lauantai 15. marraskuuta 2014

Panda Lakumix Original



 Moikkelis murut!

Tänään palataan hetkeksi klassikoihin, eli maisteluvuorossa on Pandan Lakumix Original. Veikkaisin, että kaikki tietänevät kyseisen pussin. Välillä teki mieli saada vaihtelua uutuuksiin. Pussilla on kokoa 250 grammaa, mutta hinnasta ei ole haisua.. ehkä lähemmäs 3 euroa?

Sen seitsemän lakua sekaisin! Siellä ne ovat, kaikki seitsemän lakua suloisesti sekaisin, suussasulavassa sekamelskassa. On rapeaa, pehmeää, taipuisaa ja kipakkaa laatua, tätä ei todellinen lakunystävä voi jättää väliin. Kukas tällaisen lakuseurueen takana olisi ellei Vaajakosken Panda - Se Omintakeinen Makeinen. 

Lakritsisekoitus. Ainesosat: siirappi, vehnäjauho, sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, kasvirasva, melassi, lakritsiuute, kaakaovoi, riisitärkkelys, täysmaitojauhe, maissitärkkelys, kaakaomassa, tärkkelyssiirappi, sakeuttamisaine (E414), väri (E153, E171, E120, E100, E160a, E141), happamuudensäätöaineet (E330, E331), ammoniumkloridi (salmiakki), aromit (mm. anisöljy, vanilliini, piparminttuöljy), pintakäsittelyaineet (kasviöljy, E903, E901, E904), emulgointiaine (lesitiini), rasvaton maitojauhe, liivate. Keltainen rae sisältää maitosuklaata.


 Maistellaanpas! Tuo kuvassa etualalla oleva lakumatto on nimeltään Verraton Vanilja ja maultaan vanilja-täytelakritsi. Vaniljatäyte rapsahtelee kivasti hampaiden välissä ja lakun maku on tosi pehmoinen ja hempeä. Tosi hyvvää! Nams! Tuolla taustalla näkyy mustia ja punaisia lakuja. Musta laku on se perinteinen Pandan lakrtisi ja se onkin ristitty Vaajakosken Päälliköksi. Nämä lakut ovat hauskoja, koska toisivaan ne ovat todella pehmoisia ja toisinaan ihanan sitkeitä ja vähän kuivahtaneita. Nämä kuuluvat juurikin tuohon jälkimmäiseen kategoriaan. Ihana tuttu laku. Tämä lienee lakritsesta samanlainen kuin Fazerin maitosuklaa suklaista. Kaikkia muita lakuja tulee verrattua juuri tähän. Punainen lakritsi on päällikön morsmaikku eli Pomon puoliso. Ja kuten ulkomuodosta voisi päätellä, se on maultaan mansikkainen täytelakritsi. Tästä tulee heti mansikka Snöre mieleen, vaikka koostumus onkin erilainen. Tämä on mukavan makea ja täytteessä on ehkä häivähdys kirpakkuutta. Todella hyvää tämäkin.



Pussissa on kolmen hiukan perinteisemmän lakun lisäksi neljää eri sorttia raelakuja. Aloitetaanpas tällätavalla länsimaalaisittain vasemmasta reunasta, eli mustasta raelakusta, ystävien kesken Sukkelasta Salmiksesta. Se on siis salmiakkilakurae, joka on maultaan jo selvästi muita tujumpi. Kovan ja ohuen kuoren sisällä on ihana suolainen ja vahvan makuinen salmiakkimönjä. Jotain viehkoa mentholimaista tässä myös on... liekkö sitä anista, josta ainesosaluettelossa oli maininta. Mausta tuli myös hiukan Pantteri karkit mieleen. Tämä rae raikastaa pussin makeiskaartia todella kivasti. Mustan palleron vieressä on Vihreä Viiva, joka on nähtävästi perinteinen lakurae. Tämäkin on sisältä pehmoinen, mutta en nyt oikein osaa ihastua tähän. Fiilis jää nyt jotenkin puolitiehen. Syötävää tosin, mutta tähän mennessä tämä kyllä jää valitettavasti hännille. No entäs tuo valkoinen, Lentävä Liitu sitten? Se on maultaan piparmintun makuinen lakurae, ja sen kyllä tunnistaakin. Tämäkin on pehmoinen syötävä ja kivan raikas maultaan. Oikein mukava piriste pussissa. Viimeisimpänä, muttei millään muotoa vähäisimpänä olisi vuorossa sitten tuo keltainen Pandan Pallero. Tämä ehkä oli hiukan taktikoituakin, sillä tiedän, että tämä on pussista ehdoton lempparini. Ostan näitä aina irtokarkkeja ostaessani :3 Kyseessähän on siis suklaalakurae. Ja mikäli minusta on kyse, suklaa menee aina heittämällä aivan kaiken ohi. Keltaisen kuoren alla on paksu maitosuklaakerros (joka tietenkin on Pandan maitosuklaata <3) ja sisimmässä on pieni lakupallero. Jotenkin tämä on mielestäni niin yksinkertaisen täydellinen yhdistelmä. Järjettömän hyvväää!

Mutta entäpäs kokonaisuus sitten? No eihän se nyt ole ihmekkään, että tämä on yksi hyvin pitkään hyllyllä roikkuneista pusseista. Tämähän on todella hyvä kokonaisuus ja sisältö on erittäin hyvä ja selvästi harkittu. Itselläni ei juurikaan tule ostettua lakritsipusseja, mutta tämä voisi olla juurikin se, jonka ostaisin. Viisi karkkia!


Mitäs Te tykkäätte Pandan Originaalista? Oletteko lakun rakastajia vai tuleeko sitä syötyä juuri koskaan? Mikä on lemppari Panda-pussinne?

4 kommenttia:

  1. Silloin harvoin kun ostan karkkipussin niin se on monesti tämä! Vanha suosikki jossa kaikki karkit on tosi hyviä. :) Yleensä pusseissa on joukossa mielestäni pahoja karkkeja, mutta tässä ei!

    VastaaPoista
  2. Tää on yksi suosikeistani ja Pandan laku on parasta lakua mitä tiedän. <3
    Toisin kuin sinulla, niin minuun uppoaa kaikki muut näistä, mutta suklaapallerosta en välitä, koska en syö suklaata. :)

    VastaaPoista
  3. Harvoin syön lakua mutta tämä on kyllä loistava pussi. Nuo salmiakki-pötköt on ihania, ja nuo keltaiset pallerot. Namnam!

    VastaaPoista
  4. Ja tätähän saa iiisoissa pusseissa myös, olisko ollu peräti kilon..?

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)