keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Karl Fazer Omar


Otin tämän levyn arvosteltavaksi ehkä lähinnä yleisön pyynnöstä, mutta myös siksi että r-a-k-a-s-t-a-n Omareita! Ah ja voih! Ne on niin hyviä! Hauskinta on tunkea koko suu täyteen niitä ja mussuttaa. Sekä tukehtua makeuteen... No mutta! Silloin muinoin, kun tämä levy tuli kauppoihin, maistelin sitä. Sen jälkeen en juurikaan ole tätä syönyt, vaikka hyvää se oli. Joten otetaanpa uusinta kierros! Levy on 200 grammainen ja hinta on samaa luokkaa muidenkin Fazerin levyjen kanssa: kaksi euroa ja risat.

Maitosuklaata ja kermatoffeepaloja (20%). Ainekset: sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, tärkkelyssiirappi, kovetettu kasviöljy, rasvaton maitojauhe, voi, glukoosi-fruktoosisiirappi, emulgointiaine (soijalestiini), suola, aromit (mm. vanilliini). Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää, mantelia ja vehnää.

Valmistettu Suomessa

Maitosuklaa on hy-vää kuten aina! Kermatoffeepalat tuntuvat hampaiden välissä hiukan kovilta. Ne ovat sellaisia pikku pylpyröitä, hiukan kuivakan oloisia verrattuna oikeisiin Omareihin. Niitä on todella paljon ja tasaisesti. En osaa oikein erotella miten kermatoffeepalaset muuttavat suklaan makua. Ehkä ne tuovat hiukan lisää makeutta mukaan, mutta se ei ole yltäkylläisen makeaa. Tätä suklaata voi napostella pitkään ilman, että tulee imelyys-ähky. Kokonaisuudessaan suklaa on todella hyvää. Suklaassa on selvästikin enemmän pureskeltavaa ja Omar-palasten suurin mukanaan tuoma juttu lienee tuo uusi koostumus. Jotenkin olisi ollut kivempaa, jos kermatoffeepalaset olisivat maistuneet hiukan enemmän. No kuitenkin. Kuinka pahaa se voi olla: Fazerin maitosuklaata ja Omar-paloja! Neljä karkkia!


2 kommenttia:

  1. Mun mielestä tuo Omar-sukulaati on myös ihan hyvää! Kouluarvosanalla antaisin sille kai 8-. Se on siis hyvää, mutta ei ehkä kuitenkaan ykkösvalintani herkkuiluun. ;) Mä kun tykkään ihan hulluna kaikista kreemisistä täytesukulaateista. Mutta kuten sanottu, ihan hyvää on, nams.. :) Omar-fani olen muuten minäkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei se ihan se vakkarisuklaalevy oo, mut mukavaa vaihtelua jos ei tee aina mieli samaa vanhaa syyä :)

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)