perjantai 21. helmikuuta 2014

Cloetta Center Toffee & Nougat

Heippaaa ihanaiset! Tänään maistellaan Cloettan uutuukaisia, Centerin Nougat ja Toffee –levyjä. Yhdellä levyllä on painoa 80 grammaa ja hinta heiluu siinä euron kieppehillä kaupasta riippuen. Mutta mennäänpä asiaan.


Center Toffee

Toffeetäytteistä (33%) maitosuklaata. Ainekset: sokeria, tärkkelyssiirappia, kaakaovoita, rasvaista maitojauhetta, rasvatonta maitojauhetta, kasvirasvaa (palmu, shea), kaakaomassaa, emulgointiainetta (soijalesitiiniä), suolaa, aromeja. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää. Maitosuklaa sisältää kaakaota vähintään 25% ja kaakaovoin lisäksi muita kasvirasvoja.

Tämä yksilö on varmaankin levy versio Cloettan Center –suklaapötkylästä. Siitä sellaisesta, jossa on suklaanappeja. Oho! Suklaalevy pötköttää samanlaisella pahvialustalla kuin Tuplat! (olipa taas hyvin oleellista... :D) Tuoksusta tuli hurjana flashbackina Ruotsin risteilyt! Silja Linen risteilijä oikein jysähti takaraivoon. Hmm.. Suklaata on hyvin paljon verrattuna toffeen määrään. Suklaa on kyllä todella hyvää, sellaista vaalean maitosuklaan makuista, eli melko makeaa ja täyteläistä. Toffee tuntuu hiukan rakeiselta. Jostain syystä mieleeni tulee ihan Fazerin Present –joulukonvehtirasian toffee-konvehti. Siinä toffee on sellaista.... himmeää. Esimerkiksi kun Pandan toffee on kirkasta ja hyvin juoksevaa, niin tämä on sellaista hitaasti valuvaa ja no... himmeää. En oikein osaa kuvailla sitä muuten. Mutta on tämä ihan hyvää. Voisin ostaa tätä uudelleenkin. Kolme karkkia.




Center Nougat

Nougattäytteistä (33%)  maitosuklaata. Ainekset: sokeria, rasvatonta maitojauhetta, kaakaovoita, kasvirasvoja (palmu, ,rapsi, shea),  rasvaista maitojauhetta, kaakaomassaa, hasselpähkinää, emulgointiainetta (soijalesitiiniä, auringonkukkalesitiiniä), suolaa, aromeja. Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä. Maitosuklaa sisältää kaakaota vähintään 25% ja kaakaovoin lisäksi muita kasvirasvoja.


No nyt päästään jo jännän äärelle. Nougat on suuurinta herkkuani kautta aikojen, joten nyt odotukset ovat kovat. Tuoksu tuo mieleen kindermunan (öööö-ö? minä ja mielen liikkeeni taas vauhdissa :D). Hmm.. Makukin tuo hiukan kindermunan mieleen :D Mutta tämä on ihan todella hyvää! Jes! ei pettymyksiä! Jotenkin odotin koko ajan Geisha-vivahdetta, mutta sitä ei kyllä tässä levyssä ole. Maun puolesta en osaa verrata tätä oikein mihinkään nougattäytteiseen juttuun. Olisi ehkä kiva jos suklaan ja nougatin välillä olisi jonkinlainen kontrasti. Ehkä koostumusero? Ne sulautuvat suussa nopeasti samaksi ja tässä voi maistella oikeastaan vain yhdistelmää. Mitä enemmän tätä syö, sitä paremmalta tämä maistuu! Tästä tulee ehkä yksi lemppari-pikkulevy! Hinta on kohillaan, koko on sopiva ja se on nougattia, joten avot! Tätä kannattaa ainakin testata. Joidenkin makuun tämä tosin voi olla liian makea, mutta jos yhtään tykkäätte nougatista, niin pidätte kyllä tästäkin. Neljä karkkia! :)


7 kommenttia:

  1. Mun mielestä toi nougat maistu huonolaatuselta (tosin mitä vaaleampaa ja pehmeämpää, sitä huonompi laatu, onhan se tunnettu tosiasia) ja jotenkin ihan merkillisen rasvaselta! Jäi sellanen kalvo kitalakeen. Hrr :D

    VastaaPoista
  2. Rakastan ihan yli kaiken niitä salmiakkitäytteisiä nappeja. :p

    VastaaPoista
  3. Tuo toffee on mielestäni ihan hyvää, nougattia en olekaan maistanut. Toffeen voisi kyllä ostaa uudelleenkin.

    VastaaPoista
  4. Kiva että oot "ryhdistäytynyt" ja ruvennu tekemään enemmän näitä arvosteluja! :)

    VastaaPoista
  5. jessina.nieminen@hotmail.com24. helmikuuta 2014 klo 18.12

    RAKASTAN Cloettan Center –suklaapötkylää - joten varsinkin toffeeta on maistettava! ;-)

    VastaaPoista
  6. Mullakin tuli heti mieleen kinderit tästä! Ostin tänään testiin ja piti säästää illaksi, mutta saatoin jo vähän maistaa ;)

    VastaaPoista
  7. Toffee oli ihan perus ok, nougatista en tykännyt, vaikka nougatin iso ystävä olenkin. Jotenkin liian pehmeää, pistävän imelää/keinotekoisen makuista. Täyte oli myös jotenkin oudon väristä?

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)