keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Marabou Starbar


Tämä mielenkiintoinen suklaapatukka on kiehtonut minua siitä lähtien, kun näin sen ensikerran. Kyseessä on siis Maraboun Starbar.  Ensinnäkin on pakko kertoa, että mielestäni patukan kääre on jotenkin hyvin jenkkimäinen. Kenties sen takia minun oli hyvin hankala ymmärtää, että tämä oli Marabouta! Patukka on siis 49 g painava ja hintaa ääk. Nyt en muista! No luultavasti se on samaa luokkaa kuin twixit ja marssit. Ehkä hiukan kalliimpi.

Maitosuklaata täytteenä toffeeta ja paahdettuja maapähkinäpaloja. Ainekset: Toffee 30% (tärkkelyssiirappi, sokeri, kasviöljy, kosteudensäilyttäjä (glyseroli), rasvaton maitojauhe, herajauhe, emulgointiaine (E471), aromit), maitosuklaata (maito, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, kasvirasva, emulgointiaine (E442), aromit), maapähkinät (22%), kasvirasva, sokeri, tärkkelyssiirappi, herajauhe, vehnäjauho, riisijauho, suola, ohrasiirappi, mallasuute. Maitosuklaa sisältää kaakaovoin lisäksi muita kasvirasvoja. SISÄLTÄÄ MAITOA, MAAPÄHKINÖITÄ, VEHNÄÄ, GLUTEENIA. SAATTAA SISÄLTÄÄ PÄHKINÖIDEN JA SOIJAN JÄÄMIÄ.

Hmm. Kuten kääreessä lukee Peanutty Caramel Crumble. Alkuodotuksena luulisin tämän olevan jotain Snickersin tapaista. Tämä tuoksuu ainakin vähän siltä. Maapähkinäiseltä suklaalta. Onpa mystistä! Ehkä oudoin ikinä maistamani suklaapatukka! Patukka on todella pehmeä. Toffee on sitkeää ja pähkinän palat rouskuvat suussa. Niiden lisäksi hampaissa rouskuu kenties riisijauho(?), joku krispin tapaine kuitenkin. Tuntuu siltä kuin tässä olisi ympärys suklaata, ympärys toffeeta ja sisustassa on jonkinlainen tahna. Tahna on hyvin pehmeää. Todella erikoista. Melkein nestemäistä, muttei kuitenkaan. Kivaa vastapainoa sitkeälle toffeelle.

Pakko sanoa, että alkuodotukseni ei olisi voinut mennä enemmän pieleen! Ei mitään Snickersiin verrattavaa. Olipa kyllä mystinen patukka. Ihan hyvän makuinen, mutta koostumusta miettiessä meni koko patukka! Maku on itseasiassa aika maltillinen. Ei mitenkään imelä, sellainen sopiva. Koko patukan voi hetkessä haukkasta. Joo. Ihan hyvää. Ei mitenkään supermullistavaan, muttei mitään pahaakaan sanottavaa. Teidän on aivan pakko testata itse! Koostumus on tässä tuotteessa niiiiiin kiehtova. Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain. Ehkäpä vahvempaa makua. Kolme karkkia.


5 kommenttia:

  1. Jee, huippua että koeajoit tämänkin karamellin, en nimittäin oo itte vielä moista patukkaa tohtinu ostaa; niinku itsekkin totesit, patukan käärö on jotenkin sekava ja luotaan poistyöntävä, ja itsellekkin tuli yllätyksenä että kyseessähän on Maraboun tekele, eli voiko olla pahaa? no, näemmä ei, nyt ehkö uskaltautuu itsekkin maistelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näin jälkikäteen miettien koko patukka on hyvin hämmentävä.. ulkokuorta myöten :D Mutta kyllä se ehdottomasti on testaamisen arvoinen!

      Poista
  2. Tykkään Starbarista :) Totta että kääre hämää! Mä itse asiassa ostin tätä joskus siinä luulossa että nää oli niitä kun Citymarketissa on ainakin täälläpäin se jenkkikarkkihylly... Nyt vasta huomaan ton Maraboun tossa. Hämäävää! -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin hämäävä patukka! :D Mitäs tykkäsit siitä pehmoisesta sisuksesta? Saiko se sinut yhtä ihmetyksen valtaan ku minut? :D

      Poista
  3. Juuri tässä parhaillani maistelen ekaa kertaa kyseistä patukkaa. Ja täytyy kyllä sanoa, että kuvauksesi osuu aika nappiin! Hyvin jännä! Tää koostumus on tosiaan omituinen, mielenkiintoinen. Ja tosiaan maku aika kesy mutta aika hyvä, mutta joku potku puuttuu. Karamelli tulee selkeimmin jälkimakuna. Ihan maukas uusi tuttavuus, nyt kun uskalsin vihdoin napata hyllyltä mukaan. ;)

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)