perjantai 28. helmikuuta 2014

Karl Fazer Chili & Crisps


Heissann! Tänään maistellaan Fazerin uutta (tai no uutta ja uutta...) Chilisuklaapatukkaa. Minun mielestäni tämä siis muistuttaa aika paljon Fazerin Maya -suklaapatukkaa ja pidinkin siitä ihan hirvittävän paljon. Erona näissä on tosin se, että Mayassa oli chilin lisäksi maissicrispiä ja tässä on riisimuroja. Katellaanpa kohta tuleeko flashbackeja vai maistuuko tämä ihan uudelta? Patukalla on kokoa 37 grammaa ja hintaa on ehkä about 0,60 euroa. 

Maitosuklaata ja riisimuroja (10%). Ainesosat: maito, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, riisijauho, vehnäproteiini, maitorasva, emulgointiaine (lesitiini mm.soija), kasviöljy (palmu), suola, aromi (vanilja), chiliuute (0,02%). Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää ja mantelia.

Maistellaanpa! Alkumaku on oikein tyypillinen Fazerin maitosuklaa. Hampaissa rouskuu riisimurot. Chilin potkaisu tuntuu vasta jonkin ajan päästä. Maku tuntuu lähinnä hienoisena polteena tai lämpimyytenä kurkussa. Suussa en chiliä juurikaan maista. Kyllä nämä riisimurot jotenkin eriltä ehkä tuntuvat, vaikkakin jonkinmoisia flashbackeja on luvassa. Ja chilin pelkääjät! Maistakaa tätä rohkeasti! Mielestäni chili on tässä jopa miedompi kuin Mayassa (tai oma makuaistini on jo vuosien saatossa tottunut kaikenlaiseen tulisuuteen). Ai, että miten kivaa, että Fazer on tuonut chilin takaisin suklaaseen! Tulen ostamaan näitä vielä mooonta kertaa. Neljä karkkia! :)

Miten on, maistuuko Teille tuliset karkit ja suklaat?Ps. Anteeksi kun en ole vastaillut kommentteihinne, Blogger ei tykkää vastauksistani nähtävästi :( Kiitos ja kumarrus kommenteistanne kuitenkin! Ootte ihania :))

10 kommenttia:

 1. Tulipas itekin ostettua ja testattua. Chiliä en maistanut ollenkaan. Suklaa itsessään oli kyllä hyvää crispeineen. Tuskin tulee ostettua tuota enää uudestaan. Chilisuklaata jos haluaa niin Poppamies-merkillä löytyy isommista kaupoista sellasta jossa on jo havaittavaa potkuakin :

  VastaaPoista
 2. Olisivat vaan tuoneet sen Maya-suklaan takaisin, mun ikuinen suosikki kaikesta, mitä Fazerilta koskaan tullut. Oi aikoja.

  VastaaPoista
 3. Chilinrakastajalle chili ei maistunut ollenkaan. Vasta koko patukan syötyä suussani tuntui hyvin lievä tulinen tunne. Ehkä siellä ei ole vain uskallettu laittaa kunnolla potkua mukaan, etteivät chiliin tottumattomat säikähtä :D

  VastaaPoista
 4. Mä hypin innosta, kun bongasin tän kaupan hyllyiltä, koska Maya oli parasta ikinä. No, oli kyllä suuren suuri pettymys, kun chili ei maistunut tässä yhtään. Aito maya-suklaa takaisin!

  VastaaPoista
 5. Maistelin itsekkin tätä muutama viikko sitten, eikä se minusta ollut kovinkaan tulinen, tuo sama ns.lämpimyyden tunne kurkussa kyllä tuli. Oli muuten ihan hyvä suklaapatukka!

  VastaaPoista
 6. Mäkin maistelin juuri tätä patukkaa ja saman huomasin, chili ei ole kovin vahva! Hyvä mun kannalta. ;) En muista ollenkaan tuota Maya-patukkaa, googlaamalla vain sain selville, että tämä on sen perillinen, mutta sitä en huomannutkaan että Mayassa olikin maissia eikä riisiä!

  VastaaPoista
 7. Ihan hyvää suklaata, chilin makua tässä ei tunnu ollenkaan eikä oikein maistu Maya-suklaalle. Saatan ehkä ostaa uudelleen.

  VastaaPoista
 8. Heippa! Olisko mahdollisuutta saada arvostelua Milkan uudesta mansikka suklaalevystä? Löytyy ainakin Citymarketeista! :)

  VastaaPoista
 9. ihana blogi-idea, jään todellakin seurailemaan :3

  VastaaPoista
 10. no tää menettelee mut mayasta tykkäsin kauheesti!

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)