lauantai 15. syyskuuta 2012

Fazer Mättö-Kax


Hejsan alla! Nyt teki mieli jotain hiukkasen perinteisempää, tosin tätä ei ole koskaan tullut maisteltua! Leffaillan merkeissä maistellaan siis Fazerin Mättö-Kakkosta, huiman suuuuurta Jumbo-pussia! Hintaa oli S-marketissa 2,99 euroa ja painoa pussilla on 400 grammaa.

Lakritsin ja hedelmän makuisia makeisia. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, liivate, lakristiuute, happamuudensäätöaineet (E330, E331), ammoniumkloridi (salmiakki), aromit, hyytelöimisaine (E440), pintakäsittelyaine (E903, E901), värit (E153, E120, E141, E162a, E100).

Valmistettu Suomessa.



Pussissa on yhteensä 10 erilaista karkkia (siis herrrrrranjestas!). Pitänee vissiin aloittaa maistelu sen suurempia jaarittelematta.. Ensimmäisenä huomiona kuitenkin se, että karkit ovat ihan älyttömän isoja! Kaikki ovat halkaisijaltaan vähintään 2cm. 

Aloitetaas syrämmistä. Vihreä sydän on ehkäpä päärynä... Maultaan ihan ok, mutta koostumukseltaan aika perinteinen ällöhedelmäkarkki. Sellainen jotensakin jauhomaisen tuntuinen.. ja samalla jotenkin marmeladinen.. No punainen sydän on ihan päivän selvä mansikka. Olen syönyt parempiakin mansikkakarkkeja, mutta ei tämä pahimmasta päästä onneksi ole. Keltainen voisi ehkä olla joku ananaksen tapainen.... ehkä sellainen "yleinen" hedelmä. Ei tämä ainakaan sitruuna tai appelsiini ole. Ihan hyvää tämäkin. Toisin sanoen sydämmistä ei nyt mitään makuaisteja hiveleviä tuntemuksia tullut. 

Vihreä kerroskarkki (tai-mikä-lie) on hyyyvääää! Nams! Olen nähtävästikin heikkona tuollaisiin vaahtokarkkijuttuihin.. Tämä maistuu ehkä omenalle, ehkä päärynälle. En osaa päättää.. jollekin miedolle kuitenkin. Punainen kerroskarkki on jälleen selvä marjakarkki. Ihan hyvää, makeaa ja lempeän makuista mansikkaa tai vadelmaa. Keltainen kerroskarkki on jälleen joku hedelmähärdelli. Erittäin hyvä sellainen! Tykkään näistä kerroskarkeista kyllä ihan tosi paljon!


Vihreä-keltainen tutti on koostumukseltaan todellakin viinikumimakeinen. Pureskella saa ihan tosissaan! Maultaan se on ihan hyvää, melko mietoa hedelmää tämäkin. Punaisen tutin kanssa on kutakuinkin sama homma. Paitsi tässä maistuu mansikka. Ihan jees. 

Musta sammakko on pussin ainoa musta, mutta niitä on melko paljon. Tämä maistuu ihan vahvalle salmiakille. Vähän apteekkarinsalmiakille ehkäpä. Hyvin vahva maku. Mutta! Erittäin hyvä juttu, että tämä on maultaan vahvaa näinkin hedelmän täyteisessä pussissa. Koostumukseltaan se on hyvin pehmeää, marmeladimaista ja sokeripäällystettyä. Keltainen banaanin muotoinen karkki on koostumukseltaan samanlaista kuin tuo musta. Oiiiih! Ihan älyttömän hyvänmakuista banaania! Banaanikarkkeja tehdään ihan liian vähän! 

Kokonaisuudessaan pussi oli ihan jees. Suurin osa karkeista oli aika pliisun makuisia, ainoat jonkin makuiset karkit olivat nuo viimeiset, sammakko ja banaani. Sydänkarkit tavallaan sopivat tähän pussiin, mutta eivät sytytä koostumukseltaan tai maultaan. Kerroskarkit nyt ovat aina heikkouteni ja tuttikarkit puolestaan olivat melko hailakan makuisia ja jämeriä pureskella. Hmmmm-mm! Voisin ehkä ostaa tämän pussin uudelleen vaikkapa joihinkin illanistujaisiin, jolloin voisin syödä vain nuo hyvät karkit pois... Ei tämä kuitenkaan aivan toivoton pussi ole, mutta raah! Puolet ja puolet: sydämet ja tutit ei oikein sytyttäneet, mutta kerroskarkit ja sammakko ja banaani olivat ihan hyviä.... Mutta! Ostaisinko tätä enää vain itselleni. En. Kaksi karkkia...


14 kommenttia:

  1. Kiitos taas monista hyvistä arvosteluista! Tämä pussi on mielestäni jo niin luotaantyöntävän näköinen, että ei toisaalta ihmetytä se, että sai sinulta vain kaksi pistettä. Sitä sen sijaan ihmettelen, kuka nämä karkit näihin pusseihin valitsee! Ovatkohan itse maistaneet niitä lainkaan vai miksi on niin paljon huonoja karkkeja. Muutenkin ihmettelen, miksi jokaisessa valmiissa pussissa on aina huonoja seassa. Vannon varmaan ikuisesti irtokarkkien nimiin... Irtokarkkeja syödessä saa herkutella ja maistella jokaisen karkin rauhassa, kun näissä valmiissa pusseissa kyse on enemmän mättämisessä.

    Lisää arvosteluja vaan, luen sun blogia joka viikko :) terveisin Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamen! Olen kanssasi täysin samaa mieltä irtokarkkipussin ja tällaisten hyperpussien eroista. Kyllähän jo pussin koko, nimi ja karkkienkin koot kielivät siitä, että tämä pussi pitää hotkaista alas yhdeltä istumalta. Eipä kyllä minulta onnistunut..onneksi?

      Poista
  2. Sulla on kyllä paras blogi ! :D Oli pakko liittyä lukijaksi. Kiva muuten kun laitat myös noi tuotetiedot karkeista kun esim. mulla on keliakia niin näkee heti saako kyseisiä nameja syödä vai ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on muuten pyörinyt mielessä tuo keliakian ja myös muiden ruoka-allergioiden huomioiminen arvosteluissa. Kerran keskustelin asiasta keliaakikko-ystäväni kanssa ja suorastaan hämmästyin, miten rajallinen valikoima keliakia-ystävällisiä karkkeja on olemassa!

      Poista
    2. Joo niitä on kyllä aika vähän :( Mutta toisaalta musta tuntuu että jos olisi yhtään enempää mä pullukoituisin koska en ikinä osaisi valita/kieltäytyä niin laajasta valikoimasta ja söisin kaiken! Ja kun vielä miettii kaikkia keksi- ja pullajuttuja niin huh mulla olisi herkkupäivä joka päivä :D

      Poista
  3. Heijj mulla ois arvostelupyyntö :D Et jos voisit koklailla sitä Pandan uutta valksouklaamixiä vai mikä se onkaa, se pieni uus pussi missä on valkosuklaakarkkeja, niin oisin toooosi kiitollinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej! Pandan uudet pussit tulee arvosteluun tulevana viikonloppuna :) Sekä tumma että valkoinen.

      Poista
    2. Sitä odotellessa sitten :) (into pinkeenä)

      Poista
  4. "Voisin ehkä ostaa tämän pussin uudelleen vaikkapa joihinkin illanistujaisiin, jolloin voisin syödä vain nuo hyvät karkit pois"

    oot paras XD itekki oon valkkaaja

    ja kiitos kuningatarlevytestistä!

    VastaaPoista
  5. Hihi kai oot huomannu tän!

    http://www.fazer.fi/tuunaus :D

    kantsis varmaa ottaa tonne yhteyttä ku oot tällane karkki ammattilainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Pitääpä osallistua jos ehdin Jumbo-pussin käsiini haalimaan :3 Ihanat nuo Kettu-karkkien kuoret!! Tahtoo!

      Poista
  6. Sattumalta kutsun tätini leonberkiä mättökakkoseks...

    VastaaPoista
  7. mättö for life

    VastaaPoista
  8. Hirveän näköinen pussi mutta mustat ok. Vähän hapempaa ois hyvää ja ne vitun renkaat helvettiin siitä. 2/5

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)