torstai 23. tammikuuta 2014

Milka Choco Jelly


Heissan! Sain käsiini Milkan Choco Jellyn, josta eräs armas lukijani vihjaisi (kiitos!). Tämä vaikuttaa niin ihmeelliseltä kummajaiselta, että pakkohan tämä oli etunenään ottaa heti kun vain löysin! Levyllä on kokoa 250 grammaa ja hintaa läheisessä K-Supermarketissa oli 2,99e, eli aika tyypillistä Milkan hintaluokkaa siis. Mutta nyt äkkiä itse asiaan!!

Maitosuklaata, jossa hedelmänmakuisia pehmeitä karkkeja (7%), kaakaorakeita (6%) ja poksahtelevia karkkirakeita (4%). Ainekset: sokeri, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, kaakaomassa, herajauhe (maito), voiöljy, tärkkelyssiirappi, inverttisokeri, maitosokeri, muunnettu vehnätärkkelys, hasselpähkinät, emulgointiaine (soijalesitiini), vähärasvainen kaakao, rypälesokeri, maitojauhe, pintakäsittelyaineet (arabikumi, mehiläisvaha, sellakka, karnaubavaha), värit (E163, E160a, E171, E162, E101, E172), aromit, happamuuden säätöaine (sitruunahappo), hiilidioksidi. Saattaa sisältää muuta pähkinää. Maitosuklaa sisältää vähintään 30 % kaakaota. 

Ainesosaluettelo näyttään vähintäänkin kummalliselta. Sellakka? Hiilidioksidi??? Viimeksi mainittu on varmastikin noiden poksuvien karkkien (mitä ihmettä??) takia, mutta enpä ole kyllä koskaan ennen törmännyt hiilidioksidiin karkkipussin saati suklaalevyn kyljessä.... Mielenkiinnolla kyllä odotan makuelämyksiä :D

Tämä näyttää vähän lattialla kierineeltä......mutta elkää antako sen hämätä!

Ensimmäisenä huomiona on Milkan tapa tehdä suklaalevyt mielenkiintoisen näköisiksi. Esimerkiksi Milka Lufleessa palat olivat kuplan muotoisia, Milka Mousseissa ja Milkan Trioladessa palat ovat kolmiota. Tässä levyssä palat ovat vähintäänkin yhtä seon näköisiä, kuin miltä levyn sisältö kuulostaa. Hauskoja kylläkin, sopivat mielestäni oikein hyvin tämän levyn imagoon. Mutta maistellaanpa jo!

Vähintäänkin mielenkiintoista! Tässä levyssä tiivistyy ihan kaikki syyt, miksi minä tätä blogia kirjoitan! No suklaa itsessään on tietenkin aivan erittäin hyvää, Milkaa kun on. (Mutta siis varoituksena teille vahvan suklaan ystäville, tämä on juurikin sitä maitosuklaasokerimössöä, mitä niin monet haluavat kaihtaa.) Suklaan seassa olevat hedelmäkarkit maistuvat jopa hyviltä! Minulla ei ollut oikein suuria odotuksia niiden suhteen. Ne ovat vähän viinikumimakeisia tahmaisempia, mutta ihan mukavan makuisia. Suklaarakeet rouskuvat hampaissa kivasti, ne ovat sellaisia Smartiesien näköisiä. Ja ne poksuvat karkit. Mietin pitkään, että miltä ne mahtaisivat tuntua/ maistua. Jos muistatte lapsuudesta joko niitä tikkareita, joita uitettiin jossakin jauheessa tai jäätelöitä, jotka poksuivat vähän niinkuin kurkussa, niin tässä on juurikin sellainen tuntu! Karkkien poksuminen vei salamana minut takaisin lapsuuden kesiin, jotka olivat täynnä juurikin noita tikkareita ja jäätelöitä. Onko Teillä samanlaisia muistoja? 

Levy on oikein hyvää. Erityisesti ensimmäisillä haukkauksilla. Mitä enemmän suklaata kuitenkin söin, sitä enemmän aloin pohtia, onko nyt yritetty liikaa? Suklaata-ja-karkkia-suklaan-sisällä -systeemistä tuli vähintäänkin Xzibit-meemi mieleen. Levystä katoaa myös hohto aika nopeasti. Toisaalta on kyllä mukava huomata, että suklaan tekijöilläkin on pilke silmäkulmassa, eikä kaiken tarvitse aina olla mitään polleaa hifistelyä. Ehkä tätä pilkettä ja leikkimielisyyttä pyydetään myös herkuttelijalta. Tämän syöminen on kuitenkin hauskaa ja saa aikaan veikeyden ja lapsetuksen. Vähintäänkin mielenkiintoinen elämys. Hmm..Itse en voisi kuitenkaan syödä suklaata kovin suurta määrää kerralla (ehkä välillä ihan hyvä juttu :D). Lisäksi tuo poksuminen kurkussa auttaa vähän annostelemaan suklaan syömistä (myöskin ehkä ihan hyvä juttu :D). Levy on kokonaisuudessaan oikein hyvää ja ehdottomasti jännittävää (sitä ei kovin monessa suklaalevyssä voi sanoa olevan!). Mitään en oikeastaan levystä poistaisi tai siihen lisäisi. Viisi karkkia!


13 kommenttia:

  1. Oi!
    Kuulostaapa hyvältä, pitääkin etsiä tuo levy käsiini!
    Mitäs jos maistelisit sitä pandan jotain laku suklaata (se on niitä pandan pieniä levyjä).
    Olisi kiva kuulla arvostelu siitä.

    VastaaPoista
  2. Onpas erikoisen kuuloinen. Yleensä en ole tykänyt hedelmäkarkki+suklaayhdistelmistä (maistoitko kenties joskus pari vuotta sitten myynnissä ollutta bandan tai fazerin suklaalevyä, jossa oli trooppisten hedelmien täyte, mielestäni aivan kamala makuyhdistelmä) mutta nuo poksuvat jutut kuulostivat kivalta. Tulee tosiaankin lapsuus mieleen! Lapsena oli kyllä aivan eri maku, silloin oli tärkeää että karkki näytti jännältä, nyt ulkonäöllä ei enää ole niin paljon väliä (ainakaan minulle).

    VastaaPoista
  3. Meinasin ostaa tuota viime viikolla Citymarketista, kun näin käärepaperissa nuo suklaarakeet (koska oon kaipaillut sitä Maraboun Nonstop -suklaata jota ei enää myydä), mutta jätin hyllyyn juuri noiden pehmeiden karkkien takia, koska ajattelin ettei ne sopis siihen. Mutta taidan kuitenkin joku päivä tällasenkin testailla... :D

    Tuli noista poksuvista tikkareista ja jätskeistä mieleen myöskin ne poksuvat Domino-keksit joitaa jossakin vaiheessa hetken aikaa myytiin. :D Enpä sellasiakaan muistanut olleen ennen tätä!

    VastaaPoista
  4. Heii, kaupoissa on sellaisia smurffi-valkosuklaatikkuja, sellane pieni aski, ja ne on just sellasia poksuvaisia! ihastuttavia, valkosuklaa+poksuminen=parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkö niitäkin myydään, oho. :D Ennen niitä oli myös lisäks sellasia maitosuklaisia, mutta ne ei poksunu.

      Poista
  5. naaaam hiukka hyvää varmasti, pakko maistaa!!!

    VastaaPoista
  6. Shellakka on siis ihan tavallinen elintarvikkeissa käytetty pintakäsittelyaine, jota käytetään esim. viinikumi-tyyppisissä karkeissa. Se on siis Kerria lacca -ötökän tuottamaa lakkamaista ainetta.

    VastaaPoista
  7. Tää oli ihan huippuhyvää, ehkä jännin suklaa ikinä! Lapsuus tulee mieleen siitä poksumisesta. :) Kiitos blogisi bongasin tän uutuuden koska olin koko alkuvuoden vältellyt karkkihyllyä, nyt pari viikkoa sitten päätin karkkilakon ja ostin heti tätä - ja kyllä kannatti. :D

    VastaaPoista
  8. Lukemisintoa vähensivät kangistuneet sanonnat, mm. vähintäänkiin, juurikin. Ei innosta muita saman bloggaajan arvosteluja lukemaan.

    VastaaPoista
  9. Vaikka jotenkin lapsellinen suklaa, oli tosi hyvää ja ostan uudestaankin. Ihan varmasti!

    VastaaPoista
  10. Tuo suklaalevyhän on selkeästi saanut vaikutteita herkullisesta jenkkiläisestä jälkkäristä eli Rocky Roadista. Vaahtokarkit ja pähkinät ovat kuitenkin korvattu hieman vastaavilla ainesosilla. Suklaalevyn "printtikin" jäljittelee "kivistä tietä". Erittäin herkullinen tuote karkkimaailmassa.

    VastaaPoista
  11. Pakko antaa pikku kehut tähän väliin sulle.
    Sun blogi inspiroi mua miettimään itsekkin, mikä näissä karkeissa maistuu! Miltä se tuntuu suussa, mikä hedelmä/marja/jokin muu kutkuttelee makuhermoja. Huomaan joskus tekeväni mielessäni samanlaisia arvosteluja kuin sinä kirjoitat tänne blogiin. :D Se auttaa saamaan paremman kokokuvan pussista. Itse en tod.näk. ala koskaan pitää karkkiblogia, vaikka ajatus on tuntunut hyvältä. Muu elämä vie aikaa, ja pidän jo lifestyle-blogia. Herkut ovat todella suuri osa elämääni, kun saan mässäillä kaikessa rauhassa, kaikki on hyvin. Se on terapiaa mielelle. Jään mielelläni seurailemaan ihanaa tapaasi ilmaista mielipiteesi herkuista, kiitos sulle. Jatka tolla samalla kuvailevalla tyylillä, se saa hymyni korviin asti. ��

    VastaaPoista
  12. Ekan kerran kun ostin jätin viinikumipalaset syömättä. Kuitenkin makeannälkään söin sitten nekin myöhemmin. :) Aion kuitenkin ostaa uudestaan, vaikka mielestäni seassa saisi olla vain nuo suklaarakeet. Tuollaista suklaarakeita sisältävää suklaata on muuten spidermankuorissa muistaakseni yhä olemassa.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)