lauantai 25. huhtikuuta 2015

Fazer Kismet Lakritsi


Moikkeliskoikkelis!

Tänään maistellaan pitkästä aikaa uutuutta! Nyt on siis vuorossa Kismet Lakritsi. Itse ainakin pidän paketin ulkomuodosta ihan kauheasti <3 Jotenkin tosi suloinen :3 Ostin tämän Ärrältä, heillä oli tarjous 2e/4kpl. Yhen kappaleen hinnaksi olisi tullut jotain ihan älytöntä, joten ostin sitten kaiken logiikkani mukaisesti neljä: kaksi näitä ja kaksi normi Kismettiä. Kokoa patukalla on 55g.

Maitosuklaalla kuorrutettu vohveli, jossa lakritsinmakuista täytettä (46%). Ainesosat: sokeri, kokonaan kovetettu kasvirasva (kookos), rasvaton maitojauhe, vehnäjauho, kaakaovoi, kaakaomassa, kasvirasva (palmu, shea), herajauhe (maidosta), maitorasva, kasviöljy (rypsi), emulgointiaine (lesitiini mm. soija), aromit, suola, ammoniumkloridi (=salmiakki), väri (E153), nostatusaine (E500). Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää, mantelia ja kananmunaa.



Dodii! Aletaas maistella! Tässä versiossa Kismetin norminougattäyte on korvattu siis tuollaisella lakritsin makuisella täytteellä. Oikeastaan tämä maistuu ihan Kismetille pienellä suolaisella lisällä. Lakritsin maku on todella hienovarainen ja jos en tietäisi, en ehkä edes huomaisi sitä. Maitosuklaa on niin makeaa, että se peittää lakritsin aika kovasti alleen. Mielestäni lakristin makua olisi voinut olla enemmänkin ja voimakkaampana. Erityisesti salmiakin ja suklaan yhdistelmä on mielestäni jotenkin ihanan kinky, joten vahvempi maku ei olisi haitannut ollenkaan. Mutta Teille, jotka arastelette maistella tätä, go ahead! Ei mitään pelottavaa tai kammottavaa. Patukka tulee varmastikin syötyä ;) Tämä ei nyt mitään maata mullistavaa ollut, mutta ihan jees. Kolme karkkia :)


Ps. Olitte kommenteistanne päätellen tykänneet uudesta Klassikkokimara -teemastani, joten se saa nyt varmastikin jatkoa :)

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Klassikkokimara: Bonbon Kaatissäkki



Heii murut!


Hiljaiselo väistyköön ja saapukoon uusi teema: Klassikkokimara! Ajattelin tässä sarjassa maistella tuttuja herkkuja. Tänään aloitetaan Bonbonin Kaatissäkillä. Tämä oli pentuna yksi vakkaripussini. Kaatissäkki oli sinänsäkin kätevä, että se kesti niin pitkään juurikin kovan sisältönsä ansiosta. Ja totta kai se oli myös hyvä ;) Pussilla on kokoa 170g, mutta hinta unohtui tarkistaa. 

Karamellisekoitus. Ainekset: sokeri, tärkkelyssiirappi, ammoniumkloridi (salmiakki), lakritsipulveri, suola, happamuudensäätöaine (omenahappo), aromi, värit (riboflaviini, karmiini, kasvihiili, klorofyllikuparikompleksit).

No nyt pitää heti sanoa, että excuse me??? klorofyllikuparikompleksit :'DDD




Nonni! Aloitetaanpa urakka. Kaiken kaikkiaan löysin tästä pussista 11 erilaista karkkia, eli tässä voi vierähtää hetki. Ensimmäisenä maistellaan tuota mustaa mörpylää kuvan vasemmassa reunassa. Tämä on itseasiassa hyvin hedelmäinen karkki. En osaa nyt mitään tiettyä makua kuvailla, mutta aika omenainen tämä mielestäni on. Sisältä löytyi suolaista lakritsipulveria, joka tuo kivaa kirpeyttä ja tasapainoa karkkiin. 

Oranssimörpylä on appelsiininen ja maistuu melkein jaffalta! Tämänkin sisältä löytyi pulveria. Omnom! Valkoinen karkki on jäänyt mieleeni hyvin äkäisenä makeisena. Ja sitä tämä vähän onkin. Paljon tulisempi ja mausteisempi kuin muut. Lähes turkinpippurinen. Sisällä oleva pulverikin tuntuu kiukkuisemmalta kuin aikaisemmissa karkeissa. Läääh! Maistankohan enää mitään koko loppupussista :D

Parin karkin mutustamisen jälkeen päätin ottaa miehekkeeni apumaistelijaksi. Hampaani eivät yksinkertaisesti pystyisi tähän tänään :D Nakitin apulaiselleni tuon ruskean karkin maistelun. Se on kuulemma myös turkinpippurimainen salmiakkijauheisen päällysen ansiosta. Pinnan alta paljastuu kuitenkin mukavaa makeutta salmiakkisessa muodossa. Sisältä ei löytynyt pulveria, mutta karkki jätti kivan pikku poltteen suuhun. 




Annoin apulaiselleni jälleen maistelutehtävän. Kuvan vasemman puolimmainen musta nelikulmio on apumieheni mukaan aika makean salmiakkinen. Mausta tulee kuulemma Vanhat autot mieleen. Sisältä ei kuitenkaan löytynyt pulveria, kuten edellisissä karkeissa. 

Vaaleanruskea nelikulmio on lempparini. Tai yksi niistä. Se oli sitä pentuna ja on sitä nähtävästi vieläkin :D Maku on niin ihanan makea ja lempeä. Toffeinen ja pehmoinen. Ah! Ja jälleen nakki napsahti apumiehelleni! Vihreä mörpylä on hänen mukaansa vahvako ja salmiakkinen. Hämmentävä se ainakin tuntuu olevan :D Jos tahdotte pöllämystyneitä fiiliksiä karkeista, tämä on ilmeisesti se, josta sen saa. 

Kuvan oikeassa reunassa oleva kellertävä pallero on ihanan makuinen! Jotenkin banaanin ja toffeen sekoitus. Melko samantapainen kuin tuo aikaisempi vaaleanruskea nelikulmio. Hyvin lempeä ja kivan makuinen. Sisältä löytyy myös lakritsipulveria. Nams!



Ja sitten jäljelle jääkin loput lempparini! Punainen kala on ihanan kirpeä ja pirteä. Ooohhh! Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvää! Juurikin sellainen makunystöitä kutkutteleva, pinkki ihanuus <3 Sisältä löytyy vielä pikkuriikkinen salmiakkinen ripaus, nams. Keltainen apina on myös vähintäänkin yhtää hyvää kuin muistelin! Tämä on hyvin selkeä banaanin makuinen ja kirpakkuutta löytyy rutkasti. Kivan raikas ja silti makea maku. Ja saanen esitellä: ultimaattinen lempparini: kilpikonnakarkki! (joojoo, vissiin Lokin läjä, mut mulla on tullu aina kilpikonna tästä mieleen :D) Tämä on jotenkin niin täydellinen karkki. Makeus ja suolaisuus ovat täydellisessä tasapainossa keskenään ja täydentävät toisiaan.  


Jep! Kaatissäkki on yhä samanlainen kuin lapsuudessani. Aika huikeaa, että kaikki maistui täsmälleen samalta kuin 15 vuotta sitten. Neljä karkkia! 



Onko Teillä muistoja Kaatissäkistä? Entäs mitäs tykkäätte uudesta Klassikkokimara-teemasta? Ajattelin ehkä kuukausittain (tai fiiliksen mukaan) maistella jotain klassikkomakeista :)



lauantai 4. huhtikuuta 2015

Terveisiä Nousevan Auringon Maasta


Son Mmoi! Tai Sayonara oikeastaan. Rakas ystäväni kävi nimittäin Tokiossa tämän kuun alussa ja hän kun tuntee minut läpikotaisin, tiesi mitä tuoda minulle tuliaisiksi. Nimittäin juurikin näitä mitä kummallisimpia herkkuja! Tänään siis maistellaan tämmöisiä... ööö... jotain kaiketi sokeria sisältäviä juttuja. En oikeastaan tasan tarkkaan tiedä, että mitä oikeastaan on luvassa :D Mutta eikun matkaan!


Aloitetaanpa "tutummasta", eli KitKateista. Mutta näissä yksilöissä ei ole oikeastaan muuta tuttua kuin nimi. Vasemmassa ylänurkassa on, ainakin kuvan mukaan, juustokakku-KitKat, ja kuten ohjeessa kuului, laitettiinkin se uuniin! Saas nähdä mitä sieltä oikein tuli :D Mutta jätetäänpä se vimpaksi jänskätämään! 



Tässä kuvassa patukat ovat samassa järjestyksessä kuin ylemmässä kuvassa. Startataan juustokakun sijaan oikeasta ylänurkasta, eli ehkä kirsikka-vihreä tee -KitKatista. Tämän nimi on siis Sakura Matcha ja ymmärsin, että tämä Matcha on vihreää teetä, tai jotain sen tapaista. Viisaammat, valaiskaa, olkaa niin hyvät! Mutta niin siis, vihreää KitKattia... mikäpä jottei! Onpa jännää... Ensimmäistä kertaa hyyyyyvin pitkään aikaan, en osaa edes kuvailla miltä tämä maistuu. Aluksi valkosuklaalta, mutta myös joltain... joltain. Hyvin jännittävää. Ihan jees kuitenkin!

Seuraavaksi maistellaan tuota vasemman alakulman vaaleanpunaista, eli mansikkaa. Wa- Ichigo. En tiedä onko tässä jotain muutakin.. Tämä tuoksuu ainakin aivan taivaalliselta! Maistuu vähän mansikka-Eskimolta. Mansikan maku on hyvin mieto ja tässäkin maistuu valkosuklaa melko tunnistettavasti. 

Oikeassa alakulmassa on ööö...jotain punaisista pavuista. Hokkaido Red Bean. Papuja suklaapatukassa... selvä se! Päällä on maitosuklaakuorrute. Tässä maistuu kyllä ihan selvästi joku papu. Enkä taida oikein olla sen maun ystävä.. Tämä on vähän tummasuklaamaista, mutta jotain hiukan kieroa tässä maussa kuitenkin on :D Veikkaan, että tästä saattaisi pitää, kun näitä aikansa söisi. Jotain kiehtovaa tässä on, mutten oikein tiedä, että mitä.  



Tässä on nyt sen juustokakku-KitKatin valmistusohje. Niinpä. No. mutta laitettiin se uuniin 200 asteeseen muutamaksi minuutiksi ja kytättiin silmä kovana vieressä. Ja tässä lopputulos:



Maistuu kyllä ihan juustokakku-KitKatilta :D Valkosuklaata, keksiä ja hiukan jotain sitruksista kuvittelen maistavani. Todella jänskää! Ihan huippua, että jonkun mielikuvitus yltää näin pitkälle :D Tämä oli kyllä lempparini näistä! 


Ja entäs tämä pussi sitten? Ei kuulkaas tämän taivaista hajua. Siinä se ukkeli suti kädessä seisoo ja oletettavasti nämä on jonkun tapaisia karkkeja..  


Pussin takaa löytyi tämän tyyppisiä ohjeistuksia...  Voisikohan olla, että tuo punainen ukkeli voi maistua kolmelle eri jutulle? Mene ja tiedä :D


Pussin sisältä löytyikin pikkuruisia omiin pusseihin pakattuja karkkeja. Nämäkin ovat kaikki (ainakin minun silmääni) identtisiä.


Avasin muutaman käärön ja sisältä paljastui tällaisia pikku-ukkoja! Aloitetaas tuosta vihreästä ukkelista. Ooooo! Ihan hyvää tämä vihreä! En tiedä maistuuko tämä taas jollekin teelle tai  omenalle.... tai päärynälle.......tai jollekin, mutta aika hyvvää kuitenkin! :D

Valkoinen ukkeli on vahvemman makuinen kuin tuo vihreä. Tästä itse mausta ei ota kyllä oikein selvää... kyllähän tämä maistuu ja vaikka mille.. aika samantyyppinen kuin tuo vihreä, ehkä?

Punainen miäs....no aika samanlainen kuin nuo edeltäjänsäkin :D Olisin varmaan saanut enemmän irti näistä, jos oisin tajunnut mistä tässä on kyse :D Mutta kaikki oli ihan jees, idea meni ehkä hiukan ohi :)


Seuraavaksi sitten tämmöinen tötterö! Luulin, että ystäväni toi minulle jäätelön, mutta ilmeisesti se ei olekkaan sellainen. Vaikka mikäpä Japanissa olisi sitä, miltä se näyttää :D 


Kääreen sisältä paljastui tällainen tuutti, eikä minulla ole mitään käsitystä mitä oikein tuijotan. Vähän kahville se tuoksuu :D Tuossa on ilmeisesti vohvelia ja ehkä valkosuklaa kuorrute?


Tältä tämä juttu näyttää sisältä. Tuo on semmoista aika kuivaa.. keksimäistä? En tiedä onko sen tarkoitus olla tuollaista vai onko se joskus ollut jotain vaahtomaista tai tai tai? Mutta isketääs kiinni! Hahhaa! Sisus on sittenkin sellaista aika pehmoista, vaahtomaista suklaahuttua. Niinkun ilmakuplasuklaissa! Se vaan häviää suuhun alta aikayksikön. Van tämäpä oliki hyvvää! Oisin voinu syyä vaikka toisenki! Jos olisi olemassa kuivajäätelöä, niin se voisi olla ehkä tämän tyyppistä. Tuo ruskea vaahtohommeli oli maitosuklaista ja vaalea osa oli valkosuklaan tapaista. Omnom! 


Ja sitten!!! Tut-tu-duu! Oreo suklaapatukka! *fanfaarit soi* No siis pakko myöntää, että olen hiukkasen innoissani ja kiinnostunut tästä yksilöstä :3


Sisältäpäin se näyttää tältä. Ohhoh! Tämä on ikäänkuin keksipötkylä suklaa kuorrutteella. Ja on muuten aika törkeän hyvää! Voitaisko saaha Suomeenki näitä? *-* Sikäli mikäli ette tiedä mitä Oreot ovat, niin ne ovat vähän kuin Domino-keksejä, mutta parempia. Tämä patukka on tosiaan täyttä keksiä, jossa on sitten nuita Oreo-muruja. Maku on kokonaisuudessaan todella hyvä. Tässä on hiukan tummaa vivahdetta, joka pitää maitosuklaan ja makeuden kurissa. Uh ah! Olisipa tätä ollut lisää :3

Sssssuper suuret kiitokset ihanalle Lauralleni! <3