lauantai 18. huhtikuuta 2015

Klassikkokimara: Bonbon Kaatissäkki



Heii murut!


Hiljaiselo väistyköön ja saapukoon uusi teema: Klassikkokimara! Ajattelin tässä sarjassa maistella tuttuja herkkuja. Tänään aloitetaan Bonbonin Kaatissäkillä. Tämä oli pentuna yksi vakkaripussini. Kaatissäkki oli sinänsäkin kätevä, että se kesti niin pitkään juurikin kovan sisältönsä ansiosta. Ja totta kai se oli myös hyvä ;) Pussilla on kokoa 170g, mutta hinta unohtui tarkistaa. 

Karamellisekoitus. Ainekset: sokeri, tärkkelyssiirappi, ammoniumkloridi (salmiakki), lakritsipulveri, suola, happamuudensäätöaine (omenahappo), aromi, värit (riboflaviini, karmiini, kasvihiili, klorofyllikuparikompleksit).

No nyt pitää heti sanoa, että excuse me??? klorofyllikuparikompleksit :'DDD




Nonni! Aloitetaanpa urakka. Kaiken kaikkiaan löysin tästä pussista 11 erilaista karkkia, eli tässä voi vierähtää hetki. Ensimmäisenä maistellaan tuota mustaa mörpylää kuvan vasemmassa reunassa. Tämä on itseasiassa hyvin hedelmäinen karkki. En osaa nyt mitään tiettyä makua kuvailla, mutta aika omenainen tämä mielestäni on. Sisältä löytyi suolaista lakritsipulveria, joka tuo kivaa kirpeyttä ja tasapainoa karkkiin. 

Oranssimörpylä on appelsiininen ja maistuu melkein jaffalta! Tämänkin sisältä löytyi pulveria. Omnom! Valkoinen karkki on jäänyt mieleeni hyvin äkäisenä makeisena. Ja sitä tämä vähän onkin. Paljon tulisempi ja mausteisempi kuin muut. Lähes turkinpippurinen. Sisällä oleva pulverikin tuntuu kiukkuisemmalta kuin aikaisemmissa karkeissa. Läääh! Maistankohan enää mitään koko loppupussista :D

Parin karkin mutustamisen jälkeen päätin ottaa miehekkeeni apumaistelijaksi. Hampaani eivät yksinkertaisesti pystyisi tähän tänään :D Nakitin apulaiselleni tuon ruskean karkin maistelun. Se on kuulemma myös turkinpippurimainen salmiakkijauheisen päällysen ansiosta. Pinnan alta paljastuu kuitenkin mukavaa makeutta salmiakkisessa muodossa. Sisältä ei löytynyt pulveria, mutta karkki jätti kivan pikku poltteen suuhun. 




Annoin apulaiselleni jälleen maistelutehtävän. Kuvan vasemman puolimmainen musta nelikulmio on apumieheni mukaan aika makean salmiakkinen. Mausta tulee kuulemma Vanhat autot mieleen. Sisältä ei kuitenkaan löytynyt pulveria, kuten edellisissä karkeissa. 

Vaaleanruskea nelikulmio on lempparini. Tai yksi niistä. Se oli sitä pentuna ja on sitä nähtävästi vieläkin :D Maku on niin ihanan makea ja lempeä. Toffeinen ja pehmoinen. Ah! Ja jälleen nakki napsahti apumiehelleni! Vihreä mörpylä on hänen mukaansa vahvako ja salmiakkinen. Hämmentävä se ainakin tuntuu olevan :D Jos tahdotte pöllämystyneitä fiiliksiä karkeista, tämä on ilmeisesti se, josta sen saa. 

Kuvan oikeassa reunassa oleva kellertävä pallero on ihanan makuinen! Jotenkin banaanin ja toffeen sekoitus. Melko samantapainen kuin tuo aikaisempi vaaleanruskea nelikulmio. Hyvin lempeä ja kivan makuinen. Sisältä löytyy myös lakritsipulveria. Nams!



Ja sitten jäljelle jääkin loput lempparini! Punainen kala on ihanan kirpeä ja pirteä. Ooohhh! Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvää! Juurikin sellainen makunystöitä kutkutteleva, pinkki ihanuus <3 Sisältä löytyy vielä pikkuriikkinen salmiakkinen ripaus, nams. Keltainen apina on myös vähintäänkin yhtää hyvää kuin muistelin! Tämä on hyvin selkeä banaanin makuinen ja kirpakkuutta löytyy rutkasti. Kivan raikas ja silti makea maku. Ja saanen esitellä: ultimaattinen lempparini: kilpikonnakarkki! (joojoo, vissiin Lokin läjä, mut mulla on tullu aina kilpikonna tästä mieleen :D) Tämä on jotenkin niin täydellinen karkki. Makeus ja suolaisuus ovat täydellisessä tasapainossa keskenään ja täydentävät toisiaan.  


Jep! Kaatissäkki on yhä samanlainen kuin lapsuudessani. Aika huikeaa, että kaikki maistui täsmälleen samalta kuin 15 vuotta sitten. Neljä karkkia! 



Onko Teillä muistoja Kaatissäkistä? Entäs mitäs tykkäätte uudesta Klassikkokimara-teemasta? Ajattelin ehkä kuukausittain (tai fiiliksen mukaan) maistella jotain klassikkomakeista :)



15 kommenttia:

  1. Tää on mun lapsuuden lemppari karkkipussi, tykkään kyllä edelleenkin ja aina silloin tällöin pitää ostaa :) Kaikki on hyviä, mutta suosikki on punainen kala ja ekassa kuvassa olevat musta ja keltainen pallo. Nykyisinhän noita löytyy omista pusseistaan mikä on kiva juttu :)

    Kiva tämä klassikkokimara-teema, seuraavaksi kettukarkit? Yrh, tuli jo ällötys pelkästä ajatuksesta, niitä kun aina mummo osti ja piti syödä kun ei kehdannut kieltäytyä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että tykkäät teemasta :) Kettukarkitkin tulevat varmasti joskus maisteluun :D

      Poista
  2. Jes, ihana teema! Kaatissäkki on munkin lapsuuden herkku, pitääpäs taas joskus ostaa pussi ja testata maistuuko vielä yhtä hyvältä :)

    Muuten, klorofyllikuparikompleksi on lehtivihreästä johdettua ainetta jota käytetään melko yleisenä väriaineena, ei sen kummempaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäää! Sekö olikin nuin simppelijuttu :D ja kuulostaa ihan mahdottomalta! Mutta kiitos kun valaisit :))

      Poista
  3. Eikä, tää on niin lemppari! Tykkäsin jo vuosia sitten ja nykyään silloin tällöin tulee ostettua. Tämä on siitä hyvä pussi että kaikki karkit on hyviä eikä mitään jää syömättä :)

    VastaaPoista
  4. En syönyt näitä nuoruudessa, mutta nykyään tykkään kyllä.

    VastaaPoista
  5. Kaatis on ihan jees. Tykkään kovista karkeista joiden sisältä löytyy jotain jauhetta. Noita punaisia kaloja löytyy muuten myös ihan omasta pussistaan.

    VastaaPoista
  6. Kiva teema! Ja kaatissäkki on tosiaan klassikko :) Ja nykyään noita tosiaan löytyy omista pusseista, noita kaatissäkin eri karkkeja. Kaatissäkissä on pari karkkia mistä en ole ikinä tykännyt, tuo valkomusta pallero ja sen vieressä oleva ruskea pallero! Hyi yäk, ne ei uponneet lapsena eikä vieläkään, on pahan makusia :D Mutta muut karkit, nam nam!

    VastaaPoista
  7. Aah, kaatis <3 Lempparit ovat juuri toffeeristikkokarkki ja linnun läjä-karkki, joten ollaan samiksia!!. Lintsillä oli joskus siinä Muumitalomaisessa rakennuksessa BonBon-kauppa (liekö enää?) ja mää aina kakarana otin pussin täyteen linnun läjiä <3 Täydellisiä!!!

    Turkinpippureista puheen ollen oikeita turkinpippureita parempia ovat Pirkan Tulinen Pippuri-karkkipussit. Ovat hieman makeampia ja eipä tuo hintakaan ole korkea. Harmi vaan kitalaki pian kiittää ja on pakko pitää hetki taukoa vaikka vatsa vetäisikin...

    -Nannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki muistan tuon BonBon -kaupan! Mutta ei haisuakaan onko sitä enää siellä. Viime käynnistä on melkein 15 vuotta :D

      Poista
  8. Nämä oli veljeni herkkua lapsena. Tää ei ollut mikään mun suosikkipussi koskaan, mutta noista punaisista kaloista pidin paljon ja saatoinkin napsia niitä veljen karkkipussista...

    Klassikkokimara vaikuttaa oikein hyvältä teemalta! :)

    VastaaPoista
  9. Oli kyl kans yks lapsuuden lempparipussi!! Omat lempparini oli juuri alussa esitellyt musta ja sitten se jaffa :) Mutta koko pussi oli yhtä herkkua, koska olen aina pitänyt kirpeistä tai tulisista karkeista.

    VastaaPoista
  10. Lapsuudesta tuttu pussi kyllä :)
    Onneksi nyt saa pusseissa pelkästään lokin läjäyksiä ja linnunlöysiä. Ihan ehdottomia lemppareita Kaatissäkistä ja nyt voi vedellä pussitolkulla pelkästään niitä :P

    VastaaPoista
  11. Tämä on jo 4-vuotiaasta asti ollut suosikki karkkipussini (äiti tietysti pyöritteli silmiään, kun pelkäsi minun tukehtuvan):D
    Sen verran on muistikuvat hämärtyneet, että en millään muista tuota ekan kuvan oikeanpuolimmaista olleen pussissa...voi toki olla, että niin vahvana karkkina päätynyt heti isoveljen suuhun! Suosikkini oli niihin aikoihin kuitenkin tuo toisen kuvan oikeanpuolimmainen herkkupala...yksi suosikeista edelleen:) Ja vihreää karkkia välttelin viimeiseen asti.

    VastaaPoista
  12. Tutustuin vasta vähän aikaa sitten tähän pussukkaan, mutta suosikit on jo selvillä. Ykkönen on ehdottomasti vaaleanruskea toffee/salmiakki. Kakkonen on appelsiini/salmiakki - joo se maistuu Jaffalta. Kolmospaikan saa punainen silli. Nelospaikalle kipuaa sun "kilpikonnakarkki". Viimeiselle sijalle jää nelikulmainen lakritsikarkki (se täytteetön). On vaan liian pliisu. Tokavikalle sijalle joutuu valkoinen karkki, koska se taas on liian vahva mun makuuni.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)