perjantai 4. heinäkuuta 2014

Karkkimaailma Kärmes Chili Salmiakki


S-Marketista löytyi tämmöinen uutukainen! Tai en tiedä kuinka uusi tämä on, mutta minulle ainakin. Kyseessä on siis Karkkimaailman Chili Salmiakki -pussi. Pussilla on kokoa 80 grammaa, eli se on melko pieni. Hintaa tällä oli 0,99e. 


Salmiakkimakeisia. Ainesosat: sokeri, glukoosisiirappi, vesi, muunnettu tärkkelys, lakritsiuute, ammoniumkloridi (=salmiakki), aromit, väri (E153), kasviöljy, pintakäsittelyaine (karnaubavaha). Gluteeniton.

Valmistettu Suomessa. 

Sinänsä mielenkiintoista, että pussin ainesosaluettelossa ei mainita mitään chilistä. Se kai menee tuonne aromien joukkoon. Aluksi karkki ei kyllä juurikaan potkaise, mutta jonkin ajan päästä chilin kyllä maistaa! Salmiakki on mukavan suolaista ja pehmeää ja chili sopii tähän kuin nenä päähän! Karkkiin jää koukkuun alta aikayksikön ja näitä on tosi kiva syödä. Karkit on koostumukseltaan pehmeitä ja hiukan tahmeita, hampaisiin tarttuvaa sorttia. En suosittele ehkä maitosuisimmalle tyypille, mutta jos tykkää mausteisesta ruuasta, tykkää varmasti myös tästä. Jestas miten hyvvää! 

Tulen varmaankin ostamaan näitä vielä lisää jo pelkästään maun vuoksi ja plussana vielä hintakin on kohdallaan. Pussi on sopivan kokoinen, ei tarvitse olla yhtään isompi. Viisi karkkia!!

5 kommenttia:

  1. Siiis mitä, chiliä ja salmiakkia? Rukouksiini on vastattu

    VastaaPoista
  2. Harvinaista että halvalla saa hyvää. :)

    VastaaPoista
  3. Itse veikkaisin, että chili on osiossa kasviöljy. Kapsaisiini, chilin polttava aine on rasvaliukoinen ja aromiaineet useimmiten erilaisia estereitä eli aromaattisia orgaanisia yhdisteitä.

    VastaaPoista
  4. Oo, näitä pitää kyllä maistaa!

    VastaaPoista
  5. Entisen leafin karkkeja, siksi niin hyviä. Nyt vaan malaco boikottiin ja karkkimaailmaa ostamaan! ;) muistelisin että entiset salmiakkiaakkoset maistui näiltä, ilman chiliä toki..

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)