lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tilastoja synttäreitten kunniaksi!Heij muruset! 

Blogillani on siis kolmevuotissynttärit ensi viikolla ja ajattelin niiden kunniaksi avata vähän tämän astisen taipaleen tilastoja ja seuraavassa postauksessa vastailla Teidän kiperiin kysymyksiin omista sokerinkulutustavoistani :) 

Tarkastellaanpa ekkana Karkkiblogia noin yleisesti. Aloitin blogini siis 10. maaliskuuta 2012. Sain idean blogiini siitä, kun näin kaupan hyllyllä Taffelin ja Pandan yhteistuumin tekemän sipsi-suklaapussinv (ironisesti, tätä pussia en koskaan saanut maisteltua ja se on ehtinyt jo hävitä kaupoista  :/). Ajattelin, että jonkun pitäisi kyllä maistella näitä kaikkia kummallisuuksia ja kertoa, ovatko ne hyviä. Olin haaveillut kosmetiikkablogin pitämisestä, mutten kokenut olevani kuitenkaan millään lailla tietäväinen yhtään mistään kosmetiikan osa-alueesta (nimim. aloitin meikkaamisen lukion kolmannella :D). Sen sijaan, karkit minä tunsin. Yltä ja päältä ja ympäri. Lisäksi ne kiinnostivat niin paljon enemmän kuin mitkään ripsivärit ikinä. Alunpitäen aloin tarkastella pussin varsinaista sisältöä, eli e-koodeja ja kaikkia niitä, mitä kummallisimman kuuloisia lisäaineita, joita nuo sateenkaarien väriset makeiset sisällään pitivät. Blogini ensimmäisistä postauksista löytyykin paljon tietoa eri lisä- ja väriaineista ja siitä mistä ne todellisuudessa tehdään. Esimerkiksi mm. makeisissa käytettävä punainen värihän on peräisin kuivatusta, naaraspuolisesta ötökästä. Jonkin ajan päästä aloin kuitenkin jättää selostukset pois, koska aloin kiinnostua enemmän makeisen mausta ja ulkomuodosta. 

Postauksia blogissani on kaiken kaikkiaan 154, joista vain muutamat käsittelevät jotain muuta kuin makeisten maistelua. Kommentteja on tullut hurjat 1212! Olette ihan huippuja!  Ylläolevassa kuvassa on yleistä tilastoa Karkkiblogista. En ihan tiedä, kuinka pätevä tämä Bloggerin tilastointi on, mutta tuolta se nyt näyttää. Kuvassa näkyy siis viimeisen kuukauden (6.2.-7.3.2015) tilastot blogissa kävijöistä, luetuimmista postauksista, liikenteen lähteistä sekä kävijöiden maista. 

Etenkin luetuimpia tekstejä on hauska seurata, sillä eniten luetuimpana on yleensä joko jokin mehukas uutuus tai joku tuote, jonka sisältö kuulostaa ehkä liian omituiselta heti itse ostettavaksi. 

Tuntuu tosi hurjalle ajatella, että blogissani vieraillaan jopa 1000 kertaa päivässä! Saati, että kuukauden keskimääräinen kävijämäärä on vaihdellut noin 18 000 ja 25 000 välillä. Kaiken kaikkiaan Karkkiblogissa on vierailtu melkein puoli miljoonaa kertaa!


Seuraavassa kuvassa näkyy top 10, eli ne postaukset , jotka ovat olleet koko Karkkiblogin kaikista luetuimmat. Kuvan oikeassa reunassa näkyvä toukokuu 2010 muuten huijaa! Aloitin sillon Blogger-tilini, en suinkaan Karkkiblogiani, mutta jostain syystä se näyttää tilastot jo sieltä asti. Luonnollisesti nämä palkit kuvaavat maaliskuu 2012-maaliskuu 2015 välisen ajan suosituimpia postauksia. Mutta suosituimpana on Milka Choko Jelly (jonka muuten ostin tänään viikonloppuherkukseni!! Telepatiaa vai sattumaa?) hurjalla 3718 katselumäärällään. Tämä ei kyllä hämmästytä minua yhtään, se on kuitenkin ehkä kaikista jännittävin tuote, jota olen kuunaan maistellut!


Blogini oikeassa reunassa on ollut jo pienen ikuisuuden galluppi kysymyksiä, joihin olette ihan huikeasti vastanneet! Olen halunnut pitää näitä galluppeja auki koko ajan, sillä niiden muutokset kiinnostavat ainakin itseäni todella paljon. Pahoittelen kuvien hassua ulkonäköä, mutta prosentit eivät näkyneet ilman ylimaalausta :D Pitää tehdä sille vielä jotain.......


Pidän.... kysymykseen on vastattu 650 kertaa ja 70% pitää eniten makeasta. 43% tykkää kirpeästä ja 39% suolaisesta. Olen huomannut, että ihmisten voisi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Heihin, jotka ostavat herkkupäivänään karkkeja, suklaata tai jäätelöä; sekä heihin, jotka herkuttelevat suolaisilla herkuilla, kuten sipseillä. Oletteko huomanneet saman? Itse kuulun luonnollisesti noihin ensimmäisiin ;) En ole oikeastaan koskaan välittänyt sipseistä tai muista suolaisista herkuista. Toki niitä syön, jos niitä tarjolla on, mutta en osaa oma-aloitteisesti niillä oikein herkutella. 


Lemppariherkku kysymykseen on vastattu 831 kertaa ja enemmistö (60%) on ihan selvästi sitä mieltä, että suklaa on kaiken kingi.  Hyvänä kakkosena tulee suomalaisittain salmiakki (30%),eikä jäätelö (26%) ja hedelmäkarkitkaan (24%) jää kauas huipusta. Oma lempparini on tietenkin suklaa :D Olen huomannut, että aina kun koitan hiukan hillitä sokerin kulutustani, ostan herkkupäivinä lähinnä vain suklaata. Tai siis jos pitäisi kahdesta päättää - otanko karkkipussin vai suklaalevyn - niin otan aina suklaalevyn. 


Minua on aina kiinnostanut kovasti myös syy herkkujen syömiseen. Tähän kysymykseen on vastattu 681 kertaa ja suurin osa (51%) syö herkkuja, koska vain voi. 34% herkut ovat vain paha tapa ja 27% palkinto ja 25% lohdutus. Ihan mielenkiintoista, että jotkut saattavat jopa rankaista itseään herkuttelemalla. Olen huomannut itsestäni ehdottomasti lohdutus ja palkinto -käyttäytymistä. Jos päivä on ollut pitkä tai olen saanut aikaiseksi jotain, jota pidän suurenakin saavutuksena, palkitsen itseäni helposti herkuilla. Sama pätee jos päivä on ollut huono tai mieli on muuten vain maassa. Lohduttaudun useimmiten suklaalla, enkä liene ainoaa laatuani... kuka tunnustaa samankaltaista käytöstä? :D Olen huomannut myös, että jos olen tylsistynyt, syön melkein ihan mitä vain. Tämä ei siis koske pelkkää sokeria, vaan ihan mitä tahansa naposteltavaa: muroja suoraan paketista tai juustosiivuja jääkaapista! Aina tylsänä päivänä sitä vain löytää itsensä jääkaapilta yhä useammin :D


Vähintään yhtä mielenkiintoista on vertailla ihmisten omia rajoja, eli henkikökohtaista käsitystä siitä, mikä on liikaa. Useinhan sitä tulee itseä ruoskittua jos syö yhdenkin karkin, vaikka kuinka koittaisi pitää lauantain karkkipäivänä. Tähän kysymykseen on vastattu peräti 720 kertaa ja 37% on ollut sitä mieltä, että karkit karkaa käsistä täysin. 27% homma pysyy hyvin hanskassa ja 19% on keksinyt osakseen jotain muita, vähintään yhtä päteviä selityksiä. Olen huomannut itsestäni, että etenkin kesäisin ja jouluisin (tai yleisesti kaamoksen aikaan) sokerihommat karkaavat ihan käsistä. Aina silloin tällöin pitää itseäkin vähän saattaa takaisin ruotuun. Eniten valpastun aina silloin, kun kroppa alkaa pistää vastaan, kun karkkia ei olekaan jonain päivänä tullut syötyä. En tykkää omalla kohdallani yhtään minkäänlaisista riippuvuuksista (tupakka, alkoholi yms.), eikä sokeri ole poikkeus. En pidä siitä, että keho alkaa vieroitusoireilemaan, jos se ei saa haluamaansa. Ja tällöin pitää aina vähän herätellä itseä, että onko nyt mennyt hiukan överiksi. Tällä hetkellä olen kolmatta viikkoa saanut pidettyä viikonlopun herkutteluhetkenä. Lipsumisiakin on sattunut, mutta en jaksa ottaa niitä vakavasti. Kunhan yritän tosissani, se riittää. Useimmiten sitä huomaakin, että kyllä siitä sokerinhimostakin pääsee aika nopeasti yli kun jaksaa pysyä sinnikkäänä :)

Piristykseksi vielä karkkikuva! Löysinpä kerran tassun SirkusAakkos-pussista :D
Karkkiblogini on huomattu myös muualla kuin netin uumenissa. MeNaiset haastatteli minua blogistani noin vuosi sitten ja viime kesänä Otavan Särmä -äidinkielen kirjan tekijä otti yhteyttä ja halusi blogini osaksi uusinta kasiluokkalaisten koulukirjaa. Kirja tulee käyttöön ensi syksynä, mutta sain alkuvuodesta jo oman kopioni <3 Enpä olisi uskonut kolme vuotta sitten, että Karkkiblogi ihan näin huikeisiin mittoihin kasvaisi :D

Mutta ohhoh! Tulipa tästä kilometripostaus! Toivottavasti jaksoitte lukea ja olla vähintään yhtä fiiliksissä kuin minäkin :D Seuraavassa postauksessa vastailen kiperiin kysymyksiinne ja ensi viikolla on vuorossa huikea Cloetta-kilpailu! Joten pysykäähän messissä :)

5 kommenttia:

 1. "Olen huomannut, että ihmisten voisi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Heihin, jotka ostavat herkkupäivänään karkkeja, suklaata tai jäätelöä; sekä heihin, jotka herkuttelevat suolaisilla herkuilla, kuten sipseillä."
  Lisäisin tähän vielä kolmannen kategorian, ihmiset jotka ostavat herkkupäivänä sekä suolaista että makeaa!

  Nimim. I want it all

  Ps. Hyvää synttäriä blogille, tätä on ollut tosi mukavaa seurata ja seuraan taatusti jatkossakin. :) Vaikka alkaakin aina ihan hirveästi tekemään mieli karkkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä, että kolmaskin kategoria on olemassa.... :D

   Poista
  2. Oon ihan samaa mieltä, että kolmaskin kategoria on olemassa.... :D

   Poista
 2. Sulla on kaunis ja omaperäinen blogi! <3
  Käythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
  ---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)