torstai 1. marraskuuta 2012

Fazer Moomin


Hejsan alla! Tänään tekee mieli maistella jotain pikkuista :) Löysin kaappini kätköistä tällaisen Moomin-pussin, jonka voisin tässä iltani ratoksi arvostella. Olen monesti pyöritellyt kyseistä pussia hyppysissäni ja mietiskellyt sen sisältöä.. No tänään saan vastauksen. Pussilla on 100 grammaa kokoa ja hinnasta ei ole enää muistikuvia, luultavasti euron kieppeillä mennään, sillä pussi on niin pieni.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, vehnätärkkelys, muunnettu tärkkelys, happamuudensäätöaineet (E270, E325), lakritsiuute, suola, aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit (E153, E120, E160a).

Valmistettu Suomessa.

Pussin ylänurkassa lukee Natural flavors, mutta olisinpa halunnut nähdä ne ainesosalistassakin..........


Ekkana silmään iski tuo keltainen päärynä! Keltainen päärynä! Heti perään huomioitsin tuon granaattiomenan. Ihan kivoja makuja näinkin pikkuruisessa pussissa, noin niinkuin perusappelsiinin ja mansikan lisäksi. Maistellaas :)

Aloitetaan mansikasta, eli punaisesta karkista. Oho! Koostumus yllätti minut ihan täysin! Luulin että nämä olisivat sellaisia vähän jähmeämpiä pureskella, mutta nämä ovatkin melko pehmoisia! Maultaan mansikka on oikein kiva, makea ja lempeä. Periaatteessa olen maistanut paremmankin makuisia mansikkakarkkeja, tai no enemmän mansikan makuisia. Hyvää tämä kuitenkin oli :)

Sitten se keltainen päärynä! Tämä keltaisuus sekoittaa pääni jotenkin kummallisesti, enkä oikein millään meinaa saada karkin mausta kiinni. Kyllä tämä loppujen lopuksi hiukan päärynältä maistuu. Jälleen hyvin miedolta ja lempeältä.

Granaattiomena on jo melko erikoisen makuinen! En olisi osannut tätä kyllä granaattiomenaksi yhdistää.... aikas saippuaista periaatteessa. En oikein osaa päättää pidänkö tästä vai en..

Appelsiini on tähän astisista ehkä parhaimman makuinen. Tai enpä tiedä... Tämäkin maistuu teolliselta ja keinotekoiselta. Vahvin maku tässä kuitenkin on. 

Mieto laku on pussin ainoa musta ja on ainakin koostumukseltaan täysin erilainen muihin karkkeihin verrattuna. Tämä on sitkeää ja tässä on ihan hintusti suolainen sivumaku. Tässäkin lakussa on pikkuruinen kitkerä sivumaku kuten kaikissa lakuissa...nähtävästi. 

Nojoo. Kokonaisuudessaan pussi on hmmm......pettymys. Olisin toivonut tästä sellaista lempparipikkupussia jota voisi vätkyttää sohvan nurkassa. No eipä tainnut nyt makumieltymykset kohdata. Aika keskivertopussi kuitenkin. Lempparini on ehkä.....mansikka. Parhaimpia nämä ovat kun syö mustia ja hedelmiä yhtäaikaa. Mjoooooo, kolme karkkia.


6 kommenttia:

  1. Mullapa onkin tässä toistaiseksi vielä avaamaton Ahlgrens uutuus vinterbilar :) Aika erikoisilta näyttää, perus vaahtiksen päällä suklaa ja nonparellit, saa nähdä kuinka käy.. -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se näytti muuten niiiiiin mystiseltä pussilta! Pitää kyllä itsekin maistella!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oho! Kiitoksia! Taidan vastata tähän haasteeseen tuolla Every little noisen puolella :)

      Poista
  3. Moi! Tää blogi on mahtava! ♥
    Mitäs sanoisit sellasesta pussista kuin Tutti frutti smoothie mix? :)
    Tai tutti frutti + choco? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ja kiva kun olet löytänyt blogini pariin :) Nuita pusseja voisi maistella kyllä joskus :) kunhan nuo uutuudet saa alta pois :D

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)