tiistai 3. huhtikuuta 2012

Halva Väiski


Tänään mieli teki pitkästä aikaa vaahtokarkkeja. Vakiopussini on Halvan Väiski vaahtikset. Pussi on sopivan kokoinen ja hyvin sopivan hintainen! Painoa huimat 90g ja hintaa vielä huimemmat 1,25e. Joskus muinoin hinta on ollut vielä pikkuruisempi. 

Aineslistakin on vähintään yhtä pieni kuin paino tai hinta!

Ainekset: tärkkelyssiirappi, sokeri, liivate, maissitärkkelys, maitoproteiini, aromit (luontaisen kaltaiset), värit (E104, E120, E131)

Pussin takana lukee lisäksi, että tuote on valmistettu Espanjassa. Se on sinänsä mielenkiintoista, että Halva on suomalainen perheyritys (tosin kreikkalaisen herran aloittama, lisää tästä voi lukea täältä)

Vaahtokarkeista löytyy siis kolmea erilaista lisättyä väriainetta

E104 on kinoliinikeltainen, jota valmistetaan keinotekoisesti. Sitä saa käyttää esimerkiksi jälkiruokiin, jäätelöön ja makeisiin.

E120 on karmiini, eli punainen väri. Tämä on samaa ainetta, jota käytetty muun muassa Pandan Lakumix Party -pussissa. Kyllä vain, sitä kuivatuista ötököistä tehtyä väriä!

E131 on patenttisininen V, eli sininen väri. Tämä lienee sekoitettu E104n kanssa vaahtokarkin vihreäksi väriksi. E131 valmistetaan keinotekoisesti ja sitä saa käyttää samoihin tarkoituksiin kuin E104.


Pussista löytyy siis neljän muotoisia vaahtokarkkeja: pyöreitä, neliöitä, kierteisiä ja tavallaan pyöreitä jotka ovat hiukan kierteellä. Kuten aiemmin tuli (ja kuvasta tulee) ilmi, niissä on neljää eri väriä: pinkki, keltainen, vihreä ja valkoinen. Eri värit eivät maistu eriltä.

Itse pidän vaahtokarkeista niiden pehmeyden ja lempeän maun takia. Niitä on mukava ahtaa suu täyteen! Väiski vaahtokarkit, kuten vaahtokarkit nyt yleensäkään, eivät oikeastaan maistu miltään. Ehkä hieman vaniljaiselle. Vaahtikset tuovat kuitenkin mukavaa vaihtelua ainaisiin viinikumimakeisiin.

Mielestäni Väiskit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan ja mukavassa koostumuksessaan vaahtokarkkien aatelia. Lisäksi pussi on juuri sopivan kokoinen, yleensä vaahtokarkkeja näkee myytävän kilon kokoisessa säkissä, ja kuten arvata saattaa kilo vaahtokarkkeja on melko iso säkki. Nam, nam, täydellinen napostelupussi, neljä karkkia!

1 kommentti:

  1. Hyviä ovat, mutta paljoa noita ei voi syödä kerralla.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)