sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Metrikaupalla lakuja!


Mmoi!

Tätä postausta ehti jo eräs lukijakin ehdottaa, ja totta puhuen tämän olin aiheissa tehdäkin! Eli tänään siis maistellaan metrilakuja :3 Ainakin minun kesäperinteisiin kuuluu metrilakujen ostaminen torilta, entäs teidän? Hinnathan luonnollisesti vaihtelevat torikojuittain/paikkakunnittain ja minun lakusatsini maksoi 5e/5kpl.Valitsin lakupussiini itselleni aika tyypilliset lakut: mintun, vadelman, noitapillin, suklaan ja banaanin. Sopivasti raikasta, makeaa ja suolaista. Ja koska nämä ovat hyvin tuttuja lakuja, maisteluni tulos voi olla melko puolueellinen ;D Mutta maistellaanpa! Ekkana vuorossa on minttu. Tämä on ihanan raikas ja piristävän makuinen. Tällä on usein kiva raikastaa suuta jonkun makeamman lakun jälkeen. Ostin nämä lakut jo eilen, joten nämä ovat ehtineet ehkä hiukkasen kuivahtaa, mutta tuoreuden voi siltikin vielä maistaa. Vadelmalakussa minua viehättää yhä uudestaan sen väri. Ja totta kai se maistuukin hyvälle (en tosin tiedä onko se vadelmaa, mutta kuitenkin!). Lisäksi näissä raitaisissa lakuissa on kiva syödä ensin nuo raidat ympäriltä ja sitten keskusta :D Hah! Olen ikuinen lapsi, siinä mitä karkkeihin tulee! Sekä minttu että vadelma maistuvat juurikin siltä, miltä muistelinkin, ihanan nostalgiset fiilikset lapsuuden kesistä <3

Seuraavana vuorossa on noitapilli. Tämä on niin ihanan suolainen ja vahvan makuinen, että se on joka kerta pakko ottaa mukaan pussiin. Noitapilli tasapainottaa muita makeita lakuja niin hyvin. Ja mikäli joku ei ole tätä maistanut, niin tämä on juurikin samanlainen kuin se noitapillikarkkikin. Vähän pehmoisempi ja paksumpi versio ehkäpä. Suklaalaku on kivan makea ja luonnollisesti suklainen. Hyvin sukulakun tapainen, mutta vähän niinkuin äinpäin käännettynä! Tämä on aina yhtä kiva lisä lakupussiin :3 Banaanilakritsi on myös makea ja lempeän makuinen. Tästä tuulahtaa kiva banaanin häivähdys ja hedelmäisyys. Jos joskus haluaa hurjastella, niin kannattaa maistaa suklaa- ja banaanilakua yhtäaikaa! Ihan veikeiä yhdistelmä ;)

Tämä on nyt vähän pöljää taas arvioida omia valitsemia karkkeja, koska totta kai ne minusta ovat hyviä :D Mutta jos yleensäkin metrilakuja arvioisi, sanoisin että ne ansaitsevat kyllä viisi karkkia. Sen verran monipuolisia ne ovat eivätkä ole kyllä koskaan pettäneet!


Onkos teillä kivoja metrilakumuistoja? Entä mitkä ovat vakiovalintanne - vai onko semmoisia?12 kommenttia:

 1. Tuo noitapilli on ihan paras ja sitä ostan aina. Mittasin viime vuonna pirukseen lakun eikä ollut kyllä lähelläkään metriä mitä huijausta tuo nimi! =) Joissakin kojuissa sitä myydäänkin lakunauha nimellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Mulla ne ei oo ikinä kerenny mittaukseen asti :D

   Poista
 2. Kirpeää omenaa pitää aina ostaa ja myös tuota kierreminttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän joskus rohkaistua maistamaan tuota omenaa, kun sitä niin monet kehuu? :)

   Poista
 3. Ostan aina kirpeän omenan ja suklaan. Myös sateenkaari on todella hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltä se sateenkaari maistuu :o kuulostaa herkulliselta! Pittää varmaan tälle kesääle vielä testata >:)

   Poista
 4. Oi, että mä rakastan metrilakua. Ostan sitä aina markkinoilta :)

  VastaaPoista
 5. Olen alkanut pikku hiljaa lämmetä noitapillille, mutta omaan metrilakupussiin en sitä vielä mukaan ottaisi. Itselle usein valikoituu mahdollisimman monta kirpeää tai ainakin hedelmälakua ja sitten ehkä yksi suklaa tai normi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki syön tuon noitapillin pikku pätkissä :D Suurina määrinä se maistuu vähän kitkerälle, mut aina sitä pitää ostaa! Nam nam!

   Poista
 6. Tykkään hirveästi tästä blogista. Ihanan spontaanin oloista kirjoittelua. Erityisesti tykkään tavastasi kirjoittaa ilmeisesti samalla kun karkkeja maistelet, ainakin se kirjoituksistasi välittyy. :)
  Iloa kirjoitteluun ja karkkien maisteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitoksia paljon ja kiva jos tykkäät! :)) Kirjoittelen tosiaan ajatuksen virta -taktiikalla ja useimmiten herkut ovat nenän edessä aidon reaktion takaamiseksi :D

   Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)