sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Fazer Ässä Mix Lakritsi


Helllooou! Tänään maistellaan uusinta Ässä Mixiä! Lakritsia! Kokoa pussilla on 275 grammaa (taas näitä mystisiä kokoja.....) ja hintaa oli huikeat 3,09e eräässä K-Marketissa.
Täytelakritsi- ja lakritsiraesekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, vehnäjauho, siirappi, melassi, glukoosi-fruktoosisiirappi, lakritsiuute, muunnettu tärkkelys, kasvirasva, suola, kaakaovoi, täysmaitojauhe, hyytelöimisaine (E414), ammoniumkloridi (salmiakki), kaakaomassa, herajauhe, happamuudensäätöaineet (E270, E 330, E325), pintakäsittelyaineet ( E 903, E 901, E 904), värit (E 150c, E171, E 153, E 120, E160a, E141, E100), aromit, stabilointiaineet (E420, E422), liivate, emulgointiaine (lestiini mm. soija).

Valmistettu Suomessa.


Aloitetaan maistelu länsimaalaisittain kuvan vasemmasta ylänurkasta. Elikkäs tuo ruskea papana. Se on suklaakuorrutettua lakritsia ja oikein hyvää sellaista. Tulee ihan mieleen Pandan sellainen keltainen pallerokarkki, jossa on suklaata ja lakrtisia sen sokerikuorrutteen alla. Yllätyn aina kun huomaan pitäväni lakritsin ja suklaan yhdistelmästä... 

Oranssi papana maistuu appelsiinille! Jotenkin odotin tästä sellaista perusraekarkkia, mutta appelsiinin makuinen kuorrute on todella kiva ylläri! Kuorrutteen alla on tietenkin lakritsia. Oikein hyvvää!

Sitten nuo kolme mustaa pikku pötkylää. Oletan, että ne ovat samanmakuisia, eri mallisia vain. Ympyrä on ainakin ihan peruslakritsin makuinen. Tiedättekö, sellainen hyvänmakuinen lakritsi, ei sellainen jossa on se hirvittävä kitkerä sivumaku. Ja kyllä, nämä muutkin ovat samanlaisia. Ihan hyviä. Ei tämä ole vieläkään se lakritsin maku, josta itse tykkään (eli toisin sanoen se perusPanda), mutta kyllä nämä voittavat mennen tullen ne erilaisten makeissekoituspussien kopiolakut (hyi.). 



Pinkkitäytelaku maistuu......maistuu..... vähän mansikalle, vähän purkalle ja vähän suolaisen tuliselle? @_@ mitä tämä oooonnnn???? Siis ihan sairaan hassun makuinen karkki! Todella hyvää ja kiehtovaa, mutta ei oikein mitään käsitystä mitä tämä oikein on! Todella sokerisen tuntuista, sillä täyte kaiken lisäksi rouskuu hampaitten välissä... huh! Hyvää, mutta ehdottomasti mystisintä pitkään aikaan!

Keltainen pötkylä on sitruunalakritsia. Tämä on heikkouteni! Sitruunalakritsi on ehdoton lempparini ihan kaikista lakritseista. Tämä on tosin hiukan kuivan ja kovan tuntuista, mutta oikein hyvää silti. Sitruuna piristää ja raikastaa lakritsia mukavasti. Olisi kyllä ihanaa jos täytettä olisi ihan hirveän paljon ja se olisi sellaista pehmoista! Omnomnom

Sitten nämä ainoat Ässä Mixiin viittaavat karkit. Tämä on mielestäni ihana idea jakaa karkki kahtia! Ja etenkin tässä pussissa se toimii ainakin ajatuksen tasolla oikein mainiosti! Keltainen on sellainen sitrusmainen ja melko hapan. Musta osa on salmiakkiin viittaava, ihan kuin Ässä Mix -pussien mustat. Sinänsä tämä kahden eri karkkilaadun yhdistäminen tuntuu haastavalta, että "värien" koostumukset ovat täysin erilaiset. Siis keltainen on hyvin pehmoinen ja musta puolestaan melko kova. Hedelmän maku saisi mielestäni olla vahvempi, sillä se jää salmiakin peittoon hyvin helposti.

Vihreä puolestaan on - ah! - omenaa! Tämä yhdistelmä toimii mielestäni paremmin. Hedelmän maku ei huku yhtähelposti salmiakkiin. Koostumus on samanlainen kuin keltaisessa karkkiyhdistelmässä. Näitä kahta vertailtaessa, mielestäni vihreä on parempi kuin keltainen, mutta molemmat ovat sinänsä oikein hyvän makuisia ja sopivat pussiin oikein hyvin.

Sitten onkin viimeisen jättiläisen vuoro. Tätä olenkin odottanut mielenkiinnolla. Ja voi herranjestas mikä pettymys! Tämä on se paha kitkerä lakritsi! En tiedä oikein pitäisikö itkeä vai nauraa! Karkki on jotensakin niin kivan näköinen ja koostumuksin on sinänsä ihan ok, mutta maku. No ensinnäkin tämä on hyvin vahva... melkein mausteiseen viittaava. Jonnekin takaraivoon tulee odotus sellaisesta Leijona-karkkimaisesta tervanmausta. Tilalle tulee kuitenkin hyvin kitkerä ja karvas loppumaku. Koko kroppani hyljeksii tuota karkkia. Hyi. Höh.


Kertakaikkiaan mielenkiintoista! Pussissa oli muutama mukava yllättäjä, kuten tuo oranssi pallero ja se pinkki täytelakritsi! Suklaalakritsi ja sitruunalakritsi olivat myös oikein kivan makuisia. Keskivertoja olivat nuo mustat pikku palikat ja Ässä Mix hedelmä-salmiakki -yhdistelmät. Pahin oli puolestaan tuo iso musta kukkanen. Pussi on todellakin tehty lakritsin ystäville. Hedelmää löytyy ainoastaan pienenä osana jotain muuta karkkia. Tosin en jää kyllä mitään hedelmäkarkkeja kaipailemaankaan. On kuitenkin todella hyvä, että noita pikku säväyksiä löytyy, olivat ne sitten appelsiinin makuisia kuorrutteita tai mansikka-purkka-chili täytteitä. Tämä on ehkä jälleen näitä pusseja, joita kannattaa ostaa joihinkin illanistujaisiin tai tyyliin autokarkeiksi. Pussi tulee syötyä kokonaan, muttei ainakaan yksin ja yhdeltä istumalta. Annan tälle pussille kolme karkkia. Hinta on yksi miinustaja. En kuitenkaan tiedä tulisinko ikinä tykkäämään lakritsipusseista niin paljoa, että antaisin viisi karkkia, joten syy ei ole lainkaan siinä, että pussi olisi jotenkin paha. Ehkä en vain ole korviani myöten rakastunut lakristiin. Kolme karkkia.

7 kommenttia:

  1. Eikös tätä pinkkitäytelakua myydä tällaisena patukkana. Pinkki paperi, nimi taitaa olla ässä-laku. Kieltämättä erikoinen maku, mutta syötävää : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuten onkin! Ajattelinkin et jotenkin tutun tapaista!

      Poista
  2. Moi yritin katsoa sun kaikki suklaata käsittelevät postaukset mahdollisimman tarkkaan mutta en ainakaan huomannut että olisit maraboun lemon ginger suklaata maistanut (kuvankin etsin http://se-img2.ciao.com/ise/images/products/normal/073/marabou-premium-specialites-lemon-ginger--1053073.jpg) ja olisi kiva jos maistaisit sillä haluaisin itsekin kuulla mielipiteesi siitä ennen kuin uskallan ostaa olen vähän nösö :DD mutta. tykkään blogistasi kauheasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole tullut tuollaista maisteltua. Kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta, että pitää kyllä testata joskus :)

      Poista
  3. Nam-. tämä on pakko testata tänä viikonloppuna. :)
    kiitos hauskasta blogista, innolla aina odotan uusia postauksia, niitä lisää siis!

    (feivoritteja siis kaikki KARKKIjutut.. ei niinkään suklaa.)

    anniina

    VastaaPoista
  4. Mm, tuosta taitaa tulla mun uus lempparikarkkipussi!!

    VastaaPoista
  5. Yhtenä viikonloppuna poikkesin Supermarketiin ja huomasin pussin päällä tekstin Uusi sekoitus. Johan alkoi kiinnostaa. Sopivan painoinenkin pussi meikäläiselle.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)