perjantai 25. heinäkuuta 2014

Brunberg Sokeriton Suklaa


Mmoi! Tänään jatketaan jälleen sokerittomalla linjalla. Teki mieli testailla vähän mihin sokeriton suklaa mahtaisi kyetä - vai kykeneekö mihinkään? Vuorossa on siis Brunbergin Sokeriton Suklaa -levy, jonka löysin läheisestä kaupasta. Hinnasta ei ole muistikuvia, mutta levy on vain 50 grammainen, joten hintakaan ei liene kovin kauhea. 

Ainekset: makeutusaine: maltitoli, kaakaovoi, kaakaomassa, laktoositon maitorasva, emulgointiaine (soijalesitiini), luontaisen kaltaiset aromit: mm. vanilliini. Vähintään 44% kaakaota. Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Laktoositon.

 

Mielenkiintoisia nämä sokerittomat jutut... yhteinen piirre taitaa olla mahan sekoittaja. No mutta maistellaanpa ennen kuin tuomitaan! Hmm, vähintäänkin mielenkiintoista. Koostumus on ensinnäkin todella jännä. En osaa nyt ihan sanoiksi laittaa, mutta jotenkin ohuen tuntuista suussa. Tiedättekö, vähän niinkö kerma- ja kasvisrasvajäätelön ero kun ne sulavat. Tämä tuntuu myös hiukkasen jauhomaiselta, ainakin verrattuna perusMarabouhun ja -Fazeriin. Ei tämä kuitenkaan pahaa ole. Yllättävän hyvä suoritus sokerittomaksi suklaaksi ja tässä on ehkä nähtävissä ero siihen, kuinka paljon suklaaseen lisätäänkään sokeria. Totta kai tässä tietenkin on makeutusainetta senkin edestä (huomatkaa, se mainitaan ensimmäisenä ainesosalistassa). Pakko myöntää, etten ole aiemmin ollut oikein Brunbergin suklaiden ystävä, paitsi nämä olivat tosi kivoja. Pitää ottaa joskus hommaksi maistella jotain heidän perussuklaataan. Siitä voi saada hyvän vertailukohteen suhteessa muihin suklaisiin. Mutta. Kannattaa tätä ehkä maistaa, etenkin jos sokerin käyttöön liittyy jotain ongelmaa (esim diabetesta tai laihdutuskuuri yms). Mutta! Kyllä tästäkin kaloreita ja rasvaa löytyy.


Hitsiläinen, tämä on vaikea arvosteltava. Tavallaan arvostan yritystä ja tämä on ihan hyvää, mutta suutuntumalta en oikein välitä tästä. Tykkään täyteläisistä ja muhkeista suklaista. Tämä on jotenkin vetistä. Minä antaisin tälle joko kaksi tai kolme. Mies vieressäni antaisi neljä :D Kannattaa maistaa ja muistaa, että nämä ovat makuasioita, joista voi vain kiistellä ;)
3 kommenttia:

 1. Näitä en diabeetikkona voi suositella kenellekään.

  Terveellisempää on nauttia oikeaa sokerisuklaata kunhan määrä on tasapainossa, kuin epämääräisiä makeutusaineilla täytettyjä. Ne sekoittavat mahan ja epäluonnolliset makeutusaineet voivat lisäksi aiheuttaa ties mitä muutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa maltitoli on luonnollinen makeutusaine, kuten xylitolikin. Ja aiheuttaa liikakäyttönä samoja oireita kuin liika purkan syönti.

   Tämä on hyhö vaihtoehto niille, jotka haluavat vähentää sokerinkäyttöään.

   Poista
  2. Itse asiassa maltitoli on luonnollinen makeutusaine, kuten xylitolikin. Ja aiheuttaa liikakäyttönä samoja oireita kuin liika purkan syönti.

   Tämä on hyhö vaihtoehto niille, jotka haluavat vähentää sokerinkäyttöään.

   Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)