sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Metrikaupalla lakuja!


Mmoi!

Tätä postausta ehti jo eräs lukijakin ehdottaa, ja totta puhuen tämän olin aiheissa tehdäkin! Eli tänään siis maistellaan metrilakuja :3 Ainakin minun kesäperinteisiin kuuluu metrilakujen ostaminen torilta, entäs teidän? Hinnathan luonnollisesti vaihtelevat torikojuittain/paikkakunnittain ja minun lakusatsini maksoi 5e/5kpl.



Valitsin lakupussiini itselleni aika tyypilliset lakut: mintun, vadelman, noitapillin, suklaan ja banaanin. Sopivasti raikasta, makeaa ja suolaista. Ja koska nämä ovat hyvin tuttuja lakuja, maisteluni tulos voi olla melko puolueellinen ;D Mutta maistellaanpa! Ekkana vuorossa on minttu. Tämä on ihanan raikas ja piristävän makuinen. Tällä on usein kiva raikastaa suuta jonkun makeamman lakun jälkeen. Ostin nämä lakut jo eilen, joten nämä ovat ehtineet ehkä hiukkasen kuivahtaa, mutta tuoreuden voi siltikin vielä maistaa. Vadelmalakussa minua viehättää yhä uudestaan sen väri. Ja totta kai se maistuukin hyvälle (en tosin tiedä onko se vadelmaa, mutta kuitenkin!). Lisäksi näissä raitaisissa lakuissa on kiva syödä ensin nuo raidat ympäriltä ja sitten keskusta :D Hah! Olen ikuinen lapsi, siinä mitä karkkeihin tulee! Sekä minttu että vadelma maistuvat juurikin siltä, miltä muistelinkin, ihanan nostalgiset fiilikset lapsuuden kesistä <3

Seuraavana vuorossa on noitapilli. Tämä on niin ihanan suolainen ja vahvan makuinen, että se on joka kerta pakko ottaa mukaan pussiin. Noitapilli tasapainottaa muita makeita lakuja niin hyvin. Ja mikäli joku ei ole tätä maistanut, niin tämä on juurikin samanlainen kuin se noitapillikarkkikin. Vähän pehmoisempi ja paksumpi versio ehkäpä. Suklaalaku on kivan makea ja luonnollisesti suklainen. Hyvin sukulakun tapainen, mutta vähän niinkuin äinpäin käännettynä! Tämä on aina yhtä kiva lisä lakupussiin :3 Banaanilakritsi on myös makea ja lempeän makuinen. Tästä tuulahtaa kiva banaanin häivähdys ja hedelmäisyys. Jos joskus haluaa hurjastella, niin kannattaa maistaa suklaa- ja banaanilakua yhtäaikaa! Ihan veikeiä yhdistelmä ;)

Tämä on nyt vähän pöljää taas arvioida omia valitsemia karkkeja, koska totta kai ne minusta ovat hyviä :D Mutta jos yleensäkin metrilakuja arvioisi, sanoisin että ne ansaitsevat kyllä viisi karkkia. Sen verran monipuolisia ne ovat eivätkä ole kyllä koskaan pettäneet!


Onkos teillä kivoja metrilakumuistoja? Entä mitkä ovat vakiovalintanne - vai onko semmoisia?



lauantai 18. heinäkuuta 2015

Ingman Jättis Passion


Moikkelismoi!


Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo tovi! Tästä syytän kesäkiireitä ja nettiongelmia. Muttamutta. Vaikka kesä ei ole kovin kummoinen noin sään puolesta ollut, koitetaan houkutella aurinkoa esiin vähän kesän uutuusjätskeillä. Tänään maistellaan Ingmannin Jättis Passion tuuttia. Minulle Jättikset ovat yleensä olleet vähän pettymyksiä. Nyt kuitenkin tämä Passion huuteli pakastealtaasta nimeäni ja päätin ottaa riskin. Tuutilla on kokoa 113grammaa ja jätskiä on siis reilu 2 dl. Aika vähän kun sitä oikeasti alkaa miettimään... Kotona litran paketista voi vähän liiankin helposti heilahtaa puolet yhdeltä istumalta *hupsis*. Tuutin hinnasta ei ole muistikuvia. 

Aineosat: Laktoositon rasvaton maito, sokeri, laktoositon kerma (15%), vehnäjauho, kasviöljyt (palmu, kookos, rypsi, shea), glukoosisiirappi, laktoositon rasvaton maitojauhe, vähärasvainen kaakaojauhe, passionhedelmämehu (2,1%), emulgointiaineet (rasvahappojen mono- ja diglyseridit [kasviperäinen], soijalesitiini, auringonkukkalesitiini, rypsilesitiini), tapiokatärkkelys, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi, karrageeni, pektiini), värit (beta-karoteeni, ammoniummenetelmän sokerikulööri, karmiini, punajuuriväri, annatto), suola, mansikkajauhe, aromit, sitruunamehu, happamuudensäätöaine (omenahappo), paprikauute. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä ja maapähkinöitä




Kyseessä on siis laktoositonta, mangon- ja appelsiininmakuista kermajäätelöä, passionhedelmähilloa (6,5%), tuttifrutinmakuista kuorrutetta (6,5%) ja vohveli suklaanmakuisella kuorrutteella. Eli kuulostaa aikas hyvältä vai mitä! Ja vähintäänkin yhtä herkulliselta se näyttää. Kuorrute on tosi hyvää. Se on ihanasti pikkuisen kirpakkaa ja raikkaan makuista. Itse jäätelökin on aikas hyvää! Appelsiinin ja mangon maut tunnistaa selvästi ja ne ovat melko vahvoja. Jäätelön sisällä menee passionhillosydän (josta ei nyt valitettavasti ole kuvaa). Se on melko kirpeää ja hyvin kiinteää. Kyseessä ei suinkaan siis ole mikään hillolöllerö. Sitä sai itseasiassa pureskella. Hillo on hyvin vahvan makuista ja minut yllätti ihan täysin, että hillosydän jatkuu tuutin pohjaan asti. Vohveli on ihanan rapeaa ja hyvänmakuista. 

Tätä voisin kyllä suositella oikein helteisen päivän virkistyksesi - jos niitä helle päiviä nyt tulee. Itse olen todella huono ostamaan hedelmä- tai marjajätskejä ja tämä yllätti minut kyllä ihan täysin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla :) Neljä karkkia!


Olettekos jo maistelleet kesän uutuuksia? Mikäs on teidän lempparijätskinne? Entä kumpi voittaa tuutti vai puikko? Vai kenties mehujää?