lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kysymyksiä!





Nonniiin! Nyt on aika vastailla Teidän kysymyksiin :) 

Miten idea blogista tuli / miksi aloit pitää tätä blogia?

Kerroinkin jo edellisessä, Tilasto -postauksessa hiukkasen blogini synnystä. Bloggaamiseni alkoi aikoinaan valokuvablogista. Lisäsin siihen kaikenlaisia kuvia, yleensä hupsuja tai kauniita kuvia, joita päivän aikana otin puhelimellani. Kun tästä alkoi tulla tapa, aloin pitämään blogia, johon jopa kirjoittelin juttuja. Kerroin mm. päivän kuulumisista ja kosmetiikkatuotteista, joita olin juuri hankkinut. Haaveilinkin jonkinlaisesta kosmetiikkablogista, mutta en ymmärtänyt mitään kosmetiikan INCI-listojen päälle. Kerran kaupassa ollessani katselin Taffelin ja Pandan suklaasipsi-pussia ja ajattelin, että jonkun pitäisi näitä maistella ja kertoa onko nämä hyviä. Päätin sitten itse ruveta testieläimeksi. Aluksi keskityin e-koodien ja muiden lisäaineiden viidakkoon, mutta nopeasti aloin keskittyä enemmän makeisten makuun ja ulkonäköön. Tämä blogi onkin tuonut aivan uuden ulottuvuuden herkutteluun. Yksittäiseen suupalaan tulee keskityttyä paljon enemmän kuin aikaisemmin, eikä herkkuja tule enää mätettyä samalla tavalla kuin ennen. Blogi on jopa siis hillinnyt herkutteluani! 



Syötkö herkkuja aina kun haluat, vai vaan tiettyinä päivinä esim. viikonloppuisin?

Yleensä ottaen en ole kauhean tiukkapipoinen herkkujen kanssa, mutta joskus herkuttelu pitää palauttaa takaisin ruotuun. Nyt olen kolmatta viikkoa (wuhuu!) pystynyt pitämään herkuttelun lähinnä viikonlopuissa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (hupsis! hihi!) Joskus tulee toki ruoskittua itseä vähän liikaakin, mutta noin normaalissa mielentilassa en jaksa pingottaa herkuttelusta liikaa. Parhaiksi sokerimorkkiksen lievittäjiksi olen huomannut muunmuassa sen, ettei syö sokeria nälkäänsä. Yleensä koitankin herkkunälässä syödä ensin jotain ruoan kaltaista ja jos sen jälkeen herkkuja tekee mieli, niin niitä voi syödä. Tällöin ei tule vedettyä myöskään övereitä :)




Kuinka paljon karkkia (tai jotain muuta herkkuja) pystyt syömään / syöt kerralla? Kuinka paljon syöt niitä samaisia herkkuja vaikka päivän aikana noin keskimäärin, normaalisti?

Huh! Paha kysymys! :D Suklaata heilahtaa joskus helpohkosti sellainen 200 grammainen levy. Yleensä kyllästyminen iskee jo puolikkaan levyn jälkeen ja yleensä syönkin loput joskus myöhemmin. Toki tämä "myöhempi" saattaa olla saman vuorokaudenkin sisällä....mutta aika nopeasti minulle tulee kyllästyminen tai yökötys ja yleensä hiljennänkin tahtia ennen kuin alkaa ällöttää. Huipulle on hyvä lopettaa, vai mitä? :D Olen huomannut kuitenkin sen, että jos ostan irtokarkkeja, en voi unohtaa niitä ennenkuin ne ovat loppu. Esimerkiksi puolikkaan suklaalevyn saatan helpostikin unohtaa kaapin perälle pitkäksikin aikaa, mutta irtokarkeissa tämä ei päde ollenkaan. Parissa päivässä ne on syötävä. muuten en saa niiltä rauhaa :D




Kuinka usein herkuttelet?

Tosiaan olen nyt yrittänyt jättää herkuttelun vain viikonloppuihin. Aikaisemmin saatoin syödä makeisia ja suklaata joka päivä. Tähän kastiin lasken kuitenkin jokaikisen herkkupalan, oli kyseessä sitten yksi suklaapala tai karkki. Mutta hyvin harvoin olen syönyt karkkeja kunnolla (esim. montaa pussia) monena peräkkäisenä päivänä. Siis jos olen syönyt herkkuja monena peräkkäisenä päivänä, syynä on juurikin tuo edellä mainittu irtokarkkipussi :D en ole koskaan osannut ostaa joka päivä uutta karkkipussia.



Paras makeinen ikinä?

Apua........Maitosuklaa. Mieluiten Fazer tai Marabou. Näistä lempivariaatioini niiden orginaalien ohella ovat Hasselpähkinä, Keksi, Domino tai Peanut. Nyt myös Cloettan Sprinkle-levyt ovat nousseet varteenotettaviksi kilpailijoiksi! Karkkipusseista lempparini on ehdottomasti Fazerin Aarrearkku.

Edit: Nyt itseasiassa tarkemmin pohdittuna Maraboun Bubblig-suklaa on ehkä parasta mitä tiedän.



Mikä on paras suolainen herkku?

Tämä on itseasiassa tosi paha kysymys, koska aika harvoin syön suolaisia herkkuja. Pitkäaikaisin lempparini on kuitenkin Taffelin se peruspunainen pussi ja taco-dippi :3 nams!




Mikä karkki / suklaa on kaikkein kallein painoonsa verrattuna, minkä olet koskaan ostanut?

Olen itseasiassa aika harvoin ostanut mitään hirmuisen kallista karkkia tai suklaata. Varmaankin joku Belgialainen konvehtirasia, tryffelit tai tummasuklaalevy voisi olla kalleimmasta päästä. Nyt en osaa kyllä mitään tämän yksityiskohtaisempaa sanoa :/ 




Parhaat karkkimuistot lapsuudesta?

Paras on ehdottomasti se, kun pentuna haettiin lähi-kioskilta irtokarkkeja. Ne sai sellaiseen pieneen pussiin  ja karkit piti luetella myyjälle: "Tuota vitosta 10 pennillä. Sitten tuota kuuttatoista 50 pennillä...paljonko siinä nyt on?" Ah! Nuita aikoja! Muistan vieläkin, kun käytiin kesällä kaverin kanssa ostamassa aina Pandan Pepet ja Muru-Eskimot ja lopuilla rahoilla irtokarkkeja. Rahaahan oli mukana ehkä 5 markkaa. Nykyään tuolla rahalla ei saisi edes tuota Muru-Eskimoa.



Parhaat leffakarkit?

Parhaat leffakarkit on ehdottomasti Makuunin karkit! Meidän leffateatterin vieressä on Makuuni, joten se on aika vakkaripaikka leffanamuja etsiessä. Pussiin tulee aina vaahtokarkkeja, punamustia ja keltavihreitä korvia, noitapillejä, tervapiruja, Lauantaipussin autoja, punaisia apinoita, maissipalloja, viiriäisen munia, fudgea, punamustia pääkalloja, mustavihreitä renkaita jne, Makuuni-pussini on aina aika vakio... :D



Mitä karkkeja ikävöit reissuista, joita ei Suomesta saa?

Aikaisemmin ruikutin aina Milka-levyjen perään, mutta nyt niitä saa täältäkin! Paitsi tietenkään sitä mun lempparia, eli Trioladea :( Aika vähän ikävöin karkkeja sinänsä, koska mielestäni ulkomailla on aina ollut melko pahoja karkkeja :D Aina jotain marmeladeja tai kovia aniskarkkeja. Jos otetaan myös muut herkut mukaan, niin eniten on ikävä Ljubljanan jäätelöitä <3 Jos käytte siellä, niin muuta ei tarvitse tehdä kuin syödä jäätelöä! 




Jos olisit karkki(pussi), millainen olisit?

Ihan huippu kysymys! Jos saisin nyt inventoida ihan oman karkkipussin, niin siinä olisi sopivassa suhteessa hedelmiä ja salmiakkeja. Niissä olisi päällä semmoinen hauska "kuori" joka menee valkoiseksi puraistaessa. Eivätkä ne olisi sokeripäällysteisiä. Ärsyttää aina se kun sormet on ihan sokeripölyssä :D Pussissa olisi myös viinikumi-vaahtokarkkeja sekä suklaakuorrutteisia fudgepalloja! Mutta jos pitäisi valita olemassa olevista tuotteista olisin ehkä Milka Choco Jelly :D siinä yhdistyy melkein kaikki edellä mainittu :D Lisäksi se poksuna kuvastaisi luonnettani aika hyvin ;D




Kertokaa Tekin mitkä on parhaimia herkkuja kautta aikojen ja mitä olette jääneet ulkomailta kaipaamaan? Entä mikä on kallein herkku jonka olette koskaan ostaneet tai mitkä ovat parhaat leffanamit? Entä mitkä ovat Teidän herkuttelutapanne, eli kuinka usein herkuttelette ja millä?

Ja muistakaa, ensi viikolla laitettaan kilpailu pystyyn! 

16 kommenttia:

  1. Sinun blogia on ihana seurailla( vesi kielellä).Kuvat on pirteitä ja herkku himo lähtee(melkein joo) pelkästään kuvia katsomalla! NAM ja kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Fazerin Aarrearkku pussi on kyllä parhainta ikinä. Ei yhtäkään pahaa karkkia! Leffakarkkeina mulla on aina missä X:iä, mutta tietenkin Makuunin karkit ovat kanssa mahtavia siihen hommaan. Ulkomailta kaipaan ainoastaan Milkan Oreo-suklaata. Ja myönnettäköön että herkkuja tulee syötyä vähän turhankin usein...:D

    VastaaPoista
  3. Hä, kyllähän kosmeblogia voi pitää ymmärtämättä inceistä. No, mutta tämä on toki paljon uniikimpi blogi ;).

    Ulkomailta en kaipaa oikeastaan mitään, tosin monesti en ole edes muistanut käydä ihmettelemässä karkkihyllyjä ulkomailla. Hollannissa olisi pitänyt, sielläkin kuulemma myydään salmiakkia. Ulkomailla kun tulee syötyä niin paljon ravintolassa, että jotenkin ei sitten kaipaa karkkia. Ja ehkä muutenkin karkki on mulle enemmän semmonen arjen lohduke, mitä ei rentoutuneena niin kaipaa.

    Kalleimpia on tosiaan varmaan ne konvehdit. Ookko muuten käynyt Porvoossa Lilla Chockladfabrikenissa? Aivan ihana paikka, ja vaikka mitä erilaisia konvehteja!

    Syön karkkia aivan liian usein, mulla on fyysinen työ ja usein tulee syötyä nälkään ja ehkä vähän potutukseenkin. Pitäisi kyllä syödä enemmän pähkinöitä tms. Cocovin Trail Mix on siitä hyvä, että se pussi kestää tosi pitkään ja pitää hyvin nälkää. Plus auttaa makeannälkäänkin, sillä sen sekoituksen "yhteismaku" on aika makea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D jotenkin olisin halunnut ymmärtää niitä incejä.. mutta koen tämän blogin ehkä enemmän omaksi, kuin mitään kosmetiikkablogia koskaan :)

      Kiitos vinkistä! Pitääpä käydä tuossa Lilla chockladfabrikenissa jos Porvooseen joskus eksyn :)

      Poista
  4. Yritän pitää karkkipäivän sunnuntaina. Herkkuja kyllä on kaapissa ja pakkasessa jätskiä mutta kyllä ne siellä säilyvät :) jos syön useampana päivänä niin tosi helposti karkaa käsistä. Joskus söin joka päivä ja muutenkin lähinnä eineksia ja muuta turhaa. Sitten muutin ruokavaliota ja vähensin herkuttelua :)
    Silti rakastan kaikkia uutuuksia ja suklaata! Fazer on ehdottomasti lemppari, tykkään myös Marabousta ja Milkasta. Milkan levyt ovat vaan aika isoja ja olen vähän kyllästynyt tarjolla oleviin makuihin. Cloettan levyt on mielettömän hyviä, nams!

    Paras leffakarkki on Makuunin irtispussi :D aina kyllä tulee ostettua liikaa...otan vähän kaikkea; suklaata, salmiakkia, niitä korvia ja krokotiilejä...

    Kallein ostos. Ehkäpä Ben & Jerryt, ostan aina noita kalliimpia jäätelöitä koska pidän niistä enemmän. Ehkä joku belgialainen suklaa voisi olla hintavinta tai jotkut konvehdit Stockkan herkusta ;)

    VastaaPoista
  5. Siis eikö tota Milkan Trioladea saa enää nykyään Suomesta o.O Viime vuonna vielä Prismoissa ainakin oli, yhyyyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin oon Trioladea ostanut joskus suomesta, en kyllä ala jos sitä ei enää suomesta saa, se oli hyvää!!

      Poista
    2. Voi apua, en tarkoittanut aiheuttaa paniikkia :D en ole edes hoksannut katsoa saako sitä Suomesta, jotenkin vain oletin, koska olen aina ostanut sitä laivalta tai Haaparannalta. Mutta ihan mahtavaa jos sitä vois vaikka tuosta lähikaupasta löytää! Pittää ottaa silmä käteen ja kattoa :)

      Poista
  6. Makuunin irtokarkit ovat parhaita! Nykyään jos kaveriporukalla ostetaan karkkia, pyydän heitä valikoimaan koska valitsen muuten aina ne samat! Jogurttipäällysteisiä namuja(aivan sama mitä sisällä, kaikki menee), krokotiilejä, turkinpippureita, täytelakuja ja paaaljon salmiakkia/lakritsia.

    Ja samaa mieltä, ulkomaiden karkit ovat pahoja. Muistan kun Venäjällä vieraillessa yritin epätoivoisesti löytää maitosuklaata, mutta kaikki mihin törmättiin oli jotain marmeladitäytteistä tummaa suklaata..hhrrr....

    VastaaPoista
  7. Ulkomailta olen jäänyt kaipaamaan oreo-keksejä ja olen samaa mieltä että ulkomaiden karkit ovat pahoja ostin kerran thaimaasta inhottavia darju-hedelmäkarkkeja ja ne olivat todella pahoja.

    VastaaPoista
  8. Viimenen kysymys oli iha paras! :D Ei toki tee mieli irtokarkkeja nytte.. ;)

    VastaaPoista
  9. Apua, mikä karkinhimo tästä postauksesta iski. :D Ja näin ulkomailla asuvana mä kaipaan Suomesta ihan vaan sitä karkkivalikoiman monipuolisuutta ja irtokarkkeja! Luonnollisesti aina Suomessa käydessäni ostan ison kasan irtareita ja pussi on yleensä hyvin salmiakkivoittoinen. ;) Täytyykin seuraavalla Suomen reissulla poiketa pitkästä aikaa Makuunissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen monesti itsekin miettinyt, että eniten varmaan kaipaisin karkkeja :D

      Poista
  10. Milkan oreosuklaa on kyllä ihan must kaikkialla mistä sitä nyt saa! Yksi kallis, mutta myös superhyvä herkku on Fudge Loven Fudget, erityisesti Devon toffee ja sitruunasalmiakki. Ne tehdään Suomessa käsin :) Tässä osoite niiden nettikauppaan, kannattaa käydä tsekkaamassa: http://fudgelove.fi/store/fi/ Noihin jää koukkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos vinkistä! Tätä pitää käydä kyllä tiirailemassa :)

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)