lauantai 22. marraskuuta 2014

Pirkka Konvehtilajitelma



Mmoikka moi!

Tänään voitais polkasta konvehtikausi käyntiin Pirkalla! Elikkäs bongasin kaupasta tällaisen Konvehtilajitelman, jota en ole ennen ainakaan nähnyt. Pakkauksessa on 12 konvehtia yhteensä 170 gramman edestä ja hintaa oli 4,90e. 

Maitosuklaalla, tummalla suklaalla ja valkoisella suklaalla päällystettyjä konvehteja. Ainesosat: sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, täysmaitojauhe, hasselpähkinät, kasvirasva (palmu, kookos, rypsi), glukoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, kerma (maito), makeutettu maitotiiviste, maitorasva, stabilointiaine (E422), laktoosi, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini, soijalesitiini), inverttisokerisiirappi, konjakki, aromit, alkoholi, herajauhe (maitovalmiste), Marc de Champange (samppanja), kaakaojauhe, kahvijauhe, maitoproteiini, emulgointiaine (E471), suola, vähärasvainen kaakaojauhe, säilöntäaine (E202). Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä, gluteenia ja kananmunaa. Osa konvehdeista sisältää alkoholia. 

Valmistusmaa Belgia.



 Nonniin! Aloitetaanpa! Ja maistellaanpa ekkana tuota vasemmassa ylänurkassa olevaa tummaa lehteä, eli Dark Caramel. Päällä on tujua tummaa suklaata ja sisällä on silkkinen kermatoffeetäyte. Oikein hyvää, vahva tummasuklaa ja makea toffee sopivat todella hyvin yhteen. Seuraaksi maistellaan tuota...hmm.. kiemuraista soikula juttua, joka on tuon lehden oikealla puolella. Se on nimeltään Creamy Mocha, joten jotain kahvista on luvassa. Oooo! Sisällä on vaalea kermainen mokkatäyte ja päällä on maitosuklaa kuorrute. Todella hyvää! Kahvin maku on ihanan hieno ja makea. Sydän on Brussels Milk Praliné, joka koostuu maitosuklaakuorrutuksesta ja hasselpähkinä-praliinitäytteestä. Voinette jo ehkä arvata mitä olen tästä mieltä..... mmMMMM! Hasselpähkinätäyte maistuu taivaalliselta. Voisin vaikka elää tällä :D Maitosuklaakin on todella hyvää! Sydämen vieressä oleva tummasuklaa pötkylä on kuorrutettu hasselpähkinärakeilla ja sisältä löytyy tuo samainen hasselpähkinäpraliinitäyte kuin vierustoverissakin. Tämä on nimeltään Marbre Dark ja tämäkin on todella hyvää. Tämä on maultaan astetta vahvempi tumman suklaan ansiosta ja hasselpähkinärakeet rouskuvat hampaissa kivasti. Nnam!


Seuraavaksi maistellaan tuota valkosuklaakuorrutteista mokkapapu-konvehtia. Sen nimi on Square White ja sisältä löytyy hasselpähkinätäyte. Tämä on jo reilusti makeampaa kuin edelliset konvehdit ja ihan järjettömän hyvää myös! Päällä oleva papu on suklaasta kyhätty ja miedon makuinen, joten sitäkään ei tarvitse kenenkään karsastaa. Vieressä oleva lahjapaketti on Milky Caramel, joka nimensä mukaisesti on maitosuklaalla kuorrutettu ja sisällä on kermatoffeetäyte. Tämäkin on melko makea ja täytteen seassa on jotain rouskuvaa. Sisällä on samanlainen täyte kuin ensimmäisessä konvehdissa. Mielettömän hyväähän tämäkin on!


Tuo valkoinen pallero on Mocha White. Toisin sanoen tämä konvehti on valkoiseen suklaaseen kiedottua mokkatäytettä. Hmm.. tämä on hyvin kahvimainen ja täytteen koostumus ei ole ihan niin hyvä kuin aikaisemmissa. Tämä nyt valitettavasti kalpeni muiden konvehtien rinnalla. Vähän äklö jälkimaku jäi... Seuraavakin konvehti on Mocha, eli maitosuklaalla päällystetty mokkakonvehti. Tässä täytettä ei ole yhtä paljon kuin edellisessä ja maitosuklaa pehmittää kahvin makua reilusti. Tämä on jo parempaa kuin tuo äsköinen! Lopputulemaksi suuhun jää mukava maitosuklaan ja kahvin häivähdys.


Nyt jäljellä on enää viimeiset neljä konvehtia. Aloitetaan tuosta maitosuklaalla kuorrutetusta pilkullisesta tapauksesta. Se on Choco Mousse, jonka sisältä löytyy suklaamoussetäyte ja päällä on suklaanonparelleja. Tämä kuulostaa aivan liian hyvältä.. Suklaamousse on jotenkin aivan erilaisen tuntuinen kuin nuo aiemmat täytteet. Paljon ilmavampi ja pehmeämpi. Hyvin Brunbergin Suukkomainen. Tämäkin oli todella hyvää eikä minun mielestä ainakana mitenkään liian makeaa. Nams! Tuolla kuvan alareunassa on valkoinen pallero, joka on nimeltään ihastuttavasti Diamond White. Sen sisällä on rapea hasselpähkinätäyte. Täyte on tosissaankin rapsakka, veikkaan että siinä on niitä samoja hasselpähkinärakeita kuin siinä Marbre Darkissa. Konvehti on hyvin makea ja näitä ei ehkä kärsi syödä kuin yksi (aivan kuin paketissa enempää olisikaan...). Oikein hyvää kuitenkin! Kuvan ylänurkassa on tummasuklaa kuorrutteinen Champange Ganache. Täytteenä on siis pehmeä suklaamassa-samppanjatäyte. Tässä samppanjan ja tumman suklaan maku on todella vahva ja sisällä oleva täyte on mönjämäinen ja pehmoinen. Erittäin tujun makuinen konvehti, mutta kivaa vaihtelua vaaleiden ja makeiden konvehtien sekaan. Ihan jees. Viimeisenä maistellaan Cuvette Gianduja -konvehtia (tuota kuppikakun näköistä). Siinä on maitosuklaakuppi, jossa on suklaa-hasselpähkinätäyte. Nams, tuo näyttää niin hyvältä! Ja tämähän on ehkä enemmänkin kuin miltä näyttää! Täyte sulaa suuhun hetkessä ja maku on ihan mielettömän hyvä! Hyvin samankaltainen kuin Maraboun Dubbel Nougatissa, mutta pehmoisempi koostumukseltaan. Ah! Äärettömän hyvää!

Kokonaisuudessaanhan tämä konvehtirasia on ainakin minun unelmien täyttymys. Itse en juurikaan välitä konvehdeista, joissa on likööri- tai marmelaadisisus, joten tämä paketti on aika lähellä täydellisyyttä. Harmittaa ehkä hiukan, että jouduin nämä konvehdit syömään puoliksi tuon toisen puolikkaani kanssa, sillä jokaista oli vain yksi kappale. Ja kyllähän näihin vielä himo jäi! Mutta mielestäni rasia on oikein soppelin kokoinen, eipähän tule morkkista puolen kilon suklaarasian ahmimisen jälkeen ja tämä kyllä riittää tyydyttämään kaikenlaiset suklaahimot. Tämä oli Pirkalta ihan nappisuoritus! Viisi karkkia!


Olettekos Te jo avanneet konvehtikautenne? Mikä on lempikonvehtirasianne ja millä perustein? Oletteko enemmän marmelaadikarkkien ystäviä vai saako joulurasia olla täpösen täynnä suklaisia herkkuja?


9 kommenttia:

  1. Aika arvokas noin pieneksi suklaarasiaksi mutta varmasti hyviä

    VastaaPoista
  2. Maistelin kans tätä konvehtilootaa, ensimmäiset maistuivat niin hyviltä, mutta jotenkin tykkäisin että jokainen maistuisi todella erilaisilta. Tuo mokka on niin monessa, samoin hasselpähkinätäyte että kaikki tuntuvat maistuvan samalta. Mutta ihan hyvä rasia. Pandan klassikkorasia on lemppari vuodesta toiseen. Siinä on yksinkertaisesti kaikkea minun makuuni. Kaipaan myös raikkaampia hedelmä sisuksia.

    VastaaPoista
  3. En ole Pirkan konvehteja maistanut. En varmaan ostaisi koska olen suklaaronkeli.

    Pidän eniten Fazerin boxeista eli Fazermint ja Fazerina tulee ostettua. Samaten piparisuklaalevy. Maraboulta se keltainen 2-kerros rasia, ei se Aladdin tai Paradis. Aika vakkarit joka joulu. Pandan suklaista tykkään niistä Suomi mustikka konvehdeista :)

    VastaaPoista
  4. Oooh, nam nam! En ole liköörinamujen ystävä (hyi) ja tietyt kahvinamit menee, mutta muuten Fazerin sini-valkosuklaakonvehdit ja Pandan Pehmeä Toffee - konvehdit uppoaa masuun :D

    Tämän voisi ostaakin, jos vastaan tulisi.

    VastaaPoista
  5. Oho, onpas kalliita konvehteja, ottaen huomioon että ovat Pirkan, ja noin pieni rasia...

    VastaaPoista
  6. Mä en tosiaankaan syö suklaata vaan olen juurikin niitä marmeladi ihmisiä :) Vihreät kuulet parasta mitä tiedän ja Finlandia kuulat tulee heti perässä. <3

    VastaaPoista
  7. Nyt alkoi tehdä mieli konvehteja :P

    VastaaPoista
  8. Ooooi! Tästä tuli mieleen, että voisitko tehdä nyt joulun alla enemmänkin juttuja joulukarkeista? :)

    VastaaPoista
  9. Minuun ei niin marmeladit iske. Suklaa maistuu joulun aikana, vähän turhankin paljon :D Onneksi kohta pääsee avaamaan suklaajoulukalenterin luukkuja!! Malttaakohan sitä avata vain yhden luukun kerralla, aikuinen ihminen.. x) Nuo Pirkka-konvehdit kuulostaa hyvältä. Minusta 5e hinta ei ole paha vaan tuolla hinnalla voi hyvinkin napata vaikka tuliaisiksi rasian. Ja onhan suklaa belgialaista. Rasiakin on ihan kiva.
    Hieman ehkä se harmittaa että tuossa on joka makua vain 1, ja vain 12 konvehtia. Saisi olla tuplakerrokset :D

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)