perjantai 26. syyskuuta 2014

Fazer Pantteri Black&White


Moikkelis! Jälleen päästään uutukaisten karkkien kimppuun. Tänään on vuorossa Fazerin minimpiversio Lumi Pantterista eli Pantteri Black & White. Pienemmän pussin lisäksi tässä on myös pienemmät karkit, mutta käsittääkseni maut ovat kuitenkin suurinpiirtein samat. Pussin hinta heilunee jossain parin euron paikkeilla, tähän hätään en tarkkaa summaa muista. Kokoa pussilla on 180 grammaa.

Makeissekoitus. Ainesosat: sokeri, glukoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, vehnätärkkelys, liivate, lakritsiuute, ammoniumkloridi (salmiakki), suola, sakeuttamisaine (E414), happamuudensäätöaineet (E270, E325), värit (E171, E153, E120, E141, E160a, E100), aromit.

Valmistettu Suomessa.


Kuten Lumi Pantterissa, tässäkin karkit ovat yltäpäältä tomusokerissa. Paitsi tietenkin tuo ainut salmiakki, vaikka sekin on ottanut pussissa hyöriessään vähän tomuosumaa. Tähän postaukseen on siis melko vaikea eritellä kutakin makua, koska joutuisin syömään koko pussin (voi harmi!). Koitan siis kuvailla kokonaisuutta yksityiskohtien ruotimisen sijaan. Mutta itseasiassa tuosta salmiakista voisin sen verran sanoa, että se maistuu milteipä mausteiselta! Se on hyvin vahvan makuinen ja melko pehmoinen. Tämä voisi olla lähellä sitä vihreän Pantteri-pussin pehmeää salmiakkia (niitähän oli kahdenlaisia eikö vain?). Vaikka varmaankin tämä on se Lumi Pantterin pieni salmiakkitassu, en nyt muista miltä se maistuu, viime kerrasta on jo tovi. Lievä mentholin maku on kuitenkin tarttunut tähänkin tassuun ja se hohkaa suussa hauskasti. Voimakas salmiakki tuo oikein kivan balanssin hedelmäkarkkien keskelle.

No entäs nuo muut sitten. Ainakin niiden koostumuson tyypillistä Pantteria. Semmoista mukavan sitkasta pureksittavaa. Aika lähellä sitä, miltä karkin mielestäni kuuluukin hampaiden välissä tuntua. Kaikkien hedelmien mukana pelmahtaa ihana mentholin raikkaus. Paras yhdistelmä on siltikin syödä salmiakki ja hedelmä yhtä aikaa :3

Pussi on mielestäni ihan kiva lisä karkkihyllyyn, vaikka se onkin "jo nähty". Lumi Pantteri pussi on niin jättimäinen, että itselläni ei ainakaan ole kovin montaa kertaa sitä tullut ostettua. Mutta tämä pikkuisempi koko voi olla jo helpommin lähestyttävämpi. Tuo tämä ainakin vaihtelua niiden iänikuisten vakipussien keskelle :D Mutta joo, ihan jees. Ei mitään maata mullistavia kokemuksia, mutta kiva lisäuutuus. Neljä karkkia.


4 kommenttia:

 1. Siinä viheressä Pantteri pussissa on kaksia erillaisia mustia panttereita. Niitä normaaleja ja sitten ihania mustia panttereita. Mutstia panttereita sai ennen ihan omassa pussissaa, mutta ei enää :(((((( Pantteri Black&whiten salmiakit maistuu aika pitkälti samalta, kuin mustat pantterit.

  VastaaPoista
 2. Miltä kuulostaisi semmonen pussi ku Tutti frutti smoothie mix?
  Tai tutti frutti + choco?

  VastaaPoista
 3. Valitettavasti tuon pussin pikkusalmiakit eivät ole maistu samalta kummankaan Lumipantteri-pussin salmiakin kanssa. Ja koska ne ovat parasta Lumipanttereissa, ei tästä ollut meikäläisen suussa kilpailijaksi ollenkaan, mikä on vähän sääli.

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)