lauantai 10. toukokuuta 2014

Malaco Svengi Aakkoset


Hellou! Ja terkkuja Cloettalta! Kävin pari päivää sitten postista hakemasta paketin, joka sisälsi muun muassa tällaisen uutuuspussin! Kyseessä on siis Malacon Aakkosten uusi Svengi pussi. Pussilla on kokoa 315 grammaa ja hinta on varmaan siinä alle kolmen euron. 

Makeiset. Ainekset: glukoosisiirappia, sokeria, muunnettua tärkkelystä, liivatetta, stabilointiainetta (sorbitoli), lakritsiuutetta, ammoniumkloridia (=salmiakkia), happoa (sitruunahappoa), suolaa, aromeja, happamuudensäätöainetta (E331), kasviöljyä (kookos, palmu), tiivisteitä (mustaporkkanaa, pinaattia, nokkosta, mustaviinimarjaa, porkkanaa), värejä (E100, E153, E160a, E171), pintakäsittelyainetta (karnaubavahaa). Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.

Valmistusmaa Alankomaat.



Ja maistellaanpas! Aloitetaan ylärivistä, eli pussin ainokaisesta mustasta karkista. Karkki on kivan sitkeä (seuralaismaistelija kuvailee koostumusta mm. säilykeherkkusienimäiseksi tai mereneläväiseksi :D). Olemme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tämä on mukavan suolainen ja hyvänmakuinen musta karkki. Ei mitään kummia sivumakuja tai löllöä lakristia. Seuraavaksi ehkä pussin mielenkiintoisimman näköisin karkki, eli valkoinen. Tässä on todella kiva koostumus. Tällainen hieman vaahtomainen. mutta sitkeä. Mausta ei ole kyllä mitään hajua. Vähän jotain sitruunamaista, vähän mansikkamaista. Hmm, ei tämä pahaa ole, mutta minulla ei ole oikeastaan edes ehdotusta siitä, miltä tämä voisi maistua...otetaan ehdotuksia vastaan! 

Maistellaanpa seuraavaksi oranssia. Koostumus on ihan älyttömän kiva! Ei ole sellaista pehmeää marmeladimaista, eikä nämä jää hampaisiin kiinni. Tämä maistuukin tosi hyvälle. Mukavan makeaa ja lempeän makuista, jotain ehkä passionia? Omnom! Tosi hyvvää! Violetti karkki on myös ihan kivan makuista. Jotain marjaista.. ehkä mustaviinimarjaa? Vihreä karkki puolestaan voisi olla ehkä jopa päärynää! Tosi kivan makuista, samanlaista kuin Tutti Frutti -pussin vihreä karkki. Pinkki karkki on myös jotain marjaista.. ehkä mansikkaista tai jotain sinne päin. Makeaa sen on, mutta siinä on joku pikkuisen tehdasmainen sivumaku. Keltainen on ehkä jotain ananasta. Kivan makuista, eikä lainkaan saippuaista. Sitruunaa tämä ei mielestäni kyllä ole. Tai jos on, niin nostan suoritukselle hattua.


Pussissa on myös tällaisia duokarkkeja. Puoliksi valkosia ja puoliksi värillisiä. Punavalkoinen on hyvin makeaa. Valkoinen tuo marjamaiseen makuun paljon, paljon makeutta lisää. Ihan jees, tosin ei mitään yllättävää. Keltavalkoinen on myös hyvin makeaa, mutta ihan kivan makuista. Jotain hedelmäistä tämä on. Vihreävalkoinen on jotain sitrushedelmäistä. Toisin sanoen pussin saippua on nyt löydetty. On tämä oikeastaan ihan raikas ja valkoinen juttu pehmentää makua, mutta ei tämä limentyyppinen ole kyllä minun juttu.. 

Kokonaisuudessaan pussi oli oikein mainio! Vaikka pussissa on vain yksi musta, niitä on runsaasti verrattuna muihin karkkeihin. Oikeastaan mikään karkki ei oikein noussut edukseen, mutta paljon tässä oli hyviä karkkeja. Pussi on selvästikin mässäilyhetkiin tarkoitettu ja mielestäni oikein oiva siihen tarkoitukseen. Neljä karkkia!


4 kommenttia:

  1. Hih, oletko tarkoituksella muodostanut sanan akti ylimmistä karkeista. :)
    Kuulostaa erikoiselta sekoitukselta.

    VastaaPoista
  2. Miksi noita mustia ihan eri sarjaan kuuluvia karkkeja on puolet pussin sisällöstä?

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)