lauantai 27. huhtikuuta 2013

Fazer Angry Birds Party Sized


Ihana pikku apurini auttoi minua jälleen maisteluissa ja toi tuomisinaan uusimman Angry Birds -pussin. Juuri kun suurin Angry Birds hullutus on hiljentynyt, Fazer paukauttaa uuden jättipussin markkinoille. No sinänsä ihan normimarkkinointikikka. Mutta katsotaanpa onko tästä kikasta mihinkään. Pussilla on kokoa 300grammaa ja hintaa oli yli 3 euroa.

Hedelmä- ja lakritsimakeisia. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maissitärkkelys, muunnettu tärkkelys, happamuudensäätöaine (E270, E325), ammoniumkloridi (salmiakki), liivate, lakritsiuute, aromit, värit (E171, E163, E153, E160a, E100, E141), pintakäsittelyaine (E903). 

Maistellaanpa! Karkkeja on kaiken kaikkiaan yhdeksän erilaista. Aloitetaan vaikkapa keltaisesta. Maun pitäisi olla siis pinkki greippi-appelsiini. Karkki on ainakin mukavan pehmoisa. Sitruskarkeille tyypillinen saippuan maku tunkee läpi, mutta ihan syötävä karkki kuitenkin. Semmoinen ookoo, tiedättekö? Oranssille on annettu appelsiini-persikka maku. Persikka on muuten melkoinen harvinaisuus karkeissa, näin tarkemmin ajateltuna! Persikka pehmentää ihan selvästi appelsiinin happamuutta. Mieleen tulee ihan lapsuuden aikaiset Spice Girls -tikkarit, joissa oli purkka sisällä (kuka muistaa huutaa Hep!). Minusta maku olisi voinut suoraan olla persikkakin. Aika turhaa pistää appelsiinia joka paikkaan. Hmh. No mutta ihan jees tämäkin. Punainen on ylläripylläri mansikka. Okei, olin turhaan skeptinen. Tämä mansikka on oiekasti aivan erittäin hyvää! Ihanan makeaa ja oikein vesi tuli kielelle! Omnomn! 

Vihreä-keltaisia karkkeja on kahta erilaista. Niiden eron tunnistaa ehkä vain karkkien kuvista. Nimitän niitä tässä nyt Kelta- vihreäksi ja vihreä-keltaiseksi. Toivottavasti pysytte perässä. Vihreä-keltainen on sellainen viiksekäs possu. Sille on annettu mauksi omena-raparperi. Aika kivan kuuloinen yhdistelmä! Tämän karkin koostumus on aivan erilainen kuin edeltäjissään! Päällä on vähän kuin sitkeämpi kerros ja sisällä sellainen pehmoinen. Kuori muutuu valkoiseksi puraistaessa, tiedätte varmaan mistä puhun. Karkki maistuu aivan älyttömän hyvältä! No tietenkin se maistuu, kun tietää mieltymyskeni omenakarkkeihin. Paras tähän mennessä ehdottomasti. Sitten kelta-vihreän vuoro. Tämä possulla on kruunu päässään. Tämän mauksi on annettu omena-vanilja. Ja se onkin aika selvästi sitä. Omena on hyvää ja vaniljan maku pehmentää sitä ihanasti. Silti tuo vihreä-keltainen oli parempi.


Valkoinen karkki on jugurtti-wildberry (villimarja???). Hmm. Mielenkiintoista. Makeaa ja jotenkin pehmeän makuista. Miellyttävää. Joo, se voisi olla se oikea sana. Oikein hyvää. Ehkä sellainen karkki joita on aina liian vähän. Pinkki karkki on vadelma-karviainen. Aika mielenkiintoinen yhdistelmä. Enpä oikein osaisi tunnistaa kumpaakaan marjaa tästä. Oikein kivan makuinen karkki, vähän sellainen kielellä kipristelevä. Valko-purppura on mansikka-vanilja. Aika tyypillinen yhdistelmä jälleen. Eikä oikein yhtä hyvää kuin mansikka, mutta ihan jees. Välillä vähän kirpakkaa, mutta vaniljan maku pehmentää karkkia paljon. Musta on pussin ainut... no musta. Sen on tarkoitus olla suolainen lakristi, eli siis salmiakki. Ja niin se selvästi onkin. Hyvin, hyvin vahva salmiakki. Ja aika erittäin hyvänmakuinen!

Tämä pussi yllätti minut erittäin positiivisesti! Ainoat ei-niin-hyvät-karkit olivat keltainen ja oranssi sitrusmaisine, happamine saippuoineen. Kivaa myös, että tämän pussin karkit eivät olleet mitään kopioita edellisistä pusseista vaan ihan tätä varten suunniteltuja. Hintahan nyt on aika suuri, mutta niin on pussikin. Jos ette itseänne varten viitsi näin suurta pussia ostaa, ostakaa vaikka illanistujaisiin kavereitten tai perheen kanssa mussutettavaksi. Yllätytte ehkä iloisesti! Onhan nämä karkit ehkä vähän lapsenmieleisiä, mutta olkaa rohkeita ja olkaa tekin! Neljä karkkia!

6 kommenttia:

  1. Eipä ole Mikkelistä löytynyt tätä pussia. No ehkä myöhemmin. Tuommoisia makuja ei olekaan ennen tullut vastaan, tahdon kovasti maistaa vadelma karviaista. Harmi vain että siinä on salmiakkia, en pidä salmiakista...
    Angry Birdsistä on tullut vaikka mitä tavaraa, aluksi minua se tuotteistusvimma häiritsi... mutta sitten huomasin, että onhan duudsoneista ja muumeistakin ties mitä karkkia ja limua ja peliä ja kirjaa, niin ei se sitten enää häirinnytkään.

    VastaaPoista
  2. Öh, siis PUSSISSA on salmiakkia, ei vadelmakarviaisessa... lause väärässä kohtaa

    VastaaPoista
  3. Ääh pakko saada maistaa noita :)) muuten ihana blogi!

    VastaaPoista
  4. Tykkäsin pussista paljon enemmän, kuin edeltäjistä. Mulla taisi olla lempikarkit vaan ihan toisinpäin, kuin sulla :)

    VastaaPoista
  5. Pikkuveikan lempikarkkeja(4v).

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)