keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Ruotsin tuliaiset: Marabout ja Milka


Kävin tässä hetki sitten Haaparannalla pyörähtämässä ja tottahan toki sitä tuli siinä maagisessa karkkihypermarketissa käytyä! Nyt jälkikäteen mietittynä olisi pitänyt ottaa näitä kaikkia muutama levyllinen lisää! Niin hyviä ne olivat! Nyt voisin tehdä mini-esittelyt niistä kaikista.Maraboun ilmakuplasuklaata on nähty myös suomenmaalla. Maitosuklaa on ymmärtääkseni sitä tuttua Marabouta. Aineslista on ihanan lyhyt (en oikein tiedä miksi lyhyet listat saavat minut aina vakuuttumaan..)

Maitosuklaata ilmakuplilla. Ainekset: Sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, herajauhe, rasvaton maitojauhe, voiöljy, emlgointiaine (soijalestiini), aromi. Vähintään 30% kaakaota. SISÄLTÄÄ MAITOA, SOIJAA. SAATTAA SISÄLTÄÄ MANTELIN, MUIDEN PÄHKINÖIDEN JA VEHNÄN JÄÄMIÄ.

Tämä on vakavasti puhuen ultimaattisesti ihanin suklaa, jonka tiedän. Ehkä mukana on hieman nostagisia piirteitä (sain tällaisen joululahjaksi aina edesmenneeltä mummoltani). Ilmakuplat tuovat ikään kuin rapsakkuutta suklaaseen. Vaikka tämä maistuu Maraboun maitosuklaalle, ilmakuplien ansiosta tämän koostumus on hiukan erilainen. Lisäksi ilmakuplasuklaata on mielestäni hauska syödä :D Levystä löytyy seitsemän palaa ja se painaa 60g. Ruotsin puolella yksi tällainen maksoi 15 kruunua (noin 1,80e). Olisi pitänyt älytä ostaa useampi! Mutta niin, suurempia selittelemättä, viisi karkkia!Seuraava unelma on Maraboun Grädd nougat minilevy. Painoa on 100 grammaa ja hintaa oli myös 15kr. Suomennettuna maku on siis maitosuklaata kermanugaatäytteellä. Tässä aineslista on hitusen pidempi kuin edeltäjässään.

Maitosuklaata kermanugaatäytteellä (40%). Ainekset: Sokeri, kaakaovoi, hasselpähkinät, kasvirasva, kaakaomassa, voiöljy, herajauhe, rasvaton maitojauhe, heratuote, kermajauhe, emulgointiaine (soijalestiini), aromi. SISÄLTÄÄ MAITOA, HASSELPÄHKINÄÄ, SOIJAA. SAATTAA SISÄLTÄÄ MANTELIN, MUIDENPÄHKINÖIDEN JA VEHNÄN JÄÄMIÄ.

Jos olet maistanut Maraboun Paradis -konvehtirasiasta sellaista soikeaa konvehtia tai Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa, tiedät miltä tämä maistuu. Pure heaven! Kermanugaa on niiiiiin hyvää! Tuo kyseinen konvehti onkin syy, miksi ostan pari Paradis-konvehtirasiaa joka Joulu. En ole aivan varma myydäänkö tätä Suomessa. Tämä saattaisi löytyä esimerkisi Etelä-Suomesta tai Stockmannin hyllyltä. Epäilen kuitenkin, että tämän bongaisi tavallisen supermarketin suklaavalikoimasta. Levyn palat ovat melko isoja, ne ovatkin kahden palan riveissä (joita on yhteensä kuusi). Mielestäni levy saisi kyllä olla isompikin, sen verran perso olen tälle yhdistelmälle! Viisi karkkia!!Tämä ihanuus on jokaikinen kerta pakko etsiä käsiin! Tai suuhun..... Joka tapauksessa olen korviani myöten rakastunut Milka-suklaisiin, vaikka niitä niin superharvoin tulee syötyä. Tai ehkä juuri siksi.  No kuitenkin! Tässä tämä ihanuus nyt on 300 gramman hulppeudessaan! Ah! Ihana! Hintaakin taisi olla 33kr eli noin 3,60e. Täysin käypä hinta siihen, että tätä tulee ostettua ehkä kerran vuosituhannessa (tai siltä se ainakin tuntuu!)

Milk chocolate with Alpine milk (33%), white chocolate (42%) and darker milk chocolate with Alpine milk (25%). Ingredients: sugar, cocoa butter, cocoa mass, skimmed milk powder, whey powder, mlk fat, emulsifier (soya lecithin), hazelnuts, flavourings. Cocoa solids: 30% minimum of the milk chocolate. Cocoa solids: 45% minimum of the darker milk chocolate. Milk solids: 18% minimum in the milk chocolate. Milk solids: 14% minimum in the darker milk chocolate. CONTAINS MILK, TREE NUTS (HAZELNUTS), SOYA. MAY CONTAIN TRACES OF OTHER NUTS AND WHEAT. Keep dry. Protect from heat.

No siis ensinnäkin: palaset ovat upeita! On yllättävän kivaa syödä vaihteeksi kolmion muotoisia suklaapalasia :D Toisekseen: itse suklaa on niin mahtavaa, ettei sitä osaa sanoin edes kuvailla! Tämähän siis koostuu pyhästä kolminaisuudesta: tummasta, valkoisesta ja maitosuklaasta. Päällä olevat kolmiot ovat tummaasuklaata, keskellä on valkoista ja alla maitosuklaata. Totta kai kun tällainen possusyömäri olen, tämä on pakko syödä mahdollisimman hankalasti. Mutta sehän vain lisää hauskuutta! Suklaa on ihanan pehmoista ja se sulaa suuhun nopeasti (itse asiassa koko levy sulaa suuhun nopeasti...). Kyseessä ei todellakaan ole mikään pilipalimarketin suklaa (vaikka eihän tämä sinällään mitään premium-laatua ole). Maku on kuitenkin aivan erilainen kuin esimerkiksi Maraboussa tai Fazerissa. Ah ja voih! Niin hyvää kuin olla voi! Sanotaan nyt varulta, jos jollakin ei lataudu tämä kuva, viisi karkkia!


2 kommenttia:

  1. Voi jehna, MIKSI tuota kermanugaata ei saa Suomesta! :) Olis kyllä ihan mun herkku. Kumma juttu miten joskus nuo makeisfirmat melkein kuin hylkii joitain maita, ja sitten antaa joillekin toisille sen parhaimman. Milka on muuten myös mahtava...!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Täällä saa aina ikuisuuden syödä samoja juttuja ja sitten naapuriin mentäessä hihkuu onnesta kun on niin paljon kaikkea uutta. Sitten ne katsovat ihan kieroon kun kiljun "vanhan" suklaalevyn kanssa :D

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)