maanantai 11. helmikuuta 2013

Fazer Ässä Pelix

Hejj! Nyt tuli taas natustettua sokeria ja päätinpä jakaa tämän teillekin asti. Eräs vieraileva tähtönen yllätti minut (jo toivotullakin) Ässä Pelixillä. Pussi, tai pikemminkin säkki, on 350 grammainen ja maksaa ehkäpä sen kolmisen euroa. Pakko kyllä myöntää, ettei tämä pussi ole kiinnostanut minua yhtään. Tai no. Tavallaan olen halunnut maistaa sen sisälmyksiä, muttei ole viehättänyt niin paljoa, että olisin omakseni hankkinut. Jotensakin luotaan työntävän näköisiä karkkea. Ehkä jotenkin liian limaisia tai jotain.

Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maissitärkkelys, vehnätärkkelys, muunnettu perunatärkkelys, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330), liivate, stabilointiaine (E420), lakritsiuute, ammoniumkloridi (salmiakki), aromit, retiisi- ja safloritiiviste, värit (E171, E163, E153, E 141, E100, E160a), pintakäsittelyaine (E903).

Valmistaja Fazer Makeiset Suomi.


Pussista löytyy kaiken kaikkiaan 11 erilaista karkkia! Karkit ovat tietenkin peliaiheisia, eli pussista löytyy ristinollan tarpeet, pokeri poletit, pelikortit ja tottakai dominot!

Arvostellaan ekkana ristinollat. Pussin miltei ainoa musta on osa tätä kolmikkoa. Se on aika perusmusta, hyvä kuitenkin. Kivan suolainen ja selvästikin Ässämix -pussin musta. Hyväää siis! 

Hedelmäisiä rinkuloita on siis kahdenlaisia: pinkki-vihreä ja kelta-punainen (kuva hiukkasen vääristää).  Pinkki osa on selvästikin vesimelonia. Ja jotenkin se on jälleen kerran jotensakin visto. Tämä maistuu samalle kuin Ässä Hässäkän pinkki. Ihan jees sinänsä, mutta jotenkin hyvin teollinen ja omituinen. Vihreä osa on sitä aina niiiiiiin hyvvvvääää omppua :) Nams! Punainen rinkulan puolikas oli selvästikin mansikkaa (ylläriii!) ja keltainen jotakin sitruunan ja appelsiinin väliltä. Ihan kiva, aika perus karkki kuitenkin. 

Näiden kolmiottelusta rasti voitti ihan selvästi, mutta pinkki-vihreän vihreä puolikas tuli hyvänä kakkosena. Koostumus oli hedelmäkarkkien osalta hyvin tahmea. Sellainen hampaisiin tarttuva.

Nämä kaksi polettia ovat melko hassu tuttavuus. Punainen on mansikkainen, mutta selvästikin vaniljainen vaahtomainen karkki. Ihan hyvää, melko kirpakkaa ja tikustelevaa mansikkaa. 

Musta versio oli lakritsimainen. Tämäkin oli melko kirpakan kuuloinen makeinen. Vieraileva tähtöseni ei pitänyt tästä yhtään ja kuvaili jopa marsipaanimaiseksi!

Hmm. Molemmat olivat melkolailla samanlaisia. Yhtä hyviä tai yhtä huonoja.

Seuraavana vuorossa ovat dominot. Ne ovat sokeroituja ja puoliksi vaahtoisia. Odotin innolla niiden maistelua! Vihreä (jälleen kuva vähän huijjaa) on pehmoinen ja omenainen tai päärynäinen. Oikein hyvää. Ei lainkaan kirpeää vaan kivan makeaa.

Punainen dominopalikka on selvästi mansikkaa. Jälleen makeaa ja sitkeää vaahdon ansiosta. Ihan kiva. 

Näistä kahdesta vihreä ehkä mielestäni voitti. Melko samalla viivalla molemmat kuitenkin ovat. 

Pelikortteja on neljää eri sorttia. Pinkki, vihreä, lila ja keltainen. Pinkki oli hyvin kummallisen makuista. Jotain, ehkä tuttifrutin kaltaista? Kirpakkaa, ihan syötävää, muttei mitään erityisen sykähdyttävää. Kummallista enemmänkin.

Vihreä pelikortti on kertakaikkisen hirveä. Saippua. Tai siis lime tai greippi tai joku sen tapainen, mutta jälleen kerran hyi. Odotin innoissani jotain hyvää omenaa tai päärynää, mutta turhaan. Hmph.

Lila on yllättävän hyvää! Jotenkin marjaiset karkit eivät yleensä oikein nappaa, mutta tämä oli hyvää! Samankaltaista kuin Ässämix-pussissa oleva lila-karkki. Marjan maku on tässä vahva ja pikkuisen kirpeä. 

Keltainen on ehdoton suosikkini! Uaaaah! Ihan järkyttävän hyvää! Ananas ihan selvästi ja pikkuisen kirpeää, mutta todella hyvää! 

Hmm. Entäs kokonaisuus. Aika peruspussi mielestäni. Jotenkaan en odottanut mitään karkkia innolla tai kiinnostuneena, mutta tämä pussi lopulta yllätti ihan positiivisesti. Paras karkki oli ehdottomasti tuo keltainen pelikortti. Kakkosena tulee musta risti ja kolmossijan vei ehkäpä vihreä domino tai lila pelikortti. Yksi miinus voisi olla mustien ristin vähyys. Niitä taisi olla vain kolme koko pussissa! Näin hedelmärikkaassa pussissa niitä voisi olla kyllä paaaaljon enemmän. Voisin ostaa tämän pussin ehkä joihinkin illanistujaisiin, mutten ehkä yksin itselleni. Ensinnäkin pussi on sairaan iso ja toiseksi ei se jaksa kiinnostaa niin pitkään, että yksin tämän vetelisin. Kolme karkkia.



16 kommenttia:

  1. en oo päässy vielä maistamaan mutta aattelin ostaa täs lähipäivinä, näyttää niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Sulla onkin ihana blogi! En ole aiemmin törmännyt karkkiblogeihin :) Tämä pussi ei ole vaikuttanut kauhean kiinnostavalta, en pidä perinteisistä Ässä -karkeista. Kuviesi perusteella luulen, että tämän voisi kuitenkin ostaakin, tuli vesi kielelle!

    VastaaPoista
  3. Ohoo, täyt ostaa! En ole tätä nähnytkään ennen. -Elli

    VastaaPoista
  4. Maistoin ja pidin paljon! Varsinki pyöreä musta oli mahtavan makuinen; aluksi maistui lakritsilta ja lopuksi jälkimaku oli hedelmäinen.

    Nimimerkillä: Tuosta karkista oma pussi ./../

    VastaaPoista
  5. keltainen pelikortti oli ehdottomasti koko pussin musta hevonen ;) mustavalkoiset pelimerkit vuorostaan........ mutta kaiken kaikkiaan perus Fazeria tosiaan :)

    VastaaPoista
  6. nami näyttää hyvältä noi dominopalikat (: kiva ku postasit taas ! ois kiva lukee muute taas joskus jotain arvosteluja, tällee "vinkvink" (:

    VastaaPoista
  7. Tykkään todella paljon noista kaikista, mutta ehkä voiton silti vie minullakin toi keltainen pelikortti... nams!

    VastaaPoista
  8. Ostin tämän pussin jonkin aikaa sitten ja tapahtui harvinainen ilmiö: Karkit olivat niin pahoja, etten kertakaikkiaan pystynyt syömään niitä! Yleensä jos karkit paljastuvat huonoiksi, ne ovat kuitenkin ihan ok:n makuisia ja syön ne ajan kanssa, mutta näistä jäi aivan hirveä sivumaku suuhun jota yritin huuhtoa juomalla pois koko loppupäivän. Lakut ja vaahtoiset laatat olivat hyviä ja söinkin ne pois, mutta loppupussin lahjoitin siskolleni.
    Maku oli monissa karkeissa kamalan teollinen ja pistävä. En aio ostaa uudestaan.

    VastaaPoista
  9. Itse ostin kyseisin pussin ja mustat poletit olivat ehdoton suosikkini! Ja pakko sen verran kiistellä makuasioissa, että minun mielestä mustat olivat ilmiselviä kirsikkakarkkeja!! Niiiin herkkua.. Vai onko makunystyräni kärsineet jo liiasta karkin mässäämisestä??

    VastaaPoista
  10. Hei! vinkkinä, teeppäs juttu niistä uusista makupopcorneista. tv-mix tais olla tuotteen nimi. Ihana blogi, lukija olen ja tykkään :)

    VastaaPoista
  11. http://kkarkkiblogi.blogspot.fi/ Meillä on kans kaverin kanssa karkkiblogi :)

    VastaaPoista
  12. Toi on ihan ok pussi, mutta aina kaikissa pusseissa on liian ylivoimasen vähän salmiakkia, että melkein aina sais ostaa erikseen salmiakki pussin (kertoo siitä et oon salmiakki ihminen..;)). Yks erityisen hyvä karkki tossa pelix pussissa on toi rinkula joka on vaaleenpuna-vihree, ihan sairaan hyvä varsinki tommosen salmiakin kans yhtäaikaa! Naminami! :DD

    Noista rinkuloista tuli mieleen, kun joskus myytiin semmosta ei kovin isoa, vaaleen sinistä tuttifrutti pussia, siinä oli sinisiä ja mustia rinkuloita ja oli kai jonkin muunki värisiä, ja ne oli sokeri päällysteisiä. Mut kuitenkn muistan että ne oli ihan älytsin hyviä, ja oon nyt katellu kaupoista ni ei semmosia pusseja enää oo.... :( Jos joku löytää jostain tollasen pussin (jos tietää ylipäätään mitä pussia tarkotan..), ni kertokaa ihmeessä mistä löysitte sen! :D Ja voi sen arvioiakkin.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen pussin nimi on Tutti Frutti Rings, tos vielä linkki :P
      http://www.google.fi/search?q=tutti+frutti+rings&client=firefox-a&hs=Vdq&rls=org.mozilla:fi:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gIb2UYfoB-OJ4ATepIHIDQ&ved=0CC4QsAQ&biw=1280&bih=681#facrc=_&imgdii=_&imgrc=ZyccsecaV_bKeM%3A%3BVpEY3qpS7oQLmM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.godisbiten.se%252Fgodisbilder%252Ftutti_frutti_rings_175g_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.godisbiten.se%252Fgodis%252Fnamn%252F60%252CFazer_Tutti_Frutti_Rings%3B640%3B480

      Poista
  13. Todella hyviä karkkeja, yksiä parhaista maistamistani karkeista, varmasti ostan toistekin! 5/5!

    VastaaPoista
  14. Nyt on kyl aika myöhänen kommentti, mut ton rinkulan, jonka toinen puoli on keltainen, niin toinen on kyl oranssi ja selkee appelsiini...

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)