sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Maatalon Jäätelö - Jäätelö Bailey's -liköörillä


Arvatkaapa mitä mää löysin! Bailey's jätskiä! Tämän jäätelön tekijän konsepti on sinänsä erikoinen, että reseptit tulevat Maatalon jäätelöltä paikallisille jäätelötiloille, joissa itse jäätelö tuotetaan ja kiikutetaan lähialueen kauppoihin. Tämä kyseinen paketti tuli ylikiiminkiläiseltä jäätelön tuottajalta Sortolan jäätelöltä. Jäätelön raaka-aineet ovat tulleet joko tilalta itseltään tai läheisiltä kotimaisilta tiloilta. Aika ihailtavaa! Hintaluokka on samaa kastia Ben&Jerry'sien kanssa: 6,50e / 500ml. Aika tyyristä, mutta no. Sanotaanko, että tässäkin tapauksessa laatu voittaa määrän kuusi-nolla!

Ainekset: täysmaito, kerma (25%), sokeri, glukoosi, dekstroosi, kananmunan keltuainen, Bailey's -likööri (7%), maitoproteiini, sakeuttamisaine: johanneksenleipäpuujauhe. Sisältää maitoa ja kananmunaa. Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä. SISÄLTÄÄ ALKOHOLIA.



Jäätelö näyttää melko valjulta, mutta toisaalta, eipä se Bailey'skään niin hemaisevan väristä ole. Jäätelö oli aivan uskomattoman pehmeää! En tiedä johtuiko se siitä, että se ehti ehkä hiukan sulaa matkalla pakastealtaasta kotiin, mutta pehmoista se oli! Kannattaa antaa sen sulaa hetkisen aikaa, jos se ei luonnostaan ole helposti lusikoitavaa.


Mutta se maku. AH! Se maku! Todellista Bailey's jäätelöä. Tässä maistuu jopa alkoholi! Tässä sitä taas huomaa sen todellisen eron, kun syö jäätelöä joka on ihan oikeasti tehty kermasta ja täysmaidosta. Eipä oikein nappaa mitkään halpisjädet tämän jälkeen. Jos jäätelö voi maistua pehmeälle, niin tämä todellakin teki sen. Ainut minkä olisin itse lisännyt tähän, olisi suklaakastike. Joko sellainen juokseva tai sitten sellainen pakkasessa jähmettyvä, hieman rouskuva. Jonkinlainen tekstuuri ja tumma vivahde olisi ollut ihan älyttömän hyvä lisä. Suunnittelimme vierailevan tähtöseni kanssa myös Bailey's -likööriä tähän kastikkeeksi!

Mutta joo. Aivan älyttömän hyvää ja laadukasta jäätelöä! Tuntuu, että tätä voi syödä vieläkin paremmalla omalla tunnolla kuin Ben&Jerry'siä. Todellista lähiruokaa, tämä kun tulee nykysin samasta kaupungista! Pientä lisäsäätöä ja ehkä yksi maailman täydellisimmistä jäätelöistä on valmis. Jos pidät Bailey'sistä, niin pidät taatusti tästäkin! Viisi karkkia!

13 kommenttia:

  1. Eksyin tänne blogiin, kun kaveri puhui tästä ja halusin osoitteen. En ole lukenut vielä yhtäkään juttua kattonut vaan pari kuvaa : P Mutta niin mua kiinnostais vaan tietää, että kuinka usein ostat/syöt karkkia ja silloin kun ostat niin ostatko sä niinku aina uusia jotta voit arvostella ne uudet makuelämykset?
    Kuulostaa hyvältä kyllä, kun itse on nykyään niin rajoittunut että syö vaan makuunin karkkeja, tummaa suklaata, valkosuklaata, fazerin vadelmajogurttipatukoita ja ja fazerinaa. Siinä lähinnä! :D

    VastaaPoista
  2. Niin ja toinen, että minkä ikäinen olet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii ja tervetuloa blogini seuraan! En oikeastaan ajattele kuinka usein ostan karkkia. Ehkä lähes joka päivä ehkä vain kerran viikossa. Se menee niin fiiliksen mukaan, etten juurikaan edes ajattele sitä. Pyrkimykseni on kuitenkin olla syömättä sokeria nälkään.

      Uusia juttuja ostan silloin kun haluan ne tänne arvosteluun. En osaa enää edes ostaa uusia karkkeja ilman, etten arvostelisi niitä! Nytkin tuolla kaapissa on neljä tuotetta maistelujonossa...

      Niin ja olen 23-vuotias! :)

      Poista
    2. Kiitoksia vastauksesta :) Ikä kyllä ihan mielenkiintoista kysyä, kun nytkin ajattelin että ehkä oisit jotain 18v. Heh no sitten sulla on postattavaa niiden suhteen :D

      Poista
    3. Varmaan samalla jään lueskemaan tuota sun toistakin blogia. Aloitusteksti oli kuin mulla, että aina ne kirjoittamiset on jäänyt puoli tiehen, laiska kun on sen suhteen. Kuitenkin eilen sain fiiliksen, että alkais kirjoittaa omaa blogia ja niin oon tässä tunnusta tekemässä vaikka joskus oisi se ollut ehoton ei!
      Oikeestaan oon aika intoa täynnä. Ehkä sen tekee tää koeviikon loppuminen, että intoa täynnä mutta väsyttää silti.

      Poista
    4. No nyt ainakin aloitettu ja nyt lukemaan tätä blogia ja en häiritse tältä erää enempää tällä kommentoinnilla :D

      Poista
  3. Milloin on tulossa seuraava arvostelu? :)

    VastaaPoista
  4. Tässä luen sun blogia ekaa kertaa ja valitat kaikista sitruunakarkeista niin siitä tulee vaan mieleen kuinka ite inhoan sitruunakarkkeja. Irtokarkeissakin, kun on hedelmäkarkkeja niin kauhon niin ettei varmasti tule keltaisia karkkeja pussiini (ellei ne ole banaaneja)! Jään varmasti seurailemaan tätä.
    Tuli yhestä postauksesta mieleen, että asutko jossain lähelläkin Oulun seutua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kertakaikkisen uskomatonta, et miten sitruunakarkit voiki olla niin pahoja saati et niitä tehdään niin paljon! Miksi?!

      Mutta joo, Oulun seutuvilla asustelen :)

      Poista
    2. Sitten ensimmäinen blogi, jota luen niin että on läheltä kotiseutua :)
      Voi toki olla, että asut Oulun pohjoispuolella, itse kun asun Ylivieskassa. Oot kuvassa jotenkin tutun näköinen, mutta tuskinpa mä suhun missään oon törmännyt :D

      Poista
  5. Tää on kyllä niin kiva blogi! Luin kokonaan läpi ja jäi niin hyvä fiilis :) Ootan aina sun postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! :) Tervetuloa seuraan!

      Poista
  6. aaah täällä kainuussaki tulee kauppoihi tollasta ja oon hakenu suoraa sieltä tilalta sitä lakritsin makuista taivaallista jäätelöä <3 parasta

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)