lauantai 21. heinäkuuta 2012

Fazer Ässä Hässäkkä


Tämä pussi on aika ajoin pyörinyt mielessäni. Olen maistellut tätä silloin, kun tämä tuli markkinoille (ties miten pitkään siitäkin...), mutta nyt haluan uusintakierroksen! Ostin tämän Lidlistä, hintaa oli 2,69e. Kokoa säkiltä löytyy 350 grammaa.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, vehnätärkkelys, glukoosi-fruktoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, liivate, lakritsiuute, happamuudensäätöaineet (E270, E325), ammoniumkloridi (salmiakki), suola, aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit (E153, E120, E141, E100, E160a).

Pussin takamuksessa lukee Made in Finland.


Maistellaan aluksi näitä karkinpalasia.

Vesimeloni on hailakan vaaleanpunainen pala. En yleensä pidä vesimeloni-karkeista yhtään (siitä oikeasta versiosta kyllä!). Jotenkin ne aina maistuvat niiiiin kummalliselle! Niin tämäkin. Hyi. Tämä maku on joka kerta aina jotain niin vistoa....Vähän sama juttu kuin kirsikkakarkkien kanssa.....
Legendaarinen greipistä, eli keltaisesta palasta. Viime greippikarkki jäi niin hyvänä muistona mieleeni, että odotan milteipä innolla tätä! Hmm.. maku on melko mieto, hintsusti muistuttaa jotain sitrusperäistä hedelmää. En ehkä osaisi tätä greipiksi tunnistaa, mutta eipä tämä kyllä sitä saippuaakaan ole! Ihan jees kai.. kirpeyttä olisi voinut olla lisää, mutta traumoja tästä ei tullut.

Lakritsi on musta, puoliympyrän muotoinen pala. Koostumus on aivan erilainen verrattuna hedelmiin, paljon pehmeämpi. Maku on sitä samaa omituista lakritsia, mitä karkkipusseissa yleensä on. Hyvin kitkerä sivumaku... hyh.

Vadelma, eli punainen pala maistuu aika vahvasti karkki-vadelmalle. Karkki-vadelmahan ei ole marja-vadelmasta kuullutkaan, mutta se on tyypillinen vatunmaku karkkipusseissa. Eli tämän tunnistaa helposti tyypilliseksi sokeripussien asukiksi. Maku on melko teollinen, ei sinällään paha, muttei oikein hyväkään...

Salmiakki on puolestaan musta, kulmikas pala. Koostumus on samantyyppinen hedelmäkarkkien kanssa, hieman kovahko. Maku on voimakas salmiakkinen. Tätä on selvästi koitettu hillitä lakritsinmaulla. Tämä yhdistettynä johonkin hedelmäkarkkiin on varmasti hyvää, mutta yksistään melko vahvaa ja kitkerä sivumaku on tässäkin kovasti esillä.

Vihreää omenaa odotan luonnollisesti innolla! Aina se vain tuntuu olevan hyvää. Niin nytkin. Tämä saa suun ihan virkenemään ja janoamaan lisää! (Nostalgisia muistoja nousee jo kauan sitten edesmenneistä Pastirol-omenapastilleista! Kuka muistaa? Käsi ylös!) Omppu voisi olla varmasti hyvää salmiakin kanssa!


Pussista löytyy myös ristinmuotoisia hedelmän ja lakritsin ja salmiakin yhdistelmiä.

Päärynä-salmiakkiakin odotan kiinnostuneena. Melko harvinainen yhdistelmä! Normaalisti miellän päärynän melko miedoksi mauksi, mutta tässä karkissa se jotenkin hyppää salmiakin takaa esiin. Yhdistelmä on todella kiva, lissää!

Kola-lakritsi on mielestäni hieman hassun värinen kolakarkiksi... oranssihtavan vaaleanpunainen...? Maultaan se on kuitenkin kolaan vivahtava. Pakko myöntää, että olen syönyt parempiakin kolakarkkeja. Tässä tosin tuo lakristi (joka maistuu samalta kuin nuo lakritsi-palat) jyrää maullaan kolan yli. Ehkä tämä paha maku johtunee tästä yhdistelmästä..

Sitruuna-lakristia odotan jälleen innolla. Yleensä se on hyvää, mutta kuinka käy tämän melko pahan lakritsin kanssa? Sitruunanmaku onnistuu jotensakin pelastamaan karkin lakritsin maulta. Jotenkin se raikastaa ja tuo miellyttävän makeuden karkkiin.

Mansikka-salmiakki on puna-musta risti. Tämä yhdistelmä toimii yllättävän hyvin, vaikka kuulostaakin melko oudolta. Salmiakin maku on hyvin vahva, mutta mansikka melko hyvin pääsee oikeuksiinsa. 


Kokonaisuudessaan pussi oli ainakin uskollinen itselleen. Mitkään karkit eivät hypänneet kummallisesti esiin, vaan sopivat sisältöön hyvin. Pussin tarkoituksenahan on pystyä "rakentamaan omat karkit", joten karkkien yhteensopivuus on siis tässä mielessä tärkeää. Eniten pidin noista "paloista", etenkin niistä hedelmistä. Erityisesti karkkien koostumus on mieleeni. Tykkään karkeista, joita saa pureskella, mutta joita syödessä ei hammas halkea. Nämä eivät myöskään takerru hampaisiin kiinni. Annan pussille kolme karkkia. Eniten minua jäi häiritsemään lakritsin paha sivumaku, jonka olisin voinut sivuuttaa jos olisi ollut kyse vain yhdestä karkista. Ehkä ostan tämän pussin joskus uudelleen.. ehkä sitten seuraavan kolmen vuoden päästä.


1 kommentti:

  1. Parasta karkkia ikinä! Tulee vain harvoin ostettua kun on niin kallis ja iso pussi. Harmitti kun ässä pikku hässäkkä ei ollut sama mutta vain pienemmässä koossa! :D

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)