sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Retro-kilpailu


Ta-daa! Nyt tämä blogi pääsee lukijakilpailuasteelle! Hurraaaa!

Elikkäs hyvät ja ihanat lukijani, nyt kysyn teiltä:

Mikä on tärkein / ensimmäinen karkkimuistosi?

Laita vastauksesi kommenttina tähän postaukseen ja arvonnassa huomioidaan vain nimimerkilliset kommentoijat :)

Aikaa kilpailuun osallistumiseen on 16.2.2014 klo 23.59 asti. Arvonta suoritetaan seuraavalla viikolla.

Palkinnoksi arvonnan voittaja saa retrokarkkeja! Mukana ovat mm.

- suloinen karkkipurkki
- PEZ, asian mukaisella härvelillä varustettuna
- Push Pop -sormitikkari
- TicTac applesiini pastilleja
- HubbaBubba mansikkapurkka
+ bonuksena Reese's valkosuklaa-maapähkinävoi-kuppeja!

Onnea arvontaan! :)) Ja muistakaa nimimerkki! ;)

Ps. Kilpailun sponssaa AlphaGeek.fi!

75 kommenttia:

 1. Ensimmäistä en muista mutta yksi tärkeimmistä karkkimuistoista oli ruotsista saatavat my little pony pastillit

  VastaaPoista
 2. Tärkein muisto on ehdottomasti se vanha Lauantaipussi! Ostettiin sisarusten kanssa aina pieninä, ja vaihdeltiin niiden sisältö sitten omaan makuun sopivaksi (toisin sanoen itsellä salmiakit ja toisilla hedelmäkarkit)

  VastaaPoista
 3. Tärkein karkkimuistoni on neljä vuotiaana tehty ryöstöreissu läheiseen pikkukioskiin :) olin niin lyhyt ettei myyjä huomannut kun kävin tiskin alta hakemassa sylillisen karkkeja. Vanhemmat tosin passittivat palauttamaan karkit mutta yhden suklaapatukan ehdin matkalla syödä ;)

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen karkkimuisto tulee tässä! Iästä ei ole mitään hajua, mutta joka tapauksessa olin alle kouluikäinen ja mummolassa käymässä. Marianne-karkkeja oli tarjolla ja enköhän sitten nielaissut mötikän kokonaisena ja lapsen kurkussa se tuntui. Hyvä etten tukehtunut :D

  Onneksi tuosta ei jäänyt mitään traumoja ja Marianneista on muodustunut yksi lempikarkeista.

  VastaaPoista
 5. Näitä löytyy ihan hirveen paljon, mutta valitsen tämän. Kempeleen Zeppeliinissä oli joskus se jätski/karkkilaiva ja se oli mulle lapsena taivas ja aina kun pääsin vanhempien kanssa "isolle kylälle" ostoksille, sain käydä siellä ja valitsin lähes aina Snör-karkkeja kun ne oli niin huippu hauskoja. :) Parasta oli tehdä se koko nauha täyteen solmuja. :)

  VastaaPoista
 6. Muistan kun pienenä tuli syötyä mansikka-Chewitsiä, ja sanoin sitä aina punaiseksi purkaksi. :D

  VastaaPoista
 7. Tärkein karkkimuistoni on, kun olin noin 7-vuotias. Isäni oli ollut kuukauden pituisella työmatkalla ulkomailla, ja kun hän tuli takaisin kotiin, sain tuliaisiksi sellasia isoja tobleroneja, joista tykkäsin tosi paljon :) Isäni matkusti muutenkin aika usein, ja odotin aina eniten niitä karkkituliaisia :D

  VastaaPoista
 8. 20 vuotta sitten lähikioskissa sai osataa karkkia lasipurkeista tyyliin markalla merkkareita ja kahdella markalla tuota toista siitä vierestä. Sitten tietysti kun sukulaiset tuli kylään jokaisella oli vakio karkki jota toi. Setä toi Royal-suklaata ja isotäti semmoisen tuttifrutti rasian. Niitä ei kosakaan muulloin syöty.

  VastaaPoista
 9. Mieleenpainuvin karkkimuisto on varmasti se, kun sain joskus noin seitsemänvuotiaana joissakin juhlissa lahjaksi lauantaipussin(sellaisen ison). Yritin kovasti avata sitä mutta pirulainen ei auennut. Vihaisena puristin pussia molemmista reunoista, ja koko lauantaikomeus räjähti ympäriinsä, ja karkkeja lenteli jokapuolelle juhlavieraiden päälle. Aluksi säikähdin aivan kauheasti mutta sen jälkeen repesin hillittömään nauruun. Tämä muisto tulee minulle aivan ensimmäisenä mieleen, jos joku koskaan mainitseekin lauantaikarkkipussin:D.

  VastaaPoista
 10. Mieleenpainuva muisto on ainakin se, kun siskoni kanssa saimme pieninä tyttöinä "kaupan tädiltä" sellaiset pyöreät värilliset tikkarit - olimme äidin kanssa kaupassa ja olimme kuulemma niin kilttejä ja ihan samannäköisiäkin :) Se jäi ikuisesti mieleen, ei meillä ollut tapana saada karkkeja kauppareissuilta. Myös kunnon vanhanajan merkkarit ja apteekista ostettu salmiakkijauhe ovat jääneet mieleen.

  VastaaPoista
 11. Mun ensimmäinen karkkimuisto liittyy niihin hedelmänmakuisin, koviin, tutin mallisiin nameihin, mitä sai dipata sellaiseen kirpeään jauheeseen. Aina kun oli karkkipäivä, valitsin sen yhden ja saman karkin :D

  VastaaPoista
 12. Karkkimuistoja on todella paljon. Varmaan muksuna oli huisin jännää kun tuli ekat tv mix pussit. Serkku-pojan kanssa mummolta saatiin ja kaadettiin sängylle karkit jotta voitiin vertailla kuinka samanlainen sisältö oli. :)
  On kyllä tv sekoitus muuttunut ja kokoa kasvanut hurjasti tuolta kultaiselta 80-luvulta.

  VastaaPoista
 13. Vaikea valita vain yhtä tärkeintä, mutta hauskin ensimmäisenä mieleen tullut on se kun ollessani vielä ala-asteella koulumatkani varrelle ilmestyi pieni karkkikauppa. Taisin olla ehkä 2. tai 3. luokalla. Se oli yhden kerrostalon alakerrassa pienenpienessä liiketilassa tien varrella, ja sieltä sai irtokarkkeja perinteiseen "10 pennillä tuommosia, 50 pennillä tuommosia"-tyyliin.

  Käytiin kaverin kanssa aina koulun jälkeen salaa ostamassa sieltä karkkia, ei mitenkään paljoa, vaan aina muutamalla markalla ja yleensä pelkkiä nallekarkkeja, sillä ne olivat halvimpia. Kerran sitten jäätiin kiinni kun isoveli kavereineen sattui tulemaan samaan aikaan sinne. x) Sen jälkeen en enää uskaltanut siellä käydä ja aika nopeasti huomattiin että koko pulju oli tuosta talosta kadonnut.

  Kaipaan kyllä suuresti itsenäisiä karkkikauppoja, mutta toisaalta ymmärrän ettei ne nykyaikana ole kannattavia kun karkkia saa melkein mistä tahansa. :(

  VastaaPoista
 14. pienenä syötiin aina pihakeinussa toffo- nimisiä karkkeja ja jotenki heiteltii niitä? haha on jääny mielee :D harmi ku niitä ei saa enää!

  VastaaPoista
 15. Kun sain pienenä joululahjaksi Fazerin maitosuklaanappeja <3 niitä on ikävä!

  VastaaPoista
 16. Muistan kun ajeltiin äitin kanssa kaupunkiin kauppaan ja sain sieltä valita itte karkkini.. ostin aina suklaalla kuorrutettuja popcorneja :). Niitä on ikävä. Yhteenväliin ne vissiin palautettiin takaisin kokeilumielessä kauppaan mutta nyt niitä ei oo taas näkyny.

  VastaaPoista
 17. Viikonloppu-aamuisin käytiin iskän ja pikkuveljen kanssa Essolla. Iskä joi kahvit ja me saatiin veljen kanssa muistaakseni muutamalla markalla valita oukkidoukkeja, jotka makso muistaakseni 10 penniä kappale. Niitä oli tosi mukava imeskellä (ja pureskella!) samalla, kun iskä joi kahvia ja vaihtoi kavereidensa kanssa kuulumisia. Samaisilta reissuilta muistan myös sinisen Spiderman-limsan, josta värjäytyi koko suu turkoosiksi! :D

  VastaaPoista
 18. Pastirolit, ne salmiakin makuiset. Askissa oli pommin kuva. Isoäidin ja pappan pikkuruisessa kyläkaupassa myytiin niitä. Ihan parhaita. :) sulivat suuhun. Se on mun ensimmäisiä karkkimuistojani!

  VastaaPoista
 19. Ensimmäinen mitä muistan oli Suffeli, jonka mun eno osti mulle. Hän kuoli muutamia vuosia siitä ja olin itse aika pieni, joten ainut muisto hänestä on mulle juurikin tuo Suffeli.

  teekoo81(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Ensimmäisenä lapsuuden karkkimuistoissa tulee mieleen se, kun äitini kävi laivalla ja osti sieltä kaikille kolmelle lapselle pienet olkalaukut, jotka oli täynnä karkkia. Olimme lähdössä ostoksille äidin kanssa ja odottelin häntä ulkona karkkilaukku olalla kiikkuen. Kuperkeikkoihin ryhtyessäni laskin laukun kannon viereen - jonne se myös unohtui. Kun tulimme takaisin ostosreissulta karkkilaukku oli kadonnut. Siinä sitten katselin kotona, kun muut sisarukset keikkuivat laukkuineen ja karkkeineen. Tästä aikaa jo yli 20 vuotta, höh!

  VastaaPoista
 21. Lapsena olin mainoslehtisestä bongannut mitä houkuttelevimman karkkilaatikon. Laatikko oli hienon näköinen ja sisällä oli vaikka mitä. En nyt juuri muista, mitä merkkiä tai karkkeja laatikossa oli, mutta laatikossa oli keltainen kansi, jossa oli kaksi suurta silmää. Jotenkin sain äitini lupaamaan ostamaan sellaisen läheiseltä R-Kioskilta, joka oli outua, koska hän ei usein suostunut ostamaan karkkia.
  Kun saavuimme kioskille, löytyi oikeannäköinen laatikko hyllyltä. Valitettavasti laatikon sisältä oli eri kuin mainoksessa ja vieressä oli pusseja, joissa oli samoja karkkeja kuin mainoksen kuvassa. Olin todella pettynyt, mutta lopulta äitini osti sekä laatikon, että pussin niitä karkkeja, joita olin halunnut :D

  VastaaPoista
 22. Mainos sanoi:Sanokaa Fazer ja saatte karkkia. Ja minä sanoin monta kertaa ja hartaasti,eikä karkkia näkynyt. No on sitä karkkiakin syöty ja monesti. T. Anne peltipurkki0@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Kun olin pieni, ja kävimme laivalla, oli aina pakko saada Muumi karkkilaatikko :D laivailun jälkeen istuin katsomassa muumeja ja söin niitä karkkeja. Muistan kun katsoin jaksoa, jossa muumipeikko rakensi taloa ja söin samalla sellaisia ruskeita papanoita :D tässä oli paras karkkimuisto eerika.bonken@outlook.com

  VastaaPoista
 24. Penskana mulla oli karkkipäivä lauantaisin. Äidillä oli tapana käydä kaupassa aina lauantaiaamuisin. Istuin sohvalla katsellen lastenohjelmia ja odotin, että äiti tulee kotiin suurimman herkkuni, Kinder-munan kanssa! Ehkä ne lelutkin vähän vaikutti karkkivalintaani. ;)
  Rakkaimpia lapsuusmuistoja on myös se, kun kavereiden kans käytiin lähikioskilta ostamassa irtokarkkeja ja muita nameja.

  chaosf@luukku.com

  VastaaPoista
 25. Voi niitä on varmaan aika monta... Mutta päällimmäisenä on jäänyt mieleen ne smurffi valkosuklaat, joita myytiin/myydään(?) rasioissa. Ne oli kivoja, kun ne poksahteli suussa. :) Ja toinen mikä oli kanssa aivan mahtava, kun saatiin laivalta aarrearkun, joka oli täynnä karkkia!
  Mutta se mikä oli joka viikkoinen herkku, oli lauantai karkkipussit, jotka eivät enää ole niitä samanlaisia hyviä kuin ennen :( Näitä tulikin muutama herkku, mutta ei kai se haittaa. Karkit on hyviä ;)

  VastaaPoista
 26. Tää on mun ensimmäinen selkeä muisto karkista: oltiin isän, hänen uuden vaimonsa ja kahden siskoni kanssa elokuvissa katsomassa Peppi Pitkätossua. En muista, mikä elokuvan nimi oli, mutta en unohda yhtä kohtaa ikinä: elokuvassa oli pimeää ja Peppi sinkosi jonkun pullon kauas kauas. Käännyttään ympäri Peppi näkee öisellä taivaalla kattojen yläpuolella tulen kajon: talo palaa. Tuossa vaiheessa sain yhden mustan Lauantai-pussin auton ja laitoin sen suuhun. Melkein kylmät väreet meni :)

  VastaaPoista
 27. Tärkein muisto oli kun siskoni kanssa saimme aina perjantaisin valita kaupasta karkkia ; minä aina valitsin niitä papukaija tikkareita joissa oli pilli samassa! Ne olivat aivan loistavia ja kaupan päälle sai kivan lelun :)

  VastaaPoista
 28. Yksi tärkeimmistä/mieleenpainuvimmista karkkimuistoistani tapahtui Turkissa. Basaarissa vaatekauppiaat tarjosivat turkkilaisia karkkeja ostopäätöstä miettiessä. :) T: retrotar
  luumunkukka @ luukku.com (kaikki yhteen)

  VastaaPoista
 29. Muistan merkkarit sekä hedelmämerkkarit että mustat, meidän lähellä kotiseudullani oli pikkuinen kiska josta niitä aina isovanhempien luokse kesäpaikkaan mennessämme ostettiin. Taisteltiin takapenkillä kun oli yhteinen pussi kolmen kesken jaettavana. ;)

  VastaaPoista
 30. Eka muisto on, kun käskin lapsena isoveljeä tuomaan karkkia kaupasta. Veli kyseli sitte mitä karkkia haluan, vastasin että "väkeviä ja pahoja!" Veli toi mulle sitten jonku Fazerin salmiakkiaskin :)
  -Salmiakki, paivikki92 @ netti.fi (yhteen)

  VastaaPoista
 31. apteekin salmiakki! Paappa toi sitä pienissä paperipusseissa kauppareissussa käytyään...
  maison@luukku.com

  VastaaPoista
 32. muistan lapsuudesta supersalmiakit!!!kutsuttiin niitä silmäsalmiakeiksi=) mistä lie nimi tullu!!!
  arja.katariina@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Lapsuudesta muistuu mieleen Lauantaipussit (kyllä kaikki oli ennen paermmin). Niistä erityisesti ne pikkuiset Milka-suklaat ja Jeejee-karkkirasiat. Olihan ne ihan sairaan hyviä!

  VastaaPoista
 34. Mieleenpainuvin muistoni on, kun isosiskoni oli luvannut hammaslääkärikäynnin jälkeen pienen pötkön smarties-karkkeja. Lääkärin tehtyä tarkastuksen innoissani selitin hänelle, että nyt saan pöntöllisen karkkia :D hammaslääkäri kiihtyneenä torui isosiskoani lahjonnasta yms. :D tilanne oli todella koominen, sillä kyseessähän ei ollut mikään iso karkkipönttö, eikä sen olisi tarvinnut hänen korviinsa kantautua ;D

  Annikki

  VastaaPoista
 35. Ihanin on ehdottomasti mumman ja paapan luona vietettyjen kesien lähikaupan spar-suklaalevyt. Ei välttämättä maukkainta tai parasta suklaata, mutta lapsuuden ihanaa aikaa serkkujen kanssa kesäisessa maalaismaisemassa... kunpa voisi kokea uudestaan. Irtokarkki myynti viiden pennin kappale hintaan tahi enemmän: tota 50p edestä, tota 1mk jne. ja "pussina" toimi paperista tehty töttörö. Haikeaa ja mahtavia muistoja lapsuudesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii ja maili: olpaa(ät)yahoo.com

   Poista
 36. Paras muisto on, kun kaupoissa myytiin vielä niitä palapelin muotoisia karkkeja (mässä yx?) Niin, pienenä yritin aina palata niillä karkeilla. :3 Harmi ettei niitä myydä enää. :(

  VastaaPoista
 37. Ensimmäinen mitä muistan on ne haribon sellaiset "matokarkit" :)

  VastaaPoista
 38. Muistan, kun mummilla ja vaarilla käydessä kipossa oli aina niitä ihan tavallisia valko-punaraidallisia Marianneja sekä Werther´s Originaleja (niitä kovia). Ja näin on edelleenkin... :D

  VastaaPoista
 39. kyllä ne on ehottomasti mustat ihanat sitkeät merkkarit ja vitosen pussit joita sai ärrältä.

  VastaaPoista
 40. Kaikenlaiset oukkidoukit :D Onkoha niitte nimi oikeesti toi... Ne eriväriset yksittäispakatut kovat namuset :)

  sypa.blog@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Ankkalinna-pussi! Oi niitä aikoja... suokaarme@hotmail.com

  VastaaPoista
 42. Isot, sitkeät hedelmänallekarkit pienessä pussissa. Ei ole saanut kaupoista aikoihin :/

  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 43. Minun tärkeä muistoni on, kun kävimme pienenä kaverin kanssa aina ärrällä ostamassa irtokarkkeja. Markalla sai suunnilleen neljä karkkia. Lätkäkarkkeja (salmiakki, kääritty oranssiin paperiin, jossa on jääkiekkojoukkueiden logoja, löytyy vieläkin leffaliikkeistä) oli varsinkin aina pakko saada. Oi aikoja <3

  VastaaPoista
 44. Sellanen muovinen iso tuttipullo täynnä värikkäitä pyöreitä karkkeja.. :')

  -Rei

  VastaaPoista
 45. PEZ, ihan ehdottomasti! Härvelit oli puolet hauskuudesta. Oijjoi, kuinka nostalgista!

  :) Jaana

  VastaaPoista
 46. aaahh, sellaset "jee jee" karkkirasiat, saikohan näitä lauantaipussissa mukana. vitsi ne oli hyviä. eka meni punaset ja keltaset, ihan vikana pahat vihreet. näin syön hedelmäkarkkini edelleen!

  miukum

  VastaaPoista
 47. karkkipäivä oli aina lauantaisin. saunan jälkeen jaettiin lähikaupasta ostetut karkit siskon kanssa. jotenkin kummasti ne miunkin karkit jonnekin hävisi, kun pikkusisko oli niin makean perään. söi siirapit ja tomusokeritkin kaapista, hih ;)

  VastaaPoista
 48. Ensimmäiset karkit, jota minulle pienenä syötettiin oli pienissä rasioissa myytävät pienet hedelmäkarkit, joissa on myös xylitolia. Niiden jälkeen taisi tulla mukaan kuvioihin myös Muumi-rasiat.

  VastaaPoista
 49. Paras karkkimuisto on se, kun pienenä aina perjantaisin oli lupa syödä namia ja sitä odotettiin koko viikko. Parhaiten mieleen on jäänyt se, kun katsoin Hiisivuoren sankareita ja söin niitä viinikumitutteja :D
  Ah, mitä muistoja!

  k_00@hotmail.fi

  VastaaPoista
 50. Oiii, koskaan ei ole liian vanha pezeille <3 Ensimmäistä karkkimuistoa en valitettavasti muista :/ Mutta kyllä penskana irtokarkit oli pitkään suosikki. Ihan huippua oli virpominen, johon varustauduttiin jo viikkoja ennen kaverin kanssa. Businesshenkeä ollut jo silloin minussa, sillä me tehtiin niitä oksia monta sataa :D Virpomaan lähdettiin aamuvarhaiselle ja jatkettiin iltaan asti ja voi että sitä karkkisaaliin määrää :D

  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Kun olin lapsi, niin meidän naapurissa asui vanha mummu. Sanoin sitä aina naapurin mummuksi, ja menin monesti tuosta meidän takapihan kautta sen luo. Siellä sain värittää ja tehä kaikkea kivaa, ja sitten sillä oli sellanen karkkilaatikko (ihan kirjaimellisesti pöydän laatikko) joka oli täynnä ties mitä karkkia. Sitten niitä sai syödä niin paljon kun halusi... Mut sen mummun luona oli muutenkin kivaa :)

  liisa.saarilampi@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Lapsena kun oli lauantaina karkkipäivä, saatiin veljieni kanssa jokainen valita viidellä markalla karkkia. Yhden kerran muistan kysyneeni että "jos en ota mitään karkkia niin saanko ihan oman purkillisen raejuustoa". Ihme mielenhäiriö. Eipä taitais nykyään raejuusto nousta karkin ohi kun tekee mieli herkutella.. t.katruska
  katri_kmk@suomi24.fi

  VastaaPoista
 53. Muistan varmaan aina yhden sunnuntaiaamun. Karkkipäivältä oli jäänyt Pihlaja karkkeja, jotka silloin olivat lemppareitani. Ennen kuin muut heräsivät kävin niitä sitten ovelana sieltä salaa napostelemassa. Äiti heräsi ja hän huomasi roskiksessa valtavan kasan niitä käärepapereita. Sain vähän nuhtelua, koska ei ollut karkkipäivä. Opin ainakin, että ei kannata jättää niitä käärepapereita päällimmäiseksi jos haluaa salaa karkkia syödä :D

  VastaaPoista
 54. Muistan mun lempikarkin ensimmäisen maistamisen! :) Menin virpomaan johonkin lähellä olevaan paikkaan, jossa asui vanha pariskunta. Sain palkaksi 5 toffeekarkkia, jotka mummu otti kahvipurkin takaa pienestä pussista. Ne karkit oli parhaita mitä oon ikinä syöny! :)

  VastaaPoista
 55. Ensimmäisenä tulee mieleen, kun perjantai-iltana saimme käydä ostamassa grilliltä viiden markan irtokarkkipussin, se oli jotain niin hienoa :)

  makeaahyvaa@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Kyllä se mieleenjäävin on lapsuusajan merkkarikarkit, juurikin ne joita kymmenellä pennillä myytiin kiskalla ja joista meinasi hammas irrota, kun söi :D
  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Vaarini antoi minulle usein Jee Jee -karkkiaskin. Voi sitä tunnetta, kun sellaisen sai syödä ihan itse! ;) Eipä enää riittäisi se karkkimäärä...

  VastaaPoista
 58. Ensimmäistä karkkimuistoa en muista, mutta ikimuistoisin on varmaan isäni Tanskasta tuomat rottavaahtokarkit. Pystyn vieläkin maistamaan suussani niiden salmiakkisen maun.
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 59. Muistan kun käyttiin pienenä kavereiden kanssa ostamassa kolumatkan varrrella olevasta kioskista jotain sellasia pieniä 10-20 senttiä maksavia karkkeja :D

  sipila.niina@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Käytiin kaverin kanssa viikonloppuisin ostamassa läheisen urheilukentän kiskalta irtokarkkia. Ikkunan takaa sai osoitella "noita viis, sitte siitä vierestä niitä punasia huulia kolme..". Niitä sitten syötiin hartaudella lauantaiaamuisin lastenohjelmia katsellen. Rahat saatiin tietenkin viemällä omat ja naapurin serkun kaiman kaverin pullot kauppaan. Voi niitä aikoja! T. Kolmekymppinen :)

  VastaaPoista
 61. Pienenä sain yleensä tuliaiskarkiksi "kettukarkkeja",joista en välittänyt silloin enkä syö niitä vieläkään.
  malla.koivukangas@luukku.com

  VastaaPoista
 62. Aina koulun jälkeen piti käydä pienessä kiskassa ostaa irttareita vähillä rahoilla :)

  VastaaPoista
 63. Paras karkkimuisto on itseasiassa tapahtunut viime viikonloppuna, kun poikaystävän kanssa maisteltiin tota uutta Remix pussia (: Ja syy miks on paras, on se että karkki maistuu parhaimmalta parhaimmassa seurassa ! (: ♥

  VastaaPoista
 64. Vaarilta sai lapsena aina niitä Fazerin parhain -makeisia, joissa oli niitä Kiss-kiss- ja jääkarhukarkkeja, joista aina riideltiin siskojen kanssa. Pitääkin käydä ostamassa muistinvirkistykseksi.

  VastaaPoista
 65. Ihan parasta oli ostaa lähellä olevasta Matin kipsasta irtokarkkeja jossa sai valita lasi purkeista mieleisensä karkit ja jokaisella karkilla oli oma hintansa. 'Ykkösiä kaks, kolmosia yks jne..' Sillon oli vielä markka-aika ja joskus rahaa oli vaan 50 penniä mut se riitti ihan hyvin pariin karkkiin karkintuskaa auttamaan.. :) --Tuuve--

  VastaaPoista
 66. Tärkein lapsuuden karkkimuisto on ehdottomasti ne irtokarkkilaareista saatavat ruosteiset autot! Rakastin niitä pienenä, rakastan niitä yhä (harmittavan harvoista kaupoista niitä enää löydän). Aina kun oltiin mummulassakin ja käytiin kyseisen pikkukylän huoltoasemalla, jossa myytiin irtokarkkeja, ostin aiiina ruosteisia autoja. :3

  VastaaPoista
 67. salmiakki- ja sitruunapommit, voi nammm kun niitä vielä saisi =( valmistus lopetettu jo vuosia sitten...

  marsuliini75@yahoo.com

  VastaaPoista
 68. Lauantai-pussi, jonka ostan vieläkin usein =)

  leksa63@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Kyllä se on se lauantai-pussi, sitä tuli syötyä pienempänä joka lauantai :)

  jazmu_98@hotmail.com

  VastaaPoista
 70. Eka karkkimuisto taitaa olla se, kun lapsena saatiin laivalta tuotuja karkkeja, mitä ei kaupoista saanut, esim. muovinen auto mikä oli täynnä pieniä hedelmänamuja, kun namit oli syöty niin auto jäi sitten leluksi :) Yksi vähän ikävämmän sävyinen muisto on, kun halusin aina kettukarkkeja kaupasta, niitä fazerin sokerisia. Äiti ei kuitenkaan niitä suostunut ikinä ostamaan, en tiedä miksi..! Tosin ei ne ainakaan enää näin vanhempana maistukaan, liian makeaa..
  - Tanja
  tanja_t@hotmail.fi

  VastaaPoista
 71. Muistan aina kun meidän lähellä oli tarmo lähikauppa (sanottiin aina et mennää käynään pikkukaupassa :D) ja meni aina joskus koulun jälkeen käymään sielllä ja ostettin kavereitten kanssa 5 senttiä maksavia karkkea ja mää sain kerran yhen johon oli pakattu 2 nii kaveri suuuttu ja sano et mun pittäis antaa se sille. t.kata.rekonen@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Meillä oli lapsena karkkipäivä kerran viikossa, lauantaisin. Usein saatiin omat pussit tms. jokainen, mutta välillä ostettiin iso pussi irtokarkkeja, ja nehän piti sitten jakaa koska ei puhettakaan että oltais samasta pussista voitu napsia, ehei. Jokuhan olis saattanut saada enemmän hyviä karkkeja (ja karkkeja ylipäätään) kuin muut. :D Jostain syystä tykkäsin ihan sikana siitä jakamisesta, se oli (ja on) jotenkin hullun kivaa. :D

  VastaaPoista
 73. Fazerin parhaista nappasin itselleni aina Kiss-Kissit ja jääkarhukarkit. Rakas mummoni edelleen vierailuja varten käy ostamassa kyseisen pussin ja napsii ihan minua varten kyseiset herkut omaan kippoon. :-D

  VastaaPoista
 74. Vaikka kisa on jo loppunut, niin silti on pakko vielä laittaa yksi hyvä muisto karkeista:
  Olin ehkä 12v, kun 2km päässä kodistamme oli iso kauppa, nimi nyt ei tule mieleen. Sinne meneminen oli minulle iso juttu, kävimme äidin ja isän kanssa siellä joka lauantai. Sieltä sai todella hyviä irtokarkkeja halvalla, ja lauantaina minulla juuri oli karkkipäivä. Sieltä vanhemmat antoi aina ostaa enintään 400 grammaa karkkia, mutta ylihän se annostelu aina meni :). Haikealta kyllä tuntui kun se kauppa siitä hävisi/meni konkkaan/muutti johonkin muualle. Irtokarkit on vieläkin lempikarkkeja, aina kun käyn jossain isossa kaupassa, sieltä on pakko ostaa irtokarkkeja :)

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)