lauantai 6. lokakuuta 2012

Fazer Ässä Pikku Hässäkkä


Noniin lapsi pääsi tänään leikkimään. Mitä voi olettaa, kun arvioitavana on näin inspiroivia karkkeja! Tänään on siis vuorossa Fazerin uutuus Ässä Pikku Hässäkkä, eli Ässä Hässäkän pikkusisar. Jälleen hinnasta ei ole oikein mitään havaintoa (kiitos, pikku apurini), mutta veikkaisin alle kahta euroa kuitenkin. Pussilla on kokoa 180 grammaa, joten tämä ei niihin jättiläisten sarjaan kuulu (vaikka kyllähän nimikin jo sen sanoo). Tämän kokoisia karkkipussien pitäisi mielestäni ollakin. Ne isot hyperjumbomegasupersäkit ovat aivan liian suuria näin pienen naisen hallittaviksi. Pieni on kaunista.

Hedelmä- ja lakritsimakeisia. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, vehnätärkkelys, muunnettu tärkkelys, lakritsiuute, happamuudensäätöaineet (E270, E325), ammonuimkloridi (salmiakki), suola, aromit, kasvirasva, värit (E153, E171, E120, E160a, E141, E100), pintakäsittelyaineet (E903).

Valmistettu Suomessa.


Aleetaas maistella sen pitemmittä jorinoitta. Näin pieneen pussiin mahtuu seitsemää(!) eri sorttia (nähtävästikin). Näin etukäteen tarkasteltuna maut ovat kivan näköisiä! Pussiin mahtuu perinteistä mansikkaa ja lakritsia, mutta mukaan on sullottu myös jaffa (!! en malta odottaa!), passion ja mango (!). Pussista löytyy siis neljä pientä hedelmäkarkkia, yksi pieni musta ja kaksi isompaa, hedelmän ja mustan yhdistelmää. Aloitetaan pienistä.

Mangoon siis keltainen karkki. Maistuu selvästikin hedelmälle, tulee jotenkin sellainen kasvihuonefiilis (...älkää kysykö.) Oikein hyvänmakuinen, trooppinen ja miellyttävä. Sellainen mukavan makuinen karkki, tiedättekö. Ei mitään karseita sivu- tai jälkimakuja, vaan kiva lempeä hedelmä, kuten mango nyt muutenkin on. En ehkä mangoksi ihan tunnistaisi jos sokkona maistaisin, mutta hyvää tämä kuitenkin on.

Passion on punainen pikkukarkki. Tämä on selvästi jo vahvemman makuinen hedelmä. Ihan hintsusti kirpakka, sellaisessa piristävässä mielessä. Trooppinen makuelämys tämäkin. Oikein hyvää :)

Jaffa (jee!!!) on oranssi pieni karkki. Oletettavasti tämä maistuu varmaankin appelsiinille... mutta että jaffa? Limpparia? Häiritsevää, mutta totta. Ihan kuin pureskelisi hapotonta jaffa-limpparia :D Sivumaku on hiukan kirpeä, muttei saippuainen kuitenkaan. Kyllähän tämä appelsiinilta maistuu, mutta jaffamaisuus on kiva säväys. Hyvvää! Kannatti odottaa :D

Omena on luonnollisestikin vihreä pikkukarkki. Joo, ja he jotka minun makumieltymykseni jo tuntevat, tietävät, että luultavastikin pidän tästä. Omenaa on niin vaikea sössiä. Ja voi hyvä ihme! Voiko olla parempaa omenakarkkia enää olemassa?? Ihan täydellinen! Karkki on hiukan kirpeä, raikas omena, oikein semmoinen vihreä omena! Tulee ihan mieleen lapsuuden Pastirol-omenapastillit! Oooooh... täydellistä. 

Lakritsi on sitten se viimeinen pieni mustakarkki. Tästäkin on hiukan omat odotukset.. Koostumus on aivan erilainen kuin hedelmissä (kuten yleensä). Maku on myös hyvin samankaltainen kuin lakritsikarkeissa yleensä. Eli hyh. Tästä tyypillisestä kitkerästä sivumausta en taida koskaan päästä eroon. Tai tulla sopuun sen kanssa. Eijei.

Nyt jäljellä ovat enää ne "suuret" karkit, eli salmiakin ja hedelmän yhdistelmät. Salmiakki-mansikka on musta-punainen karkki. Salmiakki maistuu ihanan vahvalta, paljon parempaa kuin tuo lakritsi.... Olen syönyt parempiakin mansikkakarkkeja, mutta on tämä ihan ok. Yhdistelmänä tämä on oikein kiva. Tulee ihan mieleen TV-mix Black Fruitin Mansikka-lakritsi. Tämä on kuitenkin vahvemman makuinen tuon salmiakin ansiosta. Haluaisin jotain muutosta mansikan makuun, mutta juu ihan hyvää kuitenkin. Syömiskelpoista.

Tämä viimeinen se on hassu karkki! Valko-musta. Salmiakki-sitrus maultaan. Salmiakki on samanmakuinen kuin mansikkaversiossa. Sitrus on aluksi hiukan saippuainen tai hapan, mutta loppua kohden muuttuu hyvän makuiseksi sitruskarkiksi! Yhdistelmänä tämä on aika todella hyvää! Toimii paljon paremmin kuin tuo mansikka-salmiakki. Todella hyvää!

Kokonaisuudessaan pussi oli tosi kiva! Ehkä parhaimmasta päästä pitkään aikaan! Koostumukseltaan karkit olivat uskollisia Ässä mix -pussin karkeille. Tämmöisiä karkkeja on kiva syödä. Sopivan kokoisia, eikä mitään limalöllyköitä. Kaikinta kivointa oli kuitenkin leikkiä näillä karkeilla :D Näkisittepä kaikki väkerrykseni! Voi olla kyllä, etten raski edes syödä tuota hienointa teostani... Se jääköön sohvapöydän koristeekseni. On muuten hyvin mahdollista, että tästä tulee yksi vakiopusseistani. Muutamia juttuja muuttaisin, kuten lakritsin ainaisen sivumaun ja mansikan mietouden (se siis hukkuu salmiakin alle liikaa). Kuitenkin suurin osa pussista on tosi kiva ja hyvän makuinen! (Oooohhh se omena!) Neljä karkkia! Aamen.

9 kommenttia:

  1. Apuri kuittaa ;)Tää pussi on tosi naminaminami, lähestulkoon täydellinen, niin kooltaan, hinnaltaan, mauiltaan, koostumukseltaan... ahh! Itse rrakastan tuollaista lällyä lakusalmiakkimössöä, joten tästä pussista tulee kaikki mustatkin syötyä ;) Ja nuo salmiakkicompo-herkut, na-mi! Tällaisia pusseja lisää kauppoihin, hyvä Fazer! Tänään itsellä pääsee maisteluun vuorostaan tuo Fazerin isompi uutuus, elikkäs ÄssäMix Lakritsi, hiih!

    -L :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu! Taidan ottaa ens viikonloppuna ton goes Lakritsin maisteluun ;)

      Poista
  2. Oi nam, itsekin ostin eilen samaisen pussin ja näihinhän tulee suoranainen himo! Näitä namuja vois ostaa isommassakin pussissa! <3 ja ps. tuo salmiakkilakusekoitushärpäke; naaaaammm! Mee likes <3

    VastaaPoista
  3. Hauskasti oot koonnut noi kuvaan :) Maistoin äiteellä, "perus" karkeiksi hyviä..

    Geisha Dark oli muuten musta ihan taivaallista, oli pakko ostaa sun arvostelun luettua. On muuten kiva että vaikka arvioit ja vaikka tietysti sulla on oma maku ja saa ollakin, niin jotenkin sellanen objektiivisuus on että saa silti käsityksen, että no tykkäisinkö minä tästä. Siis vaikka toi Geisha Dark ei ollut vissiin sun suosikki, niin arvasin että varmaan tykkäisin siitä ton pohjalta. :) -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis tykkäsin kyllä Geisha Darkista, mutta se ei voita niitä aiempia Geishoja :D Rrrakastan sitä maitosuklaa-pähkinänougat-mössöä! Dark on kuitenkin erittäin hyvä lisä tuoteperheeseen!

      Mutta hyvä jos maisteluni ovat edes joltain kantilta objektiivisesti tarkasteltuja :) Omat makumieltymyksenihän niissä luonnollisesti näkyvät, mutta ehkä näitä kaikkia arvosteluja voi vähän vertailla omiin mieltymyksiin ja päätellä niistä, tykkäisikö ehkä kyseisestä karkista vai ei :)

      Poista
  4. Hyviä karkkeja joo, mutta huomasitteks ett karkkipussin takana näytti olevan ohjeet peliin: RAKENNA OMA HÄSSÄKKÄSI JA VOITA: www.fazer.fi/pikkuhassakka kävin pelaamassa, kun huomasin tän videon miten Ässä-pussilla voi pelata: http://www.youtube.com/watch?v=oaL7ADT_JAI

    Tuolla blogissa näytti olevan juttua myös:
    http://www.fazer.fi/Pala-Fazeria-Blogi/Dates/2012/10/Assa-Pikku-Hassakka-Robinin-keikalla-/

    Aika hauska!

    Nim. Estrella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihan mahtavaa! En edes tiennyt moisesta! Kiitokset vinkistä :)

      Poista
  5. Hyi hitto tuo Mango. Maistui ihan tillille mikä omasta mielestäni maistuu aivan p*skalle mutta muut meni oli ihan hyötäviä.

    VastaaPoista
  6. satunnainen eksyjä12. lokakuuta 2012 klo 19.17

    Yäk, kerkesin jo innostua näistä karkeista mutta kaikki maistuu enemmän tai vähemmän saippualle! Kuka näitä syö!? Kaiken lisäksi ainesosaluettelossa on glukoosi-fruktoosisiirappia, mikä ei ole hyvä juttu...

    T: satunnainen eksyjä

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)