keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Dracula Piller & Dracula Blod


Yleisön toiveesta tänään maistellaan Draculaa! Lisäksi teki mieli jotain pientä. Kuitenkin vain yhden Dracula pussin arvioiminen oli mielestäni liian pientä, joten otetaas nyt molemmat yhdellä kertaa! Hyvät naiset ja herrat! Dracula Piller ja Dracula Blod!

Olettekos muuten ikinä miettineet, että minkä firman namuja nämä oikein ovat? En minäkään. Kuin vasta nyt tietenkin. Troll-Gott Konfektyr on firman nimi ja se on ruotsalainen. Sen verran pieni firma nähtävästi, etten edes nettisivuja löytänyt. No firman koollahan ei onneksi ole mitään tekemistä karkkien maun kanssa! Ainakin itselleni Draculan Pillerit ovat tuttuja varmaan lapsuuden ajoista asti. Blodiakin olen kaupassa nähnyt, mutta en muista ikinä maistaneeni. 

No jospa mentäisiin itse asiaan. Eli ensimmäisenä vuorossa Dracula Piller. Painoa löytyy hurjat 65g ja hintaa vielä hurjemmat 0,99e. Pussi on mielestäni suorastaan hellyyttävän nostalginen. Eipä taida kaupan hyllyltä enää montaa autenttisemman näköistä pussia löytyä.

Takaa löytyy minimaalinen aineslista:

Ainekset: Sokeri, tärkkelyssiirappi, luontainen (lakritsipulveri) ja keinotekoinen (ammoniumkloridi) aromi, väri (E153)

Niin tuo ammoniumkloridihan on salmiakkia, ei mitään muuta mystistä. 

Maistellaan jo! Tuoksuu niiiiin tutulle että! Tuntuu jo laittomalta muka arvostella näin tuttuja karkkeja :D Päällinen on jauhoinen ja hyvin vahvan salmiakin makuinen. Melkeinpä kirpsakka. Kun päällinen liukenee suuhun, jäljelle jää melko lempeän makuinen pilleri. En oikein osaa sanoa maistuuko tämä hedelmälle vai lakritsalle vai mille ihmeelle. Ei mielestäni salmiakille ainakaan. Se oli tuon päällisen homma. Joissakin tällaisissa kovissa karkeissa on sisällä vielä salmiakkijauhoa, mutta tämä pikkuinen ei sitä mielestäni ehkä tarvikkaan. Lapsuudessa se sisällä oleva salmiakkijauhe oli koko karkin paras osa (ja on se kyllä vieläkin), mutta ehkä nyt oon tullut hieman kärsivällisemmäksi. Toki se päällä oleva salmiakki on niin hyvänmakuinen, että karkin antaa olla suussa rauhassa, kunnes se on liuennut. Sitten äkkiä karkki palasiksi ja uutta kitaan! Se siitä kärsivällisyydestä :D Mmm-namnam! Neljä karkkia!
Iiks. Nyt Blodin kimppuun. Hieman jännittää, sillä karkki näyttää niiin kirpeältä! En ole kovin hyvä kirpeiden karkkien kanssa. No jospa esitellään hieman. Pussi on niin ikään 65g ja myös 0,99e. Mielestäni pussi näyttää pahaenteisemmältä kun tuo ensimmäinen. Ehkä se johtuu tuosta kirkkaasta punaisesta väristä. Tuo on jotenkin hyvin punainen...

Nojoo. Pussin takamuksen perusteella nämä ovat vissiin täytettyjä (mikäli ruosteinen ruotsini luistaa). "Fyllda starka karameller staerke bolcher" Muuta en ymmärräkkään kuin ensimmäiset kolme sanaa...

Ainekset: Sokeri, tärkkelyssiirappi, keinotekoinen (ammoniumkloridi) ja luontainen (lakritsipulveri) aromi, luont. kaltaisia aromeja, värit (E100E120E163)

Karkit ovat hieman isompia (kuten kuvasta näkyy), liekö syynä mahdollinen täyte? Karkki tuoksuu vienosti salmiakille. Paljon vähemmän kuin veljensä. HMM. Olisin kuvitellut olevani naama kippuralla, mutta en ole! Jotenkin kuvittelin tämän maistuvan hedelmälle! (pöljä!) Tässä on sokerinen pinta ja salmiakkinen maku. Ehkä sellainen apteekkarinpastillimainen. Hyvin vahva, erilainen kuitenkin kuin tuossa ensimmäisessä. Päällinen liukeni nopeasti ja suussa lilluu samankaltainen, lempeän makuinen pastilli. Ja sen sisällä on ehdottomasti jotain! Ehdottomasti juuri sitä salmiakkijauhetta mistä aiemmin puhuin! Jee! Nyt mulla on mun lempparit samassa kupissa. Välillä voi himoita salmiakkijauhetta ja välillä voi olla muka kärsivällinen. Salmiakkijauhe tuo lisämakua muuten miedon makuiseen pastilliin. Ja kärsivällisyys on taas heitetty kuikkaan ja pastilli pureskeltu! Seuraava! Neljä karkkia!


Mulla ei oo enää hampaita näiden pussien jälkeen......

9 kommenttia:

 1. Pakko taas kommentoida hintaa :D teininä 10 vuotta sitten ostin näitä hintaan 0,66€. Hinta on jäänyt mieleen, kun nämä oli jotain suht halpaa, johon pienet taskurahat riitti...

  Yksi kysymys olisi: mistä noita punaisia saa? Perinteisiä pillereitä saa ainakin lähimmästä Valintatalosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, määki kattelin netistä et nuo on ollu joskus paaljon halvempia. Ehkä ne on eri liikkeissä eri hintaisia?

   Löysin nämä pussukat paikallisesta K-Supermarketista. Ne olivat kassojen lähellä sellaisessa omassa telineessä, jossa oli myös ufoja ja muita näiden kaltaisia karkkeja. Eripaikassa siis kun muut karkit.

   Poista
 2. Joo, varmaan on eri liikkeissä eri hintaisia. Silloin oli sellainen kauppa kuin Ruokavarasto, mutta koko pikkuketju muutettiin kai Siwoiksi. Ok, katotaan jos löytyis täältäkin noita punaisia!

  VastaaPoista
 3. Oi, punaisia Draculoita, pakko päästä kokeilee noita. :) En vaan tosiaan itsekään muista nähneeni noita oikein missään... Mut jospa jostain löytyisi!

  Ainiin, ja aivan ihana tää karkkiblogi, ihan huippu idea! :)

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti suomen verotus on nostanut hintoja viimeisen kahden vuoden aikana (0,95€/kg). Tanskasta löytyy isompaa draculaa jossa löytyy jauhe sisältä. Sama kuin suomessa myytävä lakritsiufo.

  VastaaPoista
 5. Tässä juuri makustelen Dracula Blod - karkkeja. En yleensä ole salmiakin ystävä, pussi tarttui heräteostoksena Citymarketin hyllystä. Tässäkin kaupassa oli erillään, melkeinpä piilotettuna hyllyn päätyyn. Yllätyin positiivisesti. Salmiakkia, välillä makeaa ja lopuksi taas salmiakkia. Enemmän makeaa kuin väkevää. Täytyy aivan toppuutella ettei koko pussia rouskuttele kerralla. Vaikka pieni pussi niin yllättävän riittoisa. Sitä ihmettelin, että valmistettu Ruotsissa mutta pussin päällä teksti tanskaksi..

  VastaaPoista
 6. Miten ihmeessä olen voinut unohtaa nämä karkit!? Täytyy ehdottomasti korjata vahinko. O_o Kiitos makeasta blogista!

  VastaaPoista
 7. töysän tuurista saa molempia hintaan 0.55€ / pussi.

  VastaaPoista
 8. Dracula pillerit on lapsuusajoista tuttuja mutta noita Blodeja en kyllä ole maistanut.. Pitää ettiä jos jostakin löytyisi..

  VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)