torstai 11. heinäkuuta 2013

Malaco Mini Aakkoset


Bongasin kaupan hyllyltä uuden Malacon Aakkospussin. Kyseessä on siis Mini Aakkoset ja pussilla olikin kokoa vain 180 grammaa. Hintaa oli 1,79e. Eli kilohinta menee siinä kympin kieppeillä.

Makeissekoitus
Sokeria, glukoosisiirappia, muunnettua tärkkelystä, liivatetta, stabilointiainetta (sorbitolia), lakritsiuutetta, ammoniumkloridia (=salmiakki), happoa (sitruunahappoa), suolaa, happamuudensäätöainetta (trinatriumsitraattia), aromeja, tiivistettä (mustaviinimarjaa, porkkanaa, pinaattia, nokkosta), kasviöljyä (palmu, kookos), värejä (paprikauutetta, lääkehiiltä), pintakäsittelyainetta (karnaubavahaa). Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.


Pussissa on vain neljä erilaista karkkia. Hedelmäkarkit on sokeroitu päältä ja sitä on levinnyt nähtävästi salmiakkeihinkin. Karkkeja on siis oransseja, vihreitä, punaisia ja mustia. Olen jotenkin todella hämmentynyt tämän pussin tarkoituksesta, mutta maistellaan nyt kuitenkin. Oranssi karkki ekkana. Hmmmmm karkki on todella marmeladimainen. Siis todella! Appelsiini tai jokin sen tapainen tässä hiukan maistuu, mutta on kyllä kummallista kerrassaan. Hyi, jos nyt suoraan sanon. Joo...en lämpene nyt yhtään ainakaan tälle karkille. 

Otetaas seuraava. Vihreä. Saippua. Fairy. Lime. Jooei tämäkään nyt oikein häikäise. Tuntuu kuin söisi sokerikuorrutettua fairymarmeladia! Hyrrrrr. 

Ehkä punainen olisi parempi? Hmmm nojoo. Punainen on näistä ehkä paras. Tai no ”paras”. Ei tämä itseasiassa pahaa ole. Semmoista marjaista tai mansikkaista tai jotain. Makeaa ja marmeladimaista tämäkin. 

Entäpä musta? Tämä on semmoista todella notkeaa. Ei sitkeää, mutta sellaista venyvää. Hyvää salmiakkia ainakin! Mukavan suolaista. Joo paras tästä pussista. Mutta ei se kyllä tätä pussia pelasta.

Joo elikkäs kokonaiskatsauksena voisin sanoa, että enpä osta enää uudestaan. Enkä ehkä syö tätäkään loppuun asti. Oli sen verran pohjanoteeraus Malacolta. Hyh. Paras karkki oli se musta, mutta siinäpä se sitten olikin. Yksi karkki. Enempää ei tipu. 

1 kommentti:

  1. Hmmm... itse lähes samaa mieltä tosin vihreät olivat mielestäni punasten laatuisia. Kahdesti kyseisen pussin olen ostanut mutta en kyllä enää toiste ellei joku halua syöä niitä oransseja... mustat ku sais erikseen omana pussina (y)

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)