lauantai 20. joulukuuta 2014

Cloetta Royal Rommirusina


Moikkamoi! Tänään reissupostaillaan, enkä tiedä yhtään tuleeko tästä tekstistä yhtään minkään näköinen :D (ekaa kertaa puhelimella postailen siis). Mutta niin! Jatketaan edelleen suklaalinjalla (onko maailmassa muka muuta syömisen arvoista?) ja tänään on vuorossa siis Cloettan Royal Rommirusina. Nyt on vähän ristiriitaiset fiilikset kum ehdin pari päivää sitten ostaa tämän itselleni, mutta sain tämän Cloettalta eilen postissa :D elikkäs.. Kai tämä on sponsoroitu postaus sitten ehkäpä. Niin ja pahoittelen kuvan patukan ulkomuotoa, tätini koira ehti sitä jo vähän maistelemaan :D

Patukalla on kokoa 42 grammaa ja hinta heilahtelee muistaakseni siinä euron kieppehillä.

Romminmakuista maitosuklaata ja rusinoita (10%). Ainekset: sokeria, kaakaovoita, täysmaitojauhetta, rusinaa, kaakaomassaa, herajauhetta (maidosta), rasvatonta maitojauhetta, maitorasvaa, emulgointiainetta (auringonkukka lesitiiniä), aromeja, suolaa. Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää ja mantelia.

Olen aina tykännyt hirmuisesti etenkin punaisesta Royalista, siis siitä perus maitosuklaasta. Se vihreä hasselpähkinäkin on ihan kiva, mutta mielestäni ne pähkinän murut vain häiritsevät samettisesta suklaasta nauttimista :D saas nähdä mikä meininki on kun sekaan nakataan rommia ja rusinoita!

Ohhoh! Rommin tuoksu on vahva ja maistuukin heti kun suklaata saa suuhun. Maku ei kyllä itseasiassa ole mielestäni kovin vahva, vaan ennemminkin tuoksahduksen oloinen. Rusinat tuovat raikkautta ja erilaista makeutta kuin maitosuklaa. Patukka on oikeastaan aika lempeä ja pehmeä kokonaisuus. Ainakin aikuiseen makuun tämän luulisi kelpaavan oikein hyvin. Eli jos pidät liköörikonvehdeista, pidät varmasti tästäkin. Jos puolestaan ette ole liköörikonvehtien ystäviä, tästä voisi ehkä aloittaa tutustumisen ;) olin odottanut vähän vahvempaa rommin makua, mutta tämä on oikein hyvä alku! Rommi voisi sopia tumman suklaan kanssa myös oikein hyvin. Maitosuklaaversio on kuitenkin erittäin helposti lähestyttävä ja tätä kannattaa kyllä maistaa!

Olen suorastaan hämmästynyt, että Royal on Cloettan suklaata. En ole aikaisemmin sitä tiennytkään ja olen aina pitänyt Cloettan suklaita vähän turhan sokerisina ja koostumukseltaan vähän hassuilta. Tämä oli todellakiva uusi tuttavuus! Onneksi minulla odottaa kotona vielä toinen samanmoinen :3 Neljä karkkia!



lauantai 6. joulukuuta 2014

Karl Fazer Omenaa, krokanttia ja hasselpähkinää tummassa suklaassa


Heij murut! Ja hyvvää itseppäisyyspäivää! :)

Halusin olla nyt vähän isämmaallinen ja siispä tänään vuorossa on Fazerin uutuus. Tai siis onhan tämäkin ollut jo syksyn verran kaupoissa, mutta kuitenkin. Kyseessä on siis Fazerin Winter Edition, jonka tummaan suklaaseen on laitettu omenaa, krokanttia ja hasselpähkinää. Kuulostaa ihan tosi hyvältä ainakin mun korvaan! Kokoa levyllä on 200 grammaa ja hintaa oli tyypillisen Fazerin levyn verran, eli vähän päälle 2 e.

Tummaa suklaata, omenanpaloja (6%), hasselpähkinää (3%) ja krokanttia (2,5%). Ainekset: sokeri, kaakaomassa, kaakaovoi, hasselpähkinät, maitorasva, omenasose, omenatäysmehutiiviste, riisijauho, glukoosisiirappi, voi, hyytelöimisaine (E440), happamuudensäätöaine (E330), emulgointiaine (leitiini mm. soija), aromit, suola. Tummassa suklaassa vähintään 47% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa, muuta pähkinää, mantelia ja vehnää. Vähälaktoosinen.

Valmistettu Suomessa.


Tumma suklaa on vahvan makuista ja tosissaankin tummaa. Hampaissa rouskuu välillä krokantin paloja ja hasselpähkinää. Levyn maku on kuitenkin hyvin suklaavoittoinen. Omenaa ja muita makuja pitää oikeastaan ajatuksen kanssa makustella ja jonkin ajan päästä omenan maun tunnistaa hyvinkin selvästi. Se tuo tummaan suklaaseen ihanaa piristettä ja raikkautta ja sopii hyvin tähän levyyn. Krokantista olisin toivonut selkeämpää makua, ehkä jopa suolaisuutta. Tumma suklaa on ehdottoman hyvä valinta tämän kaltaiseen maustettuun levyyn, sillä maitosuklaan kanssa tämä olisi ollut todella imelää ja omenan makeus olisi taatusi kadonnut maitosuklaan makuun. Tästä olisi kiva saada jouluversio, jossa voisi olla vaikka kanelia tai jopa inkivääriä. Tätä levyä kannattaa ehdottomasti testata, jos tykkää yhtään tummasta suklaasta :) Neljä karkkia!


Olettekos jo päässeet maistelemaan tätä levyä? Mikäs on teidän lemppari Fazerinne?