lauantai 6. kesäkuuta 2015

Klassikkokimara: Halva Vanhat Autot


Moikkelis!

Tänään on jälleen Klassikkokimaran vuoro ja erään lukijan vinkkauksesta päätin tänään maistella Halvan Vanhoja Autoja. Nämä ovat äiti ehdottomia lemppareita, joten itsellänikin on pentuna tullut muutama näitä mussutettua. Pidän myös erittäin paljon niistä hedelmäversioista ja ne kuuluvatkin vakkari-irtokarkkikavalkaadiini, mutta tällä kertaa päätin pitäytyä näissä oikein perinteisissä Vanhoissa Autoissa. Painoa yhdellä autolla on 15 grammaa, mutta hinta ei nyt valitettavasti jäänyt päähäni. 

Salmiakkimakeinen. Ainekset: sokeri, glukoosi-fruktoosi-siirappi, vesi, muunnettu perunatärkkelys, liivate, salmiakki (ammoniumkloridi), lakritsiuute, väri (E153), aromi, pintakäsittelyaineet (E907, E901). 



Mutta maistellaanpa sen pitemmittä puheitta. Pidän näistä Vanhoista Autoista, no tietenkin maun takia, mutta myös siksi, että ne antavat vähän vastusta hampaille. Pienempänä näitä oli ihana syödä siten, että tunki koko auton suuhun ja koitti selvitä sitten siitä :D Mutta tosiaan. Maultaan nämä ovat sopivan suolaisia ja ehkä hintusti mentholmaisia (tai sitten kuvittelen). Tämä voisi ehkä olla salmiakkialoittelijalle ihan hyvä aloituspiste, kunhan tulee toimeen tuon pienen mentholmaisuuden kanssa. Mutta salmiakin maku ei mielestäni ole niin vahva kuin joissakin muissa makeisissa, joten näistä voisi aloittaa treenaamisen :D 

Toivottavasti Halva ei koskaan muuta tätä reseptiä, koska nämä ovat täydellisiä juuri tällaisina. Hyvän makuelämyksen lisäksi saa aikamatkan (tai ainakin minä sain :D) menneisyyteen ja sen lämpöisiin muistoihin. Pitäisi ehkä useammin ostaa näitä........ Viisi karkkia!



Tuoko Vanhat Autot Teille makumuistoja? Tai mitä te ylipäätään pidätte näistä? Entä onko Teidän mielestä niillä karkkipussissa olevilla pienemmillä Autoilla eroa näihin? Siis muutakin kuin ne hedelmän ja salmiakin erot :D Entäs kummat on Teidän mielestä parempia? Hedelmä- vai salmiakkiautot?


12 kommenttia:

  1. En tykkää! Musta nää on ennemminkin lakumaisia ja se menthol vivahde ei vaan iske!

    VastaaPoista
  2. En todellakaan penskana tykännyt näistä enkä erityisemmin vieläkään. Turhan sitkeitä ja limaisia niinkuin Halvan kaikki karkit.
    Tee Marianneista klassikko katsaus. Jooko, jooko, joo! :)

    VastaaPoista
  3. Rakastan! Mustat parempia kuin hedelmäiset

    VastaaPoista
  4. Vanhat autot ovat suosikki salmiakkejani. Yksi parhaista karkeista.

    VastaaPoista
  5. Hedelmäiset ovat parempia

    VastaaPoista
  6. Nämä on mielestäni aivan äly hyviä. Eka saa vähän aikaa jäystää ja sitten alkaa maistua se ihana salmiakki. Kestää suussa sopivan pitkään. :) nami

    VastaaPoista
  7. Vanhat autot (nimenomnaan mustat, hedelmät on ihan hyviä!) on ehkä ainut karkki josta en erityisemmin pidä :D Jotenkin ei vaan iske. Ehkä se on se mentholin vivahde, ja jotenkin pistävä maku

    VastaaPoista
  8. Vanhat autot on ehdottomasti yksi suosikkisalmiakkejani. Bongasin itse pari päivää sitten Oulun Ritaharjun K-marketista valkosuklaisia versioita Lion-patukasta. Paras patukka ikinä. Toivottavasti ei ole vain joku rajoitettu erä. Jos pidät valkosuklaasta niin kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  9. Eikö nää ollu joskus sitkeempiä, näin muistelen??

    VastaaPoista
  10. Nam! Vanhat autot on mun lempparinni markkinoille!

    VastaaPoista
  11. Nam! Vanhat autot on mun lempparinni markkinoille!

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)