerin maitosuklaa suklaista. Kaikkia muita lakuja tulee verrattua juuri tähän. Punainen lakritsi on päällikön morsmaikku eli Pomon puoliso. Ja kuten ulkomuodosta voisi päätellä, se on maultaan mansikkainen täytelakritsi. Tästä tulee heti mansikka Snöre mieleen, vaikka koostumus onkin erilainen. Tämä on mukavan makea ja täytteessä on ehkä häivähdys kirpakkuutta. Todella hyvää tämäkin.



Pussissa on kolmen hiukan perinteisemmän lakun lisäksi neljää eri sorttia raelakuja. Aloitetaanpas tällätavalla länsimaalaisittain vasemmasta reunasta, eli mustasta raelakusta, ystävien kesken Sukkelasta Salmiksesta. Se on siis salmiakkilakurae, joka on maultaan jo selvästi muita tujumpi. Kovan ja ohuen kuoren sisällä on ihana suolainen ja vahvan makuinen salmiakkimönjä. Jotain viehkoa mentholimaista tässä myös on... liekkö sitä anista, josta ainesosaluettelossa oli maininta. Mausta tuli myös hiukan Pantteri karkit mieleen. Tämä rae raikastaa pussin makeiskaartia todella kivasti. Mustan palleron vieressä on Vihreä Viiva, joka on nähtävästi perinteinen lakurae. Tämäkin on sisältä pehmoinen, mutta en nyt oikein osaa ihastua tähän. Fiilis jää nyt jotenkin puolitiehen. Syötävää tosin, mutta tähän mennessä tämä kyllä jää valitettavasti hännille. No entäs tuo valkoinen, Lentävä Liitu sitten? Se on maultaan piparmintun makuinen lakurae, ja sen kyllä tunnistaakin. Tämäkin on pehmoinen syötävä ja kivan raikas maultaan. Oikein mukava piriste pussissa. Viimeisimpänä, muttei millään muotoa vähäisimpänä olisi vuorossa sitten tuo keltainen Pandan Pallero. Tämä ehkä oli hiukan taktikoituakin, sillä tiedän, että tämä on pussista ehdoton lempparini. Ostan näitä aina irtokarkkeja ostaessani :3 Kyseessähän on siis suklaalakurae. Ja mikäli minusta on kyse, suklaa menee aina heittämällä aivan kaiken ohi. Keltaisen kuoren alla on paksu maitosuklaakerros (joka tietenkin on Pandan maitosuklaata <3) ja sisimmässä on pieni lakupallero. Jotenkin tämä on mielestäni niin yksinkertaisen täydellinen yhdistelmä. Järjettömän hyvväää!

Mutta entäpäs kokonaisuus sitten? No eihän se nyt ole ihmekkään, että tämä on yksi hyvin pitkään hyllyllä roikkuneista pusseista. Tämähän on todella hyvä kokonaisuus ja sisältö on erittäin hyvä ja selvästi harkittu. Itselläni ei juurikaan tule ostettua lakritsipusseja, mutta tämä voisi olla juurikin se, jonka ostaisin. Viisi karkkia!


Mitäs Te tykkäätte Pandan Originaalista? Oletteko lakun rakastajia vai tuleeko sitä syötyä juuri koskaan? Mikä on lemppari Panda-pussinne?

lauantai 1. marraskuuta 2014

Marabou Crispi


Heij murut!

Tänään maistellaan Maraboun uutuuksia aika hyyyvin pitkästä aikaa. Nyt vasta itseasiassa tajusin kuinka pitkä aika viime Marabousta on! Tämä on kummallista siksi, että se on kuitenkin yksi lempisuklaamerkeistäni. Maisteluvuorossa on nyt siis Crispi Peanut & Toffee ja Puffed Rice & Toffee. Saas nähdä kumpi vie voiton ;) Patukoilla on kokoa 60 grammaa ja molemmissa on kaksi patukkaa, kuten esimerksiksi Tuplassa. Hinta heiluu muistaakseni jossain euron tienoilla.



Crispi Peanut & Toffee

Maitosuklaata, jossa maapähkinärouhe- ja toffeetäyte (30%). Ainekset: sokeri, maapähkinät 19%, kaakaomassa, maitojauhe, sokeroitu rasvaton maitotiiviste, tärkkelyssiirappi, kaakaovoi, palmuöljy, stabilointiaineet (sorbitoli, invertaasi), emulgointiaineet (soijalesitiini, E476, auringonkukkalesitiini), voiöljy, suola, aromit. Saattaa sisältää pähkinää, munaa ja vehnää.

Tuoksuu ihan Snickersille. Tämä johtunee luonnollisesti maapähkinän ja suklaan kombosta. Maapähkinät on rouhittuna kuorrutteessa ja ne rapisevat kivan pehmoisesti hampaissa. Sisällä oleva "toffeemönjä" on kuorrutettu tummemmalla suklaalla. Tuo toffeemönjä on ehkä enemmänkin toffeen makuista kuin toffeeta. Tai itse olen ainakin aina käsittänyt toffeen sellaisena notkeana kastikkeen tapaisena. Tämä on enemmänkin samantyyppinen kuin Snickersin nougat sisus, mutta maistuu erille. Vaikka olen vertaillut tätä nyt monesti isoon Ässään, tämä on maultaan kuitenkin aika erilainen. Toki samantyyppistä vivahdetta on, mutta toisin kuin yleensä Snickers jäljitelmien kanssa, tätä tehdessä ei tee mieli sitä oikeaa Snickersiä. Tämä on aika onnistunut omana itsenäisenä suklaapatukkana. Tämä oli tosi hyvää ja tulen varmasti ostamaan tätä toistekin. Neljä karkkia!




Crispi Puffed Rice & Toffee

Maitosuklaata, jossa riisikrispi- ja toffeetäyte (30%). Ainekset: sokeri, maitojauhe, kaakaomassa, kaakaovoi, sokeroitu rasvaton maitotiiviste, tärkkelyssiirappi, riisikrispiä 6% (riisijauho, sokeri, tärkkelyssiirappi, suola, ohramallasuute, emulgointiaine (E471), palmuöljy, stabilointiaine (sorbitoli), emulgointiaineet (soijalesitiini, E476, auringonkukkalesitiini), voiöljy, suola, aromit. Saattaa sisältää pähkinää, munaa ja vehnää.

Tämä tuoksuu jotenkin tosi jännälle. Tulee vähän joulukonvehtifiilis. Ja nyt puraisun jälkeen tuli mieleen Lion-patukka (joita löytyy taas kaupoista <3<3<3<3). Suklaa kuorrute ja riisikrispit on aika jämerä puraistava ja niiden sisältä löytyy samanlainen toffeemönjä kuin sisaruksensa sisästä. Tämäkään ei kuitenkaan maultaan muistuta juuri ollenkaan Lionia. Jännää! Tämä on myös tosi hyvää ja oikein kiva vaihtelu toiselle patukalle. Kummatkin ovat aika samantapaisia, mutta kuitenkin melko erilaisia keskenään. Ostan varmasti tätäkin joskus uudestaan! Neljä karkkia!


Olettekos päässeet jo näihin käsiksi? Nämä ovat kuitenkin jo hyvän aikaa kauppojen hyllyillä pyörineet! Mitäs piditte? :)