perjantai 18. heinäkuuta 2014

Toms Nellie Dellies Salty Liquorice


Heipsan! Tänään tulikin jännä idea! Teki mieli maistella sokerittomia karkkeja. Lähimmästä K-Supermarketista löytyi tällainen Nellie Dellies -pussi (tosi kivan näköinen!). Olisin halunnut arvostella jotain hedelmäkarkkeja, mutta sieltä löytyi vain kolmea eriä lakritsipussia. Päätinpä sitten ottaa tämän suolaisimman version. Hinta unohtui katsoa kokonaan, mutta kokoa pussilla on 90 grammaa, eli se on suhteellisen pieni karkkipussi. Sisältöä siinä kyllä oli paljon!

Salmiakki. Sisältää makeutusainetta. Ainekset: täyteaine (polydekstroosi), oligofruktoosi, vehnädekstriini, sakeuttamisaine (arabikumi), liivate (nauta), ammoniumkloridi (salmiakki) 4%, raakalakritsa, suola, kasviöljy (palmuöljy, palmuydinöljy, kookosöljy), pintakäsittelyaine (karnaubavaha), aromit, makeutusaine (stevioliglykosidit). ALLERGEENEJA: Saattaa sisältää gluteenia. Ei lisättyä sokeria. Vähemmän kaloreita. Kuitua - nautittava pieniä määriä kerralla. Ei lisättyjä värejä. 

JAAAHAS. Melkoisen näköinen sisus taas. Aika pelottavan kuuloisia sanoja tuossa ainesosaluettelossa jos minulta kysytään. Yhden huomion voisin kuitenkin pussin kyljestä vielä mainita: Ravintokuitua on 100 grammassa jopa 64 grammaa! Kannattanee todellakin syödä säästeliäästi..

Mutta mennäänpä maisteluun. Karkit ovat melko sitkeitä, ainakin aluksi. Ajan myötä ne vähän pehmenevät suussa ja muuttuvat helpohkosti pureksittavammaksi. Kovin paikkaisille hampaille en pureskelua ehkä kuitenkaan suosittele... Voi olla entiset paikat melko ripeästi. Maku on oikeastaan ihan kiva! Karkki on hyvin suolainen, ihan salmiakin makuinen. Ja maku säilyy yllättävän pitkään vaikka lakritsinen koostumus puskeekin läpi. Tästä tulee ihan mieleen joku niistä punakantisessa, valkoisessa pahvitötterössä olevista eläinkuvioisista mustista karkeista (lemppari tuliaiskarkkini heti Milkan suklaiden jälkeen btw!). En ihan osaa yhdistää, että mikä elukka tulee mieleen, mutta tällainen flashback nyt kuitenkin tuli. Kertokaahan jos teillekin tuli jotain samantyyppistä mieleen!

Pussissa nyt ei kovin paljon vaihtelua ole, niin tästä tulikin melko lyhyen läntä postaus. Mutta eipä siinä mittään! Pääsettepähän nopeemmin itte maistelemmaan näitä :D Ja sanoisinpa, että ihan maistelun arvoisia ovat! Nyt ei ole mitään tekosyytä sorsia sokerittomia karkkeja, ne voivat olla yllättävänkin hyviä. Näitä saisi olla markkinoilla enemmänkin, tosin Nellie Delliesejä on mielestäni hedelmäisiäkin. Ehkä joskus pääsen niiden kimppuun! Kannattaa kuitenkin piettää mielessä korkea kuitupitoisuus - maha voi ottaa näistä nokkiinsa aika nopeasti. Neljä karkkia!


Ps. Saa vinkata lisää sokerittomia karkkeja ja suklaita! Kokemuksia? Näkemyksiä? :)

9 kommenttia:

  1. Kaupassa oon nähnyt stevialla makeutettua suklaata, niitä on ainakin tavan maitosuklaata ja sitten sellaista jossa on seassa hasselpähkinää, sitä on aina tehny mieli maistaa, muttei vaan oo tullu ostettua. Ja sit Brunbergillähän on myös sokeroimatonta suklaata. Mutta toinen niistä taitaa ainakin olla makeutettu maltitolilla, ja siihen en ite koskisi, koska "liiallisella käytöllä saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia". ;) Suklaasta kun on vaikee syödä vain pari palasta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Brunbergin sokeriton suklaa onkin tulossa maisteluun tässä joskus :) lisäksi muistin, kun stevia-suklaasta mainitsit, että olenhan jo maistellut tämänkin: http://karkkiblogi.blogspot.fi/2012/11/cavalier-stevia-banana-cocoanibs-milk.html !

      Poista
  2. Voisitko vastata mun kommenttiin edellisessä postauksessa:)

    VastaaPoista
  3. Tulee mieleen kun joskus söin sellaisia mansikan makuisia "diettikarkkeja". :D Yritin niitä metsästääkin muttei ole enää tullut kaupoissa vastaan, enkä merkkiäkään muista. D: Sellaisessa valko-vaaleansinisessä pussissa niitä oli ja paperit joka karkin päällä. Taisivat olla sokeroimattomia, mutta karkkien kanssa nyt ei ikinä tiedä onko ne sittenkään niin terveellisiä. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät sattuneet olemaan dietorellejä? Pussin väri ei kyllä taida täsmätä.

      Poista
  4. Voisitko joku kerta ostaa esim cittarista Candyking-irtokarkkeja ja arvostella niitä eri karkkeja? ♡

    VastaaPoista
  5. Dietorelleja kyllä kannattaa maistella, jopa sokerihiiri-perheeni tykkää niistä! Ja kahtena eri makunakin löytyy (: Ja noita nellie delliessejä on montaa eri makua, myös hedelmä. Sokerittomia on ainakin lisäksi haribon stevi-lakridsit, läkerol-pastillit, pirkan salmiakkipastillit( pinkissä pussissa) Ja ainakin kärkkäisellä on kokonainen hylly sokerittomia karkkeja lakritsista toffeekarkkeihin.

    VastaaPoista
  6. Nelliedellies karkkeja (stevia + yli 50% kuitua) 5 eri laatua Myyrmannin citymarketissa 8.3.2015.Kotisivuillaan valmistajalla myäs 3 lajia suklaata ,stevia+kuitu.Terveisin Arto Kauppinen.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)