lauantai 17. maaliskuuta 2012

Karl Fazer Cashewpähkinä

Lisää suklaa-aiheisia testauksia :) Tämän päiväinen testaus ei kohdistu kovin uuteen tuttavuuteen. Silti se on mielestäni tarpeeksi kieroutunut tai omituinen testattavaksi juuri nyt. Toisin sanoen olen halunnut maistaa tätä jo pitkään. Kyseessä on tietenkin Karl Fazerin Maitosuklaata ja paahdettuja suolaisia Cashewpähkinöitä. Tämä on 200g kokoinen levy ja maksaa about 2 euroa ja risat. 


Levyn takaa löytyy pieni Fazerin historiikki:

Karl Fazerin nimikirjoitus on vuodesta 1891 lähtien ollut Fazerin laadun merkki. Fazer Maitosuklaa valmistetaan tuoreesta maidosta ja korkealaatuisista kaakaopavuista perinteisellä suklaantekemisen taidolla. Fazer Maitosuklaassa on aivan oma pehmeä ja täyteläinen makunsa. 

Sama teksti löytyy sekä ruotsiksi että englanniksi. Takaa löytyy myös perinteiset ravintoarvotaulukko ja ainesosaluettelo. 

MAITOSUKLAATA JA CASHEWPÄHKINÄROUHETTA 15%. Ainekset: maito, sokeri, kaakaovoi, cashewpähkinät, kaakaomassa, suola, emulgointiaine (lesitiini mm. soija), kasviöljy, aromit (vanilja, vanilliini). Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Sisältää cashewpähkinää, saattaa sisältää pieniä määriä muuta pähkinää, mantelia ja vehnää.

Emulgointiainetta käytetään kahden toisiaan hylkivän aineen sekoittamiseen, esimerkiksi veden ja rasvan. Sillä voidaan helpottaa tuotteen tekoprosessia, mutta sillä voidaan vaikuttaa myös elintarvikkeen jähmeyteen, ulkonäköön, rakenteeseen ja suuntuntumaan. Allergioiden vuoksi ainesosa luettelossa pitää mainita onko emulgointiaine kanamuna- tai soijaperäinen.

Nyt päästään maistelemaan! Aluksi maku on melko epäselvä. Esimerkiksi hasselpähkinä-suklaassa pähkinät rouskuvat heti hampaissa. Cashewpähkinä on kuitenkin niin pehmoista, ettei sitä juurikaan huomaa suklaan seassa. Se antaa korkeintaan pienen vivahteen. Eniten minua epäilytti tässä levyssä pähkinöiden suolaisuus. Olen kuullut monesti, että suola ja suklaa täydentävät toisiaan. Vähän niinkuin suklaa ja chili. Verrattuna tavalliseen Fazerin Maitosuklaaseen, tämä tuntuu - yllättävää kyllä - vähän täyteläisemmältä. Suklaa maistuu tietenkin hieman suolaiselta. Se tekee siitä ehkä helpommin syötävää, sillä se ei ole imelää. Mielestäni Fazerin Maitosuklaa on kuitenkin yleensäkin sopivan makeaa vaikka hotkittavaksi! 

Cashewpähkinät antavat minimaalisen pähkinäisen vivahteen ja suolaisuus ihan kivan uuden maun. En ole ennen suklaassa tällaista maistanut. Levy ei mielestäni kuitenkaan ole mikään erityisen upea kokemus. Tämä on kuitenkin mielenkiintoinen ja hyvä lisä Fazerin suklaaperheeseen. Tätä tulen luultavasti ostamaan uudelleenkin, silloin kun haluan jotain vaihtelua. Kolme karkkia. 


3 kommenttia:

 1. hmm.. suolaisia pähkinöitä ja suklaata, voiko olla hyvää yhdessä? maistamaan en ole vielä uskaltautunut, mutta luulenpa että tässäkin tapauksessa pätee sama sääntö kuin missä tahansa muussakin: kaikesta saa hyvää (tai ainakin parempaa) kun sen vaan kuorruttaa suklaalla ;) Täytyy testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääntö se vissiin todellakin on, Jenkeistähän löytyy mm. suklaalla kuorutettua pekonia! Sekä pekonijäätelöä... jep jep. Tuli syötyä muuten yli puolet kyseisestä levystä yhteenkyytiin, että hyvää oli! :D

   Poista
 2. suklaa oli sitä perus maitosuklaat mut noi pähkinät välis pilas sen:p

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)