lauantai 3. toukokuuta 2014

Malaco TV Mix Comedy


Hellouuu! Bongasin jo viime viikonloppuna kyseisen pussin juuri, kun olin haihattelemassa, ettei ole oikein mitään karkkiakarkkia, mitä voisi arvostella. Ja Malaco kuuli toiveeni! Ja laittoipa oikein kaksi uutta makeissekoitusta jakoon: Comedyn ja Crimen. Tässäpä näistä tuo ensimmäinen. Hiukkasella karkkipussien tarkkailulla selvisi, että Comedyssä on pääsääntöisesti hedelmäkarkkeja ja Crimessa salmiakkia (tai mustia kuitenkin). Muistaako joku vielä TV Mixin Väritelkkari ja Mustavalko-TV -pussit? Hyvin samantyyppisiä näiden kanssa!Comedy-pussilla on painoa 180g ja hintaa oli K-Marketissa 1,99e. (Veikkaisin, että Crimessa on sama homma).

Makeissekoitus. Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, glukoosi-fruktoosisiirappia, tärkkelystä, liivatetta, muunnettua tärkkelystä, happoja (sitruunahappoa, maitohappoa, omenahappoa), lakritsiuutetta, happamuudensäätöainetta (E331), ammoniumkloridia (=salmiakkia), värejä (E100, E120, E131, E153, E160a, E160c, E171), maltodekstriiniä, kasviöljyjä (kookos, palmu), aromeja, tiivisteitä (väriohdaketta, retiisiä, mustaviinimarjaa, porkkanaa, sitruunaa), pintakäsittelyainetta (mehiläisvahaa), hyytelöimisainetta (arabikumia). Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää. Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.

Hmm.. tietääkö kukaan mitä on väriohdake? Saa sivistää! :D

Hetken tongittuani Cloettan sivuja: Valmistusmaa: Alankomaat.

Haa! Opinpa käyttämään uuden (= puolitoista vuotta vanhan) koneeni
kuvankäsittelyohjelmaa ja löysin sieltä jopa tekstityökalun! 

Pussista löytyy kolmen sorttista kategoriaa eri karkkeja. On sokeroituja vaahtokarkkeja, rakeita sekä vaahtomaisia karkkeja ilman sokerointia. Sokeroituja vaahtiksia on neljää eri väriä: pinkki, vaaleankeltainen, oranssi ja ruskea. Maistellaanpa ekkana pinkkejä huulia. Karkit ovat kivan sitkeitä ja niiden päällä on ihanan hentoinen sokerikuorrute. Jos sokerihiput olisivat yhtään isompia, ne rutisisivat inhottavasti hampaiden välissä. Maku oli lempeän mansikkainen ja mieto. Vaaleankeltainen on puolestaan sitruunainen, mutta välttää saippaisen tunnun hyvin. Oikein miellyttävä sitrus! Ruskea möllykkä on muita pehmeämpää ja reilusti vahvemman makuinen. Selvä salmiakki ja ihanan raikas tuulahdus hedelmien joukossa! Oranssi karkki on appelsiininen ja ihan kivan makuinen. Kaiken kaikkiaan nämä olivat oikein hyviä karkkeja. Ei mitään mieltä räjäyttäviä, mutta kyllä näitä ihan mielellään napostelee. Salmiakki oli ehkä paras!


Pussin kyljessä oli kuva viidestä raekarkista, mutta omasta pussistani ei löytynyt vihreää. Infotkaa joku, miltä se maistui! Violetti rae on luuuuultavastikin mustaviinimarja. Ei oikein nyt sytytyä minua, mutta olenkin tämmöinen marjavammautunut (tietyt marjat marjoina kiitos!). Jälkimaku on loppujen lopuksi ihan miellyttävä. Pinkki rae on ihan miellyttävän mansikkainen. Oranssi rae puolestaan aika raikkaan appelsiinin makuinen, mutta tässä on ehkä pikkuruinen vivahde saippuaan... Keltaisesta en oikein tiedä että mille se maistuu... ehkä joku tuttifrutti-sitruskimarahomma. Nämä eivät noin makujen puolesta olleet mieleeni, mutta näiden koostumus oli kyllä huikea! Kovahkon kuoren alla oleva mönjä on sitkeä kuin mikä! 


Kolmantena ryhmänä pussita löytyi tällaisia vaahtomaisia karkkeja. Näitä oli kaiken maailman muotoja, mutta olin nyt tylsä ja otin kuvaan ensimmäiseksi käteen sattuneet :( Vaaleankeltainen maistuu ihan omenalle! Kivan raikas ja hieman makuhermoja kutkuttelevan kirpeä. Koostumus on pehmoinen, mutta hiukan sitkas. Oranssi karkki on appelsiininen, mutta en tykkää sivu- ja jälkimausta kyllä yhtään, jotenkin tosi ällö. Vaaleanpunainen karkki on marjainen ja melko voimakkaan makuinen. Ihan jees. Keltainen on hyvin sitruksinen ja hetken päästä myös hyvin saippuainen. Huh.


Kokonaisuudessaan pussi oli... ihan kiva. Aika tylsä, mutta nojoooo kyllä tätä syö. Joskus olisi kiva nähdä jotain vaihtelevuutta karkkien mauissa. Vaikka päärynää, banaania, toffeesalmiakkia, vaniljaa jne. Koko pussin lemppareitani olivat vaaleankeltainen sokeroimaton karkki ja ruskea sokeroitu vaahtokarkki. Etenkin tuo salmiakki oli hyvää! Ne taitavat loppua ennen kuin saan tämän postattua... No mutta. Kolme karkkia!



7 kommenttia:

  1. Mä maistoin ja tein arvostelun crime pussista, koska salmiakin ystävänä nämä hedelmät eivät iske yhtään. Samoin kuin sinäkin löysin viime viikonloppuna nämä uutuudet kaupan hyllyltä. :)

    VastaaPoista
  2. nams pakko maistaa, en ookkaa huomannu tätä uutuutta viel! :)

    VastaaPoista
  3. minäkin ostin eilen tällaisen, ihan ok mutta tuskin ostan toiste. olen jo vuosia peräänkuuluttanut hyvän hedelmä-salmiakkisekoituksen perään, mutta jotenkin tuntuu että kaikki uudet pussit ovat ihan fiaskoja :D tässäkin liian vähän salmiakkia ja monet karkeista melko yhdentekeviä. ehkä toimisi itselleni paremmin jos ostaisi sen crimen tähän kylkeen :D tai sitten vaan pysyttelen jatkossakin irtokarkeissa.

    VastaaPoista
  4. Täytyy sanoa, että mahtavaa saada viimein karkkipussi, jossa on montaa makua, mutta joka ei kuitenkaan ole puolillaan salmiakkia ja lakua, niin kuin nyt tuntuu kaikki olevan. Pitääpä testata tämä. :)

    VastaaPoista
  5. Voisitko arvostella uuden tutti frutti tropical islands pussin? :)

    VastaaPoista
  6. Tuon salmiakin olisi voinut jättää koko pussista pois, turha.

    VastaaPoista
  7. Siinä uudessa fazerin tutti frutti tropical islands(?) pussissa on makuna mm. banaanitoffee! Oli hyvää ja kerrankin jotain uutta. Suosittelen:)

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)