lauantai 9. kesäkuuta 2012

Malaco TV Mix Black Fruit


Päätinpä taas tempaista uutuuspussin testiin. Ehkä lauantaisin voisi olla uutuuspäivä ja keskiviikkoisin sellainen vanhuuspäivä? Mitä ootte mieltä? 

Elikkäs nyt on vuorossa Malacon uusin TV Mix -pussi, Black Fruit. Sisusta näyttää hyvin mustalta. Lakristia, lakrtsia ja vielä kerran lakritsia! Ja en muka ottanu Pandan marjalaku-pussia ku en tahtonu lakritsia...... 

Nojoo. Pussi on näin ulkomuodollisesti ajateltuna mielestäni kiva lisäys TV Mix -pesueeseen. Vähän kuin telkkari ois pimentynyt tai jotain... Muistanko ihan päin honkia, mut eikö tähän tyyliin ole ollut aiemminkin TV Mix pusseja? Silloin kun pussit olivat vielä Leafin alaisia. Muistaakseni oli kolme erilaista: se perussekoitus, väri-sekoitus (hedelmä) sekä mustavalko-sekoitus (salmiakki-lakritsi). Hmm.. Pussissa on 280 grammaa mustaa sisältöä ja se maksoi 2,53e. Mielestäni hinta on ihan normiluokkaa siis.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, muunneltua tärkkelystä, liivatetta, melassia, lakritsiuutetta, ammoniumkloridia (=salmiakkia), maltodekstriiniä, happoa (E270), värejä (E153, E160c, E100), kasviöljyä, aromeja, pintakäsittelyainetta (mehiläisvahaa), tiivisteitä (mustaviinimarjaa, porkkanaa), vehnäjauhoa. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa. Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.

Tämänkään pussukan kyljessä ei näy valmistusmaata. Vain markkinoija on näytillä. Ja sehän on Leaf, jos joku miettii..


Pussista löytyy kahdeksanlaisia karkkeja. Ja pahoin pelkään, että viisi niistä ovat samanlaisia. Toivon oikeastikin niiiiin kovasti, että nuo pehmeät lakritsit ovat keskenään erilaisia! Koska muussa tapauksessa tämähän on sitten ihan laiskasti tehty pussi ja luultavasti hyvin tylsä. (Jos lakut ovat erilaisia, tulee ensimmäisenä mieleen se sellainen "elukka" -tötterö. Niitä tuli ostettua aina taxfreesta. Sellainen punakantinen, valkoinen purkki, joka on täynnä mustia, eläinten muotoisten karkkien kuvia. Kaikki karkit olivat mustia, mutta eri eläimet maistuivat eriltä. Lieköhän tässäkin sama juttu?)

No mutta. Maistellaan ennen kuin vedetään hirteen.

Aloitetaan tuosta Pyörteestä. Niin no. Pehmeää lakritsiahan tämä on. Sellaista, että se maistuu melkein hedelmäkarkille, tiedättekö? Vähän sellainen kitkerä sivumaku, mutta se on melko helppo ohittaa. Ihan miellyttävää pureksia tätä ja on tämä ihan kivan makuinenkin, vaikka en lakujen sydänystävä olekaan.

Seuraavaksi Pyramidi. Tulee mieleen ihan se yksi Faarao-pussi! Siinä oli hauskoja karkkeja... lieköhän tämä samankaltainen? OHO! Koostumus on ainakin ihan erilainen kuin edellisessä! Päällä on ikäänkuin hassu kuori ja sisällä on semmoinen pehmeä, mutta sitkeä sisus. Tuntuu, että tämä Pyramidin päällinen maistuu eniten jollekin. Aika miedon makuista, mutta tosi hyvää! Ei sivumakuja eikä pahoja jälkimakuja. Nam, tää oli hyvvää!

Spiraali on samantyyppinen kuin Pyörre. Ääks, en voi verrata, sillä Pyörteitä oli nähtävästi vain yksi koko pussissa... Nojoo, mutta tämäkin hyvin tyypillinen pehmeä lakristi. Eli jos joku pyytäisi maistamaan ja kuvailemaan tätä, sanoisin ensimmäisenä pehmeä lakritsi. 

Kierre on samaa sarjaa Spiraalin ja Pyörteen kanssa. Maku on ehkä hintsusti erilainen. Vähän suolaisemman tuntuinen ehkä. Ihan jees tämäkin.

Sama juttu Aallon kanssa. En tiedä rupeanko kuvittelemaan, vai maistuvatko nämä ihan minimaalisesti eriltä. Ehkä alan vain löytämään näistä uusia ulottuvuuksia mitä enemmän syön näitä.

Näin tiivistettynä voisi sanoa siis, että Pyörre, Spiraali, Aalto ja Kierre ovat keskenään hyvin samankaltaisia. Pyramidi oli näistä kyllä ehdoton lempparini. Mitä nyt pussia vilkuilee, niin Pyramideja taitaa olla enemmän kuin noita muita yhteensä! Pakko vielä lisätä, että tämän pussin lakritsit eivät ole samanlaisia lakuja kuin esim pandan pusseissa...enemmänkin lakristiksi tekee tämä maku, ei koostumus. Kokonaisuudessaan mustat karkit olivat ihan hyviä. Tässä maistellessa oma kiintiöni tuli kyllä jo täyteen lakritsia (se kun on niin pieni). Mutta olen positiivisesti yllättynyt, vaikka neljä karkkia olikin keskenään hyvin samanlaisia ellei samanlaisia.


Näitä karkkeja löytyy myös TV Mix Pause -pussista. En ole tosin ikinä maistellut ko. pussia, joten mitään ennakko-odotuksia ei ole. Maut ovat niitä perusmakuja mitä yleensäkin. Mielestäni se sopii tähän pussiin melko hyvin, sillä tämä ei koita kukoistaa erikoisilla makuyhdistelmillään muutenkaan. 

Mansikka-lakritsissa maistuu mansikka. Koostumus on hyvin viinikumimainen ja sitkeä, ihan kivaa vaihtelua noihin pehmeisiin lakuihin. Lakritsiosa puolestaan on suolaisempi kuin edelliset lakut, mutta ei yllä salmiakkiin asti kuitenkaan. Nam, hyvin virkistävää tuon kaiken mustan jälkeen!

Okei, vihdoin ja viimein sitruunakarkki, joka ei maistu saippualta (en kyllä tiedä onko se sitruunaa, mutta hyvää kuitenkin)! Sitruuna maistuu raikkaalta ja makealta ja lakritsiosa on samaa mallia kuin edellisessä. Hyvää tämäkin!

Appelsiini-lakritsikin oli oikein hyvän makuinen. Appelsiini on melko samantyyppinen kuin yleensäkin, hyvää kuitenkin. Kuten arvata saattaa, tämänkin lakritsiosa oli samanlainen kuin sitruunassa ja mansikassa. 

Tämän pussin hedelmäkarkit olivat hyviä! Kerrankin sitruunakarkki, joka ei maistu saippualta! Pitää kuitenkin varmistaa vielä jonkin ajan kuluttua, kun lakritsi ei maistu suussa.. Pussi teki kyllä ovelat. Kun oli syönyt paljon lakritsia makunystyrät alkoivat oikein kirkumaan hedelmäkarkkeja. Tottakai ne sitten maistuivat hyviltä! Pakko sanoa vielä, että perushedelmät olivat loistava valinta tähän. Mitkään banaani-carambola-kirsikka väännökset eivät olisi tähän pussiin sopineet, vaikka kuinka olisi koittanut änkeä.

Kokonaisuudessaan koko pussi oli mielestäni ihan hyvä ostos. Ehkä alkuoletukseni olivat niin alhaalla, että siitä ei voi nousta kuin ylöspäin? Hinta-koko -suhde on mielestäni juuri oikeaa luokkaa ja laatukin oli oikein hyvä. Lakritsien koostumuksissa olisi mielestäni voinut leikitellä enemmänkin. Pussi ei tehnyt minusta mitään lakrtsin rakastajaa, mutta ei se myöskään tuhonnut lakusuhdettani lopullisesti. Enemmänkin ylläpiti sitä - ja se on mainio suoritus! Neljä karkkia!


Ps. Ostin varalta irtokarkkipussin, jos tämä olisi ihan surkea. Mutta ehkäpä säästänkin sen myöhemmäksi!

Pps. 5000 sivulatauksen raja meni eilen rikki!

4 kommenttia:

 1. Olisin toivonut, että noissa lakritseissa olisi ollut enemmän makuvaihtelua. Tämä on vähän tylsä! Kaipaan Gott&blandat nimistä salmiakki-lakupussia, jossa oli just niin, ett yksi kuvio jokaista eri makua kohden. Sitä saa kai enää laivalta tai Ruotsista. Ootko maistanut? Sopii salmiakin ystävälle eli ainakin mulle. Terkuin Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen maistanut Gott & blandat-sekoitusta. Tällä kertaa tämä Black Fruit oli vain mielenkiintoinen. Halusin kokeilla jotain uutta ja olin tyytyväinen, kun on myös hedelmää eikä vain lakritsia.

   Poista
  2. Tuo Gott&Blandat salmiakkiversio on kyllä myös minun ehdoton lempparini! Sekin pitää ostaa aina kun käy Ruotsissa hilpasemassa.

   Poista
 2. Söin eilen tän pussin ja tykkäsin itsekkin tosta pyramidista eniten. Toiseksi tykkäsin noista lakritsi-hedelmäkarkeista.
  Huonoin ehkä oli toi kierre mutta oli sekin ihan ok.

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)