keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pirkka Luomu Vadelma-valkosuklaa


Son taas keskiviikko! Tänään maistellaan hiukan erikoisempaa suklaata. (Joo taitaa olla syksy kun menee näin paljon suklaata..... toivottavasti kestätte vieklä parit suklaa postaukset :)) Mutta siis asiaan! Pirkka Luomu Vadelma-valkosuklaa on kyseessä ja levyssä on 80 grammaa luomusuklaata ja hintaa oli muistaakseni hiukan päälle 2,50 e (tyyliin 2,59e tai jotain sinne päin). Pirkkaahan luonnollisesti löytää K-kaupoista. Tähän Luomusuklaa sarjaan kuuluu myös Banaani-manteli-valkosuklaa, joka on myös tarkoitus arvostella tässä kunhan sille päälle satun.

Valkosuklaa, jossa vadelmarouhetta (5%). Ainesosat: luomusokeri*, luomukaakaovoi*, luomutäysmaitojauhe, pakastekuivattu luomuvadelma (5%), luomu rasvaton maitojauhe, luomusitruunajauhe, emulgointiaine (luomusoijalestiini), luomuvanilja*. *=Reilun kaupan raaka-aine.  70% raaka-aineiden kokonaispainosta. Suklaassa vähintään 34% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää ja mantelia.

FI-EKO-201 Tuotettu EU:ssa ja EU:n ulkopuolella.

Valmistusmaa Sveitsi

Reilun kaupan merkki on takuu siitä, että tämän tuotteen Reilun kaupan raaka-aineet* on sertifioitu kansainvälisten Reilun kaupan kriteerien mukaan. Tuotteen ostaminen parantaa perhetuottajien ja työntekijöiden työ- ja elinoloja kehitysmaissa ja edesauttaa ympäristön hyvinvointia. www.reilukauppa.fi

Nappasin tosiaan tämän mukaani lähinnä siitä syystä, että tämän on vaaleanpunaista suklaata! Eikä mitään HelloKitty väännöstä vaan ihan (tavallaan) luonnostaan pinkkiä!

Levyssä on 12 suurehkoa palaa eikä tätä todellakaan tarvi kovin montaa palasta syödä. Suklaassa on siis pakastekuivatun vadelman paloja. Ne tuovat mukavasti kirpeyttä muuten hyvin makeaan suklaaseen. Suklaa on melko rasvaista (normimaitosuklaalevyssä on about 32g/100g, tässä on 37g/100g) ja sen kyllä huomaa suussakin. Jää hetkeksi sellainen pieni lieju poskiin ja kielen päälle...

Jokseenkin on pää hiukan mykkyrällä, että mitä ihmettä tässä nyt oikein syökään... Vadelmalta maistuvaa suklaatako! No maitosuklaaksi tätä ei missään tapauksessa luule. Oikein onnistunut valkosuklaan maustaminen on kuitenkin mielestäni kyseessä. Vadelman maku on yllättävänkin vahva! Ihanaa piristystä tulee tosiaankin noista vadelman paloista, muuten tämä olisi ylivoimaisen makeaa jopa minulle. Tämän levyn tarkoitus on siis selvästikin nautiskelu. Pala tai pari silloin tällöin riittää sellaiseksi arjen kevennykseksi aivan täydellisesti. Vaikkakin levy on tyyris kokoonsa nähden, oli se mielestäni sen väärti! Aion testata tätä ehdottomasti vielä hyvän kirjan ja valkoviinilasin kera! Neljä karkkia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)