lauantai 31. tammikuuta 2015

Snickers & Hazelnut


Mmöi!

Täällä taas :) Tällä kertaa tenttimussutusten merkeissä! Lukukaverina oli tänään uusin Snickers & Hazelnut. Kokoa patukalla on 49 grammaa ja hintaa on....ehkä 0,60e? Alle euron kuitenkin.

Maitosuklaata, pehmeää nugaata (15%), toffeeta (27%), maapähkinää (17%) ja hasselpähkinää (5,6%). Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maapähkinät, rasvaton maitojauhe, hasselpähkinät, kaakaovoi, kaakaomassa, palmun rasva, laktoosi, herajauhe (maidosta), maitorasva, suola, emulgointiaine (soijalesitiini), munanvalkuaisjauhe, aromi, maitoproteiini, luontainen vaniljauute.



Kun paketin aukaisi, nenään tulvahti tuttu, huumaava, Snickersin tuoksu. Olen siis niitä Snickers-höperöitä, jos joku ei vielä sitä tiennyt. Olen aina rakastanut niitä! Ja tottakai kaikki muu on feikkiä, mikä edes yrittää matkia. Tai vaikka ei matkisikaan, vaan sattuisi yhdistämään maapähkinät, nugaan ja toffeen, niin nnoup! Feikki-Snickers! Elämä on välillä armotonta. 


Mutta niin siis itseasiaan takaisin. Tuttu Snickersin tuoksu kielii, että odotettavissa on jotain hy-vää! Ihan ensiksi on pakko sanoa vielä, että hämmästyin, kun tuossa ainesosaluettelossa luki, että tässä on myös maapähkinää. Luulin tämän olevan vain hasselpähkinäversio. No mutta. Ensipuraisulla maku on tietenkin tuttua Snickersiä. Mitään hillitöntä, elämää mullistavaa eroa tässä ei ole normi-patukkaankaan. Kuitenkin, mitä pidemmälle suklaata syö, sitä useammin suuhun hiipii hentoinen hasselpähkinän häivähdys. Maku on välillä kieltämättä hiukkasen outo. Maapähkinät selvästikin pitävät kometoa yllä ja hasseleille on annettu vain pikku palsta omalta tontilta. Olisin toivonut jotain radikaalimpaa muutosta. Mutta toisaalta, hasselpähkinän häivähdys on vähän ällön oloinen, joten jos koko patukka olisi hasselpähkinöitä täynnä, niin tämä olisi luultavasti ollut pahaa. Dilemma. 

Mutta kertokaapas Te, siellä ruudun toisella puolella! Oletteko vannoutuneita Snickers-faneja? Oletteko päässeet jo tähän käsiksi? Entä mitäs te tykkäsitte? Itse taidan antaa tälle kolme karkkia. Tämä oli sinällään ihan hyvää, mutta hasselin maku vähän romutti fiilistä, eikä toisaalta nostanut patukkaa yhtään paremmaksi kuin mitä se alun alkaen ainakin omassa päässäni oli. Mutta huippua, että tulee jotain uusia versioita aina silloin tällöin! Harmittaa ihan, että se Marsin caramel versio jäi maistelmatta :(


lauantai 24. tammikuuta 2015

Marabou Peanut


 
Hei murut! Ihanaa kun olette olleet kärsivällisiä :) Olette kyselleet paljon postailujen perään ja useat ovatkin toivoneet ripeämpää postaustahtia. Koulun ja työn välillä tasapainoilu on kuitenkin melkoista härdelliä ja asiat pitää usein pistää tärkeysjärjestykseen. Haluan lisäksi pitää blogini itselleni mieluisena harrastuksena, enkä ottaa paineita postausten tekemisistä. Eihän herkuissa ole mitään hauskaa jos niitä pitää pakolla vääntää, eihän vaikka? ;) Ja ainahan te voitte odottelun aikana itse maistella uutuuksia ja muita herkkuja ja olla valmiina kertomaan mielipiteenne, kun joskus saan postauksen kyseisestä tuotteesta tehtyä :) Ei siis mökötetä ja oteta asioita turhan vakavasti, vaan jatketaan herkuttelua fiiliksen mukaan, vai mitä! 

Mutta sitten itse asiaan. Tämän päiväinen maistelu ei ole mikään uusi tuttavuus, mutta teki mieli maistella tätäkin. Kyseessä on siis Maraboun Peanut -suklaalevy. Levyllä on kokoa 185 grammaa ja hintaa on hiukkasen päälle kaksi euroa.

Ainekset: Sokeri, kaakaovoi, paahdetut maapähkinät (10%), kaakaomassa, herajauhe (maito), rasvaton maitojauhe, voiöljy, heratuote (maito), emulgointiaine (soijalesitiini), maitojauhe, pintakäsittelyaineet (arabikumi, mehiläisvaha, karnaubavaha, sellakka), värit (E171, E172), aromi. Vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pähkinää, kananmunaa ja vehnää.

Tässä levyssä on siis rouhittua maapähkinää ja suklaarakeita maitosuklaan seassa. Maitosuklaa on luonnollisesti tuttua Marabouta. Ensipuraisulla hampaissa rouskuu tietenkin nuo maapähkinän palaset ja suklaarakeet. Suklaarakeet taitavat olla jotain Smartiesien kaltaisia (googlettamalla löysin ilmeisesti ruotsiversion, jossa oli vissiin M&M-rakeita). Tavallaan tuntuu siltä, kuin hampaissa rouskuisi sokeri.. syynä on selvästikin se suklaarakeiden sokerikuorrutus. Maapähkinät tasoittavat maitosuklaan ja suklaarakeiden imelyyttä kivasti ja kokonaisuudesta tulee todella hyvä! Aika makeaahan tämä on, mutta olkoot! Hyvvää kuitenni :3 Olettekos Te jo maistelleet tätä? Neljä karkkia!

lauantai 10. tammikuuta 2015

Malaco Buugi Aakkoset


Mmoi! Joulunajan suklaamässäilyjen takia teki nyt mieli maistella vähän perinteisempiä karkkeja. Nyt on siis maisteluvuorossa Malacon Buugi Aakkoset, jonka bongasin uutena pussina karkkihyllystä. Pussilla on kokoa 315 grammaa ja hintaa oli ehkäpä siinä 3 euron paikkeilla. 

Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, muunnettua tärkkelystä, vettä, liivatetta, stabilointiainetta (sorbitolia), happoja (maitohappoa, sitruunahappoa), ammoniumkloridia (=salmiakkia), lakritsiuutetta, aromeja, kasviöljyjä (kookos, palmu), suolaa, happamuudensäätöainetta (E331), emulgointiainetta (E471), tiivisteitä (mustaporkkanaa, porkkanaa, mustaviinimarjaa), karamellisoitua sokeri, värejä (E153, E171, E160c, E120, E141, E100), pintakäsittelyaineita (karnaubavahaa, mehiläisvahaa). 

Pussin takana on pikkuinen kuvakollaasi siitä, mitä pussin sisältö on. Pussista löytyy siis S- ja L- kokoisia, pehmeitä, hedelmäisiä aakkosia (makuina mansikka, päärynä, omena, mustikka ja karviainen); M- kokoisia salmiakkiaakkosia; sekä L-kokoisia, pehmeitä ja sokeroituja aakkosia (makuina tuttifrutti, cola, lime, appelsiini, mansikka ja ananas).


Nonni! Alotettaanpa urakka! Ja otetaan ensiksi maisteluun nämä pikkuiset pehmoiset aakkoset. Ekkana violetti, joka on ihan älyttömän hyvää! Oooohhhhh tämä on varmaankin mustikka! Oikein makea ja miellyttävän makuinen, tosi hyvvää :3 Vihreä on selvästikin omena, ja kuten tiedätte, rakastan näitä omena karkkeja. Tätäkin. Ihana, raikas ja makunystyröitä kipristelevä makea omena. Muuta ei tarvisi joissakin pusseissa ollakkaan :D Keltainen voisi olla ehkä päärynä.. tämäkin on kivan makuinen, aika samantyyppinen kuin tuo vihreä. Punainen on selvä mansikka ja ihanan makea ja mukava! Nämä kaikki oli oikein kivan makuisia ja koostumus oli ihan todella hyvä: pehmoinen, mutta päällä on sellainen jänskä kuorentyypinen, joka menee puraistessa valkoiseksi. Hy-vää!



Seuraavaksi on vuorossa L-kokoinen, vaaleanpunainen hedelmäinen aakkonen ja salmiakkiaakkonen. Vaaleanpunaisella on samanlainen koostumus kuin pikkuaakkosilla. Maku on ihan todella outo. Tavallaan kirpeä ja makea yhtäaikaa. Mutta jotain väärää tässä ehkä on.. jotenkin outo maku :D Ehkä tämä oli se karviainen? Salmiakkiaakkoset ovat tosi pehmeitä ja mukavan suolaisia. Vähän semmoisia salmiakin ja lakritsin sekoituksia, mutta ihan selvästi salmiakkisia. Oikein hyvä lisä tähän hedelmäkimaraan!


Sitten maistellaan pehmeitä ja sokeroituja aakkosia. Ekkana vuorossa punainen, joka voisi mennä vaikka mansikasta. Tulee ensimmäisenä mieleen marmeladikarkit, ehkäpä sokeripäällysteen ja  karkin todella pehmän koostumuksen ansiosta. Maku on todella makea, ehkä jopa hiukkasen liikaa? Oranssin voi jo ensipuraisulla todeta appelsiiniksi. Tämä on oikeastaan ihan jees. Jälleen semmoinen marmeladivivahde, mutta tässä on hiukan appelsiinimaista raikkautta mukana. Keltainen on niin moniulotteisen makuinen, että tämä on varmaankin maultaan tuo tuttifrutti. Paranee vain tämä homma! Tosi kivan makuista ja pikkuisen kirpakkaa ja makeaa. Jee! Nämähän olikin ihan jees!


 Jäljellä on enää pussin kolme viimeistä karkkia. Ekkana tuo ruskea, joka on ihan selvästi cola. Semmoinen aika tyypillinen, ja vaikka en oikein ikinä ole välittänyt cola-karkeista, tämä on itseasiassa ihan jees. Maku on vahva ja makea. Vaalea on ööö ehkäää ananas? Tämä on tosi hailakan makuinen, joten tästä ei oikein ota selvää.. Mutta eikai tämä limekään voi olla. Tämä on semmoinen vähän mitään sanomattoman makuinen. Vihreä on selvästikkin lime. Tämä on..... hyvin hapan. Noin niinkuin nätisti sanottuna. Kun tähän makuun tottuu, ei tämä ihan niin kauhea ole, mutta alkujärkytys oli melkoinen. Hmm.. nämä kolme eivät oikein säväyttäneet. 


Kokonaisuudessaan pussi oli kuitenkin aikas hyvä, vaikka joukosta löytyi muutamia tylsimyksiä. Olipa kivaa maistella pitkästä aikaa uutta karkkipussia ja suurin osa siinä oli vieläpä hyviä! Parhainta oli pikkuaakkosten koostumus ja maku. Taisi pussin sisältö maistua tuolle toiselle puolikkaallekin, sillä otin itselleni kaikkia karkkeja kaksi ja annoin loput miekkoseni huomaan. Nyt tämän postauksen lopussa karkkeja on jäljellä kaiken kaikkiaan enää kaksi :D Mutta. Maistelkaas ja kertokaapa mitä piditte! :) Neljä karkkia!