lauantai 7. heinäkuuta 2012

Fazer Pantteri Street


Tänään maistellaan Fazerin uusinta Pantteri pussia, joka ei oikeastaan enää ole niiiiin uusi. Kuitenkin koen velvollisuudekseni maistella tämänkin. Tai no, olen jo kauan sitten maistellut tätä, mutta nyt arvostelen! Kokoa pussilla on 350 grammaa ja hinta oli Stockmannilla 2,90e, eli normaali jumbopussiluokkaa.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, glukoosi-fruktoosisiirappi, liivate, vehnätärkkelys, lakritsiuute, vehnäjauho, happamuudensäätöaineet (E270, E325), ammoniumkloridi (salmiakki), suola, aromit, värit (E153, E120, E141, E160a, E100).

Makeiset on valmistettu Suomessa.


 Hedelmä karkit näyttävät jokseenkin tyypillisiltä. Löytyy mansikkaa, omenaa ja sitä greipin vihulaista. Yllärinä on karviainen! Joka on vieläpä oranssi väriltään! Aloitetaas kuitenkin yläkulmasta.

Punainen tassu, mansikka, on oikein hyvän makuista. Karkkia pitää pureskella hetken aikaa, että siitä saa makua irti. Mansikan maku on melko hento, mutta kyllä sen tunnistaa. Koostumukseltaan se on tyypillinen pantterikarkki.

Greippi on yllättävän hyvää! Ei lainkaan saippuaista kuten yleensä vaan raikasta ja hyvän makuista. Tämä karkki saa minut ihan oikeasti tykkäämään greippikarkeista!

Omenalta odotan ehkä eniten. Yleensä tykkään omenakarkeista tosi paljon. Tämäkin on erittäin hyvää! Omena on hiukan makeaa ja miellyttävän makuista. Jotenkin pehmoista. Nam.

Entäs karviainen sitten? En ole hirveästi syönyt oikeita karviaisia, joten muistikuvaa aidosta marjasta ei oikein ole. Maku on hiukan epämääräinen. Ihan hyvä kuitenkin, mutta tästä ei ota oikein selvää. En osaisi kyllä tunnistaa tätä karviaiseksi. Juu, ihan ok.


Lakritsinappi on väriltään siis ruskea, kuvasta ei välttämättä hirveästi erotu. Näyttää ehkä eniten joltain cola-karkilta. Hyh. Alkumaku oli aika laimea, mutta päämausta en tykkää kyllä yhtään. Koostumus on ihan erilainen verrattuna hedelmiin. Jotenkin kuivan ja kovan tuntuinen. Hyh.

Vahva salmikki on hyvin pehmoinen ja todellakin vahva! Melkein mausteisen oloinen tai leijonakarkkeihin verrattavissa. Tämä voi olla tosi hyvää noiden hedelmäkarkkien kanssa! Joidenkin suuhun tämä voi olla kyllä liian vahvaa... ainakin tämä kulkee minun äärirajoillani.

Original on se sama karkki, mitä löytyy keltaisesta pantteeripussista. Hyvää, kuten aina. Kivaa, että pussissa on tuttukin karkki :)

Terva-hedelmä on myös uusi tuttavuus. Kuvassa näkyy hiukan huonosti, mutta karkin on tarkoitus olla puoliksi musta ja puoliksi rusehtavan keltainen (?).. pussin mukaan kyllä orassi mutta kuitenkin. No miltä se maistuu? Pahalta. Jotenkin tuo hedelmä maistuu hyvälle, mutta terva-hedelmä yhdistelmä on hirveä! Ja pidän tervakarkeista! Hyh. Nuo jää kyllä varmasti syömättä. 

Kokonaisuudessaan pussia voisi kuvailla yllättävän hyväksi. Vain kaksi pahaa karkkia ja molemmat mustia. Hedelmätassut menevät kyllä samantien parempiin suihin ja kuppiin jää varmastikin ruikuttamaan muutama musta nappi. Hmm... annan tälle kolme karkkia. Jotain jäin kaipaamaan niin, että en neljää voi antaa.


5 kommenttia:

 1. Haha anteeks nipotan mutta kuvassa lukee karviaisen kohalla ''karvainen'' :D Mul meni kyl vähä aikaa enne ku tajusin et se on kirjotusvirhe :D

  VastaaPoista
 2. Pieni lipsahdus sattunut ensimmäiseen kuvaan, karviaisesta karvaiseksi :D Oliko tuuhea karva? ;)

  VastaaPoista
 3. Ahhaha! Noo olkoon tämä osoitus inhimillisyydestäni ja siitä, että vaikka en pitäisi jostain karkista, se voi silti olla hyvää jonkun muun mielestä!

  ps. ei ole ihme, että oli epämääräinen maku, kun oli kerta karvainen!

  VastaaPoista
 4. Tää blogi oli sitten ihan mua varten!!!!;) Taidanpa lisätä karkit oman blogin aihepiiriin kanssa!!!! <3

  http://rockteraptor.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)