tiistai 7. tammikuuta 2014

Cloetta TV MIX Fantasy



Mmöi! Hetki siinä taas vierähti, mutta hei! Petrausta on kuitenkin horisontissa! Aikani makeishyllyn edessä jahkailtuani päätin ottaa maisteluun Cloettan TV MIX Fantasyn. Ihan hirveästi sisältöä, mutta tekee mieli maistella jotain muuta kuin pikkuruista suklaapatukkaa. Pussilla oli hintaa.... ehkä vähän alle kolme euroa. Kokoa on kenties täsmälleen 325grammaa (punnitsisin kyllä piruuttani, mutta en omista edes henkilövaakaa....). Tähän pussiin on tosissaankin saatu aika paljon tavaraa, kuten on myös nähtävissä kenties ainesluettelossa:

Makeissekoitus
Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, liivatetta, muunnettua tärkkelystä, happoja (maitohappoa, omenahappoa), lakritsiuutetta, ammoniumkloridia (=salmiakkia), maltodekstriiniä, aromeja, värejä (E100, E150c, E153, E160a, E160c, E171), kasviöljyjä (kookos, palmu), tiivisteitä (mustaporkkanaa, porkkanaa, mustaviinimarjaa, väriohdaketta, sitruunaa), kokonaan kovetettua kasvirasvaa (palmu), pintakäsittelyainetta(mehiläisvahaa), 
hyytelöimisainetta (arabikumia), vehnäjauhoa. 
Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa. Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.



Noniin, mutta itseasiaan! Pussissa on yhteensä 15 erilaista karkkia! Kääk! Aloitetaanpa nuista pikkuruisimmista. Vasemmalla on tuollaisia pikkuisia sokerilla kuorrutettuja vaahtokuutioita. Pussi kertoo niiden olevan hedelmäisiä, joten maistellaanpa. Keltainen on hieman sitruksinen ja kirpeähkö. Vaaleanpunainen on myös kirpeähkö ja ehkä hiukan mansikkainen tai marjainen kuitenkin. Molemmat ovat mukavan pehmoisia ja ihan miellyttävän makuisia. 

Seuraavana on vuorossa pussin ainoa musta, eli lakritsipyramidi. Tämä on melko mauton ja sellainen limainen sisältä. Mikäli joku muistaa vielä Faarao –pussin, niin tämä on samanlainen kuin sen mustat pyramidit. Nojoo, ihan ookoo kait tämä on. Semmoinen lällärilakritsi. Minusta tähän voisi sopia jopa hiukan tuliseen vivahtava sävy paremmin. 

Ruskeat pupun papanan näköiset karkit pussi on ristinyt karamelli-lakritsirakeiksi. Päällinen on ainakin ihan todella hyvää! Luulin aluksi näitä koviksi, mutta ensi puraisun jälkeen ne ovatkin pehmeitä ja aika lempeän makuisia. Tulee ihan mieleen Lakritsi Lotat (sellainen pieni vaaleanpunaisessa muovikääreessä oleva julmetun kokoinen, salmiakkijauheella päällystetty kova karkki). Kyllä, tämä oli oikein hyvää! Lakritsi on jopa salmiakkiin vivahtava ja mukavan suolaisen makuinen.

 
Maistellaan seuraavaksi sokeriluita. Tai siis kirpeitä duoviinikumeja. Kokonaan punainen pötkylä on hyvin marjainen, mustaviinimarjaan viittaava. Maistuu tosi paljon mehulle. Koostumus on hyvin marmeladimainen ja kirpeä päällys... no ei kovinkaan kirpeä. Kenties se oli siirtynyt nuihin vaahtokuutioihin... No, mutta punakeltainen mötkylä on jo reippaasti kirpeämpi. En oikein kyllä tiedä mille tämä maistuu.. jotain hedelmäistä ja marjaista kai. Näissä karkeissa on juurikin sellainen fiilis, että hampaat syöpyy suusta kirpeän sokerin ansiosta (tämä on juurikin se syy, miksi en ole halunnut arvostella sitä kirpeää Tutti Frutti pussia).

Jjjep, seuraavaksi hedelmäiset duoviinikumit. Tummanpunakeltainen on jotain samankaltaista marjaista ja hedelmäistä. Keltainen osa on lähempänä omaa käsitystäni viinikumikarkista kuin punainen... se on lähempänä marmeladia. Punapunaisessa on vähän samankaltainen jutut. Tässä maistuu jo enemmän joku sitruksinen tai appelsiininen. Koostumus on samantapainen kuin edellisessä. Oranssikeltainen on vahva makuinen ja kirpeähkö. BLAAAAH! Anteeksi, mutta nämä karkit ovat kertakaikkisen tylsiä. Tuntuu ihan siltä kuin tähän pussiin olisi pitänyt väen vängällä keksiä jotain täytettä. Joo ihan hyviähän nuo ovat, mutta.... no turhia. 

Viimeisenä ehkä karkki, jota eniten odotin tässä pussissa. Niin nättejäkin ovat! Eli perhoset! Ne ovat puoliksi vaahtoisia (siis lemppareitani jo nyt!). Aloitetaanpa oranssista. Karkissa on mukava sitkeys ja hentoinen appelsiinin maku, kuitenkin aika tehdasmainen. Keltainen maistuu todella hyvälle sitrukselle! Tällaisia tulee melko harvoin kyllä vastaan! Punainen perhonen on marjainen ja pehmeän makuinen. Teollinen kyllä jälleen. Mutta niin, joo mitä muuta teollisilta karkeilta voi odottaakaan? Jos tekee mieli maistella oikeita marjoja, niin pitäisi ehkä karkkien sijaan syödä sitä aitoa tavaraa. 

Kaiken kaikkiaan pussi oli.... oooookoooo. Ihan jees. Kai. Lemppareitani olivat ehkäpä nuo perhoset ja pupun papanat. Kaikki muu oli aika tylsää. Nämä supermegahyperpussit tuntuvat kaikki olevan vähän samankaltaisia. Tylsiä. Tämän takia pidän suklaasta enemmän, saan yhdestä suklaapatukasta niin paljon enemmän irti kuin puolesta kilosta lisäaineita. Mutta joo, oli tämäkin pussi maistelun arvoinen. En kyllä ehkä osta uudelleen, enkä oikeastaan tiedä kuinka kauan tämänkin syömiseen menee.. Kaksi karkkia. 


7 kommenttia:

  1. 12 erilaista, ei 15.
    Ja onhan tuossa kaksikin mustaa, vaikkei toinen päälle päin musta olekaan... Lasken sen kuitenkin mustaksi, eli syömäkelvottomaksi. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohops! Tais olla silmät sokerista sikkurassa, kun tätä kirjoitin :D

      Poista
  2. Maistelin itsekkin joskus tuota pussia ja ei se minustakaan mikään huumaavan ihana ollut.
    Semmosta perus kauraa.
    Nuo "pupunpapanat" oli myös minun lemppareita siinä pussissa. :)

    VastaaPoista
  3. Ihan hyviä karkkeja, mutta toki melko perushuttua. Paremman puutteessa menee.

    VastaaPoista
  4. Heip, en tiedä onko tätä ehdotettu missään vaiheessa mutta löysin tuossa toissapäivänä kaupasta Milkan levyn, johon en ole toistaiseksi ennen törmännyt. Levy kantaa nimeä Choco Jelly, ja suklaassa on kahdenlaisia karkkirakeita sekä hedelmänmakuisia pehmeitä paloja. Itselle levy oli hieman pettymys, mutta olisi kiva kuulla miten se sinulle maistuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo olin kans just tulossa pyytämään, jos voisit tehä arvostelun tästä levystä? :)

      Poista
    2. Mitämitää! Mää en oo tuollasesta ees kuullukkaan! Ostan ja maistelen kyllä hetimmiten, kunhan saan käsiini sen :D Ihanaa, että mulla on näin tarkkasilmäisiä lukijoita!

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)