lauantai 21. maaliskuuta 2015

Fazer Ässä MekaniX


Heimoi! 

Tänään maistellaan tätä monen monta kertaa toivottua uutuuspussia, eli Fazerin Ässä Mekanixia. Olen taas vähän skeptisellä tuulella näiden jättipussien kanssa, mutta ainakin ystäväni oli pitänyt tästä. Mutta ainakin sisältö on mielenkiintoisen kuuloinen ja karkkien muotokieli kivan freesi :) Pussilla oli hintaa muistaakseni 2,69e ja kokoa on 280 grammaa. 

Makeissekoitus. Ainesosat: sokeri, glukoosisiirappi, vehnätärkkelys, liivate, muunnettu tärkkelys, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330), lakritsiuute, ammoniumkloridi (salmiakki), aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit (E163, E153, E120, E 141, E160a, E100). 
Pussissa on kuusi eri muotoista ja yhdeksän eri makuista karkkia. Otetaas ensiksi syyniin tällaiset kaksiväriset, sokerikuorrutetut ruuvin tapaiset. Puna-valkoinen ruuvi on mustaherukka-kerma. Karkki on sitkeää pureskella eikä tässä ole pienintäkään pelkoa marmeladimaisuudesta. Maku on kivan mieto ja marjainen. Kerma tuo lempeän maun karkkiin ja sopii tähän oikein hyvin. Mustaherukan maun ihan oikeasti tunnistaa! Vihreä-valkoinen ruuvi on maultaan jaffa-kerma. Ulkonäkönsä puolesta mieleen hiipi pieni pelko limemäisyydestä, mutta tässä on oikein kiva sitruksinen maku. Olen joskus syönyt jaffamaisempiakin karkkeja, mutta kyllä tämä on ihan jees.Pussissa on myös kahdenlaisia mutterintapaisia: valkoisia ja punaisia. Punaiset on mansikoita ja nämä ovat jo huomattavasti helpompia pureskella entä edeltäjänsä. Mansikan maku on suorastaan kirpsakka, mutta ihanan voimakas! Oikein makunystyrät kihiseen, kun tätä mussuttaa.

Valkoiset mutterit ovat ananaksen makuisia. Yleensä olen ihan hulluna ananaskarkkeihin, mutta tämä vaikuttaa jotenkin hiukan tunkkaiselta. Jotenkin tässä on hiven ananasmaisuutta, mutta jotain olennaista tästä kuitenkin puuttuu. Äh, tästä en oikein tiedä... 

 Aloitetaas pussin ainoalla mustalla, eli salmiakilla. Se on tuollainen nysä, naulan tapainen ja voi jestas, että on hyvää! Ihan mielettömän suolaista, eli todella hyvää salmiakkia! Tätä on todella kiva pureskella ja suolaisuus tasapainottaa ihan loistavasti tätä pussin hedelmäantia. Ohh. Tämä on ehdottomasti tähän astinen lempparini! 

Entäs nämä loput pultintapaiset hedelmäkarkit? Oranssi on maultaan persikka. Tämäkin kutittelee kivasti makunystyröitä hempeällä olemuksellaan. Tämä on jotenkin pehmoisen makuinen ja samalla hiukan piristävä. Namnam! Olisipa näitä monta! Vihreä pultti on greipin makuinen ja oikeastaan ihan jees. Saippuaista sivumakua ei ole ja se on aina askel parempaan päin. Maku oli kivan raikas ja sitruksinen. Punainen pultti on vadelma. Tämän maku on todella vahva ja selkeä. Ihana marjaisuus on saatu hyvin valjastettua, eikä lopputulos ole ollenkaan tehdasmainen ja esanssinen. Todella hyvää tämäkin siis! Keltainen on maultaan banaani ja tästä onkin aika kovat odotukset. Maku on todella kiva! Tuli ihan mieleen ne keltaisen, kovahko kuoriset ja sisältä valkeat banaanikarkit (ne vanhanajan) tai Kaatissäkin keltamusta karkki. Tässä on jopa samanlainen kirpeys kuin tuossa viimeksi mainitussa. Virkistävää, että nämä uudet kokeilut onnistuvat näin hyvin!Kokonaisuudessaan tämä pussi oli oikein kiva! Tässä taisi olla vain yksi karkki, se ananas, josta en oikeastaan välittänyt. Turhaan poukkuroin vastaan, kun koitin karttaa tätä pussia :D Kannattaa kyllä suinkin kokeilla jos mieli tekee :) Neljä karkkia!Ps Muistakaa että kilpailu on  käynnissä vielä viikon! Käykäähän osallistumassa!

6 kommenttia:

 1. Tämä pussi ei ollut yhtään makuuni.

  VastaaPoista
 2. Muistanko ihan väärin että punaiset, eri muotoiset rattaat olivat eri makua? Toinen mansikka ja toinen jotain muuta, olikohan vesimeloni?

  VastaaPoista
 3. Ite tykkäsin koko pussista, mainio uutuus! Lemppareiksi kohosi mustaherukan ja ananaksen makuiset.

  VastaaPoista
 4. Yllättävän hyvä uutuus, lemppareita ehdottomasti nuo mansikka rattaat, mustat ja jaffakerma sekä mustaherukkakerma:) noita T-kirjaimen muotoisia karkkeja en voi sietää, banaani ehkä pahimpana!

  VastaaPoista
 5. voi vitsi, noita katellessa ei heränny semmonen pelkkä karkinhimo vaan tunne että pitäs päästä silleen tekemään kaikkea yhteensopivia näperrelmiä noista kun ovat tuon muotosia..... :D:D:D ehkä pitää vaan palata joidenkin legopalikoiden pariin.

  VastaaPoista
 6. Hyvä pussi. Eipä löytynyt oikeastaan yhtään heikkoa lenkkiä, kaikki maut kelpasivat.

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)