lauantai 12. toukokuuta 2012

Fazer Tutti Frutti Ocean Mix


Minulle on tullut jo ainakin kahdelta suunnalta pyyntöjä maistella tätä, jotenka tässä se nyt on. Fazerin Tutti Fruitti Ocean Mix -uutuus. Kieltämättä tämä pussi on kiehtonut minuakin lähinnä tuon pussin värityksen ansiosta. Turkoosi nyt yksinkertaisesti on niin ihana väri! Pussilla on painoa 350g ja hintaa 2,91e.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, vehnätärkkelys, lakritsiuute, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330, E331), ammoniumkloridi (salmiakki), kaakaovoi, täysmaitojauhe, rasvaton maitojauhe,  kaakaomassa, kasvirasva, herajauhe, stabilointiaineet (E420, E422), suola, ananastäysmehutiiviste, pintakäsittelyaineet (E901, E903, E904), aromit, värit (E150c, E171, E153, E150a, E100, E 160a, E141,E131, kasviuute), emulgointiaine (lestiini, mm soija).

Ei voi oikein muuta sanoa, kuin että melko hurja lista E-koodeja. Yhteensä 15. Mutta koska itse karkkien mautkin ovat niin mielenkiintoisen kuuloisia, en jaksa nyt keskittyä noihin e-koodauksiin, joten mennään suoraan asiaan. Siinä missä e-koodeja on monta, niin on kyllä karkkejakin! Yhteensä 11 eri makua! Siispä jaoin nyt karkit pienempiin osiin, niin on helpompi seurata mitä milloinkin maistelen.


Itse en ole ikinä erityisesti tykännyt happamista (sour) karkeista, joten otetaan ne nyt ekkana alta pois. Ensimmäisenä tuo ehkä mystisimmän kuuloinen karkki koko pussissa: limquat. Väriltään se on ihanan vihreä (tuo kuva heittää melko paljon..) Aluksi karkki oli vähän kirpakan oloinen suussa, mutta kun sitä rupesi pureksimaan, sisältä tuli melko lempeä ja makea maku. Jahas, koko pussissa oli vain yksi tuollainen, joten sitä ei sitten maistellakkaan sen enempää.No, se oli hyvää niin kauan kuin sitä kesti.

Lemon & lime on vaalean keltainen karkki. Maistuu vähäsen saippualta, kuten kaikki sitruunaan viittaavat karkit muutenkin, mutta ihan jees. Tämä tuntuu kirpakammalta kuin limquat. Sitruunan ja limen maku tulee kuitenkin hyvin esiin, oli se sitten saippuainen tai ei.

Peach on oranssi, melkein punainen ja kyllä ihan persikan makuinen. Parhaimman makuinen tähän mennessä. Ja tietenkin sekin oli pussin ainokainen! Hö. Tosi paljon sen Haribon persikan makuinen, mutta kirpeällä päällyksellä.

Grapefruit on tummemman keltainen, hiukan oranssiin vivahtava. Ja hyvin saippuainen! Ja kirpeä! Istun täällä silmät sikkuralla... Vaikka tämä on todella samantapainen lemon&limen kanssa, on niiden välillä jonkin asteinen maku ero. Tämä on mielestäni ainakin jytympi tapaus.

Näitä sour-karkkeja on kaiken muotoisia, eli vain värit erottavat ne toisistaan.


Passionfruit & Tutti Fruitti on todella kauniin värinen, oranssin ja punaisen värin yhdistelmä. Koostumukseltaan tämä on pehmoinen ja maultaan oikein miellyttävä (varsinkin noiden kirpeiden jälkeen!) Maku ei kyllä ole erityisen vahva, mutta jonkun hedelmän tapainen. Sellainen sekasikiö-hedelmäkarkki, tiedättehän.

Pineapple & soft filling on tähden muotoinen ja kaunis keltainen. Ihanan pehmoinen karkki, jonka sisällä on jotain kummallista mönjää. Aluksi ananas maistuu todella hyvin ja hyvälle, mutta myöhemmin sen maku käväisee aina suussa ja lopulta se muuttuu hiukan saippuaiseksi. Olisin toivonut tämän olevan parempi...

Cola & soft filling on ruskea simpukka. Tämän koostumus on hiukan jähmeämpi kuin ananakseessa. Colalta tämä kyllä maistuu ja tämänkin sisällä on pehmeä löllerö. Tämä on ehkä vahvimman makuinen karkki tähän mennessä. Tai maistuu eniten itseltään ja kuvaukseltaan.

Kiwi & vanilla on huikean näköinen sini-vihreä kala! Kiivi maistuu vähän ajan päästä melko selkeästi. Vanilja on ehkä vähän pehmittämässä sen ronksia makua. Ehkä lempparini!


Sitten päästään pussin mustaan puoleen. Salty liqourice on kummallisen muotoinen, joku kalan tapainen. Maistuu ihan kuvaukseltaan tämäkin. Suoltaista lakristia. Ehkä tätä voisi joku kutsua salmiakiksi, mutta minusta tämä on koostumukseltaan lähempänä lakritsia. Sellainen ruotsi-versio salmiakista, tiedättekö.

Liqourice on kilpparin muotoinen söpöläinen. Tämä on koostumukseltaan tiiviimpi kuin suolainen versio, mutta tässä erittäin paha sivumaku. Ainakin minusta. Hyvin kitkerä. Hyh. Ja se jää pitkäksi aikaa suuhun. Harmi, söpöin karkki oli pahimman makuinen.

Viimeinen kummajainen viehättää minua kovasti. Ulkomuodoltaan se on kuin Amerikanpastilli, mutta sen pitäisi jossain määrin vissiin maistua lakritsilta? On täällä jonkunlainen lakritsin maku olemassa. Jännää! Tietää että syö suklaalta, mutta se maistuu lakritsilta. Suklaaystävän kuuppa menee ihan sekaisin nyt tästä makuelämyksestä... Mitään selkeää lakritsin näköistä ei näy missään, mutta se maistuu ihan selvästi. Tosin maistuu tässä suklaakin. Hmm.. mielenkiintoinen karkki.


Kokonaisuudessaan pussissa oli sekä hyviä että huonoja karkkea. Uusien pussien kanssa olen aina hyvin kriittinen, enkä kelpuuta kovin usein uusia pusseja vanhojen suosikkieni joukkoon. Olisinko viimeksi Lumipantterin hyväksynyt. Vähän sama homma nyt tämän kanssa. Ehkä tulen ostamaan tämän uudelleen, mutta en kyllä jää ehkä kaipaamaan tästä mitään vaikken enää ikinä natustaisi tätä pussia. Ei tapahtunut tajunnan räjäytyksiä, eikä löytynyt mitään elämää mullistavia ihania karkkeja joiden takia voisi ostaa koko pussin. Toki löytyi muutamia, jotka tulisi syötyä heti, kun pussin saa käsiinsä. Hmm. Aika perus-uutuus maistelu siis. Kuitenkin sen arvoinen. Mukana oli mystisiä, päätä sekoittavia makuja, kuten tuo suklaa-lakristinappi. Ehkä ostan joskus, kun tekee mieli jotain ihan muuta kuin omia vakkareita. Ehkä. Kolme karkkia.


4 kommenttia:

  1. Kuten hieman arvelinkin, myös minä testailin tämän pussin. Täytyy sanoa, että ei niin säväyttävä ollut kuin odottelin, mutta kyllä tämän söin. Lakusuklaa oli myös mieleen (tosin marabou black - levy uppoaa hyvin myös, liian hyvin : ) Cola myös oli mieleen (ylläriylläri). sour oli hieman liian sour mieleen.

    Eli aikastalailla samoilla linjoilla. Ei murtautunut minunkaan valikoimiin. Ehkä rupeamme vaatimaan fazerilta erikseen myytäviksi noita "lakuamerikanpastilleja" :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä itsekin pikapikaa maistella tuota Maraboun Blackia, ennen kun se ehtii häipyä hyllyiltä.

      Mutta se on kyllä harmillista, että kauppoihin tulee paljon uusia pusseja, mutta vain harvat niistä on niin hyviä, että niitä tulee uudelleenkin ostettua.

      Poista
  2. Täytyypi maistaa vaikka ensi viikonloppuna! Mulle kelpaa kirpeäkin :) Pyörittelin pussia jo kerran kaupassa käsissä, mutten sitten ostanut. -Elli

    VastaaPoista
  3. Ostin tällaisen joskus 2 viikkoa sitten, mutta täytyy sanoa että oli pettymys. Idea hyvä mutta toteutus huono :(

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)