maanantai 12. toukokuuta 2014

Nutisal kuivapaahdetut pähkinät Moikkamoi! Oon ollu vähän lusmu, sillä Cloetta lähetti tämmösen paketin mulle yli kuukausi sitten ja sain vasta nyt aikaiseksi kirjoittaa näistä postauksen. No. Meneväthän nämä kyllä vähän karkeista ohi, mutta jos joku haluaa vaikkapa herkkuvaihtelua karkkeihin, niin ehkä näistä voisi löytyä vaihtoehto?

Kyseessä on siis Cloettan uusi maahantuonti: Nutisalin kuivapaahdetut pähkinät. Kaupoista löytyy isoja pusseja (175g) ja pienempiä pussukoita  (85g)vaikkapa välipalaksi.  
"Kuivapaahto on yli 500 vuotta vanha pähkinöiden valmistusmenetelmä. Siinä pähkinät paahdetaan avotulella ilman öljyä. Tämä tekee Nutisal-pähkinöistä ainutlaatuisia ja erottaa ne muista markkinoilla oelvista tuotteista. Kuivapaahdon avulla pähkinöistä tulee rapeita ja niiden herkullinen ominaismaku korostuu."
Pusseja löytyy seitsemää eri sorttia: Enjoy Mix, Almond Mix, Festival Mix, Tropical Mix, Natural Mix, suolaton Sporty Mix ja chili Crunchy Mix. Ajattelin esitellä näistä nyt ehkä ne mielenkiintoisimmat. Toisin sanoen kaikki nyt ehkä tietää tai osaa kuvitella miltä maistuu normipähkinät :DFestival Mix on sekoitus kuivapaahdettuja, suolattuja, chilisiä ja barbeque-maustettuja pähkinöitä, manteleita ja maissia. Pussi tuoksuu aivan ihanalle! Normaalisti karsastan valmiiksi maustettuja juttuja, koska pelkään, että ne ovat liian äkäisiä maitosuulleni. Nämä ovat kuitenkin aivan älyttömän hyviä! Pussin äklöimmän makuinen on paahdettu maissi (tosin se on ehkä hauskimman näköinen!). Se maistuu aivan palaneelle popcornille, hyh. Pussi tulee varmastikin vedeltyä ihan vahingossa, suu vain nappasee!

Enjoy Mixissä on ihan kaikenlaisia, hintusti suolattuja pähkinöitä - ja myös valitettavasti niitä maisseja.. Tämä on aika sellainen perussuolapähkinä pussi. Tosi kivan makuisia pähkinöitä. 

Almond Mix -pussissa on kevyesti suolattuja ja kristallisuolattuja manteleita. Kristallisuolatuissa manteleissa on pikkuruisia suolakiteitä ja ne ovat selvästi miedompia suolaisuudeltaan kuin kevyesti suolatut mantelit. Olen syönyt paljon suolattomia ja kuorettomia manteleita ja nämä ovat oikein mukavaa vaihtelua niille. Ihan eri makuisia. 

Tropical Mix -pussissa on sekoitus makeansuolaisia pähkinöitä ja kuivattuja tropiikin hedelmiä (mm.papaija, ananas, rusina, kookos). En yleensä ole oikein välittänyt kuivatuista hedelmistä (paitsi banaaneista), mutta nämä ovat kivan pikkuruisia palasia. Pähkinöissä suolaisuus maistuu eniten, hedelmistä sitä ei juurikaan huomaa. Ihan jees.

Natural Mix on suolaton sekoitus paahtamattomia ja paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä (auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä


Kuten kuvasta näkyy, nämä ovat ne 175 grammaiset jättiläiset. Crunchy Mix -pussissa on chilillä kuorrutettuja cashewpähkinöitä, maapähkinöitä ja maissinjyviä. Pelkäsin, että nämä ovat liian tulisia, mutta chiliä on ihan kivan sopivasti ja aluksi se lämmittää suuta ja lopuksi vähän potkaisee kurkussa. Näihinkin jää koukkuun, ihan kuin Festival Mix-pussiin! Cashewt ja maapähkinät ovat ihan älyttömän hyviä. Niissä on joku rouskuva kuorrute pinnassa (kuten muidenkin pussien maustetuissa pähkinöissä btw). Paahdetut maissit maistuvat jälleen palaneelle popparille, mutta chilillä höystettynä. Jjep, mieluusti syön nuita pähkinöitä. Kyllä näistä jää ihan melkoinen jämäpolte suuhun! Ainakin minulle...

Sporty Mix on sekoitus maustamattomia pähkinöitä ja marjoja. Mukana on mm. karpaloita, parapähkinöitä ja mustikoita! Pakko oli avata pussi ja maistella noita mustikoita! Ne ovat makeita ja kivan pehmoisia. Karpalot ovat yllättävän mietoja, odotin jonkin asteista kirpeyttä. Tässä pussissa on muuten keltaisia rusinoita! 

Olinpa kyllä ihan turhaan pimittänyt näitä pusseja tuolla kaapissa. Erittäin hyviä ja jänniä vaihtoehtoja! Eipä tulisi muuten kokeiltua, mutta nyt voisi ruveta katselemaan esimerkiksi sipseille muita vaihtoehtoja ;) Kannattaa ehdottomasti testata ainakin tuota Festival Mixiä! Määpä annan nyt kyllä viisi karkkia, vaikka kyseessä onkin pähkinät :3
4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää namille, pitääpä testata joskus jos kaupassa tulevat vastaan :) :)

  VastaaPoista
 2. Kokeile seuraavaksi kitkat keksisuklaapatukkaa, myydään lidlissä mini kokoisina isossa punaisessa pussissa. Tajuttoman hyvää!

  VastaaPoista
 3. Voisitkohan joskus maistella tutti frutti tropical island -pussia? :)

  VastaaPoista
 4. Nammmmmm!! Näyttää niiin hyvältä. Jos haluatte käydä mun blogisssa Nii sen nimi on LILLINARKIELÄMÄÄ.blogspot.fi... Haku sana LILLINARKIELAMAA.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)