torstai 13. helmikuuta 2014

Haribo ABCHalloota hallooo ja ABC-terkkuja Haribolta! Kukas tunnistaa nämä vanhat tutut? Elikkäs Haribo on tuonut kauppojen hyllylle yleisön pyynnöstä vanhan suosikin, eli ABC-lakritsikarkit. Pussilla on painoa 72 grammaa, eli se on melko pikkuruinen, mutta ehkä sitäkin sopivamman kokoinen pussi. Olen itsekin ostanut näitä mooonta monituista kertaa Makuunin irtokarkkilaareista, eli nämä eivät sinänsä ole mitään uusia karkkeja minullekkaan. Mutta katsellaanpa sisältöä. Ainesluettelo näyttää ainakin ihanan lyhyeltä ja simppeliltä.

Lakritsi. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maissitärkkelys, ruokasuola, raakalakritsi, aromeja (mm. ammoniumkloridi), kasvisöljy, pintakäsittelyaine (mehiläisvaha).Lakritsineliöt tuoksuvat ihan huumaavan hyviltä! Koostumus on todella sitkeä ja sellainen hampaisiin tarttuva. Vähän samantyyppinen kuin merkkareissa, mutta ehdottomasti paljon pehmeämpi. Pussin kyljessä ja nimessäkin lukeva lakritsi hämää kyllä ihan varmasti herkuttelijaa. Tämä maistuu paljon enemmän salmiakille kuin lakritsille. Joten jos salmiakki hammastasi kolottaa niin kannattaa ehdottomasti ostaa tämä pussi. Maku on mukavan vahva ja suolainen. Ja lisäksi näihin jää ihan kauhea himo! Onneksi tuo pussi on noin pieni :D Mutta oi oi, kyllä ostaisin tätä uudelleen! Tämä on ehkä sellainen käsilaukku-karkkipussi (tai vastaavasti autokarkkipussi). Eli sellainen joka olla möllöttää kassissa (tai autossa) ja sieltä voi silloin tällöin napsia aina muutaman namun. Ja voi hyvän tähden sitä harmitusta kun huomaa, että pussi on tyhjä, eikä tajunnut nautiskella siitä viimeisestä karkista! Onko kenelläkään muulla ikinä tällaisia tuntemuksia? :D Mutta neljä karkkia!


Ps. Muistakaa!! Retro-kisa on käynnissä vielä sunnuntaihin 16.2. asti! :) 

3 kommenttia:

  1. Ihanaa että nämä vanhat herkut tullu takas.Täytyy muistaa ostaa

    VastaaPoista
  2. Näitä on kyllä myyty jo vuosia R-kioskeilla ja ainakin joissain K-kaupoissa. Mutta hyviä ne silti ovat kieltämättä! Kamalinta mitä voi käydä, on just se että pussi loppuu eikä sitä ehdi tajuamaan etukäteen :DD

    VastaaPoista
  3. Kun näin nää kaupassa, niin mä ostin ne kaikki 7 pussia mitä hyllyssä oli :D Ne on vaan niin perkuleen hyviä ja miehen kanssa oikeen riidellään näistä.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)